Már azt gondoltam, hogy nem találok több meglepetést, de aztán ez a finomság került ki a kezeim közül!

Én is megdöbbentem, milyen gyorsan eltűnt, pedig csak egy kis kísérletnek szántam.
Volt már olyan, hogy csak úgy próbából elkészítettél valamit, és az lett belőle, hogy másnap már alig tudtad levakarni a családot a tepsiről? Na, ez pontosan ilyen recept. A klasszikus mézes krémest kicsit újragondoltam, és mondhatom, megérte a bátorság.
Nem igényel túl sok bonyodalmat, de egy cseppnyi türelem elengedhetetlen, hiszen a lapokat elő kell készíteni, és a krémnek is jót tesz, ha hagyjuk pihenni egy kicsit. Cserébe viszont egy olyan ínycsiklandó süteményt varázsolhatsz, amit még azok is megkívánnak, akik általában csak a csokoládéval barátkoznak. Legalábbis nálunk ez a helyzet!
1. A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze, majd oszd fel három egyenlő részre. Nyújtsd ki mindegyiket vékony lapokká, és süsd őket külön-külön a tepsi hátulján, 180 fokon, körülbelül 8-10 percig. Ügyelj arra, hogy ne piruljanak meg!
2. A tejből és a búzadarából főzz sűrű grízt, majd hagyd kihűlni. A vajat keverd habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd forgasd hozzá a kihűlt grízt. Alaposan dolgozd össze.
3. Készítsd el a sütemény rétegeit: az első lapra egyenletesen oszlasd el a krém felét, ezt követően helyezd rá a második lapot, majd a maradék krémet simítsd el a tetejére. Végül tedd rá a harmadik lapot. A süteményt tedd hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy szépen megpuhuljon és az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt hintázd meg egy leheletnyi porcukorral, vagy ha igazán különleges alkalomra készülsz, készíthetsz rá egy ínycsiklandó csokimázat is.
Ez a mézes krémes pont az a süti, amit jó szívvel viszel vendégségbe is - mert tudod, hogy működik. Nálunk már biztos helye van a családi receptes füzetben.