Íme egy egyedi recept a karfiolos zöldségleveshez: **Karfiolos Zöldségleves - Egy tányérnyi kényeztetés** Hozzávalók: - 1 közepes karfiol, rózsáira szedve - 1 sárgarépa, karikákra vágva - 1 zellerszár, apróra vágva - 1 közepes burgonya, kockázva - 1 hag

Ez a karfiolos zöldségleves valódi konyhai csoda: könnyen elkészíthető, gazdaságos, tápláló és ínycsiklandóan finom! Ráadásul a legtöbb hozzávalója szinte mindig a kamrádban lapul, így ha egy gyors, melegítő ételre van szükséged, ez a recept szinte azonnal megmentheti a napodat.
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Ezt követően hozzáadjuk a hagymát, és alaposan megpirítjuk, amíg szép aranybarna színt nem kap pár perc alatt.
Közben előkészítjük a tisztított zöldségeket, amiket apró, kb. 2×2 cm-es kockákra vágunk: a sárgarépát, a fehérrépát és a zellergumót. Beledobjuk az alapba, összepirítjuk a hagymával, belereszeljük a fokhagymákat és felöntjük a zöldségalaplével. Sózzuk, borsozzuk, majd beledobjuk a spárgával összekötött petrezselyemcsokrot, és alacsony lángon gyöngyözve főzzük 35 percig.
A karfiolt apró rózsákra bontjuk, majd amikor eltelt a 30-35 perc, finoman beledobjuk a levesbe. Ezt követően további 5 percig főzzük, ügyelve arra, hogy a karfiol még egy kis roppanósságot megőrizzen. Végül hozzáadjuk a citrom friss levét, és már kész is van a tartalmas leves!
Ha egy gazdagabb állagú levest szeretnél varázsolni, tálalás előtt merj ki egy merőkanálnyi zöldségkeveréket (például karfiolt, répát és zellert), és turmixold simára egy kevés lével. Ezután öntsd vissza a levesedbe – így krémesebbé válik anélkül, hogy lisztet vagy tejszínt kellene használnod.
Ez a leves igazi remekmű, különösen a hűvösebb napokon, de nyáron sem utolsó választás, hiszen könnyed, mégis tartalmas. Tele van friss vitaminokkal és élénk színekkel – egy igazi ehető öröm, ami minden falatban mosolyt csal az arcodra!