Belső utazás és egyéb tapasztalatok
timeless, 2010 júl 24 szo, 11:50

Ide kerültek áthelyezésre a Spirituális könyv/film ajánló topic hozzászólásai, mivel azok nagyban eltértek annak a témájától.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 17 szo, 03:48

Sziasztok!

Olvasta esetleg valaki Brandon Bays könyvét, melynek cime Belső utazás?
Az irónő módszere szerint ha a bennünk lévő érzéseken keresztülmegyünk, átérezzük őket, amely hagymahéjhoz hasonlit, egyik réteg a másik alatt, akkor végül a Forráshoz jutunk.

Van e valaki, aki megcsinálta ezt a Belső utazást? Nagyon konkrétan állitja, hogy mindenki aki ezt megteszi eljut a Megnyilvánulatlanba és megtapasztalja önmagát teljes ragyogásában, miközben Egységbe kerül mindennel.

Van valamilyen tapasztalat? Fontolóra vettem, hogy elmegyek egy kurzusra, ahol egy vezető segit az utazásban, de nem nagyon tudom mennyire működik a dolog.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Judit, 2010 júl 17 szo, 04:18

Nati,

én nemcsak olvastam, hanem évek óta használom is részint magamnak, részint a hozzám fordulók közül annál, akinél úgy érzem, erre a fajta vezetett meditációra van szüksége.

Én elsősorban a testi utazást szoktam alkalmazni. Azért hasznos az ilyen gyakorlat, mert az ember önmaga jön rá, milyen régi dolgok (látszólag semmi köze a mostani helyzethez) befolyásolják a jelenlegi életét.

Előfordult már, hogy a gyakorlat hatására egy macsó férfi úgy sírt, mint egy kisgyerek.

Nagyon hasznos segédeszköz a fájdalomtest oldására és semlegesítésére. A vezetőn sok múlik. Az egyik ismerősöm Pesten volt tanfolyamon. Ez a forma számára nem volt jó, mert ahogy ő, úgy a társai is tapasztalatlanok voltak, és nem tudtak olyan intenzitással segíteni a másiknak az elakadásoknál, mint egy gyakorlott vezető.

Azt ajánlom, nézd meg, hogy a lakóhelyeden vagy környékén találsz-e megfelelő terapeutát.

Judit

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 17 szo, 04:47

Köszi Judit!

A tanfolyamot megnéztem a neten, de valami ódzkodott bennem tőle. Viszont vezetőt nagyon nehéz találni, legalábbis igy ismeretlenül a netről. Honnan tudhatnám egy weboldal alapján eldönteni ki a megfelelő. Esetleg tudsz valakit ajánlani, vagy Te is vállalnád?

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Judit, 2010 júl 17 szo, 06:32

Nati,

nem ismerek olyan terapeutát, aki használja ezt a technikát.
Én Szegeden élek. Ha neked megfelel szívesen segítek.

Judit

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2010 júl 17 szo, 06:33

én egy-két hét múlva megyek, mert engem is nagyon érdekel.
az én anyukám 8 évesen elhagyott( ez nem panaszkodás ). azt is fel lehet idézni? nem tudom mi lehetett a probléma, mert 9-10 évesen semmi bajom nem volt.tehát nem azért lettem beteg, mert anyukám elhagyott? kb. olyan 13-14 évesen jöttek az öngyilkossági kísérleteim,brutális szorongások. nem mertem elmenni egy buszmegálló előtt, mert ott emberek álltak és néztek. nekem az elég volt arra, hogy inkább kerülő úton menjek. inkább megyek többet, de
emberek elől had meneküljek. az ego fenyegetettnek érezte magát. szorongásokkal védte magát.
bár ha megöltem volna magam, akkor ő is meghal. ezt nem értem. engem nagyon érdekel mi váltotta ki a depressziót,szociális fóbiát? lehet sok értelme nincs és kíváncsi vagyok. segíthet-e ebben a belső utazás? pár nap múlva szerintem megyek. mire kell figyelni? mit kell csinálni?
nem aggódom. "lesz", ami "lesz".

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Judit, 2010 júl 17 szo, 10:14

András,

a kisgyerekek azt gondolják amikor a szüleik elválnak, vagy elhagyják őket, hogy valami nagyon rosszat tettek (már mint a gyerek) és ezért válnak a szülők egymástól vagy a gyerektől. A gyerekek nem tudnak elvont fogalmakban gondolkodni, így nem látják a különböző események közti valódi összefüggéseket sem.

Amikor azt írod: ha megöltem volna magam, akkor ő is meghal. Akkor nem a valódi én (a tiszta tudatosság), hanem az egó és a fájdalomtest követi el azt a tettet. A testben és az elmében összegyűlt fájdalom önmaga ellen fordul, olyan mint a rákos sejt, nő-növekszik és nem tudja, hogy a terjeszkedéssel együtt önmagának is véget vet.

A fájdalomtestedre hangolódva úgy érzem, elsősorban az édesapád viselkedése váltotta ki benned a fóbiát. Talán az anyukád is inkább menekült az áldatlan helyzetből... Mindez persze egy 8 éves kisgyereknek nem vigasz.

Ajánlom neked, a ho'oponopono gyakorlatot. Képzeld el a nyolcéves énedet és mondogasd neki a következő négy egyszerű mondatot. SZERETLEK. SAJNÁLOM. KÉRLEK, BOCSÁSS MEG. KÖSZÖNÖM. Napi rendszerességgel legalább 10 percig ismételgesd addig, amíg a kis 8 éves Adris nem kezd mosolyogni, vagy valamilyen jelét adni annak, hogy semleges lett a fájdalomtest.

A mostani, a felnőttkori éneden is látszani fog a változás, magabiztosabb, elfogadóbb leszel magaddal és másokkal is.

Nagyon hasznos a belső utazás ilyen típusú traumák oldására. Azonban az is előfordult már, hogy valaki tudta pontosan milyen fájdalommal akar dolgozni, a tudatalattija pedig egészen mást hozott felszínre. Mindenképp eredményes az együttműködés még akkor is, ha nem a forgatókönyv szerint történnek a dolgok. Ugyanis láthatóak és tapinthatóak az aurában aktiválódott fájdalomtestek. Ezért könnyebb a tisztításuk is.

Judit

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 17 szo, 10:18

András,

Te ezek szerint olvastad a könyvet? Hol lesz a tanfolyam ahova mész?
Nagyon is elképzelhetőnek tartom hogy a problémáid onnan származnak, 8 éves korodból. Nekem is hasonló történt, járok pszichológushoz aki egy fantasztikus, spirituális beállitottságú nő. Sokat segitett. A gyermekkoromra úgy emlékeztem, hogy szép volt, igy kezdtük a terápiát...durva, hogy mik derültek ki, miket tettek a szüleim és én ez jjól elfojtottam, mindent...ebből lettek pszichoszomatikus betegségek, meg a szorongás és pánik. Habár már nagyon jól vagyok, hála Tollénak de még maradtak vissza azért testi tünetek és néha lelki is. Ezért szeretném megcsinálni az utazást, és végleg szabaddá tenni magam a fájdalomtól.
Habár a jelenben élés rengeteg választ ad a kérdéseimre és sokminden feltárul a múltból, de még nem érzem a teljes szabadságot és ez segithet, érzem!
Kiváncsi leszek a tapasztalataidra!


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2010 júl 18 v, 04:16

Nati:
Olvastam egy korábbi mostban. Nem tanfolyam, hanem kezelés.
Judit:
Hogyan képzeljem el magamat 8 évesen?
Ma már csináltam tükör előtt is a ho'oponoponot.
Nem szeretnék aggodalmaskodni, de a kezelés alatt biztos le tudok menni olyan mélyre, ahol
a lelki bajok történtek? Az nagyon korábbi mostban volt.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Napsüti, 2010 júl 18 v, 05:20

Nati, én részt vettem egy ilyen utazáson egy konkrét problémával kapcsolatban. Nagyon érdekes volt, megkönnyebbülést éreztem, megbocsátást. Később több minden visszatért, de lehet, hogy több alkalomra lett volna szükségem. Meg én jobban szeretem, ha saját magam tudom megoldani a problémákat, nem kell valakinek szemtől szembe elmondani. A terapeuta külföldön tanult és sok esete volt már.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Zsu, 2010 júl 18 v, 06:34

Szia Nati!


Én olvastam és próbáltam is a belső utazást, írtam erről a tapasztalások fórumban is. Egyedül is és voltam terapeutánál i, jövő héten pedig megyek egy másik terapeutához. Elég borsos az ára, de úgy érzem szükséges. Akinél először voltam őt nem ajánlom, priviben megírhatom ki ő és hogy miért, persze ez is hasonló, mint bármilyen terapeuta, aki valakinek jó egy másik embernek nem biztos hogy bejön.
Nem mindig sikerül szerintem az utazás, nagyban függ az állapotodtól, mennyire vagy éppen elengedő, nyitott, türelmes. Ha a könyv megfogott akkor érdemes kipróbálni az fontos szerintem előtte, hogy legyél nagyon nyitott, nem tudhatod mi jön fel.
Írok egy példát saját utazásomból. Kétségbeesés érzésével kezdtem ami átment kilátástalanság, fájdalom és így tovább, rázott a zokogás, de mikor egy érzést igazán hagyok lenni hogy jöjjön hamar elmúlik. Aztán elkezdett szúrni a mellkasom, úgy éreztem nehezen kapok levegőt, először azt hittem rossz a levegő a szobában, de bíztam hogy ez is része és hagytam hogy fájjon, akkor előjött egy emlék, amit el is felejtettem, sosem foglalkoztam vele, mivel emlékszem rá. Oviban egyszer lenyeltem a gyűrűmet, de előtte fulladoztam mert félrement, és nagyon megijedtem, amikor előjött az emlék sírtam a felismeréstől, hogy mennyire féltem akkor valójában, amit elnyomok. Nem sokkal ezután elkezdtem örömet érezni, a rossz érzések eltűntek, és akkor belementem, kacagtam hangosan és egyre jobb lett, fekete volt minden és béke uralkodott a szobán. Jobban is belemehettem volna szerintem, de elég volt, elfáradtam és felkeltem. Az emléket nem dolgoztam fel, mert egyedül szerintem lehetetlen, de legalább egy hétig éreztem a forrás hatását, nyugodt és boldog voltam egész nap, nem voltak problémák.

Jövő héten be tudok számolni mi volt a terapeutával. Tanfolyamon gondolkoztam régen, de végül nem mentem el, de állítólag jó, van hogy egymás karjában zokognak a boldogságtól stb.

üdv: Zsu

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Zsu, 2010 júl 18 v, 06:41

András,

Biztos le tudsz menni olyan mélyre amennyiben kész vagy rá, hogy feldolgozd a problémát. De nem biztos hogy az lesz amire számítasz, sőt, inkább ne számíts semmire, lehet hogy egész más emlék jön fel, úgy menj oda, hogy nem tudsz semmit. Tudni az egód akarja mi lesz, a teljes nyitottság a titka.
Én is azért megyek hogy eldobjam amiért egy nagy merő gátlás az életem, de lehet hogy nem vagyok kész rá, majd kiderül. De már annyira ki akar jönni, olyan érzést érdemes választani kiinduló problémának, ami már nagyon nyom és "eleged van" belőle.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 18 v, 07:40

András,

hogy képzelsz el egy citromot? Képzeld el, hogy kiveszed a hütőből, veszel egy kést, kettévágod, megszagolod...fogadok elindult a nyálelválasztásod csak a képzeletére is.
Ugyanigy lásd magad kisfiúként a lelki szemeid előtt....biztos van fényképed abból az időből, ha vizuális vagy ez is segithet. A lelked fog adni rólad egy képet ha kéred, ebben biztos vagyok!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Judit, 2010 júl 18 v, 08:08

András,

ha van olyan fényképed, amely 8 éves korod környékén készült, mondhatod annak, vagy csak ülj le, és gondold azt, hogy ott ül veled szemben a gyermekkori éned.

A gyakorlattal kapcsolatosan pedig azt tanácsolom, amit akkor szoktam mondani, amikor bizonytalan önmagában az, akivel dolgozom: minden úgy történi, ahogyan az a számodra a legjobb. Vagyis mondogasd magadban az előbbi mondatot (persze egyes szám első személyben) amikor csak elbizonytalanodsz. Meglátod, olyan és annyi trauma fog oldódni a gyakorlat folyamán, amennyit a tudatod (egód) el tud viselni.

Remélem beszámolsz majd az eredményről:

Judit

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 18 v, 09:03

Sziasztok!
Sajnos nekem is vannak megoldásra váró problémáim, de ami a legsürgősebb lenne, az egy pánikbetegség, a lépcsőktől. Iszonyatosan szenvedek ettől a nyavalyától már évek óta. Egyedüli megoldásként a kerülését választottam. Van-e valakinek ilyen ismerőse, vagy tud-e megoldást erre, az orvostudományon kívül? Minden tanácsot nagyon szívesen elfogadnék.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Judit, 2010 júl 18 v, 09:19

Plejádok,

mivel Pest környékén élsz, ajánlom Gedeon Ellent (agykontrollos, tel.: 1/466-0353.), aki szép eredményeket ért már el fóbiák megszüntetésében.

Judit

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 18 v, 09:29

Köszönöm szépen Judit!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 18 v, 10:12

Kedves Plejádok!

Nem lehet, hogy volt olyan pánikrohamod már az elején, ami egy lépcsőházban, vagy lépcsőn kap el? mert az agyad emlékszik minden körülményre, ami a roham közben volt és a rossz kondicionálás miatt minden szorongást fog kiváltani, ami ott és akkor körülvett. Hallottam olyanról, akinek kék szobában volt rohama és azóta fóbiája van a kék szobáktól.
Nekem nyaraláskor jött az első és azóta rettegtem a nyaralástól sőt a nyártól is...hahahaha...nyárfóbia...!
Na de most szembenéztem vele, ugyanis most jöttünk meg a nyaralásból és minden rendben volt!!!
Hidd el, ezek a fóbiák lekűzdhetőek, de kell jó szakember plusz van egy könyv, PÁNIK a cime, nagyon sok jó technika van benne.

Vissza tudsz emlékezni hogy vajon miért alakult ez ki benned?
Nagyon szivesen segitenék Neked ebben, ha tudok, mert pár fóbián túlvagyok, legszivesebben fognám a kezed és addig állnánk a lépécső előtt, mig erőt nem tudnál meriteni.....felmennénk egyszer, kétszer, biztatnálak és elmúlna......ezt hivják ingerelárasztásos technikának.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 18 v, 10:17

Köszönöm a hozzászólásokat az utazás témában!
Zsu, András nagyon jó lenne, ha megosztanátok velünk a tapasztalataitokat az utazásról, már ha nem tartjátok túl indiszkrétnek. Várom

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 20 k, 08:10

Sziasztok!

Nati!
Nagyon kedves vagy, köszönöm az együtt érző segítőkész szándékod.
A helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, talán túl rövidre fogtam a problémám ecsetelését.
Voltaképpen a mélység tapasztalása, (látványa, érzékelése) az, ami elsősorban előhozta a lépcsővel szembeni fóbiám. Volt egy nagyon enyhe tériszonyom, de tudtam közlekedni, felüljárón, lépcsőkön felmenni, felmászni ide-oda, de nem rajongtam érte.

Sokszor álmodtam (álmodom) ezzel kapcsolatos történetekről, pl., megyek valahol magasban (és itt nincs tériszony) egyszer csak vége az útnak, - amit nem látok előre – egy-két lépés és lezuhanok, ilyenkor csak a mélységet látom, nincs fájdalom, nincs semmilyen más érzés, csak a zuhanás az iszonyatos mélységbe, és tudom, hogy meg fogok halni.
A kezdet talán ez.

Volt egyszer egy kolléganőm, aki szintén tériszonyos volt, és azt hiszem ő sulykolta belém még jobban, azzal, hogy szörnyülködött azon, hogy én hogy tudok átmenni a vasúti felüljárón. (ez a munkah. megközelítéséhez szükséges egyik rövidebb útvonal)
Nos, ezt napi szinten elmondta, egyszer csak én is azon kaptam magam, - és az álmaimat is beleszőttem -, hogy rettegés fogott el mikor már a felüljárón voltam. Ilyenkor mindenféle önszuggesztióval próbáltam túl lenni a helyzeten, hiszen azt tudtam, hogy nem tudok leesni.
Nos innentől egyre jobban belemásztam a nyavalyámba.

Természetesen próbálkoztam már az említett módszereddel is, de ez nem vezetett eredményre.
Vannak napok, mikor jobban viselem, pld fél emeletre fel tudok menni (zárt lépcsőn),
innen gondolom, hogy elsősorban nem a lépcső a meghatározó, mert zárt, vagy tágas laposabb lépcsőkön elboldogulok egy emeletnyit. Sajnos arra még nem sikerült rájönnöm, hogy mi az a tényező, ami ezt meghatározza.
Leginkább ott érzem a hátrányát, hogy olyan helyekre nem tudok elmenni, ahol más lehetőség nincs, csak a lépcső. Mindig érdeklődöm előre a körülményekről, szerencsére egyre több helyen megoldott a mozgáskorlátozottak közlekedése.
A bevásárlóközpontok már nem léteznek számomra, mozgólépcső, üveglift, függőfolyosók, stb.
De, hogy nevessetek is egy kicsit:
Barátnőmmel elmentünk Müller P. előadására, tudván, hogy van a Műv. Házban mozgáskorlátozottak liftje. A helyszínen keresgéltük, ide-oda járkálva a tűsarkú cipőmben, a recepciós elé tipegtem, hogy mondja már meg, hol is találjuk. Ahogy az végigmért, senkinek nem kívánom!
Szerencsére a barátnőm előbb kapcsolt és ő szólalt meg, hogy pánikbeteg vagyok.

Nos időnként humoros, többnyire pedig kellemetlen helyzeteket teremt.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 20 k, 08:15

Plejádok,

a szenvedés miatt kerültél ide, kegyelemben részesültél, megkezdődött a felébredés aktusa! A legjobb úton vagy! A szabadság útján. Az én gyógyulásom is igy kezdődött. Minél többet vagy jelen, annál jobban érted magad, a félelmeidet, annál több válasz érkezik spontán a bensődből és annál inkább szembe mersz nézni magaddal és mered érezni az érzéseidet!

Ahogy irtam, nálam spontán egy elhatározás miatt -akkor még Tolle nélkül- kezdődött, amikor elhatároztam, hogy nem tudok igy tovább élni és szembenézek, bármi is történjen!

Ez az ingerelárasztásos technika Tolle féle verziója! Bármi is az az érzés, esetedben a félelem, engedd hogy áthaladjon rajtad, nézz vele farkasszemet! Az, hogy nem mész fel a lépcsőn azt jelenti félsz a félelemtől, a szorongástól ami rádtörhet! NEM a mélységtől és a lépcsőtől félsz, hanem amit akkor éreznél, ha felmennél rajta.

Ez pedig gyávaság! Jézus szerint a legnagyobb bűn...Tolle szerint a MOST-tól való kényszeres menekülés és az ellenállás.

Felmész, vagy menekülhetsz nyugodtan, de önmagad elől nincs menekvés!!! Soha nem leszel szabad. De ezt neked kell megtenned és nem holnap.

Légy bátor! Tudd, hogy nem vagy egyedül, hidd el, ha te egyet lépsz Isten felé, önmagad felé, ők százat lépnek feléd!

Nem történhet bajod, nem halhatsz bele, ezek csak érzések! Vállald fel, meg tudod csinálni, amint megadod magad bármi is jöjjön, felszabadulsz, megáldatsz és akkora örömöt érzel majd, mint még talán soha!

A Lét szabad! Légy Te is az!!!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 20 k, 08:20

A halálfélelem pedig csak addig tart, mig hited meg nem erősödik. Hisz nincs halál, ezt tudjuk.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 20 k, 10:01

Nati írta ...


Ez az ingerelárasztásos technika Tolle féle verziója! Bármi is az az érzés, esetedben a félelem, engedd hogy áthaladjon rajtad, nézz vele farkasszemet!


Jaj, de aranyos vagy, ezt nevezem biztatásnak!
Egy ilyen szitun már túl vagyok, elindultam, "majd én akkor is megmutatom" jelszóval, sajnos csúfos vége lett.
Szerencsém volt, jött valaki aki leszedett a két emelet közötti lépcsőről, olyan állapotban voltam, hogy orvost akartak hívni.
Hát nem vagyok bátor, mert azóta nem próbáltam.
Tulajdonképpen ezért nem akarok pszic. segítséget igénybe venni, mert tudom, hogy ezt nekem kell legyőzni, és nem a gyógyszereknek.
Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Berill, 2010 júl 21 sze, 09:24

Plejádok írta ...

Nati írta ...


Ez az ingerelárasztásos technika Tolle féle verziója! Bármi is az az érzés, esetedben a félelem, engedd hogy áthaladjon rajtad, nézz vele farkasszemet!


Jaj, de aranyos vagy, ezt nevezem biztatásnak!
Egy ilyen szitun már túl vagyok, elindultam, "majd én akkor is megmutatom" jelszóval, sajnos csúfos vége lett.
Szerencsém volt, jött valaki aki leszedett a két emelet közötti lépcsőről, olyan állapotban voltam, hogy orvost akartak hívni.
Hát nem vagyok bátor, mert azóta nem próbáltam.
Tulajdonképpen ezért nem akarok pszic. segítséget igénybe venni, mert tudom, hogy ezt nekem kell legyőzni, és nem a gyógyszereknek.

Farkasszemet? Ha bárminek ellenállsz le fog gyűrni, ahogy meg is történt.

Fogad el ezt az érzést (félelem, szorongás bármi legyen az)! Figyeld meg! Közben további gondolatokkal ne tápláld! Csak az érzésre figyelj! Ha tisztán lejött az érzés és nincs neki tárgya, vagyis gondolatokkal nem táplálod, kezd enyhülni. Továbbra is figyelj erre az érzésre, és igyekezzél magadat, mint megfigyelőt beazonosítani! És rájössz, hogy az érzés nem te vagy, hanem rajtad kívül álló dolog. Többé nem azonosítod magadat ezzel.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2010 júl 21 sze, 10:41

van egy kis ellentmondás
"engedd hogy áthaladjon rajtad, nézz vele farkasszemet"
Plejádok amikor jön valami negatív érzés, akkor engedd meg neki, hogy legyen. de ne azonosulj vele. légy jelen és figyeld meg. ne gondolkodj róla. érezd.Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Nati, 2010 júl 21 sze, 05:50

Bocsi, rosszul fejeztem ki magam!
Úgy értem, ahogy Ti, engedd meg hogy legyen. Igazad van, nem kellenek gyógyszerek, nem akartalak megijeszteni, mivel ezen az úton vagy, magadtól is meg fogod tenni, mert képes vagy rá és ezt Te is tudod!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 21 sze, 10:00

Sziasztok!

Ma délután volt egy sikerélményem, de előbb megköszönöm a sok jó tanácsot, az az érzésem, hogy nem volt hiába való.
Azért írom le, hogy lássátok, mint egy dolgozatot, jó nyomon vagyok-e?

Nagyon régen feledésbe merült ismerős látogatott meg, nem volt nagy kapcsolat közöttünk, és szeretet sem. Nem is ismertünk egymásra a kapuban. Hirtelen jöttek a gondolatok, hogy mit keres ez itt? Minek jött, pont most mikor a lekvár főzés és a hőség fáradalmait szerettem volna kicsit enyhíteni.
Ahogy haladtunk befelé a házba, jöttek az emlékek, kellemes a kellemetlennel együtt, ő folyamatosan beszélt, panaszkodott, én méregettem, ítélkeztem, sajnáltam magamban egykori sógornőmet.
Nem akartam ezt a beszélgetést, rosszul éreztem magam, és ekkor jött a gondolat, „Tolle Klub”.
Ahá, mit is írtatok nekem?
Engedjem az érzést, hogy legyen, és figyeljem meg, ne tápláljam a gondolataimmal, erre emlékeztem hirtelen.
És így tettem. Sűrű bólogatások közben én magamra figyeltem, elűztem a múltat, az előítéleteimet, és azt mondtam magamban, MOST VAN, ebben vagyok!!
Néztem őt, ahogy beszélt, (de nem tudom mit):) és olyan érzés jött, amilyet még nem tapasztaltam, mintha olvadni kezdene bennem valami, egy áramlásszerű érzés, egyfajta ürességet, vagy tisztaságot hozott magával. Nagyon jó volt. Gyorsan kiparancsoltam magam ebből az eufóriából, hisz ott ült velem szemben ez a nő, aki hozzám beszél.
Tovább figyeltem magam, és semmit nem éreztem a vendégem iránt. Nem bántam, hogy ott volt, mint a buborékok szétpukkantak a korábbi érzéseim vele kapcsolatban.
Könnyűvé váltam, a fáradtságot sem éreztem tovább.

Nem tudom mennyire tudtam úgy leírni, hogy átérezhető legyen?
Várom a véleményt!


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Zsu, 2010 júl 22 cs, 03:49

Voltam tegnap belső utazáson. Nagyon jó tapasztalat volt. az egóm még nagyon erős, eddig nem is tudtam erről. Három órán keresztül annyi dolog történt bennem mégis olyan rövidnek tűnik és el is vagyok fáradva. Olyan fájdalomtestek jöttek elő amikről nem is tudtam vagy legbelül ha tudtam is, nem vettem tudomást róluk. A testemen keresztül beszéltek de fogalmam sem volt honnan jönnek a szavak mintha pl. az egyik szülőm mondta volna őket vagy valami idegen. Konkrét emlék nem jött fel, de a végén megint olyan szavakat mondtam a tábortűznél amik el voltak rejtve, régi programok amik még mindig azért működtek mert nem is tudtam róluk, és így feloldani sem voltam képes.
Egy érdekességet leírok, találkoztam az ellenállással egy furcsa formában. Amikor a testemben figyeltem mi történik, elkezdtem forogni belül mintha ringlispíren ülnék. Történt már ilyen de sosem tudtam miért van, de nagy nehezen hagytam lenni és akkor feltört egy érzés és zokogni kezdtem, tudtam erről de így eddig még nem hagytam feljönni Persze aztán könnyen elmúlt.
Szerintem aki kíváncsi érdemes kipróbálni, sokat segíthet, a segítőt viszont jól meg kell választani.

Szép napot

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 22 cs, 10:21

Úgy örülök mikor valaki ilyen jó hírekkel jön ide, ilyen jó kis tapasztalásokkal, bizonyosságot ad, hogy tényleg van értelme.
Zsu, majd lesz egy pár kérdésem, de most elszállt az ihletem, egész más témával foglalkoztam mostanáig.
Láttam, hogy Timeless kérte, hogy írjunk, lássuk meg, hogy tényleg visszaállt-e a régi verzió.
Jóccakát mindenkinek!

---------------- ------------------------------ ------------------------
Nos, működik.
Annyi a változás, hogy miután elküldted a hsz.-t nem kínálja fel a megtekintést, de ettől még teljesen jó.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 23 p, 08:16

Sziasztok!
Visszatérve Zsu kalandjára kíváncsi vagyok arra,:
- hogyan képzeljük el magát a folyamatot, ez egy meditatív, v. hipnotikus állapotban egy személy kérdései, kérései alapján vezetett belső utazás?
- Ez a tudatalatti feltárása?
- Ezekre, a hatásokra jönnek elő az érzések, érzelmek, hangok, látványok?
- Abban mennyire lehet biztos valaki, hogy ezek a tapasztalatok valódiak-e, nem csak régi gondolatok, az elme által alkotott valamikori elképzelések?
- Szerinted, „jó vezetőt” mi alapján, lehet választani egy ilyen gyakorlathoz? Mi az hogy jó vezető, milyen tulajdonságokat „ismertetőjegyeket” hordoz ez ilyen személy, amiről fel lehetne ismerni?
- Szerinted, most már egyedül is képes lennél ennek a gyakorlására?


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Zsu, 2010 júl 23 p, 10:03

Szia Plejádok, ehhez jó elolvasni egy könyvet hogy világos legyen; Brandon Bays:Belső Utazás

Nem hipnotikus vagy egyéb állapotban történik, a jelenben történik. Először azt a kérdést kaptam ki vagyok én, de nem tudom visszaadni az egészet mert a segítővel nagyon egy hullámhosszon voltunk. A folyamat nagyon egyszerű, hagyd lenni ami van; a testedben, ne figyelj a gondolatokra, de ne nyomj el semmit, ahogyan végülis a jelenbe kerülsz.

De. Itt biztonságos légkörben olyan elnyomott dolgokat, érzéseket, automatikus elme-programokat engedhetsz a felszínre és oldhatod fel a legmélyebb éneddel amiket mondjuk a hétköznapokban nem sikerül. Persze enélkül is megtörténik, de most tapasztalom mennyire meggyorsítja és segíti a dolgokat nálam pl. A segítő ahhoz kellett nekem, hogy ne vigyenek el a gondolatok, mert engem néha megzavartak, azonosulni kezdtem stb. És pl. mikor a fájdalomtest azt mondta; Én vagyok a múltad, a segítő megkérdezte hogy ez tényleg igaz e, akkor bekapcsolt a tudatom és felismertem mekkora illúzió az egész.

Nincsenek hangok, látványok, az érzésekkel pedig nem kell azonosulni ugyanúgy megfigyeljük őket és hagyjuk lenni, és egyre mélyebb elfojtott dolgok jönnek elő, maximum egy tábortüzet kell elképzelni meg egy segítőt mondjuk de az sem igazán fontos nem is kell látni semmit, sőt jobb nem képekbe kapaszkodni elég érezni hogy a tűz ami tudatosságod, a szeretet tüze felold minden illúziót, múltat, fájdalmat. Van akit ez a folyamat a megvilágosodás felé, az egója összeomlásához vezetett.

Egyébként én egyedül kezdtem csinálni és mélyebbre jutottam egyedül mint mással viszont sok dolgot az egóm elhallgatott amik közül sok most a felszínre jött.

A jó segítőnek egy ismertetőjele van, hiteles a személye, ezt nehéz ismeretlenül kideríteni persze, de valószínűleg akárkit is választ valaki neki az lesz jó. Azért írtam hogy meg kell nézni kihez megy aki kipróbálja mert az öt segítő közül kettőnél voltam; ég és föld a különbség...


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Plejádok, 2010 júl 23 p, 10:39

Szia Zsu,

Nagyszerű!
Igazán kecsegtető lehetőség.

Köszi, hogy elmondtad.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Quakes, 2010 júl 24 szo, 03:04

A testben levés módszerét egy jó párszor gyakoroltam. Kisebb időre, pár másodperc vagy max egy percre sikerült is valamelyest és ilyenkor egyértelműen érzem a megkönnyebbülést. De aztán mikor a gyeplőt ismét elengedem, mintha többszörösen megbosszulná magát. Ilyenkor még apróbb dolgok is sokkal jobban fel tudnak bosszantani. Ez természetes a jelenlevés gyakorlásának az elején?
Köszi!
Most látom, hogy nem itt kellett volna ezt leírnom. De sajna nem tudom törölni. timeless esetleg át tudnád helyezni a Belső utazás és egyéb tapasztalatok-nevű topikba? Előre is köszi és elnézést!

Áthelyezve és semmi gond!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
playman, 2010 okt 05 k, 04:09

Plejádok írta ...

Sziasztok!

Ma délután volt egy sikerélményem, de előbb megköszönöm a sok jó tanácsot, az az érzésem, hogy nem volt hiába való.
Azért írom le, hogy lássátok, mint egy dolgozatot, jó nyomon vagyok-e?

Nagyon régen feledésbe merült ismerős látogatott meg, nem volt nagy kapcsolat közöttünk, és szeretet sem. Nem is ismertünk egymásra a kapuban. Hirtelen jöttek a gondolatok, hogy mit keres ez itt? Minek jött, pont most mikor a lekvár főzés és a hőség fáradalmait szerettem volna kicsit enyhíteni.
Ahogy haladtunk befelé a házba, jöttek az emlékek, kellemes a kellemetlennel együtt, ő folyamatosan beszélt, panaszkodott, én méregettem, ítélkeztem, sajnáltam magamban egykori sógornőmet.
Nem akartam ezt a beszélgetést, rosszul éreztem magam, és ekkor jött a gondolat, „Tolle Klub”.
Ahá, mit is írtatok nekem?
Engedjem az érzést, hogy legyen, és figyeljem meg, ne tápláljam a gondolataimmal, erre emlékeztem hirtelen.
És így tettem. Sűrű bólogatások közben én magamra figyeltem, elűztem a múltat, az előítéleteimet, és azt mondtam magamban, MOST VAN, ebben vagyok!!
Néztem őt, ahogy beszélt, (de nem tudom mit):) és olyan érzés jött, amilyet még nem tapasztaltam, mintha olvadni kezdene bennem valami, egy áramlásszerű érzés, egyfajta ürességet, vagy tisztaságot hozott magával. Nagyon jó volt. Gyorsan kiparancsoltam magam ebből az eufóriából, hisz ott ült velem szemben ez a nő, aki hozzám beszél.
Tovább figyeltem magam, és semmit nem éreztem a vendégem iránt. Nem bántam, hogy ott volt, mint a buborékok szétpukkantak a korábbi érzéseim vele kapcsolatban.
Könnyűvé váltam, a fáradtságot sem éreztem tovább.

Nem tudom mennyire tudtam úgy leírni, hogy átérezhető legyen?
Várom a véleményt!
Én eddigi életemben 4x éltem át ezt az érzést. 2x elalvás előtt még 7-9 éves koromban, 2 x pedig az elmúlt 14 évben mikor más beszélt és én nagyot hallgattam. Az érzés nagyon különleges. A beszéd tartalmára én sem emlékszem, mert az a csodálatos érzés agyonütötte. Mintha kitágulnék kiteljesednék, és ez olyan kellemesen megnyugtató érzés. Nagyon belemélyültem a MOST-ba a gondolatmentességbe. kb fél percig tarthatott az élmény alkalmanként. Talán azért kaptam őket, hogy ha majd kiderül mit is éltem át, ösztönzőleg hasson rám. Mióta Tolle könyveit olvasom, azóta tudom, hogy ő ebben az állapotban ragadt amiért nagyon irigylem. Jelenleg annak is örülnék ha akaratom szerint újból belekerülhetnék, ez eddig sajnos mindig véletlenül, spontán történt.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2011 okt 27 cs, 09:01

Sziasztok! Új vagyok itt.
Szeretnék én is beszámolni tapasztalataimról (nem sok van - még ). Nemrég, kb. egy szűk hónapja ismerkedtem meg Tolle tanításaival, néhány hosszabb videót végignézve, majd elkezdtem olvasni A most hatalmát (most kis szünet van, de folytatom mindenképp) 2 hete, amikor is napi 4-5 órát is tudtam rászánni. Néhány napig könnyed, gondtalan és jókedvű voltam, a Most számított, a teendők is jöttek-mentek, anyum probléma, gondolatáradata sem tudott elragadni (felfogtam, és mégsem), csak ültem és hallgattam. Az előjövő gondolataim is megmosolyogtam. Úgy érzem, az egóm hatalma meggyengült (és azóta se tud olyan erővel magával rántani, mint azelőtt). De egyik nap, más volt. Éppen a kertbe indultunk. Akkor minden más volt, sokkal szebb, élőbb, mint bármikor. A kutyám kitörő örömmel fogadott, ölembe penderült és ez a szeretet-löket olyan sugárzó boldogság érzést váltott ki, mint még sosem. Körülnéztem, az őszi színekbe öltözött fák szinte elevenek voltak. Ekkor valamiféle "egység-érzést" is megtapasztaltam.. Aztán mindez fokozatosan elhalványult, a következő napokban pláne, sok határidős dolog jött, ám mégsem "minden a régi". Igyekszem gyakorolni közben a tudatosítást, de azóta olyan intenzíven nem voltam a jelenben, mint akkor.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
timeless, 2011 okt 27 cs, 10:57

Szia!

Üdv. itt és most.

Igen a hullámzás az természetes dolog, de gyakorlással egyre mélyülni fog benned a Csend és fokozatosan egyre többször és hosszabb időre fogod megtapasztalni az összekapcsolódottság érzést.

További mélyülést!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2011 okt 28 p, 09:22

Köszönöm!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2011 nov 08 k, 11:44

"Csuang-ce álmában pillangó lett,
és Csuang-céról semmit nem tudott.
Íme, a lét ily könnyen alakul,
a változások határtalanok."

Különös dolog az álmok világa. E fenti versikére Tolle is utal, A JelenLét művészetének 4. részében.

Amikor "ébren" vagyok, sokszor érzem azt, mintha álmodnék. (A Mátrixban is van erről szó az elején.)
Ekkor van bennem bizonyos kis szintű tudatosság.
Visszatérve az álmokra, az ébrenlét és a mélyalvásos fázis közötti állapotra. A legtöbb álom valódinak tűnik, az tűnik a valóságnak, amikor épp álmodja az ember.
Én szoktam figyelni az álmaimra, már amikre emlékszem, sokat mutat a bennem zajló dolgokról.
Álmodtam olyat, hogy nézem "magam", aki beteg, és Istent kérdeztem mi baja (akit többedmagammal megidéztünk).
Ébredtem nagy boldogságra, egy álom után (szaladtam valahová, valakit kerestem (lépteim nem voltak oly nehezek, tudtam futni). Hirtelen mintha valaki azt mondta volna nekem, hogy miért keresem, hisz itt van. Megálltam hirtelen, akkor a keskeny utca végetért, és egy térség tárult szemem elé, egy gyerek és egy pergő esernyő volt ott).
Ma is volt egy különös álmom. Vezettem éppen, többsávos úton, és egy kisfiú állt az úton, alig tudtam kikerülni, elém jött. Ott volt az anyja is, szóltam neki, hogy nem ott kell közlekedni. Erre mondta az anyja (aki nem állt az úton), hogy nincs igazam, de én magától értetődőnek tartottam, hogy hát mi se nyilvánvalóbb annál, hogy elém jött a gyerek és nem ott a helye.. Ott volt más részről az anya és a gyerek igaza is… Továbbhajtottam, de eszemben ez az "eset" járt.

Egyébként gyakran álmodok vezetésről, általában városban, az idők folyamán ez is változott, korábban hiába vezettem volna, de valami mindig megakadályozott benne. Pár éve "tudok", de néha "eltévedem" az utcákon. Vagy igyekszem valahová, és sose érek célt.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 jún 29 p, 02:26

Sziasztok, mindenkit tisztelettel üdvözlök!

Sokat vívódtam magamban, hogy le merejem-e írni ami velem történt.
Elég rég voltam a fórumon kb-fél éve, küldtetek nekem linkeket, hogy hol tanulhatok meg meditállni, mert én nem tudtam hogy kell.
Kb.-5-hónappal ezelőtt sikerült először meditállnom ami sikeres volt, és ugye sokan írtátok, hogy a fényben jártatok meg hasonlók.
Velem pont az ellenkezője történ. Pár villanásnyi fehér fényt láttam,(olyan mint a stroboszkóp villanás) aztán magával ragadott a koromnál is sűrűbb sötétség. Éreztem, hogy retteg a lelkem és fél, nem tudtam szabadulni. Majd megláttam egy tűhegynyi fényt ami egyre nagyobb lett. Kb-akkora mint egy fél mozivászon, meg nem mondom nektek hogy milyen anyagból volt ez a fényes valami olyan füst szerű. (most idézem Echart-ot hogy a a szavak csak útjelző táblák, amelyek rávezetnek az igazsághoz vezető útra)
Szóval engem ebbe a fényes valamibe belekényszerített valami erő, és egy régimódi faluba találtam magam.
Nem akarom részletezni hogy mi volt és miket láttam mert olyan hosszú lenne, hogy nem olvasná el senki.
Mondjuk így sem biztos hogy végigolvassa valaki.
Szóval az a lényeg, hogy egy viking faluba kerültem, és az én szörnyű előző életemet mutatták meg.
Olyan 6-éves koromtól halálomig. Olyan szörnyű dolgokat tettem, hogy a lekem éreztem, hogy zokog sír a keserűségtől, és a fájdalomtól.
Sok mindenre választ kaptam ezáltal a mostani életemre, hogy amit kaptam, és még amit kapni fogok miért is van.
A sok szörnyűségért amit tettem.
És aztán ez az erő ami ott tartott, éreztem hogy elenged, és magamhoz tértem.

Majd sokáig nem mertem meditállni, mert rettegtem saját magamtól.
Aztán három hete ismét meditálltam de azzal akérdéssel a fejmben, hogy mi értelme az életemnek, és magának az életnek itt a földön.
És ismét elragadott valami erő, de most elhagytuk a földet olyan sebességgel, hogy a fénysebesség hozzáképest csiga lassúságú.
Elértünk egy fényes galaxisba, majd bolygóra.
Én sok scifi filmet láttam, soha nem hittem az ilyesmiben amit most leírok nektek, sőt kiröhögtem az ilyen embereket, de most akkor salyát magam is kiröhöghetem, mert soha nem gondoltam, hogy valaha velem ilyen megtörténhet.
Na szóval olyan lényeket láttam amit nem tudok leírni hogy néznek ki, nincs rá megfelelő szó. Olyan harmóniában és békességben élltek mindennel és miindenkivel a bolygón, sőt a bolygóval hogy teljesen lenyűgözött. Egyszerűen le voltam bénulva amit ott láttam a gyönyörűségtől.
És tudjátok mi lepett meg a legjobban, hogy ők láttak engem és éreztették velem, hogy tudnak rólam.
Mindenestre ez az erő ami elragadott megmutatta, hogyha földön megfelelő spirituális fejlődést érünk el, odafogunk leszületni.
Csodálatos volt, mert ezek a lények galaxisokat népesítenek be, nem csak 1-bolygót. Olyan fejlettségi szinten vannak mint mi a hangyákhoz.
Testen kívül utaztak egyik bolygóról a másikra, vagy galaxisba. Gondolataikkal építkeztek vagy nem tudom hogy írjam le oly módon hogy a bolygó életét ne sértsék. Szóval csodálatos volt nem akartam eljönni onnan.
De sajnos megértetteék velem, hogy még pár életet le kell éljek ezen a földön, hogy oda kerülhessek.
És ezek után visszatértem.
Azért írtam le ezeket mert én vagyok az utolsó ember aki ilyenekbe hisz, vagy eggyáltalán meghallgat ilyen történetet.
De most már tudom, igaz még messze van számomra, hogy egyszer majd én is odakerülök abba mély kimondhatalan boldogságba, és szeretetbe amit ott láttam, és tapasztaltam.
És csak annyit mondok, hogy nagyon naív az ember, hogy azt képzeli, hogy csak mi vagyunk egyedül a világegyetemben.
Mert ők tudnak rólunk, és szándékosan nem lépnek velünk kapcsolatba.
Hogy miért azt nem tudom, és azt sem tudom miért láthattam és tapasztalhattam meg mindezt amit átéltem.
Fogalmam sincs miért éppen én, hiszen én csak egy porszem vagyok ezen a bolygón, és még azt sem mondhatom, hogy egy nagyon jó ember volnék, pláne hogy láttam az előző életem.
Csak annyit tudok, hogy sokat kell még fejlődnöm spirituálisan.

Köszönöm annak aki elolvasta, és remélem írtok róla véleményt pláne a tapasztaltabbak akik tudják vagy sejtik, hogy mi történt velem.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 jún 29 p, 03:36

Alex7319 írta ...

Sziasztok, mindenkit tisztelettel üdvözlök!

Sokat vívódtam magamban, hogy le merejem-e írni ami velem történt.
Elég rég voltam a fórumon kb-fél éve, küldtetek nekem linkeket, hogy hol tanulhatok meg meditállni, mert én nem tudtam hogy kell.
Kb.-5-hónappal ezelőtt sikerült először meditállnom ami sikeres volt, és ugye sokan írtátok, hogy a fényben jártatok meg hasonlók.
Velem pont az ellenkezője történ. Pár villanásnyi fehér fényt láttam,(olyan mint a stroboszkóp villanás) aztán magával ragadott a koromnál is sűrűbb sötétség. Éreztem, hogy retteg a lelkem és fél, nem tudtam szabadulni. Majd megláttam egy tűhegynyi fényt ami egyre nagyobb lett. Kb-akkora mint egy fél mozivászon, meg nem mondom nektek hogy milyen anyagból volt ez a fényes valami olyan füst szerű. (most idézem Echart-ot hogy a a szavak csak útjelző táblák, amelyek rávezetnek az igazsághoz vezető útra)
Szóval engem ebbe a fényes valamibe belekényszerített valami erő, és egy régimódi faluba találtam magam.
Nem akarom részletezni hogy mi volt és miket láttam mert olyan hosszú lenne, hogy nem olvasná el senki.
Mondjuk így sem biztos hogy végigolvassa valaki.
Szóval az a lényeg, hogy egy viking faluba kerültem, és az én szörnyű előző életemet mutatták meg.
Olyan 6-éves koromtól halálomig. Olyan szörnyű dolgokat tettem, hogy a lekem éreztem, hogy zokog sír a keserűségtől, és a fájdalomtól.
Sok mindenre választ kaptam ezáltal a mostani életemre, hogy amit kaptam, és még amit kapni fogok miért is van.
A sok szörnyűségért amit tettem.
És aztán ez az erő ami ott tartott, éreztem hogy elenged, és magamhoz tértem.

Majd sokáig nem mertem meditállni, mert rettegtem saját magamtól.
Aztán három hete ismét meditálltam de azzal akérdéssel a fejmben, hogy mi értelme az életemnek, és magának az életnek itt a földön.
És ismét elragadott valami erő, de most elhagytuk a földet olyan sebességgel, hogy a fénysebesség hozzáképest csiga lassúságú.
Elértünk egy fényes galaxisba, majd bolygóra.
Én sok scifi filmet láttam, soha nem hittem az ilyesmiben amit most leírok nektek, sőt kiröhögtem az ilyen embereket, de most akkor salyát magam is kiröhöghetem, mert soha nem gondoltam, hogy valaha velem ilyen megtörténhet.
Na szóval olyan lényeket láttam amit nem tudok leírni hogy néznek ki, nincs rá megfelelő szó. Olyan harmóniában és békességben élltek mindennel és miindenkivel a bolygón, sőt a bolygóval hogy teljesen lenyűgözött. Egyszerűen le voltam bénulva amit ott láttam a gyönyörűségtől.
És tudjátok mi lepett meg a legjobban, hogy ők láttak engem és éreztették velem, hogy tudnak rólam.
Mindenestre ez az erő ami elragadott megmutatta, hogyha földön megfelelő spirituális fejlődést érünk el, odafogunk leszületni.
Csodálatos volt, mert ezek a lények galaxisokat népesítenek be, nem csak 1-bolygót. Olyan fejlettségi szinten vannak mint mi a hangyákhoz.
Testen kívül utaztak egyik bolygóról a másikra, vagy galaxisba. Gondolataikkal építkeztek vagy nem tudom hogy írjam le oly módon hogy a bolygó életét ne sértsék. Szóval csodálatos volt nem akartam eljönni onnan.
De sajnos megértetteék velem, hogy még pár életet le kell éljek ezen a földön, hogy oda kerülhessek.
És ezek után visszatértem.
Azért írtam le ezeket mert én vagyok az utolsó ember aki ilyenekbe hisz, vagy eggyáltalán meghallgat ilyen történetet.
De most már tudom, igaz még messze van számomra, hogy egyszer majd én is odakerülök abba mély kimondhatalan boldogságba, és szeretetbe amit ott láttam, és tapasztaltam.
És csak annyit mondok, hogy nagyon naív az ember, hogy azt képzeli, hogy csak mi vagyunk egyedül a világegyetemben.
Mert ők tudnak rólunk, és szándékosan nem lépnek velünk kapcsolatba.
Hogy miért azt nem tudom, és azt sem tudom miért láthattam és tapasztalhattam meg mindezt amit átéltem.
Fogalmam sincs miért éppen én, hiszen én csak egy porszem vagyok ezen a bolygón, és még azt sem mondhatom, hogy egy nagyon jó ember volnék, pláne hogy láttam az előző életem.
Csak annyit tudok, hogy sokat kell még fejlődnöm spirituálisan.

Köszönöm annak aki elolvasta, és remélem írtok róla véleményt pláne a tapasztaltabbak akik tudják vagy sejtik, hogy mi történt velem.

Üdv:AlexSajnos én nem tudlak semmiben sem cáfolni sem megerősíteni. Mindenesetre gratula, hogy felvállaltad

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2012 jún 29 p, 04:05

a reinkarnációs utazások, testen kívüli élmények napi rutinok. nem tudok hozzászólni sokat, csak az első mondathoz.

"Sokat vívódtam magamban, hogy le merejem-e írni ami velem történt."

nyugodtan leírhatod, mert nem számít mások mit gondolnak rólad. az sem, hogy mit gondolsz magadról. nem mások és saját gondolatid vagy, hanem tudatosság, amelyben a gondolatok jönnek és mennek. ha az írnám most, hogy hülyeségeket írogatsz, akkor se lenne semmi, mert az csak az én gondolatom... semmit nem jelent a számodra. az önazonosságot ne a saját és mások gondolataiból merítsd, mert olyan érzések jöhetnek létre ennek következtében, mint a szorongás,idegesség, szomorúság..stb.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Shaw, 2012 jún 29 p, 09:45

Alex7319 írta ...

Sziasztok, mindenkit tisztelettel üdvözlök!

Sokat vívódtam magamban, hogy le merejem-e írni ami velem történt.
Elég rég voltam a fórumon kb-fél éve, küldtetek nekem linkeket, hogy hol tanulhatok meg meditállni, mert én nem tudtam hogy kell.
Kb.-5-hónappal ezelőtt sikerült először meditállnom ami sikeres volt, és ugye sokan írtátok, hogy a fényben jártatok meg hasonlók.
Velem pont az ellenkezője történ. Pár villanásnyi fehér fényt láttam,(olyan mint a stroboszkóp villanás) aztán magával ragadott a koromnál is sűrűbb sötétség. Éreztem, hogy retteg a lelkem és fél, nem tudtam szabadulni. Majd megláttam egy tűhegynyi fényt ami egyre nagyobb lett. Kb-akkora mint egy fél mozivászon, meg nem mondom nektek hogy milyen anyagból volt ez a fényes valami olyan füst szerű. (most idézem Echart-ot hogy a a szavak csak útjelző táblák, amelyek rávezetnek az igazsághoz vezető útra)
Szóval engem ebbe a fényes valamibe belekényszerített valami erő, és egy régimódi faluba találtam magam.
Nem akarom részletezni hogy mi volt és miket láttam mert olyan hosszú lenne, hogy nem olvasná el senki.
Mondjuk így sem biztos hogy végigolvassa valaki.
Szóval az a lényeg, hogy egy viking faluba kerültem, és az én szörnyű előző életemet mutatták meg.
Olyan 6-éves koromtól halálomig. Olyan szörnyű dolgokat tettem, hogy a lekem éreztem, hogy zokog sír a keserűségtől, és a fájdalomtól.
Sok mindenre választ kaptam ezáltal a mostani életemre, hogy amit kaptam, és még amit kapni fogok miért is van.
A sok szörnyűségért amit tettem.
És aztán ez az erő ami ott tartott, éreztem hogy elenged, és magamhoz tértem.

Majd sokáig nem mertem meditállni, mert rettegtem saját magamtól.
Aztán három hete ismét meditálltam de azzal akérdéssel a fejmben, hogy mi értelme az életemnek, és magának az életnek itt a földön.
És ismét elragadott valami erő, de most elhagytuk a földet olyan sebességgel, hogy a fénysebesség hozzáképest csiga lassúságú.
Elértünk egy fényes galaxisba, majd bolygóra.
Én sok scifi filmet láttam, soha nem hittem az ilyesmiben amit most leírok nektek, sőt kiröhögtem az ilyen embereket, de most akkor salyát magam is kiröhöghetem, mert soha nem gondoltam, hogy valaha velem ilyen megtörténhet.
Na szóval olyan lényeket láttam amit nem tudok leírni hogy néznek ki, nincs rá megfelelő szó. Olyan harmóniában és békességben élltek mindennel és miindenkivel a bolygón, sőt a bolygóval hogy teljesen lenyűgözött. Egyszerűen le voltam bénulva amit ott láttam a gyönyörűségtől.
És tudjátok mi lepett meg a legjobban, hogy ők láttak engem és éreztették velem, hogy tudnak rólam.
Mindenestre ez az erő ami elragadott megmutatta, hogyha földön megfelelő spirituális fejlődést érünk el, odafogunk leszületni.
Csodálatos volt, mert ezek a lények galaxisokat népesítenek be, nem csak 1-bolygót. Olyan fejlettségi szinten vannak mint mi a hangyákhoz.
Testen kívül utaztak egyik bolygóról a másikra, vagy galaxisba. Gondolataikkal építkeztek vagy nem tudom hogy írjam le oly módon hogy a bolygó életét ne sértsék. Szóval csodálatos volt nem akartam eljönni onnan.
De sajnos megértetteék velem, hogy még pár életet le kell éljek ezen a földön, hogy oda kerülhessek.
És ezek után visszatértem.
Azért írtam le ezeket mert én vagyok az utolsó ember aki ilyenekbe hisz, vagy eggyáltalán meghallgat ilyen történetet.
De most már tudom, igaz még messze van számomra, hogy egyszer majd én is odakerülök abba mély kimondhatalan boldogságba, és szeretetbe amit ott láttam, és tapasztaltam.
És csak annyit mondok, hogy nagyon naív az ember, hogy azt képzeli, hogy csak mi vagyunk egyedül a világegyetemben.
Mert ők tudnak rólunk, és szándékosan nem lépnek velünk kapcsolatba.
Hogy miért azt nem tudom, és azt sem tudom miért láthattam és tapasztalhattam meg mindezt amit átéltem.
Fogalmam sincs miért éppen én, hiszen én csak egy porszem vagyok ezen a bolygón, és még azt sem mondhatom, hogy egy nagyon jó ember volnék, pláne hogy láttam az előző életem.
Csak annyit tudok, hogy sokat kell még fejlődnöm spirituálisan.

Köszönöm annak aki elolvasta, és remélem írtok róla véleményt pláne a tapasztaltabbak akik tudják vagy sejtik, hogy mi történt velem.

Üdv:Alex


A baj az, hogy bűntudatod van a viking éned cselekedetei miatt és vágysz erre az új világra.

Igaz, hogy a testtel azonosult tudat számára ezek az élmények valóságosak, azonban az az igazság, hogy csak álmok.

Ha a Jelenlétre ébredsz, akkor megszűnik mind a bűntudat, mind a vágy.

Ezeknek az élményeknek tehát nincs túl nagy jelentőségük, ne hagyd, hogy magukkal ragadjanak.
Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 júl 05 cs, 07:03

Sziasztok, üdvözlet mindenkinek!

Elolvastam a véleményeket, köszönöm szépen.
Shaw-nak csak annyit írnék, hogy sajnos amiket átéltem nem álom volt, mert fényes nappal történt minden meditálás közben, nem pedig éjszakai alvás közben.
Minden eggyes részlet belém égett és ez nagyon rossz érzés volt.
Viszont a másik véglet, csodálatos volt ahonnan nem akartam visszatérni, mégis egy erő rákényszerített, hogy visszatérjek.
Pedig higgyétek el nagyon nem akartam visszatérni.
Mégis valami visszahúzott.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 júl 05 cs, 10:54

Alex7319 írta ...

Sziasztok, üdvözlet mindenkinek!

Elolvastam a véleményeket, köszönöm szépen.
Shaw-nak csak annyit írnék, hogy sajnos amiket átéltem nem álom volt, mert fényes nappal történt minden meditálás közben, nem pedig éjszakai alvás közben.
Minden eggyes részlet belém égett és ez nagyon rossz érzés volt.
Viszont a másik véglet, csodálatos volt ahonnan nem akartam visszatérni, mégis egy erő rákényszerített, hogy visszatérjek.
Pedig higgyétek el nagyon nem akartam visszatérni.
Mégis valami visszahúzott.

Üdv:Alex

Szia!
Meditáció közben előfordulhatnak hasonló utazós meg mindenféle érdekes élmények, de azok is szerintem mind az elme álmához tartoznak, bár ebben nem sok tapasztalatom van..

Az meg más kérdés, hogy ez a látványvilág, amiről azt mondjuk, valóság, is álom...


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
bolygo, 2012 júl 15 v, 09:35

Ez most mellbeütött:

"Lin-csi beengedte tanítványát, de nem szólt hozzá. Cun-csiang így is rákezdett néhány köhintés után.- Mester! Most, hogy már egy éve kolostorodban vagyok, s te Buddha és a pátriárkák tanítására oktatsz,kezdek megvilágosodni.- Ez lenne az a nagy baj, Cun-csiang?! - kiáltott rá az apát, s a szerzetes a falig hátrált.- Ez, Mester! - szólalt meg kis idő múltán. - Mert amióta tanítasz, a folyók nem folyók, a hegyek nemhegyek. Mielőtt idejöttem, minden az volt, ami valójában. Buddha Buddha volt, a Tanítás Tanítás, én énvoltam, a folyók folyók, a hegyek hegyek.- Ajaj! Ajaj! Ez tényleg nagy baj, Cun-csiang!- Mondd, apát! Mit tegyek? - kérdezte a rémült tanítvány.- Tudod mit, Cun-csiang? Világosodj meg egészen! Vagy felejts el mindent, amit tanultál! - vágta rá az apát.- Nem tudom elfelejteni. Nem tudok megvilágosodni. Felfordult a világ! Minden a feje tetején áll!- Nyugalom, Cun-csiang! Megvilágosodsz, és talpra áll a világ. Tudod, mit kell tenned?- Nem.- Nem lesz nehéz, jól figyelj! Ha éhes vagy, egyél, ha szomjas vagy, igyál, ha álmos vagy, feküdj le! Afolyótól pedig ne akarj mást, csak hogy folyó legyen, a hegytől pedig, hogy hegy - szólt Lin-csi apát, s nemvárta meg a tanítvány válaszát. Megfordult ágyában, s abban a pillanatban elfelejtette Cun-csiangot és panaszát. A szerzetes nézte, milyen mélyen alszik az apát. Aztán visszament a cellájába, s úgy aludt el, hogynem is gondolt rá, ki az a Buddha, kik a pátriárkák, és mit tett vele a Tanítás. Mikor felébredt és kinézett akolostor ablakán, megint mindent rendben talált a Huo-to folyó partján. Talpra állt a világ."

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
bolygo, 2012 júl 15 v, 09:38

valaki írta ...

Alex7319 írta ...

Sziasztok, üdvözlet mindenkinek!

Elolvastam a véleményeket, köszönöm szépen.
Shaw-nak csak annyit írnék, hogy sajnos amiket átéltem nem álom volt, mert fényes nappal történt minden meditálás közben, nem pedig éjszakai alvás közben.
Minden eggyes részlet belém égett és ez nagyon rossz érzés volt.
Viszont a másik véglet, csodálatos volt ahonnan nem akartam visszatérni, mégis egy erő rákényszerített, hogy visszatérjek.
Pedig higgyétek el nagyon nem akartam visszatérni.
Mégis valami visszahúzott.

Üdv:Alex

Szia!
Meditáció közben előfordulhatnak hasonló utazós meg mindenféle érdekes élmények, de azok is szerintem mind az elme álmához tartoznak, bár ebben nem sok tapasztalatom van..

Az meg más kérdés, hogy ez a látványvilág, amiről azt mondjuk, valóság, is álom...Nálam is gyakran van ilyen álomszerű érzés napközben is. De az álmaim is nagyon elevenek. Már lassan összefolyik minden. Vagyis tudom, hogy ez a valóság, és mégis... Ez a kondicionálás miatt van gondolom.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 júl 15 v, 10:02

"Nálam is gyakran van ilyen álomszerű érzés napközben is. De az álmaim is nagyon elevenek. Már lassan összefolyik minden. Vagyis tudom, hogy ez a valóság, és mégis... Ez a kondicionálás miatt van gondolom. "

Szia Bolygó van itt egy érdekes megközelítés az álmokkal kapcsolatban , meg az ilyen tapasztalásokkal összefüggésben . Habár ez egy sűrített kivonat : - LINK -

Ha részletesebben érdekel : - LINK -Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 júl 15 v, 10:11

Már az előszóban megemlítik ezeket a világokat .

Alexnek is ajánlom : - LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 aug 14 k, 01:02

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Köszönöm a hozzászólásokat, és a linkeket, olvastam majdnem mind.
Most az a probléma áll fönt nállam, hogy szerintem visszafelé fejlődök, mert már meditállni sem tudok, bármit próbálok, egyszerűen nem megy.:(
Valami nincs rendben mióta azok az ominózus esetek történtek velem.
Valami nem engedi, hogy ismét beléphessek abba a világba ahol jártam.
Egyszerűen nem értem, mindent úgy csinálok ahogy eddig és semmi.
Valami megakadályoz, hogy újra láthassam azt amit láttam valami visszafog, de fogalmam sincs hogy mi.:(
Lehet az a baj, hogy csak önnmagammal foglalkozom?
Pedig ez így igazából nem igaz, mert mindig törődök másokkal, és segítek az elesetteken a lehetőségeimhez mérten.
Ezt nem fényezés képp akartam mondani.
De nagyon zavar, hogy egyszer történik valami jó is velem, és azt nem tudom többször átélni.
Vagy talaán túl telhetetlen vagyok, vagy sokat kérek?

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 14 k, 07:58

Alex7319 írta ...

Sziasztok, üdvözlök mindenkit!

Köszönöm a hozzászólásokat, és a linkeket, olvastam majdnem mind.
Most az a probléma áll fönt nállam, hogy szerintem visszafelé fejlődök, mert már meditállni sem tudok, bármit próbálok, egyszerűen nem megy.:(
Valami nincs rendben mióta azok az ominózus esetek történtek velem.
Valami nem engedi, hogy ismét beléphessek abba a világba ahol jártam.
Egyszerűen nem értem, mindent úgy csinálok ahogy eddig és semmi.
Valami megakadályoz, hogy újra láthassam azt amit láttam valami visszafog, de fogalmam sincs hogy mi.:(
Lehet az a baj, hogy csak önnmagammal foglalkozom?
Pedig ez így igazából nem igaz, mert mindig törődök másokkal, és segítek az elesetteken a lehetőségeimhez mérten.
Ezt nem fényezés képp akartam mondani.
De nagyon zavar, hogy egyszer történik valami jó is velem, és azt nem tudom többször átélni.
Vagy talaán túl telhetetlen vagyok, vagy sokat kérek?

Üdv:Alex

Szia!
Szerintem mert túlságosan akarod, vágysz rá, ragaszkodsz hozzá.
Nem?

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 aug 14 k, 09:35

Szia Alex .

Arra gondoltál -e , hogy biztosan jó lenne -e ha rendszeresen utaznál ezekbe a világokba ? Lehet hogy egy idő után nem is bírnád elviselni EZT a világot . Ráadásul úgy tudom rengeteg energiát is elvisznek az ilyen utazások , még az a lehetőség is fennáll , hogy ott ragadsz valahol .

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 aug 17 p, 01:28

Sziasztok!

Kedves NAGUAL, igen nagyon elfáradtam pszihésen, aludnom is kellett utánna, de jó értelemben voltam fáradt.
És nem tagadom szívesen ott ragadnék abban a világban ahol legutoljára jártam.
Nem vágynék ide soha többet erre a földre, mert ez szenvedés ahhoz képest nem pedig élet.
És szerintem aki megtapasztalja ugyanígy van vele.
Mert az emberi lét szerintem büntetés a léleknek, azokhoz a világokhoz képest amit láttam.
És bevallom őszintén alig várom, hogy elhagyjam ezt a testet.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 17 p, 04:39

Alex7319 írta ...

Sziasztok!

Kedves NAGUAL, igen nagyon elfáradtam pszihésen, aludnom is kellett utánna, de jó értelemben voltam fáradt.
És nem tagadom szívesen ott ragadnék abban a világban ahol legutoljára jártam.
Nem vágynék ide soha többet erre a földre, mert ez szenvedés ahhoz képest nem pedig élet.
És szerintem aki megtapasztalja ugyanígy van vele.
Mert az emberi lét szerintem büntetés a léleknek, azokhoz a világokhoz képest amit láttam.
És bevallom őszintén alig várom, hogy elhagyjam ezt a testet.

Üdv:Alex


Ezért csapda. Mert nem lehetsz benne mindig.

Ne tedd ettől függővé a boldogságod. Mert akkor szenvedni fogsz. Addig ez a kettősség meglesz..
Minden tapasztalás csapda lehet, ha attól várod a boldogságod! Mert ami egyszer felbukkan, az el is múlik.
Ajánlom figyelmedbe ezt az olvasmányt! - LINK - (főleg az 1., 2. fejezetet)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 aug 17 p, 07:21

Én azt gondolom , hogy ha ragaszkodik Alex ehhez a tapasztaláshoz , akkor csapdává válhat . Én viszont úgy tudom és látom , minket csaltak csapdába ebben a világban . Ezt látni is mindennap . Szerintem az ilyen tapasztalásokat pont azért kapjuk ajándékba , hogy sikerüljön felébrednünk abból az illúzióból , hogy csak ez a világ létezik , és ez a minden .

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 18 szo, 07:18

NAGUAL írta ...

Én azt gondolom , hogy ha ragaszkodik Alex ehhez a tapasztaláshoz , akkor csapdává válhat . Én viszont úgy tudom és látom , minket csaltak csapdába ebben a világban . Ezt látni is mindennap . Szerintem az ilyen tapasztalásokat pont azért kapjuk ajándékba , hogy sikerüljön felébrednünk abból az illúzióból , hogy csak ez a világ létezik , és ez a minden .Istenem dehogy csaltak minket csapdába (max az EGO akit tudott), ez egy valóságos mennyország. Néz szét kicsit csak a naprendszerben. Vénusz 500 fok az átlaghőmérséklet. A Mars egy jégláda, Az egész naprendszerben a Titán az egyetlen aminek földiéhez hasonlatos légköre van csak épp ott a Metán eső esik.

Itt meg? Kellemes az idő, lágy szellő fújdogál, nagyon szép kék az ég, nagyon szép felhők úszkálnak az égen. Vannak növények és milyen szépek a virágok istenem. Simán fürödhet-sz az óceánban vagy a tengerben és nem is sorolom tovább. A Földnél jobb hely nincs X millió kilométeres körzetben. Mit akarhatsz ennél jobbat?

Vannak problémák tény. Az is, hogy maguknak csináljuk őket. A te életedben viszont nem az számít, hogy milyen "kint az idő" hanem, hogy te magad milyenné teszed.

Kell a fenének egy másik világ. Itt és most létezek. Ennyi. De hát ezt Tolle papa millió helyen leírta

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 aug 18 szo, 07:57

Dyra írta ...

NAGUAL írta ...

Én azt gondolom , hogy ha ragaszkodik Alex ehhez a tapasztaláshoz , akkor csapdává válhat . Én viszont úgy tudom és látom , minket csaltak csapdába ebben a világban . Ezt látni is mindennap . Szerintem az ilyen tapasztalásokat pont azért kapjuk ajándékba , hogy sikerüljön felébrednünk abból az illúzióból , hogy csak ez a világ létezik , és ez a minden .Istenem dehogy csaltak minket csapdába (max az EGO akit tudott), ez egy valóságos mennyország. Néz szét kicsit csak a naprendszerben. Vénusz 500 fok az átlaghőmérséklet. A Mars egy jégláda, Az egész naprendszerben a Titán az egyetlen aminek földiéhez hasonlatos légköre van csak épp ott a Metán eső esik.

Itt meg? Kellemes az idő, lágy szellő fújdogál, nagyon szép kék az ég, nagyon szép felhők úszkálnak az égen. Vannak növények és milyen szépek a virágok istenem. Simán fürödhet-sz az óceánban vagy a tengerben és nem is sorolom tovább. A Földnél jobb hely nincs X millió kilométeres körzetben. Mit akarhatsz ennél jobbat?

Vannak problémák tény. Az is, hogy maguknak csináljuk őket. A te életedben viszont nem az számít, hogy milyen "kint az idő" hanem, hogy te magad milyenné teszed.

Kell a fenének egy másik világ. Itt és most létezek. Ennyi. De hát ezt Tolle papa millió helyen leírta


Kedves Dyra .
Csak irigyelni tudom az optimizmusod .

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 18 szo, 08:27

NAGUAL írta ...

Dyra írta ...

NAGUAL írta ...

Én azt gondolom , hogy ha ragaszkodik Alex ehhez a tapasztaláshoz , akkor csapdává válhat . Én viszont úgy tudom és látom , minket csaltak csapdába ebben a világban . Ezt látni is mindennap . Szerintem az ilyen tapasztalásokat pont azért kapjuk ajándékba , hogy sikerüljön felébrednünk abból az illúzióból , hogy csak ez a világ létezik , és ez a minden .Istenem dehogy csaltak minket csapdába (max az EGO akit tudott), ez egy valóságos mennyország. Néz szét kicsit csak a naprendszerben. Vénusz 500 fok az átlaghőmérséklet. A Mars egy jégláda, Az egész naprendszerben a Titán az egyetlen aminek földiéhez hasonlatos légköre van csak épp ott a Metán eső esik.

Itt meg? Kellemes az idő, lágy szellő fújdogál, nagyon szép kék az ég, nagyon szép felhők úszkálnak az égen. Vannak növények és milyen szépek a virágok istenem. Simán fürödhet-sz az óceánban vagy a tengerben és nem is sorolom tovább. A Földnél jobb hely nincs X millió kilométeres körzetben. Mit akarhatsz ennél jobbat?

Vannak problémák tény. Az is, hogy maguknak csináljuk őket. A te életedben viszont nem az számít, hogy milyen "kint az idő" hanem, hogy te magad milyenné teszed.

Kell a fenének egy másik világ. Itt és most létezek. Ennyi. De hát ezt Tolle papa millió helyen leírta


Kedves Dyra .
Csak irigyelni tudom az optimizmusod .Kedves NAGUAL!

Egyik nagy kedvencem a "A Gyűrűk Ura" című könyv amit J. R. R. Tolkien írt. Abban van ez a picike részlet

"- Sokan élnek akik halált érdemelnének, és néhányan meghalnak akik élhetnének. Ki tudja ezt eldönteni Frodó? Ne akarj túl buzgón halált és igazságot osztani! A legbölcsebbek sem látnak elölre mindent. A szívem azt súgja, Gollamnak még jut valamilyen szerep: vagy jó, vagy rossz, mielőtt ennek vége lesz. Bilbó irgalma még sokak sorsára lesz hatással...
- A Gyűrű... bár ne került volna hozzám... és ne történt volna mind ez!
- Mind így van ezzel, aki hasonló időket megél, de a döntés nem rajta áll. Nekünk arról kell döntenünk, mihez kezdünk az idővel, amely megadatik. Más erők is munkálkodnak ám ezen a világon a gonoszon kívül, Bilbó arra rendeltetett, hogy meglelje a Gyűrűt; és ha ez igaz, úgy hozzád sem véletlenül került. Ez bíztató gondolat!"

Gandalfnál bölcsebb mágust nem ismerek.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 aug 19 v, 09:19

Kedves Dyra . Köszönöm

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 20 h, 12:52

Sziasztok, bármit, bárhol olvasok, egy a vége: fogadd el, azt ami van!
Olvastam ezt már bonyolultan, tudományosan, egyszerűen, közérthetően, virágnyelven, költőien, titokzatosan stb.
Elfogadom, de mégis újra és újra beleesek abba a csapdába, hogy már megint keresgélek, mert biztosat akarok tudni. Minden filozófiának van egy (vagy több) gyenge pontja, ezért aztán futok egy másikhoz, és a vége mindig, de mindig ugyanaz: nem tudok semmit se biztosan. Gyakorolhatok, hogy megtapasztaljam azt, amit nem tudhatok biztosan, DE: az élményemet ( a megtapasztalásaimat!) is én (az elmém, aki én vagyok, és ezt nem én tudom a jelen pillanatban másképp érezni, v. megtapasztalni, tehát elfogadom) teremtem.
Ha a semmiről van egy élményem, azt is én teremtem.

Ezer könyvből lehetne idézni ugyanazt!

De akár a Harry Potterből is idézhetnék, v. némely népmeséből. Ezek mind emberi gondolatok.- Sosem 100-as, ez tuti!

Egy módon lehet 100-as: ha elhiszem, ha hiszek benne.

Ezért jobb élni, mint keresgélni. Csak újabb és újabb filozófiák születnek az emberi fejekben, amiknek mindig lesz egy gyenge pontjuk: a bizonyosság hiánya.
Ezt számtalan kör megtétele után mondom. Valószínű ennek ellenére futok majd még pár kört, mert ilyen a természetem - ezt is EL-FO-GA-DOM!

Byron Katie nagyon meggyőző ! Ime: (bocs, hogy hosszú, de olyan kerek, hogy nem akartam megnyirbálni) Üdvözlet és hála mindenkinek! Teri

„Minden szenvedésünk okozója az a meggyőződésünk, hogy a dolgoknak máshogy kellene lenniük, mint ahogy vannak. Pl. „A gyerekeimnek hálásnak kellene lennie azért, amit értük teszek.” Amíg elhisszük ezt a gondolatot, addig ellenállásban vagyunk azzal kapcsolatban, ami van. Ha a gyerekeim nem hálásak, akkor pont erre van szükségem ahhoz, hogy észrevegyem, megvizsgáljam ezt a hitemet, és megnézzem milyen ezzel a gondolattal együtt élni, illetve milyen érzés nélküle – ha teljesen és tökéletesen elfogadom, ami éppen van. AMI VAN, AZ VAN. Amikor szembeszállok a valósággal, mindig vesztes maradok. AMIM VAN, ARRA SZÜKSÉGEM VAN. AMIM NINCS, ARRA NINCS SZÜKSÉGEM.
A szenvedésnek egyetlen módja létezik: amikor elhiszünk egy gondolatot, mely harcba száll azzal, ami van. Ha az elme teljesen tiszta, akkor az, ami van, megegyezik azzal, amit akarunk. Ha azt szeretnéd, hogy a valóság másmilyen legyen, mint amilyen éppen az adott pillanatban, az olyan, mintha egy macskát szeretnél megtanítani ugatni. Próbálkozhatsz, és még tovább próbálkozhatsz, a macska pedig újra meg újra azt fogja mondani neked, hogy „miaú”. Azt akarni, hogy a valóság másmilyen legyen, mint amilyen az adott pillanatban, reménytelen.
Ha elkezded figyelni a gondolataidat, észreveszed, hogy naponta rengetegszer jelennek meg ilyesmik a fejedben: „Unom ezt az esőt, ki kéne már sütnie a napnak végre.” „Karcsúbbnak és fiatalabbnak kéne lennem.” „A férjemnek nem kellene annyit dolgoznia, aztán este innia és tévéznie.” Ez pontosan az a gondolkodási mód, amikor azt akarjuk, hogy a valóság más legyen, mint amilyen. Minden stressz és lelki fájdalom abból fakad, hogy harcba szállunk azzal, ami van, a pillanatnyi valósággal.
Sokan félnek attól, hogy ha elfogadják, ami van, akkor passzívvá válnak, nem éreznek késztetést a cselekvésre, gyengék lesznek. Az elfogadás mindig a pillanatnyi valóság elfogadására vonatkozik, nem azt jelenti, hogy a helyzet most már mindig így fog maradni. Sőt! Nézd csak meg milyen energetikai különbség van a két hozzáállás között: 1.) „Bárcsak ne veszítettem volna el a munkámat, sosem fogok újat találni.” 2.) „Elveszítettem a munkámat. Rendben. Mit tehetek most?”
Ha elkezded a gondolataidon való önmunkálkodást, hamar rá fogsz jönni, hogy amiről eddig azt hitted, hogy nem kellett volna megtörténnie, pont annak kellett megtörténnie. Meg kellett, hogy történjen, mert megtörtént, és ezt semmilyen ellenkezés, szenvedés, gondolkodás sem tudja meg nem történtté tenni. Ez nem azt jelenti, hogy helyeseld vagy ünnepeld. Ez csak azt jelenti, hogy képes vagy a dolgokat belső harcod zavarodott gondolkodása nélkül látni. Senki nem akarja, hogy betegek legyenek a gyerekei, senki nem szeretne autóbaleset részese lenni, de ha egyszer már megtörténnek ezek a dolgok, mily módon támogathat és erősíthet minket az, ha mentális harcba fogunk ellenük?
Onnan tudhatjuk, hogy a valóság úgy van jól, ahogy van, hogy ha gondolatban harcra kelünk vele, az fáj. Feszültek, frusztráltak leszünk, nem érezzük természetesnek és kiegyensúlyozottnak magunkat. Ha megállítjuk a valósággal való küzdelmünket, egyszerűen, áramlóan, kedvesen és félelem nélkül tudunk cselekedni.
A másik embernek pont az a dolga, hogy megmutasson magamat magamnak. Semmi más nem tud történni, hiszen az elménk úgy működik, mint egy tükör, mindent megfordít. Ezért aztán, amit kívül látok, az kivétel nélkül mindig az én elmém tartalmának a kivetülése, a megvizsgálatlan gondolataimnak a tükröződése. Én vagyok a diavetítő, a másik ember pedig a kivetített kép. Ha nem tetszik a „folt” a kivetített képen, akkor azért, hogy a kép megtisztuljon, egyetlen dolgot tudok tenni: megtisztítom a diavetítőt. A diavetítő pedig a saját elmém, az ő régi, kedvenc, megvizsgálatlan, megemésztetlen programjaival, mely mindig csak a saját igazának bebizonyításán munkálkodik. És épp emiatt, én sosem nyerhetek. Próbálhatom én erőből és küzdésből megváltoztatni a másik embert és a világot, hogy olyan legyen végre, amilyennek a fejemben levő gondolatok szerint lennie kellene – ez nem igazán szokott sikerrel járni.
A Három Dolog – Kinek a Dolgával Foglalkozol Éppen?
Az Univerzumban csak három fajta dolgot tudok találni: az én dolgomat, a te dolgodat, és a Valóság/Isten dolgát. A Valóság az, ami mindent ural. Bármi, ami az én, a te és bárki más befolyásán kívül esik, a Valóság/Isten dolga.
Az átélt stressz nagy része abból származik, hogy mentálisan a saját dolgainkon kívül élünk. Amikor olyasmiken jár az eszem, hogy „azt szeretném, ha boldog lennél; jobban kéne vigyáznod magadra; pontosnak kéne lenned; figyelmesebbnek kéne lenned; abba kéne hagynod az ivást”, akkor a te dolgaiddal foglalkozom. Ha aggódom földrengés, háború, árvíz miatt, vagy ha meg akarok halni, akkor Isten dolgaiba avatkozom. Ha gondolatban a te dolgaiddal, vagy Isten dolgaival foglalkozom, akkor kirekesztem, elszigetelem magam magamtól, és tőled, illetve a többi embertől és a jelentől is. Figyeld meg az érzést, amikor azt gondolod pl., hogy „Apámnak meg kellene értenie engem.” Fájdalom és magány jár együtt ezzel a gondolattal. Valahányszor, amikor lelki fájdalmat és magányt élsz át, mindig valaki más dolgával foglalkozol (vagy a Valósággal harcolsz).
És ha én gondolatban a Te életedet élem, ki marad itt, hogy az én életemet élje? Mindketten ott vagyunk nálad. Gondolatilag a te ügyeidben, dolgaidban lenni, távol tart engem attól, hogy jelen lehessek a saját életemben. Elválasztom magam saját magamtól, aztán pedig csodálkozom, hogy miért is nem működik az életem.
Azt gondolni, hinni, hogy én tudnám, mi lenne a legjobb bárkinek is, azt jelenti, hogy nem a saját dolgaimmal foglalkozom. Még, ha a szeretet nevében teszem is, akkor is ez tiszta önteltség, aminek az eredménye: feszültség, nyugtalanság és félelem. Tisztában vagyok azzal, hogy mi jó nekem? Ez az egyetlen dolgom van. A legjobb, ha először ezzel foglalkozom, mielőtt megoldanám a te problémáidat.
Amikor eljutsz oda, hogy a „kinek a dolga” kérdését elég mélyen megérted, és a saját dolgaiddal kapcsolódsz össze, elképzelhetetlen érzelmi felszabadulást élhetsz át az életedben. Amikor csak stresszt vagy kellemetlenséget érzel, állj meg és tedd fel magadnak a kérdést: „Kinek a dolgával foglalkozom gondolatban?” Ez a kérdés vissza tud téged vezetni önmagadhoz. És lehet, hogy rádöbbensz, hogy soha nem tudtál jelen lenni a saját életedben, mert gondolatban mások dolgaival foglalkoztál, az ő életüket élted. Ha csak egyszerűen észreveszed, hogy valaki másnak a dolgába merültél bele, máris visszatérhetsz saját csodálatos önmagadhoz.
És ha ezt egy ideig csinálod, szép lassan azt is megláthatod, hogy valójában a te saját dolgod, mint olyan, sem létezik. Hogy az élet önmagától is tökéletesen zajlik.
Hogyan tekints megértéssel a gondolataidra
A gondolat ártalmatlan, míg csak nem hiszünk neki. Nem a gondolataink, hanem a hozzájuk való ragaszkodásunk okozza a szenvedést. A gondolathoz való ragaszkodás azt jelenti, hogy elhisszük, hogy a gondolat igaz, anélkül, hogy ezt megvizsgáltuk volna. A hiedelem egy olyan gondolatot jelent, amelyhez régóta ragaszkodunk, fenntartás nélkül elhisszük, sőt legtöbbször nem is vagyunk tudatában.
A legtöbben azonosulunk azzal a valakivel, akiről a gondolataink azt állítják, hogy „ez vagyok én”. Figyeld csak meg, hogyan is működik a lélegzésed! Észreveheted, hogy nem is te lélegzel – lélegeztetve vagy. A gondolkodással, a gondolatokkal ugyanez a helyzet. A gondolatok csak úgy megjelennek. Kilépnek a semmiből és visszamennek a semmibe, mint ahogy a felhők mozognak az üres égbolton. Azért jönnek, hogy áthaladjanak, nem pedig azért, hogy maradjanak. Nincs bennük semmi „káros”, míg igaznak nem hisszük őket, és nem kezdünk el hozzájuk ragaszkodni.
Soha még senki nem volt képes arra, hogy kontrollálja a gondolatait, még akkor sem, ha vannak emberek, akik történeteket mesélnek róla, hogyan sikerült ez nekik. Ha nem megszabadulni próbálsz a gondolataidtól, hanem megértéssel és kíváncsisággal fordulsz feléjük, akkor ők hagynak el téged.
A gondolatok olyanok, mint a szellő, mint a levelek a fákon, mint az esőcseppek hullása. Feltűnnek, megjelennek – és ha megvizsgáljuk őket, megbarátkozhatunk velük. Veszekednél egy esőcseppel? Egy esőcseppben nincs semmi személyes, és ugyanígy, nincs semmi személyes a gondolatokban sem. Ha újra felbukkan egy egykor fájdalmas elképzelés a fejedben, melyet már megértéssel megvizsgáltál, akkor már legfeljebb érdekesnek fogod találni. Ami korábban rémálom volt, most már csak érdekes. A legközelebbi alkalommal, ha felbukkan, lehet, hogy már inkább mulatságosnak találod. Végül tán észre sem fogod venni. Ez az ereje annak, ha szereted, ami van.”

„Rájöttem, hogy amikor elhiszem a gondolataimat, szenvedek, amikor viszont nem hiszem el őket, nem szenvedek, és ez igaz minden egyes emberi lényre.
A szabadság ennyire egyszerű. Úgy találtam, hogy a szenvedés választható, opcionális. Olyan örömre leltem magamban, ami sosem tűnik el, egyetlen pillanatra sem.
És ez az öröm mindenkiben ott van ugyanúgy.”

(Byron Katie)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 20 h, 03:52

Én arra jutottam, hogy nem kell elfogadni ami van. Sőt ha ezt teszed rossz úton vagy mert azt már megelőzi, hogy nem fogadtad el. Ez egy életfilozófia és nem elhatározás kérdése. Idő még átáll az agyad. Ami van az van. És ennyi. Nem kell mellé gondolatban semmit sem fűznöd még azt sem, hogy oké elfogadom.

Ilyen tudat szintről tudsz tovább ugrani, mert ami van az van, de neked befolyásod van arra mi fog történni. Így meg tudod változtatni a következő pillanatot. Ez a képesség már ott van mert a tanulás pl pont ez a folyamat, de a kutatás is ilyen vagy az építés. A földet is meg kell művelni és ezek a döntések mind abból fakadnak, hogy meg akarod változtatni a környezeted bizonyos célok érdekében. Ez természetes. Felfedezők és építők vagyunk. Ilyen az emberi természet. A tehénnek a békés legelészés való nekünk a kutatás, fejlesztés, építkezés és még megannyi emberi dolog. Az is fontost, hogy igazán szeresd magad. És bízzál magadban.

Amúgy sokszor nem értem Tolle és még néhány keleti tanító filozófiáját, itt van nekünk a Quantumfizika a maga egészen döbbenetes világával millió egy megfigyelt kísérlet sejteti, hogy a megfigyelt valóságot a megfigyelő hozza létre. Az az

"számtalan jel mutat arra, hogy a világegyetem részben vagy talán teljes egészében "szubjektív" hely: vagyis minden öntudattal rendelkező élőlénynek (még általánosabban: minden önmaga és a külvilág érzékelésére képes rendszernek) saját, egymásétól tetszőlegesen különböző világegyeteme van; az objektívnek hitt univerzum pedig talán csak ezek szuperpozíciója, amely csak azon pontokon és úgy kapcsolódik, illetve válik érzékelhetővé (megfigyelhetővé), a többi, öntudattal rendelkező rendszer (élőlény, vagy azok csoportja) számára, hogy ne okozzon paradoxont semmilyen szemlélő esetében sem."

forrás: - LINK -

Na és ez a döbbenetes dolog mintha el sem jutna hozzájuk. Tanítják tovább a részben igaz filozofiájukat. Kicsit ők is beragadtak, nem képesek az újat befogadni illetve emberek ők is. Van egy elméletük és ahhoz ragaszkodnak még ha nem is ragaszkodásnak nevezik. Azért több ugye mert tanítás van. Tanítanak.

Agykontroll, quantumfizika, csillagászat, modern pszichológia, biológia és még sorolhatnám. Mintha nem is léteznének. Pedig vannak. Ezekre is vess egy pillantást. Mondják, hogy az embereknek misztikum kell ezért fordul a keleti dologok felé. Háát misztikum van bőven a tudomány világában is. Nyitottnak kell lenni és befogadónak. És ha egy jó tanácsot kellene adnom az életben az az lenne, hogy tanulj

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 21 k, 12:34

"Amúgy sokszor nem értem Tolle és még néhány keleti tanító filozófiáját, itt van nekünk a Quantumfizika a maga egészen döbbenetes világával millió egy megfigyelt kísérlet sejteti, hogy a megfigyelt valóságot a megfigyelő hozza létre.... Na és ez a döbbenetes dolog mintha el sem jutna hozzájuk."

De hiszen ugyanazt mondják: "amit valóságnak látsz, amit az érzékszerveiddel fel tudsz fogni, az csak illúzió (máyá)"
Persze jót tesz az egy filozófiának, ha a természettudomány új eredményeit beépíti magába, mert így nem válik túlhaladottá v. nevetségessé. Van a birtokomban egy őslelet: Baktay Ervin diadalmas jógája. Ehhez nemigen lehet többet hozzátenni. =)
A kvantumfizikát én már nem értem, gondjaim vannak a felsőfokú matematikával is, de ha érteném is, vajon mit bizonyít be a nem anyagi világot illetően? Számomra maradnak a kétségek.
Az anyagi világ borzasztó bonyolult, és számomra csoda egy falevél erezete is, bármennyit tanulnék, az összeshez képest akkor sem tudnék semmit, csak érdekes időtöltés lenne.
Teri

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 21 k, 07:14

jarasiteri írta ...

"Amúgy sokszor nem értem Tolle és még néhány keleti tanító filozófiáját, itt van nekünk a Quantumfizika a maga egészen döbbenetes világával millió egy megfigyelt kísérlet sejteti, hogy a megfigyelt valóságot a megfigyelő hozza létre.... Na és ez a döbbenetes dolog mintha el sem jutna hozzájuk."

De hiszen ugyanazt mondják: "amit valóságnak látsz, amit az érzékszerveiddel fel tudsz fogni, az csak illúzió (máyá)"
Persze jót tesz az egy filozófiának, ha a természettudomány új eredményeit beépíti magába, mert így nem válik túlhaladottá v. nevetségessé. Van a birtokomban egy őslelet: Baktay Ervin diadalmas jógája. Ehhez nemigen lehet többet hozzátenni. =)
A kvantumfizikát én már nem értem, gondjaim vannak a felsőfokú matematikával is, de ha érteném is, vajon mit bizonyít be a nem anyagi világot illetően? Számomra maradnak a kétségek.
Az anyagi világ borzasztó bonyolult, és számomra csoda egy falevél erezete is, bármennyit tanulnék, az összeshez képest akkor sem tudnék semmit, csak érdekes időtöltés lenne.
Teri


Nem illúzióról van szó. Hanem egy saját világról. Saját szabályokkal saját eseményekkel. Szokták mondani ha van egy órád tudod a pontos időt ha két órád van már nem vagy benne biztos.

"amit valóságnak látsz, amit az érzékszerveiddel fel tudsz fogni, az csak illúzió (máyá)"

A megfigyelt valóságot a megfigyelő hozza létre. Nevezhetem illúziónak? (Miközben az emberi agy is egy érzékszerv és a te megfigyeld valóságod nyilvánvalóan más)

De hát ők ezt tanítják valaki vagy elfogadja vagy nem, én részben befogadtam, részben nem Az a jó ebben az egészben, hogy mindenki maga dönt

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 08:14

Komolyan nem értem, nem értelek titeket. Mindenki azt fogad el/be, amit akar? Azt épít bele ebből a saját egyéni világlátásába amit akar, amit hozzá tud építeni a már meglévő tudásához, ami összefér vele esetleg?
De mi köze ennek a felébredéshez?

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 21 k, 08:47

valaki írta ...

Komolyan nem értem, nem értelek titeket. Mindenki azt fogad el/be, amit akar? Azt épít bele ebből a saját egyéni világlátásába amit akar, amit hozzá tud építeni a már meglévő tudásához, ami összefér vele esetleg?
De mi köze ennek a felébredéshez?


Beszélgetünk. Eszmét cserélünk Nincs ebben semmi dráma

Felébredés? Reggel kicsit nehezen ment (Wayne Dyer után szabadon én reggel nem azt mondom, hogy Thank You hanem, hogy köszönöm )

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 10:13

Dyra írta ...

valaki írta ...

Komolyan nem értem, nem értelek titeket. Mindenki azt fogad el/be, amit akar? Azt épít bele ebből a saját egyéni világlátásába amit akar, amit hozzá tud építeni a már meglévő tudásához, ami összefér vele esetleg?
De mi köze ennek a felébredéshez?


Beszélgetünk. Eszmét cserélünk Nincs ebben semmi dráma

Felébredés? Reggel kicsit nehezen ment (Wayne Dyer után szabadon én reggel nem azt mondom, hogy Thank You hanem, hogy köszönöm )

Nincs dráma, csak eszmék. Amúgy mindenki azt kezd ezzel, amit akar.
Játszadozik vele, vagy elmerül benne.

Döntsd/döntsétek el, hogy élni akarod/akarjátok "azt", vagy csak csevegni róla, mint akármelyik "témáról" a milliók közül, amivel el tudjuk szórakoztatni magunkat, egymást (egy ideig).
És eközben minden megy tovább, úgy ahogy eddig.. A felszín hullámain sodródva.

Higgyétek el, megéri ezt mind feladni.....

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 21 k, 10:49

valaki írta ...

Dyra írta ...

valaki írta ...

Komolyan nem értem, nem értelek titeket. Mindenki azt fogad el/be, amit akar? Azt épít bele ebből a saját egyéni világlátásába amit akar, amit hozzá tud építeni a már meglévő tudásához, ami összefér vele esetleg?
De mi köze ennek a felébredéshez?


Beszélgetünk. Eszmét cserélünk Nincs ebben semmi dráma

Felébredés? Reggel kicsit nehezen ment (Wayne Dyer után szabadon én reggel nem azt mondom, hogy Thank You hanem, hogy köszönöm )

Nincs dráma, csak eszmék. Amúgy mindenki azt kezd ezzel, amit akar.
Játszadozik vele, vagy elmerül benne.

Döntsd/döntsétek el, hogy élni akarod/akarjátok "azt", vagy csak csevegni róla, mint akármelyik "témáról" a milliók közül, amivel el tudjuk szórakoztatni magunkat, egymást (egy ideig).
És eközben minden megy tovább, úgy ahogy eddig.. A felszín hullámain sodródva.

Higgyétek el, megéri ezt mind feladni.....Neked mi a célod? Mit akarsz? Nekem csak annyi, hogy jól érezzem magam és ahol tudok hasznos legyek (segítsek).

A felszinen sodródok? Épp, hogy nem. Az életet itt és most kell élned. Merengeni filozofálni ráérsz a halálod után is. A sok sallangot le kell dobni magadról és menni kell előre. Mondhatnám azt is amíg nem hiszel saját magadban nem lesz saját életed. Tegyél valamit hozzá a világhoz képzeld olyannak mint egy kifestőt. Te már valószínűleg nem leszel Buddha vagy Tolle, nem is lenne jó. Minek replikáljunk bármit is?

Tanítások vannak meghalgatod őket és kirakod a saját világod, ugyan ki mondhatná meg neked, hogy az nem úgy van?

Jómagam ebben a testben leszek boldog ezzel a névvel amit kedves édesanyukám adott nekem és itt a földőn. "Nekem" most ez a "feladatom". Egyébként mi másért lennénk itt? Ki kell élni az életet maradékok nélkül, megfogni a lehetőségeket, olykor olykor álmodozni na és szerelmesnek lenni. HA bele fér kis kutakodás akkor az még hab a tortára

Lelki gazdagság. Ez a fontos. Ehhez nem pénz hanem barátok, szerelem, tenni akarás másért és önzetlenség kell sok sok empátiával. Ne vedd túl komolyan az életet mert akkor mindenből csak többet fogsz akarni. Mint ahogy példáúl egy Tolle könyvet is elég lett volna elolvasnom a második és harmadik könyvében már aztán semmi újat nem olvastam. Nekem mégis több kellet belőle. Mikor láttam, hogy nincs értelme olvasni akkor is olvastam. Dehogy kellet ez nekem. Erre mondtam az elején, hogy ez pl egy samlang ahoz, hogy ezt tudd hinni kell magadban.

Na de már én is csak okoskodni járok ide leírtam már mindent én hogyan látom, de hát nem bírom megállni, hogy ne fűzzek hozzá még valamit. Ugyanaz a minta. Előbb utóbb tényleg olyan leszek, hogy ez lesz rólam a vélemény, hogy az ember aki sokat beszél de keveset mond

Jaj istenem Na de hát ilyen vagyok. Kicsit megpróbálom visszafogni magam. Szivesebben beszélgetnék veletek személyesn bárhol mint itt Az élő szónál kevés dolog kifejezőbb és hát ugye még az is torzít


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 11:07

Dyra írta ...

Neked mi a célod? Mit akarsz? Nekem csak annyi, hogy jól érezzem magam és ahol tudok hasznos legyek (segítsek).

A felszinen sodródok? Épp, hogy nem. Az életet itt és most kell élned. Merengeni filozofálni ráérsz a halálod után is. A sok sallangot le kell dobni magadról és menni kell előre. Mondhatnám azt is amíg nem hiszel saját magadban nem lesz saját életed. Tegyél valamit hozzá a világhoz képzeld olyannak mint egy kifestőt. Te már valószínűleg nem leszel Buddha vagy Tolle, nem is lenne jó. Minek replikáljunk bármit is?

Tanítások vannak meghalgatod őket és kirakod a saját világod, ugyan ki mondhatná meg neked, hogy az nem úgy van?

Jómagam ebben a testben leszek boldog ezzel a névvel amit kedves édesanyukám adott nekem és itt a földőn. "Nekem" most ez a "feladatom". Egyébként mi másért lennénk itt? Ki kell élni az életet maradékok nélkül, megfogni a lehetőségeket, olykor olykor álmodozni na és szerelmesnek lenni. HA bele fér kis kutakodás akkor az még hab a tortára

Lelki gazdagság. Ez a fontos. Ehhez nem pénz hanem barátok, szerelem, tenni akarás másért és önzetlenség kell sok sok empátiával. Ne vedd túl komolyan az életet mert akkor mindenből csak többet fogsz akarni. Mint ahogy példáúl egy Tolle könyvet is elég lett volna elolvasnom a második és harmadik könyvében már aztán semmi újat nem olvastam. Nekem mégis több kellet belőle. Mikor láttam, hogy nincs értelme olvasni akkor is olvastam. Dehogy kellet ez nekem. Erre mondtam az elején, hogy ez pl egy samlang ahoz, hogy ezt tudd hinni kell magadban.

Na de már én is csak okoskodni járok ide leírtam már mindent én hogyan látom, de hát nem bírom megállni, hogy ne fűzzek hozzá még valamit. Ugyanaz a minta. Előbb utóbb tényleg olyan leszek, hogy ez lesz rólam a vélemény, hogy az ember aki sokat beszél de keveset mond

Jaj istenem Na de hát ilyen vagyok. Kicsit megpróbálom visszafogni magam. Szivesebben beszélgetnék veletek személyesn bárhol mint itt Az élő szónál kevés dolog kifejezőbb és hát ugye még az is torzít

Ez kedves.

A "célom" (ha lehet ennek nevezni)? Teljesen beleengedni magam a jelenbe. Jobban fogalmazva, átadni magam. A többi már teher, az irányítás teher.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 21 k, 11:28

valaki írta ...

Dyra írta ...

Neked mi a célod? Mit akarsz? Nekem csak annyi, hogy jól érezzem magam és ahol tudok hasznos legyek (segítsek).

A felszinen sodródok? Épp, hogy nem. Az életet itt és most kell élned. Merengeni filozofálni ráérsz a halálod után is. A sok sallangot le kell dobni magadról és menni kell előre. Mondhatnám azt is amíg nem hiszel saját magadban nem lesz saját életed. Tegyél valamit hozzá a világhoz képzeld olyannak mint egy kifestőt. Te már valószínűleg nem leszel Buddha vagy Tolle, nem is lenne jó. Minek replikáljunk bármit is?

Tanítások vannak meghalgatod őket és kirakod a saját világod, ugyan ki mondhatná meg neked, hogy az nem úgy van?

Jómagam ebben a testben leszek boldog ezzel a névvel amit kedves édesanyukám adott nekem és itt a földőn. "Nekem" most ez a "feladatom". Egyébként mi másért lennénk itt? Ki kell élni az életet maradékok nélkül, megfogni a lehetőségeket, olykor olykor álmodozni na és szerelmesnek lenni. HA bele fér kis kutakodás akkor az még hab a tortára

Lelki gazdagság. Ez a fontos. Ehhez nem pénz hanem barátok, szerelem, tenni akarás másért és önzetlenség kell sok sok empátiával. Ne vedd túl komolyan az életet mert akkor mindenből csak többet fogsz akarni. Mint ahogy példáúl egy Tolle könyvet is elég lett volna elolvasnom a második és harmadik könyvében már aztán semmi újat nem olvastam. Nekem mégis több kellet belőle. Mikor láttam, hogy nincs értelme olvasni akkor is olvastam. Dehogy kellet ez nekem. Erre mondtam az elején, hogy ez pl egy samlang ahoz, hogy ezt tudd hinni kell magadban.

Na de már én is csak okoskodni járok ide leírtam már mindent én hogyan látom, de hát nem bírom megállni, hogy ne fűzzek hozzá még valamit. Ugyanaz a minta. Előbb utóbb tényleg olyan leszek, hogy ez lesz rólam a vélemény, hogy az ember aki sokat beszél de keveset mond

Jaj istenem Na de hát ilyen vagyok. Kicsit megpróbálom visszafogni magam. Szivesebben beszélgetnék veletek személyesn bárhol mint itt Az élő szónál kevés dolog kifejezőbb és hát ugye még az is torzít

Ez kedves.

A "célom" (ha lehet ennek nevezni)? Teljesen beleengedni magam a jelenbe. Jobban fogalmazva, átadni magam. A többi már teher, az irányítás teher.Visszaolvassa meglehetősen sok közhelyet használtam. Nálam sincs a Szent Grál. Illetve még1 közhely ott van az mindenkiben.

"És akkor a tigris felfalta az összes kölyköt..." ("lelőttem" magam legalábbis mára!)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 11:32

Dyra írta ...

Visszaolvassa meglehetősen sok közhelyet használtam. Nálam sincs a Szent Grál. Illetve még1 közhely ott van az mindenkiben.

"És akkor a tigris felfalta az összes kölyköt..." ("lelőttem" magam legalábbis mára!)

Valójában semmit se tudunk.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 21 k, 11:46

Az írott szóval az a baj, hogy a metakommunikáció nem megy át vele. Dráma nincs részemről sem.
Nagyon örülök ennek a fórumnak, mert jóformán többet okulok belőle, mint az összes könyvemből. (Amúgy meg senki sincs a környezetemben, akit ez a téma érdekelne.)
A fő célom nekem is az, hogy jól érezzem magam, de nem erőltetetten.
Azért tanulok, hogy őszintén meg tudjam élni az életemet. Ne legyen erőltetett a röhögés, és a sírás sem, és ezer érzelmet meg tudjak élni nap mint nap,
és ha nem tudom elkerülni pl. a dühöt, a megbántódást stb. legalább bátran megéljem és elfogadjam őket.
Nekem kellenek a külső ismeretek is, és a visszajelzések is.
Lépésről lépésre haladok.
A felébredés számomra egy fogalom, amit mindenki másképp értelmez, számomra nincs értelmezése. Nem foglalkozom vele.
Köszönöm, hogy elmondhattam.
TeriRe: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 21 k, 11:58

"A megfigyelt valóságot a megfigyelő hozza létre. Nevezhetem illúziónak?"
Kedves Dyra, én konkrétan arra gondoltam, hogy ez a filozófia a teljes anyagi világot illúzióként értelmezi.
Ekként illuzió az anyag, a gondolat. Igy aztán ha a kvantumfizikai szinten végzett kísérletekkel bármit bizonyítanak, az mind csak az anyagi világban érvényes.
A valódi létező az önvaló (atman, brahman) .
Jaj de tényleg hülyeség megmagyarázni akarni azt, amit nem lehet.
A dicső harcos útjában az van leírva ezzel kapcsolatban: az élet misztérium, ne tölts túl sok időt azzal, hogy megértsd.
Én csak annyit akartam mondani, hogy a tanulással semmivel sem jutok közelebb a "Lényeg" megértéséhez. =) Viszont, ezen bölcs megállapítást, csak pár kör megtétele után lehet megtenni. Én még nem futottam eleget.
Teri

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 21 k, 12:33

jarasiteri írta ...

"A megfigyelt valóságot a megfigyelő hozza létre. Nevezhetem illúziónak?"
Kedves Dyra, én konkrétan arra gondoltam, hogy ez a filozófia a teljes anyagi világot illúzióként értelmezi.
Ekként illuzió az anyag, a gondolat. Igy aztán ha a kvantumfizikai szinten végzett kísérletekkel bármit bizonyítanak, az mind csak az anyagi világban érvényes.
A valódi létező az önvaló (atman, brahman) .
Jaj de tényleg hülyeség megmagyarázni akarni azt, amit nem lehet.
A dicső harcos útjában az van leírva ezzel kapcsolatban: az élet misztérium, ne tölts túl sok időt azzal, hogy megértsd.
Én csak annyit akartam mondani, hogy a tanulással semmivel sem jutok közelebb a "Lényeg" megértéséhez. =) Viszont, ezen bölcs megállapítást, csak pár kör megtétele után lehet megtenni. Én még nem futottam eleget.
TeriÉrtem én mit mondasz, de ebben bele fogsz öszűlni ha csak picikét is tovább gondolkodsz mint ahogy a tanítók tették.

Hogyan lehet bármi is illuzió amikor a valóságot te magad hozod létre és az teljesen szubjektív? Ha nincs objektív viszonyítási pont értelmetlen az egész. Márpedig nincs mert a tanító is csak szubjektíven látja a dolgokat. Fogalma sem lehet azon kivűl mi van nincs rá "mérő műszere". Kérdezhetném tőle de hát ő, honnan tudja? A válasz az lesz "lényegében" hogy mert tudja és kész (abban nem menjük bele, hogy ő azt fogja mondani érzi, megvilágosodott, felébredt, isten megsúgta neki stb... mind csak szubjektív.)

Te Mátrixosan szólva bevetted a piros kapszulát. Fogalmam sincs számodra mit rejt a nyúl ürege, de, ebben a "világban" nem fogsz magadon kivűl pontos irányzékot találni. A sok sok írányjelzőtábla ideig óráig eljutatta egyik helyről a másikra a legvégén azonban rá fogsz jönni, hogy csak te tudod az utat senki más.

Nem állítom, hogy mindenkinek kellenek a táblák. Vannak emberek akiknek tökéletes irányzékuk van mindenféle tábla és segítség nélkül is. ( Kedvenc példám Forrest Gump )

(irányjelző táblák = tudás, tanulás)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 01:36

Dyra írta ...

Értem én mit mondasz, de ebben bele fogsz öszűlni ha csak picikét is tovább gondolkodsz mint ahogy a tanítók tették.

Hogyan lehet bármi is illuzió amikor a valóságot te magad hozod létre és az teljesen szubjektív? Ha nincs objektív viszonyítási pont értelmetlen az egész. Márpedig nincs mert a tanító is csak szubjektíven látja a dolgokat. Fogalma sem lehet azon kivűl mi van nincs rá "mérő műszere". Kérdezhetném tőle de hát ő, honnan tudja? A válasz az lesz "lényegében" hogy mert tudja és kész (abban nem menjük bele, hogy ő azt fogja mondani érzi, megvilágosodott, felébredt, isten megsúgta neki stb... mind csak szubjektív.)

Te Mátrixosan szólva bevetted a piros kapszulát. Fogalmam sincs számodra mit rejt a nyúl ürege, de, ebben a "világban" nem fogsz magadon kivűl pontos irányzékot találni. A sok sok írányjelzőtábla ideig óráig eljutatta egyik helyről a másikra a legvégén azonban rá fogsz jönni, hogy csak te tudod az utat senki más.

Nem állítom, hogy mindenkinek kellenek a táblák. Vannak emberek akiknek tökéletes irányzékuk van mindenféle tábla és segítség nélkül is. ( Kedvenc példám Forrest Gump )

(irányjelző táblák = tudás, tanulás)Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Johanna, 2012 aug 21 k, 02:01

Olvasgatom a hozzászólásokat és látom, hogy minden tudás, információ és módszer birtokában átüt az emberi esszencia...

Ez kell az kell... Barátok, szerelem igen, pénz nem,
Egyesek szerint semmi, csak tudatában kell lenni, hogy az amire a gondviselés szerint a jelen pillanat megszenteléséhez szükséged van azzal rendelkezel...

Egyébként pedig van egy nagyszerü kijelentés a Bibliában, amit ajánlok minden görcsös és nyugodt keresőnek vagy csak a jelenben létezőnek:

AZ ISTENSZERETŐKNEK MINDEN A JAVUKRA VAN.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 21 k, 04:35

"Ha nincs objektív viszonyítási pont értelmetlen az egész."
Kedves Dyra, hát pont erre jutottam. Nincs objektív viszonyítási pont. Bár ezt nekem eddig ilyen frappánsan nem sikerült megfogalmaznom.
Ahogy pillanatnyilag és egész életemben vélekedem, azt azt hiszem agnoszticizmusnak hívják. De mindig találok egy újabb tanítót pechemre, és elkezdek reménykedni valamiféle megtapasztalásban.
E van.
Teri

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 21 k, 05:12

"amit ajánlok minden görcsös és nyugodt keresőnek vagy csak a jelenben létezőnek:

AZ ISTENSZERETŐKNEK MINDEN A JAVUKRA VAN."

Nos én szeretnék hinni az ilyesmiben, aztán találok egy ilyet :
(ez csak egy film - és elég 1 percet látni belőle, a többi ugyanolyan- de nem kell messze menni, elég Bándy Katára gondolni))

- LINK -


az amire a gondviselés szerint a jelen pillanat megszenteléséhez szükséged van azzal rendelkezel...

ezek után elég vicces ez a mondat nem?

Teri

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 21 k, 06:05

jarasiteri írta ...

"Ha nincs objektív viszonyítási pont értelmetlen az egész."
Kedves Dyra, hát pont erre jutottam. Nincs objektív viszonyítási pont. Bár ezt nekem eddig ilyen frappánsan nem sikerült megfogalmaznom.
Ahogy pillanatnyilag és egész életemben vélekedem, azt azt hiszem agnoszticizmusnak hívják. De mindig találok egy újabb tanítót pechemre, és elkezdek reménykedni valamiféle megtapasztalásban.
E van.
Teri


De pont ez a lényeg! Mert rosszul fogalmaztam Egy van! Te magad A te szemszögedből semmi sem illúzió. Próbáld csak ki. Rugj bele tiszta erőből egy sziklába

Vegyél részt ebben a gondolat kísérletben. Idézd fel életed legboldogabb pillanatát és gondolod végig akkor mit gondoltál a saját magad és mások problémájáról. Látni fogod, hogy a problémák szinte el is tűntek. Egyszerűen nem értetted mi baja a körülötted lévőknek hisz ez egy paradicsom.

Van aki opiumot szív , van aki iszik, és vannak akik karban tudják tartani a lelküket így nem szorulnak efelé segédeszközökre.

Érdekes ez az egész. A nyugodt békés embereknek mindig van kisugárzása ők tudják megszólítani azokat akiknek épp háborog a lelke.

Hogy is van, nincs tanítvány nincs tanító és nincs tanítás? Pedig hát mindig van tanítvány mindig van tanító és mindig is lesz tanítás. Az ellenkező állapotban ugyanis nincsen semmi.

(mondjuk pár hónapja még el tudtam fogadni ezt a minden illúzió dolgot de hát azóta sokat változtam)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2012 aug 21 k, 08:48

A galibát a gondolatok,történetek,hiedelme k okozzák.
Pl.:
Azt írom ide, hogy buták vagytok, akkor mi okozza a szenvedést? A hozzászólásom vagy az arra adott reakció?
Vagy pl.:
Postán valaki beáll elém a sorba.
Miért idegesítem magam mások viselkedésén?
Ezzel csak magamat büntetem.
Vagy pl.:
Esik az eső. Mi okozza a szenvedést?
Az eső vagy esőre adott reakció?
Vagy pl.:
Munkahelyen egy nekem tetsző lány nem viszonozza a szimpátiát. Ki mondta, hogy engem szeretni kell bárkinek is a világon? Miért
kéne? Honnan származnak ezek a hiedelmek,mesék? Ezekből születik a szenvedés. Miért kéne úgy működnie a világnak, ahogy én
gondolom? Nem úgy működik. Ez a valóság. Nem a gondolat. Akkor melyik hamis?
Ha azt mondja valaki nekem, hogy nem szeret engem, akkor mi van? Ez az Ő dolga. Ki mondta, hogy engem szeretni,becsülni kell?
Ezek mesék, amiket kiskorunkba elhittünk szüleinktől..stb a kondicionálás következtében. Ez az egó. Ez a személyiség.
Engem nem kell becsülni,tiszelni,szeretni..st b. Én maga vagyok a szeretet. CSAK az egó akarja, hogy szeressék.
A szenvedést mindig a történetek okozzák. Az olyanok, mint a tudatosabbnak kéne lennem,Melindának szeretni kéne,
a boltban az eladónak köszönnie kéne előre,az uj-fold.hu fórumán az embereknek megértőbbnek kéne lennie..stb.
Nincs kéne. A valóság olyan, amilyen. Fogadd el a valóságot olyannak, amilyen. Ez nem beletörődés. Tedd fizikailag jobbá a
helyzetet, ha kényelmetlen. Mentálisan viszont veszekedni a valósággal ostobaság. Örülj neki, ha nem szeret senki. Az egy jó
"spirituális" gyakorlat. Nem fér a fejembe, hogy ki tanította Neked, hogy téged bárkinek is szeretni kéne.. Amikor a homokzóba játszottál a kislapáttal, akkor nem foglakoztál ilyen buta hiedelmekkel. Amikből a személyiséged származik.
Itt egy videó, ami pont ezt mondja el(Anthony De Mello): - LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 09:36

Dyra írta ...

De pont ez a lényeg! Mert rosszul fogalmaztam Egy van! Te magad A te szemszögedből semmi sem illúzió. Próbáld csak ki. Rugj bele tiszta erőből egy sziklába

Vegyél részt ebben a gondolat kísérletben. Idézd fel életed legboldogabb pillanatát és gondolod végig akkor mit gondoltál a saját magad és mások problémájáról. Látni fogod, hogy a problémák szinte el is tűntek. Egyszerűen nem értetted mi baja a körülötted lévőknek hisz ez egy paradicsom.

Van aki opiumot szív , van aki iszik, és vannak akik karban tudják tartani a lelküket így nem szorulnak efelé segédeszközökre.

Érdekes ez az egész. A nyugodt békés embereknek mindig van kisugárzása ők tudják megszólítani azokat akiknek épp háborog a lelke.

Hogy is van, nincs tanítvány nincs tanító és nincs tanítás? Pedig hát mindig van tanítvány mindig van tanító és mindig is lesz tanítás. Az ellenkező állapotban ugyanis nincsen semmi.

(mondjuk pár hónapja még el tudtam fogadni ezt a minden illúzió dolgot de hát azóta sokat változtam)

"Most még mindig azt gondolod, hogy te egy individuum vagy, és hogy a guru egy másik individuum, de ez nem így van. Az individuumok nem elkülöníthetők egymástól, a tudás nem szétválasztható világi tudásra és spirituális tudásra. Nincs guru, és nincs tanítvány, nincs Isten, és nincs hívő, nincsenek ellentétek, nincs második, mindig csak egyetlen egy van. A guru te vagy, a guru az Egy, ő az ismerője a tudatosságnak, ő a tanúja ennek az illúziónak, amely csak pillanatnyi.
Minden világi és nem világi tevékenységed alapja az individuális identifikáció. Te, mint individuum akarsz megszabadulni. Individuum maradtál, ez az akadály. Az Önvaló tudását akarod, anélkül, hogy feladnád a testtel való önazonosságot; de ezek ellentétben állnak egymással. A jelenlétedet testhez kapcsolódó jelenségnek tekinted. Individuumokként ide jöttök, várva valamit tőlem, de individuum nem létezik, hogyan tehetnék hát valamit nem létező individuumokért? Valódi természeted semmilyen módon nem különbözik az enyémtől. Valódi természeted nem körülhatárolható térben és időben. Te mindezen dolgokat megelőzően vagy. Lehetsz bár nagyon nagy személyiség, de mikor elalszol, elfeleded önmagadat, mint elkülönült entitást. Add fel ezt a korlátozott, individuumkénti identifikációt, és minden nagyon egyszerűvé válik.
Mikor van jelen az egó? Az egó akkor van jelen, amikor válaszreakciód van, amikor felfigyelsz valamilyen spontán megfigyelhető dologra, és magaddal cipeled. Csak amikor a megfigyeléshez tapadsz, akkor van jelen egó. Meglátsz például az úton valamilyen építőanyagot. Elkezdesz azon gondolkodni, hogy mit kezdhetnél az anyaggal, és különféle felhasználási lehetőségeket kezdesz el kitalálni… ilyen módon alakul ki gondolkodási folyamat, és indul be az egó. Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon. Amint kikerül a látókörödből, nem törődsz vele tovább. De ha e helyett magaddal cipeled, és gondolkodsz rajta, akkor az egó be fog indulni."

Forrás: - LINK -


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 21 k, 09:46

"Az elme hadd bontakozzon ki, különféle fogalmakkal kifejezve magát! De te ne azonosítsd magad vele, engedd el! Ne légy vevő az elméd fogalmaira! Az elme ismerője csak tanú. Nem avatkozik bele semmibe. Ez az egész világ-játék az elme birodalmában van. Világi munkád során használhatod az elmét, de ne veszítsd el magad az elmében! Csak figyeld az elmét, légy tanúja az elme-folyamnak! Mihelyst megérted, hogy te nem az elme vagy, hogyan fog érinteni ez az egész? Ez egy időleges állapot, tökéletlen, inadekvát. A te igazi állapotod az, amely a test és elme születése előtt volt, és mielőtt a tudatosság, amely ezzel a csomaggal azonosította magát, megszületett." Nisargadatta

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 aug 21 k, 10:20

" CSAK az egó akarja, hogy szeressék. "
András, az egó nem szereti a szeretet energiáját .

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 22 sze, 06:20

valaki írta ...

Dyra írta ...

De pont ez a lényeg! Mert rosszul fogalmaztam Egy van! Te magad A te szemszögedből semmi sem illúzió. Próbáld csak ki. Rugj bele tiszta erőből egy sziklába

Vegyél részt ebben a gondolat kísérletben. Idézd fel életed legboldogabb pillanatát és gondolod végig akkor mit gondoltál a saját magad és mások problémájáról. Látni fogod, hogy a problémák szinte el is tűntek. Egyszerűen nem értetted mi baja a körülötted lévőknek hisz ez egy paradicsom.

Van aki opiumot szív , van aki iszik, és vannak akik karban tudják tartani a lelküket így nem szorulnak efelé segédeszközökre.

Érdekes ez az egész. A nyugodt békés embereknek mindig van kisugárzása ők tudják megszólítani azokat akiknek épp háborog a lelke.

Hogy is van, nincs tanítvány nincs tanító és nincs tanítás? Pedig hát mindig van tanítvány mindig van tanító és mindig is lesz tanítás. Az ellenkező állapotban ugyanis nincsen semmi.

(mondjuk pár hónapja még el tudtam fogadni ezt a minden illúzió dolgot de hát azóta sokat változtam)

"Most még mindig azt gondolod, hogy te egy individuum vagy, és hogy a guru egy másik individuum, de ez nem így van. Az individuumok nem elkülöníthetők egymástól, a tudás nem szétválasztható világi tudásra és spirituális tudásra. Nincs guru, és nincs tanítvány, nincs Isten, és nincs hívő, nincsenek ellentétek, nincs második, mindig csak egyetlen egy van. A guru te vagy, a guru az Egy, ő az ismerője a tudatosságnak, ő a tanúja ennek az illúziónak, amely csak pillanatnyi.
Minden világi és nem világi tevékenységed alapja az individuális identifikáció. Te, mint individuum akarsz megszabadulni. Individuum maradtál, ez az akadály. Az Önvaló tudását akarod, anélkül, hogy feladnád a testtel való önazonosságot; de ezek ellentétben állnak egymással. A jelenlétedet testhez kapcsolódó jelenségnek tekinted. Individuumokként ide jöttök, várva valamit tőlem, de individuum nem létezik, hogyan tehetnék hát valamit nem létező individuumokért? Valódi természeted semmilyen módon nem különbözik az enyémtől. Valódi természeted nem körülhatárolható térben és időben. Te mindezen dolgokat megelőzően vagy. Lehetsz bár nagyon nagy személyiség, de mikor elalszol, elfeleded önmagadat, mint elkülönült entitást. Add fel ezt a korlátozott, individuumkénti identifikációt, és minden nagyon egyszerűvé válik.
Mikor van jelen az egó? Az egó akkor van jelen, amikor válaszreakciód van, amikor felfigyelsz valamilyen spontán megfigyelhető dologra, és magaddal cipeled. Csak amikor a megfigyeléshez tapadsz, akkor van jelen egó. Meglátsz például az úton valamilyen építőanyagot. Elkezdesz azon gondolkodni, hogy mit kezdhetnél az anyaggal, és különféle felhasználási lehetőségeket kezdesz el kitalálni… ilyen módon alakul ki gondolkodási folyamat, és indul be az egó. Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon. Amint kikerül a látókörödből, nem törődsz vele tovább. De ha e helyett magaddal cipeled, és gondolkodsz rajta, akkor az egó be fog indulni."

Forrás: - LINK -Erről beszéltem, folyamatosan mások által határozod meg a világról alkotott képed (ha valami akkor ez az illúzió). Ez egy szubjektív álláspont ha tótágast is állsz. A foszer szemszögéből igaz. Neked meg meg kellene tapasztalnod azt amit a foszer tapasztalt meg. És itt kezdődnek a problémák. Te nem a foszer vagy nem is voltál sosem az. Az, hogy honnan jöttél a pillanatban nem számít az sem, hogy mi voltál de itt és most vagy.

Ezért téves ez az egész gondolat sor.

"Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon."

Épphogy akkor fogod a közösség a bolygó és mások szolgálatába állítani. Ego nélkül de az elméddel.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 22 sze, 07:51

Dyra írta ...

Erről beszéltem, folyamatosan mások által határozod meg a világról alkotott képed (ha valami akkor ez az illúzió). Ez egy szubjektív álláspont ha tótágast is állsz. A foszer szemszögéből igaz. Neked meg meg kellene tapasztalnod azt amit a foszer tapasztalt meg. És itt kezdődnek a problémák. Te nem a foszer vagy nem is voltál sosem az. Az, hogy honnan jöttél a pillanatban nem számít az sem, hogy mi voltál de itt és most vagy.

Ezért téves ez az egész gondolat sor.

"Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon."

Épphogy akkor fogod a közösség a bolygó és mások szolgálatába állítani. Ego nélkül de az elméddel.


Az elméből nézve.
Egós elme nélkül nincs különbség, ami különbség, az csak látszat. De ezt nem érteni (mondjuk kell hozzá minimálisan az is az elején), tapasztani kell. Ezért nem ér semmit erről beszélgetni. Amíg viszont nem tapasztalsz, addig kell guru, akiben bízol, aki vezet egy ideig.
Szét is offoltuk a fórumot..
Befejeztem.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 22 sze, 09:02

Dyra írta ...

valaki írta ...

Dyra írta ...

Erről beszéltem, folyamatosan mások által határozod meg a világról alkotott képed (ha valami akkor ez az illúzió). Ez egy szubjektív álláspont ha tótágast is állsz. A foszer szemszögéből igaz. Neked meg meg kellene tapasztalnod azt amit a foszer tapasztalt meg. És itt kezdődnek a problémák. Te nem a foszer vagy nem is voltál sosem az. Az, hogy honnan jöttél a pillanatban nem számít az sem, hogy mi voltál de itt és most vagy.

Ezért téves ez az egész gondolat sor.

"Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon."

Épphogy akkor fogod a közösség a bolygó és mások szolgálatába állítani. Ego nélkül de az elméddel.


Az elméből nézve.
Egós elme nélkül nincs különbség, ami különbség, az csak látszat. De ezt nem érteni (mondjuk kell hozzá minimálisan az is az elején), tapasztani kell. Ezért nem ér semmit erről beszélgetni. Amíg viszont nem tapasztalsz, addig kell guru, akiben bízol, aki vezet egy ideig.
Szét is offoltuk a fórumot..
Befejeztem.

Mikor nem építesz fel egy saját világképet jönnek a bajok. Egyrészt ha minden illizió akkor a Guru is csak egy káprázat a tanításával együtt. Nincs olyan, hogy ez meg az káprázat az meg nem az. Mégis hogy? A világot nem így szemléled.

Neked mint embernek megadatott a választás lehetősége. De ha választasz nincs olyan, hogy ezt vagy azt az EGO választotta. Azt meg te. Ez a felelőség áttolása. A döntés a választás rajtad áll az, hogy téged közben befolyásol az EGO-d na az lehet.

A különbség nem látszat. Hanem a te villágképed. Ami láthatóan más mint a másé. Mivel más a nézőpont nem lehet ugyanaz.

Attól persze ez még lehet egy közös tudat. Csak a nézőpont más.

Nem offolás ez hanem beszélgetés.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
bolygo, 2012 aug 22 sze, 01:15

Dyra írta ...

Dyra írta ...

valaki írta ...

Dyra írta ...

Erről beszéltem, folyamatosan mások által határozod meg a világról alkotott képed (ha valami akkor ez az illúzió). Ez egy szubjektív álláspont ha tótágast is állsz. A foszer szemszögéből igaz. Neked meg meg kellene tapasztalnod azt amit a foszer tapasztalt meg. És itt kezdődnek a problémák. Te nem a foszer vagy nem is voltál sosem az. Az, hogy honnan jöttél a pillanatban nem számít az sem, hogy mi voltál de itt és most vagy.

Ezért téves ez az egész gondolat sor.

"Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon."

Épphogy akkor fogod a közösség a bolygó és mások szolgálatába állítani. Ego nélkül de az elméddel.


Az elméből nézve.
Egós elme nélkül nincs különbség, ami különbség, az csak látszat. De ezt nem érteni (mondjuk kell hozzá minimálisan az is az elején), tapasztani kell. Ezért nem ér semmit erről beszélgetni. Amíg viszont nem tapasztalsz, addig kell guru, akiben bízol, aki vezet egy ideig.
Szét is offoltuk a fórumot..
Befejeztem.

Mikor nem építesz fel egy saját világképet jönnek a bajok. Egyrészt ha minden illizió akkor a Guru is csak egy káprázat a tanításával együtt. Nincs olyan, hogy ez meg az káprázat az meg nem az. Mégis hogy? A világot nem így szemléled.

Neked mint embernek megadatott a választás lehetősége. De ha választasz nincs olyan, hogy ezt vagy azt az EGO választotta. Azt meg te. Ez a felelőség áttolása. A döntés a választás rajtad áll az, hogy téged közben befolyásol az EGO-d na az lehet.

A különbség nem látszat. Hanem a te villágképed. Ami láthatóan más mint a másé. Mivel más a nézőpont nem lehet ugyanaz.

Attól persze ez még lehet egy közös tudat. Csak a nézőpont más.

Nem offolás ez hanem beszélgetés.Nekem mint embernek nem adatott meg a választás lehetősége. Miért? Mert nem én választok, hanem a kondicionált elme. Nem én vagyok a cselekvő...

Az, hogy egyik embernek más a véleménye, mint a másiknak, szintén kondíció. Ezért káprázat a különbség. Egyik így, másik úgy lett "kondicionálva", nevelés, társadalmi (iskola, óvoda, barátok stb.) útján. Ez a felszín. A formák tánca más néven. Ebből a szemszögből persze minden tanításba bele lehet kötni, de ha mélyebb szintre mész, ott azért láthatod, melyik az, amelyikben a végén azt mondja a mester, hogy felejts el mindent, tapasztald meg magad, és elengedi a tanítvány kezét... De valahol el kell indulni, kell a kezdő "lökés".

És persze, hogy nincs olyan, hogy ezt te, a másik dolgot meg az EGO választotta...

De akármit, AKÁRMIT is írunk, gondolunk, abba bele tud kötni az elme, a te elméd, az én elmém, akárkié, mint mindenbe a világon, ez nem személyes, ki tud forgatni dolgokat, ezért valahol nem az elmével, hanem mélyebben kell ezt megérteni. Nem tudom leírni, hogyan. Inkább látni kell, rádöbbenni, mert máshogy megint csak egy elmés eszmefuttatás, és nem visz sehova, csak kering, mint minden más gondolat...


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
bolygo, 2012 aug 22 sze, 01:18

NAGUAL írta ...

" CSAK az egó akarja, hogy szeressék. "
András, az egó nem szereti a szeretet energiáját .

Szerintem itt nem a valódi szeretetről van szó. Hanem attól való félelemtől, hogy megsemmisül, 0 lesz, ha nem "szeretik".

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 22 sze, 02:07

bolygo írta ...

Nekem mint embernek nem adatott meg a választás lehetősége. Miért? Mert nem én választok, hanem a kondicionált elme. Nem én vagyok a cselekvő...

Az, hogy egyik embernek más a véleménye, mint a másiknak, szintén kondíció. Ezért káprázat a különbség. Egyik így, másik úgy lett "kondicionálva", nevelés, társadalmi (iskola, óvoda, barátok stb.) útján. Ez a felszín. A formák tánca más néven. Ebből a szemszögből persze minden tanításba bele lehet kötni, de ha mélyebb szintre mész, ott azért láthatod, melyik az, amelyikben a végén azt mondja a mester, hogy felejts el mindent, tapasztald meg magad, és elengedi a tanítvány kezét... De valahol el kell indulni, kell a kezdő "lökés".

És persze, hogy nincs olyan, hogy ezt te, a másik dolgot meg az EGO választotta...

De akármit, AKÁRMIT is írunk, gondolunk, abba bele tud kötni az elme, a te elméd, az én elmém, akárkié, mint mindenbe a világon, ez nem személyes, ki tud forgatni dolgokat, ezért valahol nem az elmével, hanem mélyebben kell ezt megérteni. Nem tudom leírni, hogyan. Inkább látni kell, rádöbbenni, mert máshogy megint csak egy elmés eszmefuttatás, és nem visz sehova, csak kering, mint minden más gondolat...
Belegondolva, annyira nevetséges azzal az ál-identitással azonosulni, ami a kondicionálás következtében jön létre bennünk.. Kialakult spontán egy kép magunkról (főleg amit mások mondanak, gondolnak rólunk, vagy véljük, hogy gondolnak), és elhittük szépen, hogy "ez vagyok én". Hát egy tanult dolog vagyok én?? És mi voltam akkor, mielőtt kialakult mindez? Na és ki van ennek tudatában?

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 22 sze, 03:19

Sziasztok,
ha minden tanításba bele lehet kötni, vagyis van gyenge pontja, akkor számomra egyetlen kiút azért kínálkozik még. Azt mondom: nem foglalkozom a tanítás gyenge pontjával, hanem elfogadom, hogy az úgy van. (Ezt hívják dogmának? ) Vagyis, amit szeretnék, hogy úgy legyen ahogy a tanításban le van írva, de ésszel nem érhető fel (hiányzik a bizonyosság), megtapasztalni nem tudom (nincs spiri élmény), azt elhiszem. Magyarán becsapom önmagam. ... ?

TeriA matematika is dogmákra épül, bár ezt a matematikában nem így hívják, hanem ha jól emlékszem "állítás" a neve. És micsoda gyönyörű logikus rendszer. Csak az alapja nem bizonyított, hanem elfogadott. (Ha nem jót írok, akkor javítsa ki az, aki tudja, hogy mire gondolok! =)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2012 aug 22 sze, 03:40

bolygo jól látod a dolgokat.Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2012 aug 22 sze, 03:41

valaki írta ...

Belegondolva, annyira nevetséges azzal az ál-identitással azonosulni, ami a kondicionálás következtében jön létre bennünk. Kialakult spontán egy kép magunkról (főleg amit mások mondanak, gondolnak rólunk, vagy véljük, hogy gondolnak), és elhittük szépen, hogy "ez vagyok én". Hát egy tanult dolog vagyok én?? És mi voltam akkor, mielőtt kialakult mindez? Na és ki van ennek tudatában?


Így van.
Ennek tudatában ideje felébredni.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 22 sze, 04:21

András írta ...

valaki írta ...

Belegondolva, annyira nevetséges azzal az ál-identitással azonosulni, ami a kondicionálás következtében jön létre bennünk. Kialakult spontán egy kép magunkról (főleg amit mások mondanak, gondolnak rólunk, vagy véljük, hogy gondolnak), és elhittük szépen, hogy "ez vagyok én". Hát egy tanult dolog vagyok én?? És mi voltam akkor, mielőtt kialakult mindez? Na és ki van ennek tudatában?


Így van.
Ennek tudatában ideje felébredni.Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 22 sze, 05:29

bolygo írta ...

Dyra írta ...

Dyra írta ...

valaki írta ...

Dyra írta ...

Erről beszéltem, folyamatosan mások által határozod meg a világról alkotott képed (ha valami akkor ez az illúzió). Ez egy szubjektív álláspont ha tótágast is állsz. A foszer szemszögéből igaz. Neked meg meg kellene tapasztalnod azt amit a foszer tapasztalt meg. És itt kezdődnek a problémák. Te nem a foszer vagy nem is voltál sosem az. Az, hogy honnan jöttél a pillanatban nem számít az sem, hogy mi voltál de itt és most vagy.

Ezért téves ez az egész gondolat sor.

"Ha senki vagy, nem fogsz törődni az építőanyaggal… csak észleled azt, és továbbmész utadon."

Épphogy akkor fogod a közösség a bolygó és mások szolgálatába állítani. Ego nélkül de az elméddel.


Az elméből nézve.
Egós elme nélkül nincs különbség, ami különbség, az csak látszat. De ezt nem érteni (mondjuk kell hozzá minimálisan az is az elején), tapasztani kell. Ezért nem ér semmit erről beszélgetni. Amíg viszont nem tapasztalsz, addig kell guru, akiben bízol, aki vezet egy ideig.
Szét is offoltuk a fórumot..
Befejeztem.

Mikor nem építesz fel egy saját világképet jönnek a bajok. Egyrészt ha minden illizió akkor a Guru is csak egy káprázat a tanításával együtt. Nincs olyan, hogy ez meg az káprázat az meg nem az. Mégis hogy? A világot nem így szemléled.

Neked mint embernek megadatott a választás lehetősége. De ha választasz nincs olyan, hogy ezt vagy azt az EGO választotta. Azt meg te. Ez a felelőség áttolása. A döntés a választás rajtad áll az, hogy téged közben befolyásol az EGO-d na az lehet.

A különbség nem látszat. Hanem a te villágképed. Ami láthatóan más mint a másé. Mivel más a nézőpont nem lehet ugyanaz.

Attól persze ez még lehet egy közös tudat. Csak a nézőpont más.

Nem offolás ez hanem beszélgetés.Nekem mint embernek nem adatott meg a választás lehetősége. Miért? Mert nem én választok, hanem a kondicionált elme. Nem én vagyok a cselekvő...

Az, hogy egyik embernek más a véleménye, mint a másiknak, szintén kondíció. Ezért káprázat a különbség. Egyik így, másik úgy lett "kondicionálva", nevelés, társadalmi (iskola, óvoda, barátok stb.) útján. Ez a felszín. A formák tánca más néven. Ebből a szemszögből persze minden tanításba bele lehet kötni, de ha mélyebb szintre mész, ott azért láthatod, melyik az, amelyikben a végén azt mondja a mester, hogy felejts el mindent, tapasztald meg magad, és elengedi a tanítvány kezét... De valahol el kell indulni, kell a kezdő "lökés".

És persze, hogy nincs olyan, hogy ezt te, a másik dolgot meg az EGO választotta...

De akármit, AKÁRMIT is írunk, gondolunk, abba bele tud kötni az elme, a te elméd, az én elmém, akárkié, mint mindenbe a világon, ez nem személyes, ki tud forgatni dolgokat, ezért valahol nem az elmével, hanem mélyebben kell ezt megérteni. Nem tudom leírni, hogyan. Inkább látni kell, rádöbbenni, mert máshogy megint csak egy elmés eszmefuttatás, és nem visz sehova, csak kering, mint minden más gondolat...
Én nem kötözködöm. Hanem nem értek vele egyet. Nem az elmém köt bele, hanem érzem, hogy nem igaz. Amit az elmém alá is tud támasztani.

Menekülés, fóbia, feltelőség áthárítás szokásos emberi dolgok.

Nem én hanem az EGO! Kondicionálva vagyunk stb... Egy ideig lehet ezek mögé bújni de persze a vége a magunkkal való szembenézés lesz.

Meg az, hogy mindig is volt választásod. Attól függetlenül, hogy kondicionáltak vagy sem. Erre vagy ráébredsz vagy keresed a kifogásokat.

Gyáva duma. Mondaná Rocky.

Csak azért tudok vele vitatkozni mert nem igaz. Ha igaz lenne lepattannék róla.
Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 22 sze, 06:00

valaki írta ...

bolygo írta ...

Nekem mint embernek nem adatott meg a választás lehetősége. Miért? Mert nem én választok, hanem a kondicionált elme. Nem én vagyok a cselekvő...

Az, hogy egyik embernek más a véleménye, mint a másiknak, szintén kondíció. Ezért káprázat a különbség. Egyik így, másik úgy lett "kondicionálva", nevelés, társadalmi (iskola, óvoda, barátok stb.) útján. Ez a felszín. A formák tánca más néven. Ebből a szemszögből persze minden tanításba bele lehet kötni, de ha mélyebb szintre mész, ott azért láthatod, melyik az, amelyikben a végén azt mondja a mester, hogy felejts el mindent, tapasztald meg magad, és elengedi a tanítvány kezét... De valahol el kell indulni, kell a kezdő "lökés".

És persze, hogy nincs olyan, hogy ezt te, a másik dolgot meg az EGO választotta...

De akármit, AKÁRMIT is írunk, gondolunk, abba bele tud kötni az elme, a te elméd, az én elmém, akárkié, mint mindenbe a világon, ez nem személyes, ki tud forgatni dolgokat, ezért valahol nem az elmével, hanem mélyebben kell ezt megérteni. Nem tudom leírni, hogyan. Inkább látni kell, rádöbbenni, mert máshogy megint csak egy elmés eszmefuttatás, és nem visz sehova, csak kering, mint minden más gondolat...
Belegondolva, annyira nevetséges azzal az ál-identitással azonosulni, ami a kondicionálás következtében jön létre bennünk.. Kialakult spontán egy kép magunkról (főleg amit mások mondanak, gondolnak rólunk, vagy véljük, hogy gondolnak), és elhittük szépen, hogy "ez vagyok én". Hát egy tanult dolog vagyok én?? És mi voltam akkor, mielőtt kialakult mindez? Na és ki van ennek tudatában?


Háát most őszintén. Nem az vagy amire tartod magad? Ha senkinek gondolod magad és haszontalannak az is leszel (MOST). Ugyan ki másnak kellene tudnia te mi vagy? Te milyen vagy? Észre sem veszed már úgy viszonyítod magad a külvilághoz.

Fussál neki ennek még1x.

"Hát egy tanult dolog vagyok én?? És mi voltam akkor, mielőtt kialakult mindez? Na és ki van ennek tudatában?"

Minek teszel fel ilyen kérdéseket? Kiknél merülnek fel ilyen kérdések? (EGO)

Nem számítanak ezek semmit sem. Majd ha a dogmákat kisöpörted a fejedből - ami egy Tolle is lehet akár - tovább fogsz lépni. Addig Csak olyanokkal fogsz vitatkozni (inkább beszélgetés az szebb szó) mint én

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 22 sze, 06:28

Dyra írta ...

Én nem kötözködöm. Hanem nem értek vele egyet. Nem az elmém köt bele, hanem érzem, hogy nem igaz. Amit az elmém alá is tud támasztani.


Az elméddel ezzel a dologgal semmire nem mész, jobb, ha kihagyod belőle.
De ha pallérozni akarod, akkor más fórumot kell választanod.
Nem haragból írom. Csak ennek semmi értelme így...

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Khadaji, 2012 aug 22 sze, 07:08

Vajon miért csak millióból egynek sikerül a megvilágosodás?
Miért ragaszkodunk ennyire a különálló létünk illúziójához?
Amikor minden egy, és soha nem is volt és nem is lesz több.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 22 sze, 08:01

valaki írta ...

Dyra írta ...

Én nem kötözködöm. Hanem nem értek vele egyet. Nem az elmém köt bele, hanem érzem, hogy nem igaz. Amit az elmém alá is tud támasztani.


Az elméddel ezzel a dologgal semmire nem mész, jobb, ha kihagyod belőle.
De ha pallérozni akarod, akkor más fórumot kell választanod.
Nem haragból írom. Csak ennek semmi értelme így...


"Ne higgy annak,
aki azt mondja,
nem vagy rá képes.

Nekem se hidd el. Érted?
Igen.

Ha van egy álmod, ne mondj le róla!

Ha valaki nem tud valamit,
azt szeretné, ha Te se tudnád.

Ha akarsz valamit,
tegyél érte! Ennyi."


Figyelj az EGO-ra!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
András, 2012 aug 22 sze, 10:03

"Ha senkinek gondolod magad és haszontalannak az is leszel (MOST)."

Ez rendjén is van. De nem kell magad semminek gondolni. Ekkor vagy Önmagad. Anyanyelveden gondolkodsz magadba ugye? Magyarul. És amikor nem tudtál beszélni? Csak gügyögni a babaágyba?
Akkor voltál Önmagad. Persze mindig Önmagad vagy. Most nem kell belekötni a nyelv szegényességébe vagy nem túl jó fogalmazásom miatt. A lényeg, hogy amikor megszülettél folyamatosan kondicionáltak. Így született meg az egészséges vagy a beteg egó(meg folyamatosan változik az élet folyamán - látható mennyi személyiségfejlesztő könyv van, mindegyik célja beteg egóból egészséges egót varázsolni-már az is valami). Kondicionálástól függ.
Az egyik embernek van önbizalma a másiknak nincs.
Egyik ember depressziós a másik nem. És mindkettő az egójával azonosul. Akinek egészséges egója van azt nem érdekli Eckhart Tolle. Általában azokat érdekli, akiknek
az egója saját maga számára már kellemetlenségeket okoz.
ne gondold magad senkinek és semminek, akkor Te vagy minden.

- LINK -

Itt van Eckhart magyarázata sokadszorra:

"Nem a gondolataid vagy. Te a gondolatok mögötti tudatosság vagy. A gondolatok gyakran negatívak és fájdalmasak, vágynak valamire vagy félnek valamitől a jövőben, panaszkodnak valami miatt a jelenben, vagy egy múltbeli dologtól tartanak. Azonban te nem a gondolataid vagy; azokat az ego teremtette. Tudatában lenni a gondolataidnak anélkül hogy magukkal ragadnának az első lépés a szabadsághoz."

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 23 cs, 12:19

"Nem én hanem az EGO! Kondicionálva vagyunk stb... Egy ideig lehet ezek mögé bújni de persze a vége a magunkkal való szembenézés lesz. "
Kedves Dyra, szerintem nem mindegy, hogy hogyan nézek szembe önmagammal, hogy abban mennyi az önmegértés, mennyi az önvád, az önelfogadás.
Amikor elolvasgattam Eric Berne Emberi játszmák c. könyvét, végre megtudtam, milyen gépiesen működöm, és milyen nevetséges mintákat követek, és mint egy marionett bábút mozgat a világ
(ha megsértenek megsértődöm, ha megdicsérnek örülök, ha nem süt a nap rosszkedvű leszek, ha emelkednek az árak szidom az aktuális kormányt, ha megfázom átélem a nagyhalált, és megsemmisülés-érzésem van, ha egy vitában nincs igazam, és talán még kést is ragadok stb.),
Ez az EGO, ez a gépies reakció, ez a lendület, ez az agyvízfelforrás, ez az ösztönösség stb. Ez tényleg nem én vagyok! És tényleg ketté tudom szedni magam, vagyis megfigyelem a saját reakcióimat. Csúnyán mondva "tudatában vagyok" annak, ahogy éppen felforr az agyvizem.
Szóval ez nem mindegy: tudom mit csinálok, v. éppen nem tudom mit csinálok. Ezért adnak kisebb büntetést a hirtelen felindulásból elkövetett emberölésre például.
Az önmagunkkal szembenézés nagyon is a helyén van, de a pl. megbocsátás elfogadásában nagy segítség, ha tényleg tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenért én vagyok a hunyó, merthogy van bennem valami rohadék, nyughatatlan dög, aki nem hagy békén, és olyanokat teszek amiket nem akarok. Most pl. már rég aludni akartam, és tessék netezek, mint egy netfüggő.
Teri


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 23 cs, 06:08

Kedves jarasiteri és András!

Én ezeket értem és el is fogadom. Emberi lény vagyok már a születésem előtt kondicionált. Mondhatni földre tervezett.

Születésem után pedig kaptam az újabb és újabb kondíciókat.

Aztán egyszer az ember "öntudatára" ébred szépen fogalmazva. Ekkor válik a fejében minden kondicionálás eszközzé. Így a nyelv is, az elme is stb...

Ráébred, hogy van választása mint ahogy mindig is volt. Még akkor is mikor ennek nem volt tudatában.

Az életnek itt és most nem az a célja, hogy egyé válj a tudatossággal amivel majd úgyis egyé fogsz, hanem , hogy éld az életet maradékok nélkül EGO nélkül és kondicionálás nélkül. A célja pedig a tapasztalás.

Mindenkinek saját útja van, nem is lehetnek azonosak. Illúzió minden? Lehet. Csak most ebben a pillanatban nem

Ez az én kis saját igazságom Nem kell vele egyet érteni. Visszafogom magam majdRe: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 23 cs, 07:28

Dyra írta ...

Kedves jarasiteri és András!

Én ezeket értem és el is fogadom. Emberi lény vagyok már a születésem előtt kondicionált. Mondhatni földre tervezett.

Születésem után pedig kaptam az újabb és újabb kondíciókat.

Aztán egyszer az ember "öntudatára" ébred szépen fogalmazva. Ekkor válik a fejében minden kondicionálás eszközzé. Így a nyelv is, az elme is stb...

Ráébred, hogy van választása mint ahogy mindig is volt. Még akkor is mikor ennek nem volt tudatában.

Az életnek itt és most nem az a célja, hogy egyé válj a tudatossággal amivel majd úgyis egyé fogsz, hanem , hogy éld az életet maradékok nélkül EGO nélkül és kondicionálás nélkül. A célja pedig a tapasztalás.

Mindenkinek saját útja van, nem is lehetnek azonosak. Illúzió minden? Lehet. Csak most ebben a pillanatban nem

Ez az én kis saját igazságom Nem kell vele egyet érteni. Visszafogom magam majd


Nem kell eggyé válni azzal, aki már vagy!
Amikor azonosulsz az elméddel, a kondicionálttal, az az egó. Ha nem, akkor tiszta tudatosságként vagy jelen (akár használnod kell az elméd, akár nem. Igen, ekkor már nem ő használ). Egyszerűsítve.
Ahhoz hogy, ne egósan élj, aki szenved, mindig akar, és az önzésével képes kárt tenni a környezetének; tehát hogy ebből a tudatállapotból kilépj, félre kell tenni az elméd. Ha úgy tetszik, az egós énedet. Jelenleg az elmében van a központod, abból eredezteted (ál)identitásod.
Meg kell találnod önmagad. A tiszta, "szennyezetlen" valód. És ez határtalan, tiszta boldogság és béke (sat-chit-ananda).. Csak rég elfeledted. Az vagy, csak elfeledted, az elmével azonosulás miatt (maya fátyla eltakarja). Ezért írják a nagy tanítók, hogy már (most) szabad vagy, és csak a fátylat kell "félrehúzni" (ezt Tolle is mondja). A gyerekek, akik még nem annyira azonosulnak a test-elme komplexummal, eleinte abban a boldog ártatlanságban élnek, amíg az elme börtön be nem zárul "fölöttük". Persze, nem megyünk vissza oda, és tudásunk is megmarad, de az "érzések" hasonlóak lesznek..

Ja és: "aki nem hiszi, járjon utána".

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 23 cs, 10:57

Sziasztok, nagyon jó olvasni itt az emberi gondolatokat.
Amikor egy-egy tanításba épp "bele vagyok esve", hajlamos vagyok elrugaszkodni a valóságtól, és jó az, ha van valaki, aki ebből visszahoz. Hálisten a párom is ilyen. Így találom meg az egyensúlyt. A tanítások szerepe számomra az, hogy az életemet megkönnyítse (csúnyán fogalmazva: megszabadítson a szükségtelen szenvedéstől), és a kissebbedett EGO az emberi kapcsolatokban is nagyon jól jön. Amikor elhittem végre hogy nekem kell visszavenni az előretolt énemből, és visszavettem (van amikor sikerül), sokkal jobb lett az életem. Ezt nagyon köszönöm - és elsősorban TOLLE-nak. És ebben még nincs is semmi spiritualitás.
Csak annyit akartam mondani, hogy EGYENSÚLY. (És ezt Tolle is mondja.)
Üdv. Teri

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 23 cs, 07:12

jarasiteri írta ...

Sziasztok, nagyon jó olvasni itt az emberi gondolatokat.
Amikor egy-egy tanításba épp "bele vagyok esve", hajlamos vagyok elrugaszkodni a valóságtól, és jó az, ha van valaki, aki ebből visszahoz. Hálisten a párom is ilyen. Így találom meg az egyensúlyt. A tanítások szerepe számomra az, hogy az életemet megkönnyítse (csúnyán fogalmazva: megszabadítson a szükségtelen szenvedéstől), és a kissebbedett EGO az emberi kapcsolatokban is nagyon jól jön. Amikor elhittem végre hogy nekem kell visszavenni az előretolt énemből, és visszavettem (van amikor sikerül), sokkal jobb lett az életem. Ezt nagyon köszönöm - és elsősorban TOLLE-nak. És ebben még nincs is semmi spiritualitás.
Csak annyit akartam mondani, hogy EGYENSÚLY. (És ezt Tolle is mondja.)
Üdv. Teri


Így vagyok ezzel én is Láttál volna egy éve Sokat köszönhetek Tolle-nak.

Más téma Ma olvastam.

A tudósaink még az elmét sem találják az agyban Ki tudja az honnan jön? (Csak, hogy tegyek rá még egy lapáttal )

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 23 cs, 09:49

Ez is jó linknek tűnik:
- LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 24 p, 05:38

jarasiteri írta ...

Ez is jó linknek tűnik:
- LINK -


Nagyon köszi Jó kis olvasmány volt. Van pár nagyon érdekes tudományos kísérlet mostanság amik pár éven belül még közelebb visznek minket ahhoz, hogy jobban megismerjük a világ működését. Épp a minap olvastam egy könyvet ami azt állítja, hogy a mivel nem tudjuk magát a gondolatot megmérni az nem is agyban hanem egy másik energiaszinten keletkezik. A test pedig csak egy adó vevő a gondolatok számára. Érdekes elgondolás az is.

Van még mit tanulnunk (tapasztalnunk) azt hiszem ez a lényeg

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 aug 24 p, 08:42

Dyra írta ...

jarasiteri írta ...

Sziasztok, nagyon jó olvasni itt az emberi gondolatokat.
Amikor egy-egy tanításba épp "bele vagyok esve", hajlamos vagyok elrugaszkodni a valóságtól, és jó az, ha van valaki, aki ebből visszahoz. Hálisten a párom is ilyen. Így találom meg az egyensúlyt. A tanítások szerepe számomra az, hogy az életemet megkönnyítse (csúnyán fogalmazva: megszabadítson a szükségtelen szenvedéstől), és a kissebbedett EGO az emberi kapcsolatokban is nagyon jól jön. Amikor elhittem végre hogy nekem kell visszavenni az előretolt énemből, és visszavettem (van amikor sikerül), sokkal jobb lett az életem. Ezt nagyon köszönöm - és elsősorban TOLLE-nak. És ebben még nincs is semmi spiritualitás.
Csak annyit akartam mondani, hogy EGYENSÚLY. (És ezt Tolle is mondja.)
Üdv. Teri


Így vagyok ezzel én is Láttál volna egy éve Sokat köszönhetek Tolle-nak.

Más téma Ma olvastam.

A tudósaink még az elmét sem találják az agyban Ki tudja az honnan jön? (Csak, hogy tegyek rá még egy lapáttal )

- LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 24 p, 01:54

valaki írta ...

Dyra írta ...

jarasiteri írta ...

Sziasztok, nagyon jó olvasni itt az emberi gondolatokat.
Amikor egy-egy tanításba épp "bele vagyok esve", hajlamos vagyok elrugaszkodni a valóságtól, és jó az, ha van valaki, aki ebből visszahoz. Hálisten a párom is ilyen. Így találom meg az egyensúlyt. A tanítások szerepe számomra az, hogy az életemet megkönnyítse (csúnyán fogalmazva: megszabadítson a szükségtelen szenvedéstől), és a kissebbedett EGO az emberi kapcsolatokban is nagyon jól jön. Amikor elhittem végre hogy nekem kell visszavenni az előretolt énemből, és visszavettem (van amikor sikerül), sokkal jobb lett az életem. Ezt nagyon köszönöm - és elsősorban TOLLE-nak. És ebben még nincs is semmi spiritualitás.
Csak annyit akartam mondani, hogy EGYENSÚLY. (És ezt Tolle is mondja.)
Üdv. Teri


Így vagyok ezzel én is Láttál volna egy éve Sokat köszönhetek Tolle-nak.

Más téma Ma olvastam.

A tudósaink még az elmét sem találják az agyban Ki tudja az honnan jön? (Csak, hogy tegyek rá még egy lapáttal )

- LINK -jó videó köszi

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 aug 25 szo, 06:57

Tartok egy kis lelki gyakorlatot Pár napig távol leszek az internettől. Volt a harcosok klubjában egy idézet valahogy így hangzott

"amit birtokolsz az birtokba vesz téged"

Lehet az internetet már én sem "EGO" mentesen használom (van egy kis kommentálási "kényszerem")? Kiderítem

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2012 aug 26 v, 06:06

Egy fiatalembert megszállt az Igazság keresésének a gondolata, ezért elhagyta családját és barátait, elindult az Igazság keresésére. Keresztülutazott sok országon, átszelt sok óceánt, rengeteg hegyet megmászott, és mindent összevetve sok nehézség és szenvedés érte.
Egy nap ráébredt, hogy már hetvenöt éves, és még mindig nem találta meg a keresett Igazságot. Szomorúan elhatározta hát, hogy felhagy a kereséssel, és hazamegy.
Hónapokba telt, mire szülővárosába ért, hiszen már idős volt. Amikor hazaért, kinyitotta a ház kapuját - és ott találta az Igazságot, aki türelmesen várt rá annyi éven keresztül.

Kérdés: Segített-e neki az utazás, hogy megtalálja az Igazságot?
Válasz: Nem, de előkészítette, hogy felismerje azt. (Anthony de Mello-tól koppintva)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 aug 27 h, 03:47

Sziasztok!

Nem voltam 1-hétig mert a nővéremnél voltam egy Borsodi kis községben ahol él és dolgozik.
Az a lényeg, hogy ő régóta tanul egy zen-mesternél, és én elmondtam neki, hogy mik történtek velem meditációim során.
Ő rögtön kézen fogott és elvitt a mesteréhez, aki a történetemre ennyit mondott "boldog lehetsz, hogy láttad az igazságot, mert ez nem mindenkinek adatik meg" én meg csak álltam letaglózva banbán és nem tudtam megszólalni.
És ő is azt mondta ne vággyam a hálált, mert isten dolgaiba mi úgysem avatkozhatunk bele.
Éljem úgy az életem, most már a helyes ösvényen járva, mivel már láttam az igazság egy darabkályát, abbaan a tudatban hogy jó irányba haladok.
Azóta felszabadultnak és boldognak érzem magam, egyszerűen túltettem magam az e-világi ráerőltett kényszer megfeletség egós sujján.
És most találtuk meg egymást igazán a nővéremmel, és most éreztem igazán először a feltételnélküli igaz szeretet.
Bár át tudnám adni nektek ezt az érzést, amit nem tudok szavakkal leírni.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
NAGUAL, 2012 aug 27 h, 10:30

Kedves Alex , együtt örülök veled

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 aug 29 sze, 02:33

Sziasztok!

Köszönöm a kedvességed NAGUAL!:)
Annyit szertnék még az előző levelemhez leírni, hogy a nővérem adott több könyvet is.
Ebből szeretném kiemelni Daszkalosz A ciprusi mágus anyakönyvi nevén (Dr. Stylianos Atteshlis)
Gnózis című könyvét, amelyben megtalálltam, hogy mit is láttam én igazából, és bebizonyosodott, hogy nem ébren álmodtam amit láttam.
Daszkaloszról annyit, hogy híres tanító és gyógyító volt, aki 2000-éve reinkarnálódik itt a földön.
Amint kiderült arkangyalokat láttam.
Így ír rólluk szó szerint idézem,"Soha senki nem beszélt még részletesen az arkangyalok rezgésének fajtájáról, pedig ők azok akik a legmagasabb hierarhikus rendhez tartoznak. Néhányan az emberek közül is elég közel jutottak az arkangyali rendekhez, majd ráhangolódva vibrációjukra, összhangba, kerültek velük. Az emberi nyelv, egyszerűen nem alkalmas arra, hogy szavakkal hűen ki tudja fejezni, vagy teljességgel leírni valóságos kinézetüket, ragyogó, tündöklő fényüket."
Tehát bebizonyosodott, hogy nem őrültem meg.
És még bölcs mondásáról egy idézet,"Egy valaki hiába gondolkodik helyesen, a többieknek idő kell, míg megérnek erre." (Daszkalosz)
Csak ennyit szerettem volna.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
hajni19840203, 2012 aug 30 cs, 09:46

Alex7319 írta ...

Sziasztok!

Köszönöm a kedvességed NAGUAL!:)
Annyit szertnék még az előző levelemhez leírni, hogy a nővérem adott több könyvet is.
Ebből szeretném kiemelni Daszkalosz A ciprusi mágus anyakönyvi nevén (Dr. Stylianos Atteshlis)
Gnózis című könyvét, amelyben megtalálltam, hogy mit is láttam én igazából, és bebizonyosodott, hogy nem ébren álmodtam amit láttam.
Daszkaloszról annyit, hogy híres tanító és gyógyító volt, aki 2000-éve reinkarnálódik itt a földön.
Amint kiderült arkangyalokat láttam.
Így ír rólluk szó szerint idézem,"Soha senki nem beszélt még részletesen az arkangyalok rezgésének fajtájáról, pedig ők azok akik a legmagasabb hierarhikus rendhez tartoznak. Néhányan az emberek közül is elég közel jutottak az arkangyali rendekhez, majd ráhangolódva vibrációjukra, összhangba, kerültek velük. Az emberi nyelv, egyszerűen nem alkalmas arra, hogy szavakkal hűen ki tudja fejezni, vagy teljességgel leírni valóságos kinézetüket, ragyogó, tündöklő fényüket."
Tehát bebizonyosodott, hogy nem őrültem meg.
És még bölcs mondásáról egy idézet,"Egy valaki hiába gondolkodik helyesen, a többieknek idő kell, míg megérnek erre." (Daszkalosz)
Csak ennyit szerettem volna.

Üdv:Alex


Kedves Alex, hogy mit láttál és éreztél az a te tapasztalatod, leírni és szavakkal átadni nekünk lehetetlen. Senki sem nevez őrültnek azért amit tapasztaltál, és mi is örülünk ha örülsz


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 szept 03 h, 12:11

Sziasztok!

Köszönöm Hajni, hogy velem örülsz!:)
Csak azért írtam le ezeket, hogy hátha valakinek volt hasonló testelhagyásos tapasztalása.
És megtudja osztani velem, hogy ő mit tapasztalt.
De ahogy olvasgatom a fórumokat, nem nagyon ir ijesmiről senki.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 szept 19 sze, 08:08

Te jó ég..
Rádöbbenni, hogy "elaludtam", nem épp kellemes dolog. Vagyis.. Ezek pillanatnyi belátások. De...
Bizonyos "éberségi fokon" eltöltött idő után belealudni az "éber álomba", micsoda különbség.. Amikor az ember beszippantódva az elmébe teszi a dolgát és kész! Tettei kondicionáltak... Valójában nincs szabad akarat! Minden megy magától. Történik, ahogy történik. (Tulajdonképp ez mindig így van, de ezt igazán most értettem meg tán..)
És ebből felébredni, hogy ez csak álom, és "én" alvajártam.. Ekkor jön a bizonyos fokú szabadság, a Tér és a test -ami hozzám tartozik- tudata. De van mikor ez csak pillanat marad, az elme marad és összezavarodok, hogy "most mi van?" "Mi az álom és mi a valóság??"
Egyet tudok: NEM AKAROK BENN MARADNI!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 szept 20 cs, 12:26

Sziasztok!

Kedves Valaki!
Amit leírtam a fórumokba nem álom volt, mert ülve eggyáltalán nem tudok aludni, nem tudom miért de ez van.
Azokat a meditációs technikákat alkalmazom amit Daszkalosz és Jézus is alkalmazott belső utazásai során.
Mint írtam vollt szerencsém olvasni a holt tengeri tekercsekből, amit az egyház olyan gondosan titkol, mert ha napvilágra kerülne összeomolna az egyház.
Nem véletlenül, mivel jézüs leír meditációs gyakorlatokat, és igen is ír az univerzumok más fajairól.
És azt is leírja, hogy mechanikus tehnikával az emberiség soha sem éri el őket, csak a testelhagyásos tecnikával.
Én személyszerint nagyon örülök annak, hogy láttam az igazság egy darabkályát, hogy a mennyei atya ebben a kegyelemben részesített.
Ezért engem ki lehet nevetni, meg lehet bélyegezni, vagy amit akartok.
Jézusnak van egy meditációs technikálya, hogy hogyan lehet belépni a lelki szíved kapulyán.
Elég nehéz gyakorlat, de ha sikerül eltünik az egó, ezzel eggyütt minden amit eddig láttál és tapasztaltál új szemszögből látod.
Egyszerűen leírva még a kő is él.
Most nincs sok időm, hogy leírjam hogy hogy is kell csinállni.
Meg az univerzum más élőlényeit is csak megemlíti, de majd azt is leírom szó szerint, hogy mit ír róluk.
Mert dolgoznom is kell, hogy ennek a fizikai testenek a szükségleteit ki tudjam elégíteni.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2012 szept 20 cs, 02:53

Alex7319 írta ...

Sziasztok!

Kedves Valaki!
Amit leírtam a fórumokba nem álom volt, mert ülve eggyáltalán nem tudok aludni, nem tudom miért de ez van.
Azokat a meditációs technikákat alkalmazom amit Daszkalosz és Jézus is alkalmazott belső utazásai során.
Mint írtam vollt szerencsém olvasni a holt tengeri tekercsekből, amit az egyház olyan gondosan titkol, mert ha napvilágra kerülne összeomolna az egyház.
Nem véletlenül, mivel jézüs leír meditációs gyakorlatokat, és igen is ír az univerzumok más fajairól.
És azt is leírja, hogy mechanikus tehnikával az emberiség soha sem éri el őket, csak a testelhagyásos tecnikával.
Én személyszerint nagyon örülök annak, hogy láttam az igazság egy darabkályát, hogy a mennyei atya ebben a kegyelemben részesített.
Ezért engem ki lehet nevetni, meg lehet bélyegezni, vagy amit akartok.
Jézusnak van egy meditációs technikálya, hogy hogyan lehet belépni a lelki szíved kapulyán.
Elég nehéz gyakorlat, de ha sikerül eltünik az egó, ezzel eggyütt minden amit eddig láttál és tapasztaltál új szemszögből látod.
Egyszerűen leírva még a kő is él.
Most nincs sok időm, hogy leírjam hogy hogy is kell csinállni.
Meg az univerzum más élőlényeit is csak megemlíti, de majd azt is leírom szó szerint, hogy mit ír róluk.
Mert dolgoznom is kell, hogy ennek a fizikai testenek a szükségleteit ki tudjam elégíteni.

Üdv:Alex


Szerencsés ember vagy

Azonban elfogjuk mi őket érni testelhagyás néélkül is. Nem kell hozzá más csak egy jó kis térhajtómű (nem te fogsz mozogni hanem körülötted a tér fénynél gyorsabban). Mondjuk egy ilyen szerkezet elkészítése egyenlőre nagyon nagyon nagyon és még annál is távolabbi dolognak tünik. Na de Buddha tanítása is hány ezer éves? Szóval meglesz az

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 szept 20 cs, 05:49

Alex7319 írta ...

Sziasztok!

Kedves Valaki!
Amit leírtam a fórumokba nem álom volt, mert ülve eggyáltalán nem tudok aludni, nem tudom miért de ez van.
Azokat a meditációs technikákat alkalmazom amit Daszkalosz és Jézus is alkalmazott belső utazásai során.
Mint írtam vollt szerencsém olvasni a holt tengeri tekercsekből, amit az egyház olyan gondosan titkol, mert ha napvilágra kerülne összeomolna az egyház.
Nem véletlenül, mivel jézüs leír meditációs gyakorlatokat, és igen is ír az univerzumok más fajairól.
És azt is leírja, hogy mechanikus tehnikával az emberiség soha sem éri el őket, csak a testelhagyásos tecnikával.
Én személyszerint nagyon örülök annak, hogy láttam az igazság egy darabkályát, hogy a mennyei atya ebben a kegyelemben részesített.
Ezért engem ki lehet nevetni, meg lehet bélyegezni, vagy amit akartok.
Jézusnak van egy meditációs technikálya, hogy hogyan lehet belépni a lelki szíved kapulyán.
Elég nehéz gyakorlat, de ha sikerül eltünik az egó, ezzel eggyütt minden amit eddig láttál és tapasztaltál új szemszögből látod.
Egyszerűen leírva még a kő is él.
Most nincs sok időm, hogy leírjam hogy hogy is kell csinállni.
Meg az univerzum más élőlényeit is csak megemlíti, de majd azt is leírom szó szerint, hogy mit ír róluk.
Mert dolgoznom is kell, hogy ennek a fizikai testenek a szükségleteit ki tudjam elégíteni.

Üdv:Alex

Szia!
Félreértetted, én a saját tapasztalataimat írtam le.


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
timeless, 2012 szept 23 v, 08:33

Találtam egy tükörbe nézés meditációt, ami ha igaz Osho-tól való.
Valaki tud róla valamit vagy kipróbálta már?
Ide bemásolom:

Amit most olvasni fogsz, egy meditáció önmagadhoz. Az első lépés, hogy a sok rád rakódott réteg alatt megtaláld önmagad. Ez időt és kitartást kíván, de hát annyi mindent megteszel, miért ne törődnél magaddal is egy kicsit?

"Legyen teljesen sötét a szobád. Állíts egy nagy tükröt magad elé, s a tükör mellé egy gyertyát. Csak az arcod tükröződjön a tükörben, a gyertya lángja nem. Nézd folyamatosan a saját szemed a tükörben, ne pislogj. Ez egy 40 perces gyakorlat, s két három nap alatt már képes leszel nem pislogni. Ha kicsordulnak a könnyeid hagyd, nem baj.

Két-három nap elteltével az arcod elkezd új formákat ölteni, lehet, hogy meglepődsz. Néha nagyon más lesz, mint ami ismersz. A tudattalanból kezdenek feltörni a képek. Ezek az arcok, ezek a maszkok a tieid.

Egy hetes folyamatos gyakorlás után az arcod egy folyamatos változás lesz. Három hét után már nem leszel képes emlékezni arra, melyik a Te arcod. Arcok jönnek és arcok mennek.

Ha folytatod, akkor kb. három hét múlva megtörténik a csoda - semmilyen arc nem lesz a tükörben. Csak az ürességbe fogsz bámulni.

Itt a pillanat! Csukd be a szemed, nézz befelé és találkozni fogsz a tudattalannal. Ez a leglényegesebb pillanat: mezítelen leszel, teljesen mezítelen, minden megtévesztő le fog hullani. Ez a Te valóságod, s elkezdesz más személy lenni. Most már nem csaphatod be magad, most már tudod, ki vagy.

Ha nem tudod ki vagy, az átalakulás sem lehetséges. Csak ez a meztelen valóság alakítható át. Az átalakulás azt jelenti, hogy azzá válsz, ami valójában vagy! Szemtől szembe vagy a valóságoddal, a hiteles lényeddel.

Ez a tükörbe-nézés technika nagyon erőteljes módszer ahhoz, hogy megismerd a saját valóságodat. És ha egyszer megismerted, Te válsz a mesterévé! "
(OSHO technika a nyugati emberek számára)

Tapasztalatom: Az egész egy nagy csoda volt, egy hatalmas csoda! Már előre izgatottan vártam a meditációk előtt, mit hoz felszínre belőlem. Ahogyan hulltak le rólam az álarcok, úgy lettem egyre nyugodtabb, oldódott sok-sok év alatt összegyűlt feszültség. Egyre erősebbnek, magabiztosabbnak éreztem magam. S mikor végre ott álltam önmagam előtt, elöntött egy végtelen szeretet önmagam iránt. Elöntött a jóság önmagam iránt.

S megláttam azt, hogy ott, legbelül valamennyien jóságos, tiszta, szeretettel teli teremtmények vagyunk. S azóta csak ezzel a szemmel látom a világot akkor is, amikor nyitva van a szemem. S ez a békesség útja.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 szept 24 h, 08:40

Sziasztok!

Szia valaki!
Ha félreértettelek aakkor bocsánatot kérek, de egyébként sem volt irántad rossz szándékom sőt senkivel szemben sem.
Szóval akkor leírom hogy jézus hogyan írja le a szent szív kapujába való bejutást, ez egy picit hosszú, de érdemes elovasni!
"Maga a folyamat tisztító és átformáló. Miközben megnyitod, ismét közvetlenül belépsz a szívbe, ismét felszenteled azt, mint szent központot, ami valójában is az. Ebben a megközelítésben megtalálod a bejáratot, amelyen át szíved egyesül a végtelennel, az egy lélekkel és az Atyával.
A kezdéshez tudatában kell lenned annak, hogy a tested egy energiakörön belül helyezkedik el. Olyan ez, mint egy védőburkolat. Azután képzeletben nevezz ki egy nézőpontot az energiakör hátulsó részén, amely pont a gerincoszlopod felé néz. Ebből a nézőpontból pásztázd végig a gerincoszlopodat, mintha egy barlangbejáratát keresnéd. A szív bejáratát keresve, lehet, hogy a nyílást először nagyon kicsinek találod, de amint belépsz kitágul, és megláthatod az előtted kitáruló végtelenséget. Néhány embernél az ajtó esetleg olyan szorosan le van zárva, hogy ők jelenlétét csak megérzik, de képletesen szólva a nyílás megpillantása érdekében először egy nagy követ el kell gurítaniuk onnan. Soha ne csüggedj... a nyílás ott van. Megtalálod, ha folytatod a keresést, és kinyílik, ha kopogsz rajta. ne ijedj meg attól, amit először látsz. Megérezheted a kozmosz hidegségét és sötétségét. Gyakran érzel hideget, mert a lélek hidegebb, mint a test. Néhányan égő bokrot érzékelnek a bejáratnál, vannak, akik úgy látják, hogy az ajtót lángok veszik körül. Mások egy erős angyalt látnak, vagy érzékelnek, aki kardot tarva kezében védi a bejáratot. Lehet, hogy bizonytalanság tölt el a belépés előtt, amikor érzékeled a szentséget, és szimbolikusan még a cipődet is le akarod venni, vagy szentelt víz álltal megtisztulni. Akik még még nem készültek el e látványra, visszautasítják, vagy elfutnak, mert a szentség, amit érzékelnek, az kapcsolatuk Istennel. ha ilyen módon belépsz szíved kapulyán, örökül kapod azt a bölcsességet, amely kezdettől fogva téged vár. ha a Szent Szív tudatát feltárod, megújul intelligenciád sok olyan része, amely eddig számodra nem volt elérhető, és a legvégén teljes relaxációban lessz részed."
Tehát ennyi szó szerint amit ír róla.
Nem véletlenül mondta mindig "Bennetek lakozik Istennek országa" csak ezt sokan akkor még nem értették, mint ahogy most sem.
Ráébredtem arra, hogy föl kell ébredni, mert már közeleg az idelye a válltozásnak.
Ha nem így teszünk az emberiség elbukik attól hogy közelebb kerüljön a mennyei Atyához.

Timeless neked csak annyit írnék, hogy rátaláltál az eggyik igazságra amit jézus tanított, hogy szertetből teremtettünk az egy lélekből, és minden emberi lény a testvéred, és te magad vagy a szeretet. Ennyire egyszerű és bonyolult SZERETET!
Hosszú lenne leírnom, hogy Jézus mit írt a szeretetről, majd legközelebb.
Veled örülök hogy megláttad az igazság egy darabkályát!:)

Üdv: Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 okt 12 p, 02:28

Sziasztik!

Amit most leírok, az 4- napja történt velem, mikor átmentem a közértbe ami kb 500-m-re van tőlünk.
Szóval kiléptem a 10-emeletes ház kapuján azt vettem először észre, hogy nem érzem a karjaimat majd utánna a lábimat, és utánna az egész testem, de még is haladok, és egyszer csak nagy csöndben találom magam, és fehérség vesz körül, és valami oriási békeség öntött el.
A testem meg csak halad, olyan érzés volt mintha nem én irányítanám a testem de mégis ott vagyok, látok de mégsem látok semmit, hallok de mégsem hallok semmit, lépkedem de olyan mintha lebegnék.
Aztán eszembe jutottak Jézus szavai az örök jelenről, és a belső csendről, és ráeszméltem, hogy valószínű ott vagyok.
Ekkor hirtelen mindez megszünt és a közért bejáratához értem, és az benne a legszebb, hgy mindez pár másodpercnek tűnt, és olyan boldogság öntött el amilyet még soha nem tapasztaltam.
Olyan mosoly volt az arcomon, amely utoljára talán gyermek koromban volt, az emberek közben úgy néztek rám mintha egy őrültet láttak volna, de ez valahogy lénygtelennek tűnt, hogy ki mit gondolt épp akkor rólam.
Teljesen lepergett minden szúrós megvető tekintet ami akkor felém irányult, mert csak a boldogságot éreztem amit leírni nem tudok szavakkal.
Csak azért írtam le ami velem történt, hogy valakinek köztetek volt-e már ilyen élménye ami csak így spontán rátört mmindenféle meditáció nélkül?
Mindenesetre csodálatos volt, remélem lessz még ilyenben részem.:)

Üdv: Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 okt 12 p, 03:30

Alex7319 írta ...

Sziasztik!

Amit most leírok, az 4- napja történt velem, mikor átmentem a közértbe ami kb 500-m-re van tőlünk.
Szóval kiléptem a 10-emeletes ház kapuján azt vettem először észre, hogy nem érzem a karjaimat majd utánna a lábimat, és utánna az egész testem, de még is haladok, és egyszer csak nagy csöndben találom magam, és fehérség vesz körül, és valami oriási békeség öntött el.
A testem meg csak halad, olyan érzés volt mintha nem én irányítanám a testem de mégis ott vagyok, látok de mégsem látok semmit, hallok de mégsem hallok semmit, lépkedem de olyan mintha lebegnék.
Aztán eszembe jutottak Jézus szavai az örök jelenről, és a belső csendről, és ráeszméltem, hogy valószínű ott vagyok.
Ekkor hirtelen mindez megszünt és a közért bejáratához értem, és az benne a legszebb, hgy mindez pár másodpercnek tűnt, és olyan boldogság öntött el amilyet még soha nem tapasztaltam.
Olyan mosoly volt az arcomon, amely utoljára talán gyermek koromban volt, az emberek közben úgy néztek rám mintha egy őrültet láttak volna, de ez valahogy lénygtelennek tűnt, hogy ki mit gondolt épp akkor rólam.
Teljesen lepergett minden szúrós megvető tekintet ami akkor felém irányult, mert csak a boldogságot éreztem amit leírni nem tudok szavakkal.
Csak azért írtam le ami velem történt, hogy valakinek köztetek volt-e már ilyen élménye ami csak így spontán rátört mmindenféle meditáció nélkül?
Mindenesetre csodálatos volt, remélem lessz még ilyenben részem.:)

Üdv: Alex

Ez klassz.
Nálam volt már hasonló, de "fehérség" helyett minden olyan valószerűtlen volt. Lebegtem és kiterjedtséget éreztem (nem volt a test a határom).
Ez a meditatív állapot valójában, a jelenlét állapota.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 okt 12 p, 05:31

Szia Valaki!

Igen én is valami testenkívüliséget éreztem, csak az döbbentett meg, hogy ezt mindenféle meditáció nélkül értem el.
Ez valahogy nagyon csodáltos érzéssel tölttött el!
Csak kár, hogy rövid volt.
De úgy vagyok vele, hogy akisgyerek sem 1-nap alatt tanul meg járni.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 okt 12 p, 07:11

Alex7319 írta ...

Szia Valaki!

Igen én is valami testenkívüliséget éreztem, csak az döbbentett meg, hogy ezt mindenféle meditáció nélkül értem el.
Ez valahogy nagyon csodáltos érzéssel tölttött el!
Csak kár, hogy rövid volt.
De úgy vagyok vele, hogy akisgyerek sem 1-nap alatt tanul meg járni.

Üdv:Alex

Jók ezek a spontán dolgok.
Meditálni lehet bármikor, nem kell hozzá leülni feltétlen. Lehet állva, ülve, fekve, sétálva vagy tevékenység közben. Ami a lényeg, a figyelem.
"Csak kár, hogy rövid volt."
Mert bekúszott egy gondolat.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 okt 12 p, 07:35

Jók ezek a spontán dolgok.
Meditálni lehet bármikor, nem kell hozzá leülni feltétlen. Lehet állva, ülve, fekve, sétálva vagy tevékenység közben. Ami a lényeg, a figyelem.
"Csak kár, hogy rövid volt."
Mert bekúszott egy gondolat.


Igen ezek a fránya gondolatok, még ha jóra gondol is az ember, rögtön megtörik a jelen szentségét.
És megint a testben taálja magát az emmber.
De nem adom föl gyakorolni fogom!

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 okt 18 cs, 09:57

- LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 okt 25 cs, 03:19

Szia Valaki!

Megnéztem a linket, és az a helyzet, hogy én írtam már a fórumon valahol, hogy átéltem már hasonló dolgokat mint ez az idegsebész.
Csak azt nem értem, hogy ehhez idegsebésznek kell lenni, hogy odafigyeljenek az emberre amit mond?
Mert ő ebben az anyagi világban az okosember?
Ne értsd félre nem szemrehányásként mondom, csak az én számomra minden ember egyenlő.
Mert megint Jézus szavai jutottak eszembe mikor megkérdezte az eggyik tanítványát, hogy mit lát ha rá néz?
Nem tudott válaszolni.
Erre Jézus azt mondta, ha belenézel embertársad szemébe mindig a szeretett-et látod Isten gyermekét, ha oly mélyen is van, az emberi elme paradoxon világába elsüjjedve, ezért mondom néktek szeresd embertársaidat mint te önnmagadat.
Mert szeretetből teremtettek erre a földre, ti vagytok Isten szeretetének megelevenedett formái.

Persze ezt akkoriban sokan nem értették, de az a baj,hogy még sokan ma sem.

Üdv:Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2012 okt 25 cs, 05:06

Alex7319 írta ...

Szia Valaki!

Megnéztem a linket, és az a helyzet, hogy én írtam már a fórumon valahol, hogy átéltem már hasonló dolgokat mint ez az idegsebész.
Csak azt nem értem, hogy ehhez idegsebésznek kell lenni, hogy odafigyeljenek az emberre amit mond?
Mert ő ebben az anyagi világban az okosember?
Ne értsd félre nem szemrehányásként mondom, csak az én számomra minden ember egyenlő.
Mert megint Jézus szavai jutottak eszembe mikor megkérdezte az eggyik tanítványát, hogy mit lát ha rá néz?
Nem tudott válaszolni.
Erre Jézus azt mondta, ha belenézel embertársad szemébe mindig a szeretett-et látod Isten gyermekét, ha oly mélyen is van, az emberi elme paradoxon világába elsüjjedve, ezért mondom néktek szeresd embertársaidat mint te önnmagadat.
Mert szeretetből teremtettek erre a földre, ti vagytok Isten szeretetének megelevenedett formái.

Persze ezt akkoriban sokan nem értették, de az a baj,hogy még sokan ma sem.

Üdv:Alex

Szia!
Egyrészt igazad van, másrészt..
Őszinte leszek.
Mivel én még nem tapasztaltam hasonlót, és pár hónappal ezelőttig még csak nem is hallottam ilyenről, fogalmam se volt hogy viszonyuljak ezekhez a dolgokhoz. És most sincs.
Azon töprengtem el az előbb, hogy ha elhiszem, vagy sem, mit fog számítani, ettől éberebbé válok, vagy sem? Meg fogok tapasztalni hasonlót, vagy sem?
Most lehet megint elfogult voltam? Lehet. De ennyit tudok most mondani jelen állapotomban.

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2012 dec 07 p, 03:37

Ssziasztok!

Szeretném leírni nektek egy hatalmas fájdalomtest támadás kivédését ami kb.-1-hónapja történt velem.

Szóval az anyósomhoz mentem föl, valami ruhát kellet elhoznom amit megvart a feleségemnek.
Minden szokás szerint történt, leültem kávézgatni, sütit enni a fiával (sógorommal) a konyhában beszélgetni.
Közben az anyós mosott, majd föltett egy olyan kérdést amit már tsiztáztunk kb-1-hónapja, amit rendeztünk is.
És én ezt szépen el is mondtam neki, erre ő valami alpári módon el kezdett velem kiabállni valami oly módon amit sem én, sem a sógorom nem tapasztalt.
Próbáltam én is és a sógorom is csitítgatni, de csak rosszabb lett.
Olyannyire kiabált, hogy már remegett minden porcikálya, én pedig éreztem, hogy perzsel minden szava.
Éreztem magamban, hogy a fájdalomtestem kezd fölébredni, de ahogy Tolle tanította elfogadtam hogy ott van, és egyszerűen pozitív energia lett belőle amely elöntött, és mosoly formályában kiült az arcomra.
Mondanom se kell ettől az anyósom teljesen kifordult magából, fröcsögött a nyála, a szemei az erőlködéstől vérben forogtak, és már olyan dolgokról kiabált ami ezelőtt 10-éve történtek.
A sógorom teljes félelemben ült a székében, és értetlenül nézett rám, ilyen kérdéssel a szemében, hogy megőrült az édesanyám?
Ekkor döbbentem rá, hogy egy fájdalomtesttámadás kellős közepén vagyok,és valamit tennem kell.
Fölálltam és ezt mondtam az anyósomnak miközben a vállára tettem a két kezem teljesen ösztönösen, ne haragudjon x;-y;-néni de nem vagyok hajlandó táplállni a fájdalomtestét, fejezze be ezt a csúnya kiabálást mert itt nincs hozzá partnere, aki ezt folytatná vele.
Amikor ez elhangzott, csönd lett, és olyan arckifejezés ült ki az anyósomra mint aki most tér magához, és ha nem fogom összeesik, olyan szinten, hogy le kellett fektetni annyira kimerült, és a legszebb az egészben, hogy nem nagyon emlékezett, hogy tulajdonképpen mi is történt.
Erre a sógorom kezdte neki fölsorolni, hogy miket is mondott, amit persze nem akart elhinni, hogy ő ilyeneket vágott a fejemhez.
Ennyit mondtam, nyugodjon meg csak a ruhákért jöttem készítse össze és már el is mentem.
És mintha nem történt volna semmi, összeszedte a ruhákat, elköszöntünk, és én hazamentem.
Hazafelé menet elgondolkodtam, ha én most nem ismerem Tolle tanításait, meg Jézusét, ebből az egészből egy évekig hozzánem szólok és nem találkozom című harag és gyűlölet lett volna, amit csak fájdalom és csalódottság követett volna.
De hála Tollénak és Jézusnak nem így történt.

És ismét eszembe jutnak Jézus szavai:

"Mindig arra kértelek benneteket, hogy bocsássatok meg, ne áldozatokat hozzatok! A megbocsátás, a kegyelem, az egó nagy áldaozathozatala! Amikor már nem vágysz többé a bosszúra, az önigazolásra, amikor az igazsággal nem játszol többé, amikor el tudod fogadni, hogy nem a te hatalmadban áll magadat igazzá, másokat rosszá minősíteni, ha már nem akarsz másokkal szembeszállni csak azért, hogy te kerekedj felül, akkor megérted, mi a kegyelem. Az egó nem élheti túl a kegyelem hatalmát."

Csak ennyit sszerettem volna.

Üdv: Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Laszter, 2012 dec 28 p, 09:00

Nagyon tetszett a történeted, igazán tanulságos!

Üdv,

Laszter

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Roby_T, 2013 jan 04 p, 08:51

Miért kellene...? - reggeli szösszenet
Mintha valami bennünk egyszerre nyomná a gázt és a féket is, és így életünk autója egy helyben vergődik. Ugyanaz blokkol, ami hajt a teljesebb élet felé. Állj meg! Hagyd abba a vágy-ámokfutást! Nem kell sehova sem eljutnod, hogy ráeszmélj: az élet csodálatos, és minden rendben van, Itt és Most. „De egyáltalán nincs rendben minden!!!” – na ez a hangja annak, ami téged ural. A neve: ego. A napjai meg vannak számlálva, mert legkésőbb halálod pillanatában szertefoszlik. DE MIÉRT IS KELLENE VÁRNOD ADDIG?

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
jarasiteri, 2013 jan 04 p, 01:49

Az élet csodálatos és minden rendben van. Miért vacakoljak az EGO-val, ha a halálom napján úgyis szertefoszlik magától? Ha a történetem szertefoszlik, nem mindegy, hogy mi foszlik szerte? Teri

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2013 jan 04 p, 01:55

- LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2013 jan 24 cs, 04:55

A pillanat teljességével való intimitásban a tudat nem korlátozódik az érzelmi vagy a fizikai test történéseire, sem az érzékletekre vagy a gondolatokra. Ilyenkor csupán egyetlen egész létezik, amely érzi, érzékeli és gondolja önmagát, és minden, ami történik, magától megoldódik. Amikor ez az egész érzékeli magát, az nagyon különbözik az "én" korlátolt tapasztalásától. Bankei zen mester így fejezte ki ezt az állapotot: "A meg-nem-születettben minden a lehető legtökéletesebben van." Ő a "meg-nem-született" kifejezést használta arra, amit én Igazságnak nevezek. Amikor tehát az egész érzékeli önmagát, úgy tűnik, hogy a meg-nem-született tökéletesen elboldogul önmagában. Soha, egy rövid pillanatra sem ragaszkodik egyetlen tapasztalathoz sem, csupán annyit tesz, hogy összehangolja és élvezi a létezést. Ha tehát sikerül elengedned minden előzetes elképzelésedet és tervedet, te is megláthatod, hogy a meg-nem-születettben minden a lehető legtermészetesebben megy a maga tökéletes útján.
Van, hogy azon kapod magad, hogy valami nagyon foglalkoztatja az elmédet. Lehet, hogy meg szeretnél szabadulni tőle, vagy épp meg akarod érteni, és reméled, hogy a gondolkodás hozzásegít ehhez. Ilyenkor próbáld ki, mi történik, ha egy kis szünetet adsz az elmédnek, és egy ideig nem gondolkozol. Einstein is épp ezt csinálta. Ha sokáig foglalkoztatta egy bizonyos téma, egy idő után - amikor úgy érezte, hogy az adott problémát tekintve elérkezett a racionális gondolkodás határához - mindig felhagyott a mentális munkával. Ez valójában egy rendkívül bölcs trükk. A legtöbb ember, amikor érzékeli, hogy elérkezett racionális elméje határaihoz, ahelyett hogy megállna, fogja magát, vesz egy kilencven fokos fordulatot jobbra vagy balra, és elkezd a határok mentén keresgélni az elméjében. Ilyenkor nem egyebet tesz, mint hogy horizontálisan gondolkodik, és még több tényt, tapasztalatot, illetve emléket bányász elő elméje mélyéről. Ezt nevezem én időpocsékolásnak. A gondolkozásnak csakis abban az esetben vehetjük hasznát, ha megállítjuk, miután a racionális folyamat elérkezett a határáig. A szülést, a kívánt dolog - bármi legyen is az - közvetlen létrehozását másra kell hagyni. Éppúgy, ahogy Einstein is tette, amikor beszüntette a gondolkodási folyamatot, és hagyta, hogy a megoldás magától megszülessen. A meg-nem-született ilyenkor - köszönhetően a tapasztaláshoz fűződő bensőséges viszonyának - képes a lehető legtökéletesebben elrendezni a dolgokat.
Az igaz természetedhez vezető nyitottság útja tehát nem gondolatokkal, hanem sokkal inkább az öt érzékszerv érzeteivel van kikövezve. Ha például megpróbálod meghallani az adott pillanat egészét, és nemcsak a füleden átjutó hangokra figyelsz; ha befogadod, érzed a pillanat teljességét, akkor képes lehetsz túlnyúlni az én korlátozott területén. Testedben megjelenik egy érzés, és te csak érzed. Egyre csak tágul. Érzed a teljes, abszolút csendet. Érzed a madarakat. Érzed, milyen érezni a hangot.
Az öt érzék közvetlen kaput nyit az elme virtuális realitásán túlra, valami olyasmire, amely nem mentális eredetű. Csodálatos élményben lehet részed, ha hagyod megnyílni érzékeidet. Rájössz, hogy eddigi problémáid kilencvenkilenc százaléka abból adódott, hogy figyelmedet egyetlen irányba fókuszáltad, korlátoztad. Amikor azonban megnyílsz a teljességre, hirtelen minden letisztul. Mihelyst valami miatt szenvedni kezdesz, vedd észre, hogy ahelyett, hogy öt érzékedet egyszerre az egészre koncentrálnád, kiragadtál egyetlen aspektust, amely a szenvedést okozza.
Láthatod, mennyi szenvedést szül, ha a tapasztalást ilyen szűk nézőpontra korlátozod. Ilyenkor tulajdonképpen nem hagyod, hogy a meg-nem-született saját törvényei szerint, a lehető legtökéletesebben rendezze a dolgokat. Amint kitágítod a fókuszt, minden a helyére kerül - még akkor is, ha ez a felszínen nem mindig tűnik így. Ilyenkor képes lehetsz rá, hogy túllépj korlátozott, beszűkült egyedi nézőpontodon, és meglásd, hogy valójában nem is te érzékeled az egészet, hanem az egész, a teljesség érzékeli önmagát.
Adyashanti (az üresség tánca)

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2013 jan 26 szo, 03:31

"Amikor többé már nem azonosulsz teljesen a formákkal, tudat – aki vagy – szabadul ki a formába börtönözöttségéből. Ez a szabadság a belső tér megjelenése. Nyugodt csendként,a bensőd mélyén érzett finom békességként jelenik meg, még valami látszólag rossz történésekor is.
Ez is el fog múlni.
Az eseményt hirtelen tér öleli körül. Tér veszi körül az érzelmi hegyeket és völgyeket, sőt a fájdalmat is. És legfőképpen: tér jelenik meg a gondolataid között. Abból a térből pedig olyan békesség sugárzik, ami nem „evilági”, mert ez a világ forma, a béke azonban tér. Ez Isten békéje." (Tolle: Új Föld)


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2013 febr 14 cs, 08:00

Sziasztok!

Már rég nem írtam már semmit.
Olvasgattam amit írtatok, nem akarok megbántani seenkit, de még mindig nagyon sok az ego az írásaitokban.
Amióta nem voltam itt tapasztaltam eggyet s mást, amit most nem írnék le, de pl. tudom,hogy az édesanyám jó helyre került.
Ajánlanék egy filmet, tudom, hogy csak egy film, de ezt a filmet egy médium leíírásai alapján készítették, akinek a könyveket egy odaát élő lélek diktált.
Hihetetlenül hangzik ez az egónak, de ez az igazság.
Tulajdonképp tapasztaltam hasonlókat, csak sokkal szebbre emlékszem.:)
A címe: Otthonunk, ezt kell beírni a yooutub-on és már nézhető is.

A filmhez csak annyit fűznék, hogy Jézus, és Daszkalosz is beszél több dimenzióról.
Még annyit tennék hozzá, hogy próbáljátok a lelki szemeitekkel nézni, vagy másképp fogalmazva az élő tudatoddal nézni, és ráébredsz, hogy közel van az igazsághoz amit be akarnak mutani ezen a filmnek készített illusztráción.
És végül de nem utolsó sorban ismét idézném Jézus szavait.:
Nem lehet elégszer!:)


"Mindig arra kértelek benneteket, hogy bocsássatok meg, ne áldozatokat hozzatok! A megbocsátás, a kegyelem, az egó nagy áldaozathozatala! Amikor már nem vágysz többé a bosszúra, az önigazolásra, amikor az igazsággal nem játszol többé, amikor el tudod fogadni, hogy nem a te hatalmadban áll magadat igazzá, másokat rosszá minősíteni, ha már nem akarsz másokkal szembeszállni csak azért, hogy te kerekedj felül, akkor megérted, mi a kegyelem. Az egó nem élheti túl a kegyelem hatalmát."


Üdv: Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2013 márc 28 cs, 04:28

Sziasztok!

Mostanában furcsa dolgok történnek velem, ahogy figyelem magam és az embereket az utcán, közértben, postán, stb. stb...... azt vettem észre, hogyha valaki elmegy mellettem egy pillanatra érzem a fájdalmát, vagy épp a jóllétét több kevesebb ideig.
Az zavar, hogy fizikailag érzem.
Valamelyik nap a közértben elhaladt mellettem egy idős bácsi, és olyan fizikai fájdalmat éreztem a testemben,hogy bekönnyezett a szemem, és ezt érezhette a bácsika is, mert megfordult rámnézett, és egy piilanat kínos csönd után ennyit mondott, köszönöm.
Én a megdöbbenéstől meg sem tudtam szólalni, csak biccentettem és haladtam tovább, majd pár pillanat múlva enyhült a fájdalom, és végül elmult.
És azóta is elég sok embernél érzek fájdalmat, bár nem ennyire intenzívet mint az említett bácsikánál, hogy szinte legyengültem a fájdalomtól, de érzem és ez nagyon kezd zavarni, mind a mai napig.
Nagyon kevés embernél érzek kellemes érzést.
Nem tudom, hogy mi ez, és hogy kezeljem, próbálom elfogadni, de nagyon nehéz, úgy érzem nem vagyok ilyesmire fölkészülve.
Meg tudja valaki közületek mondani, hogy mi történik velem?
Naponta meditálok, próbálok választ találni rá, de nem megy.
Ha valaki közületek átélt, vagy él hasonlót, akkor megköszönném ha leírnátok, hogyan kezeeljem ezt az állapotot.

Köszönettel: Alex

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2013 márc 28 cs, 11:58

Alex7319 írta ...

Sziasztok!

Mostanában furcsa dolgok történnek velem, ahogy figyelem magam és az embereket az utcán, közértben, postán, stb. stb...... azt vettem észre, hogyha valaki elmegy mellettem egy pillanatra érzem a fájdalmát, vagy épp a jóllétét több kevesebb ideig.
Az zavar, hogy fizikailag érzem.
Valamelyik nap a közértben elhaladt mellettem egy idős bácsi, és olyan fizikai fájdalmat éreztem a testemben,hogy bekönnyezett a szemem, és ezt érezhette a bácsika is, mert megfordult rámnézett, és egy piilanat kínos csönd után ennyit mondott, köszönöm.
Én a megdöbbenéstől meg sem tudtam szólalni, csak biccentettem és haladtam tovább, majd pár pillanat múlva enyhült a fájdalom, és végül elmult.
És azóta is elég sok embernél érzek fájdalmat, bár nem ennyire intenzívet mint az említett bácsikánál, hogy szinte legyengültem a fájdalomtól, de érzem és ez nagyon kezd zavarni, mind a mai napig.
Nagyon kevés embernél érzek kellemes érzést.
Nem tudom, hogy mi ez, és hogy kezeljem, próbálom elfogadni, de nagyon nehéz, úgy érzem nem vagyok ilyesmire fölkészülve.
Meg tudja valaki közületek mondani, hogy mi történik velem?
Naponta meditálok, próbálok választ találni rá, de nem megy.
Ha valaki közületek átélt, vagy él hasonlót, akkor megköszönném ha leírnátok, hogyan kezeeljem ezt az állapotot.

Köszönettel: Alex


Szia!
szerintem nyitottá és befogadóvá váltál, néhányunkkal előfordul ez. Velem is ritkán előfordult korábban, hogy átjöttek "más emberek" érzései, vagy akár gondolatai.
De inkább átpasszolnám a kérdést tapasztaltabbaknak. (...??)Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Dyra, 2013 márc 31 v, 07:49

Alex7319 írta ...

Sziasztok!

Mostanában furcsa dolgok történnek velem, ahogy figyelem magam és az embereket az utcán, közértben, postán, stb. stb...... azt vettem észre, hogyha valaki elmegy mellettem egy pillanatra érzem a fájdalmát, vagy épp a jóllétét több kevesebb ideig.
Az zavar, hogy fizikailag érzem.
Valamelyik nap a közértben elhaladt mellettem egy idős bácsi, és olyan fizikai fájdalmat éreztem a testemben,hogy bekönnyezett a szemem, és ezt érezhette a bácsika is, mert megfordult rámnézett, és egy piilanat kínos csönd után ennyit mondott, köszönöm.
Én a megdöbbenéstől meg sem tudtam szólalni, csak biccentettem és haladtam tovább, majd pár pillanat múlva enyhült a fájdalom, és végül elmult.
És azóta is elég sok embernél érzek fájdalmat, bár nem ennyire intenzívet mint az említett bácsikánál, hogy szinte legyengültem a fájdalomtól, de érzem és ez nagyon kezd zavarni, mind a mai napig.
Nagyon kevés embernél érzek kellemes érzést.
Nem tudom, hogy mi ez, és hogy kezeljem, próbálom elfogadni, de nagyon nehéz, úgy érzem nem vagyok ilyesmire fölkészülve.
Meg tudja valaki közületek mondani, hogy mi történik velem?
Naponta meditálok, próbálok választ találni rá, de nem megy.
Ha valaki közületek átélt, vagy él hasonlót, akkor megköszönném ha leírnátok, hogyan kezeeljem ezt az állapotot.

Köszönettel: Alex


Nem éltem át hasonlót de szerintem ez egy csodálatos dolog. Örülj neki és szerintem nincs mit tenned. Amit kell az majd jön magától


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2013 ápr 01 h, 10:45

- LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
valaki, 2013 ápr 06 szo, 09:22

- LINK -

Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Lincsike, 2013 szept 17 k, 10:10

Sziasztok!
Érdekelne hogy van e valaki aki már kipróbálta a belső utazást és megoldódott a problémája? Esetleg tudtok ajánlani vezetőt??


Re: Belső utazás és egyéb tapasztalatok
Alex7319, 2014 febr 07 p, 06:42

Kedves testvérem az Úrban Lincsike!

Ha valaki le tudja neked írni szavakkal, hogy milyen a belső utazás, az sajnos akkor még mindig a sáját egója keltette elme illúziólyát írná csak le.
Olyat kérdezel, amit szavakkal leírni nem lehet! Azt tapasztalni kell.
Tanácsom annyi, hogy figyelj a gondolatok közti csendre, és tudd elengedni a gondolataidat. Egy idő után egyre hosszabbak lesznek ezek a csendek. A többi meg megy a maga útján.
Ehhez nem kell tanító, vezető, guru, ez mind te vagy, csak föl kell ismerned.
A benned lévő örökkévalód jobban föl fogja fedni magát, mihejst sikerült elcsöndesülnöd.
Az egészben az a legszebb, hogy nem kell semmit tenned érte, már ez vagy, csak föl kell ismerned, ennyire egyszerű.
Gyakorolni és megtapasztalni kell.

Tiszta szívű szeretettel: Alex