Szeretet-Nemzet-Ego
24alita, 2013 szept 27 p, 06:51

"Ha az emberben szeretet él, nincsenek nemzetek; a nemzeteket a gyűlölet élteti. Az indiaiak gyűlölik a pakisztániakat, és a pakisztániak gyűlölik az indiaiakat - csak így maradhat fenn ez a két ország. Ha megjelenik a szeretet, eltűnnek a határok. Ha megjelenik a szeretet, akkor ki lesz keresztény, akkor ki lesz zsidó? Ha megjelenik a szeretet, eltűnnek a vallások." (Osho-"Bátorság")

Halljatok? A nemzetiseggel kapcsolatban mi Tolle velemye? Ha valaki tud valamit kerlek irjatok rola.


Re: Szeretet-Nemzet-Ego
Loloka, 2013 okt 03 cs, 02:56

Valahová megszületni karma. Értelmetlen arról gondolkodni (de annál termékenyebb), hogy mi okból és hogy milyen céllal történt éppen úgy, ahogy történt. Amikor eljön az identitáskeresés egy adott pontja, akkor elgondolkodunk rajta, hogy milyen is az adott nemzet tagjának lenni, milyen lenne, ha... És az adott tudatossági szintünknek (= jelenlét) megfelelően találkozunk a fájdalomtest tartalmával.

Körülöttünk csupa nemzeti öntudatba vagy öntudatlanságba tömörülő embertárs. Sokféle nyelvvel, identitással rendelkező világpolgárok, mindenkinek a szívében ott honol az isteni szikra, a jelenlét bimbója.

A jelenlét lehet az alap, amin kibontakozik a tolerancia és a szeretet. Végülis egy teremtés részei vagyunk...

Re: Szeretet-Nemzet-Ego
24alita, 2013 okt 03 cs, 08:59

Koszi Loloka a gondolatod. Olvasva azon gondolkodom, hogy a nemzetiseg talan a fajdalomtentunk resze... Kezdetben nem volt nemzetiseg. Vajon az elso ember is fajdalomtestettel szuletett? Valoszinunek tartom. De azt is, hogy teljesen tudataban volt a reszleteknek. A nemzetiseg pedig ket tavol elonek (elidegenedettnek) a talalkozasakor latott napvilagot.

Re: Szeretet-Nemzet-Ego
Alex7319, 2013 okt 07 h, 02:47

Sziasztok! Szia 24alita!

Amit idéztél Osho-tól, az szinte mindnre igaz. De megmerném kockáztatni, hogy mindenre igaz. Mert ha megjelenik a szeretet, ott minden negativitás, egó, és dualitás megszűnik.
Nincs nemzetiség, nemzet, nincs országhatár, nincs forma, nincs ítélkezés.
Egyszerűen csak a feltételnélküli szeretet marad. Tudatosság az egységben, a mostban!
Tolle és más spirituális tanítók mind ezt tanítják, csak mind a saját tapasztalatai, és rálátása alapján, mindeggyik egy kicsit a saját szemszögéből próbálja lerakni az útjelző tábláikat, de a lényeg ugyan az. A feltétel nélküli szeretet. Amit szavakkal (úzjelző táblákkal) nem lehet leírni. Az egy olyan megfoghatatlan csodálatos érzés, amit át kell éllni, és megtapasztalni. Egyszerűen legyél, minden kötöttség, és hiedelmek nélkül gondolatmentesen. Csak élvezd a lét teljességét a tudatosság szabadságával. És ráébredsz arra, milyen egyszerű az egész.
Ez az identitás ami bennünk van, fölfedezi, hogy több mint ez a test, ráébred ki is ő valójában, megtapasztalja az egységet, a végtelen szeretetet. Akkor a test számára is megteremti a harmóniát, és a békét mindennel és mindenkivel.

Amit már átéltem! Ugyan ezt kívánom minden kedves testvéremnek!

Tiszta szívű szeretettel: Alex