Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 febr 02 szo, 10:00

"Nagy pironkodva előállt Dömdödöm, akiről mindenki tudja, hogy csak annyit tud mondani, dömdödöm.
Így szavalt:
Dömdödöm, dömdödöm,
dömdö-dömdö-dömdödöm
– Nem ér! – rikoltozott Bruckner Szigfrid. – Akkor én meg azt mondom, hogy:
Prampapam, prampapam,
prampa-prampa-prampapam
– Nono – mondta Mikkamakka –, csak azért kiabálsz, mert nem tudod, mit jelent Dömdödöm verse.
– Miért, mit jelent?
– Azt, hogy mindannyiunkat nagyon szeret.
– Engem is? – kérdezte gyanakodva Bruckner Szigfrid.
– Persze, téged név szerint is megemlített – mondta Mikkamakka.
– Éljen Dömdödöm – kiáltott Bruckner Szigfrid –, adjuk neki az első díjat!
– Adjuk! – kiabálták a többiek.
Mikkamakka és Maminti egy babérkoszorút helyezett Dömdödöm fejére."


Dömdödöm!

Re: Dyra jegyzetei
sry, 2013 febr 03 v, 12:00


Dömdödöm!

Re: Dyra jegyzetei
jarasiteri, 2013 febr 03 v, 12:08

Találd ki ki van a képen, és mi van a fején?


- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 febr 03 v, 07:16

jarasiteri írta ...

Találd ki ki van a képen, és mi van a fején?


- LINK -


GMAIL?Re: Dyra jegyzetei
jarasiteri, 2013 febr 03 v, 01:13

Ezek szerint nem működik a link.
Szóval kép azt illusztrálja hogy:
Kaptál egy babérkoszorút.
Mert szerintem nem csak Dömdödöm-nek jár a babérkoszorú,
hanem mindenkinek, aki képes kimondani: DÖMDÖDÖMRe: Dyra jegyzetei
jarasiteri, 2013 febr 03 v, 01:33

Egyszer volt, hol nem volt, nem is olyan rég, volt egyszer egy férfi, aki három nővel randevúzott párhuzamosan. Egy ideig élvezte a helyzetet, aztán eljött a nap, amikor úgy érezte, illő lenne választani közülük. De hát hogyan? Törte a fejét egy darabig, aztán úgy döntött, próba elé állítja őket. Mindegyiknek ad egymillió forintot, és megnézi, melyikük mit csinál a pénzzel.
Az első nő magára költötte a pénzt. Divatos frizurát csináltatott, drága sminkeket rakatott fel, menő szépségszalonokba ment, csodálatos ruhákat és cipőket vett. Azt mondta, mindez azért, mert szereti a férfit, és szeretne még vonzóbb lenni számára. A férfi el volt bűvölve.
A második nő a pénzt a férfire költötte. Megcélozta a boltokat, és ajándékokat vett a férfinek: márkás öltönyöket és hozzá való cipőket, kütyüket a számítógéphez, egy hatalmas lcd-tévét, melyeken jól lehet meccset nézni, és pluszban néhány üveg drága whiskyt. Amikor mindezt átadta a férfinek, hozzátette, hogy mindezt azért vásárolta, mert nagyon szereti. A férfi el volt bűvölve.
A harmadik nő a jövőt tartotta fontosnak. Az egymillió forintot befektette a tőzsdén, és próbálkozását siker koronázta, mivel rövid időn belül a pénz a sokszorosát fialta. Ebből egymillió forintot visszaadott a férfinak, a maradékot egy közös számlára tette, mondván, jól jön ez még később a közös életükben. Amikor beszámolt a fejleményekről a férfinak, hozzátette, hogy mindezt azért tette, mert nagyon szereti. A férfi – mondani is felesleges - el volt bűvölve.
Alaposan fel volt hát adva a lecke a férfinak, aki törte is sokáig a fejét, hogy akkor hogy legyen, mint legyen. Meghányta vetette magában, hogy melyik nő mit kezdett a pénzzel, majd feleségül vette azt, akinek a legnagyobb melle volt.

A tanulságot ki-ki vonja le magának!
TeriRe: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 febr 03 v, 02:45

Jó kis mese De miért nem vette el mind a hármat?

Volt nálunk egy nagyon érdekes előadássorozat. Az emberi viselkedésről, a testbeszédről, arról miként viszonyulunk helyzetekhez illetve másokhoz. Ott kaptuk ezt a feladatot.

"Ön tagja egy olyan bizottságnak, amely az emberi viselkedésre irányuló kutatások támogatásával foglalkozik. Váratlanul sürgős ülésre hívják, mert az egyik kísérletnél súlyos problémák merültek fel.
Az ország egyik elhagyott részén hat önként vállalkozó, egy nemzetközi projekt résztvevőiként négy napra leszállt egy barlangrendszerbe. Egyetlen összeköttetésük a világgal a rádiókapcsolat volt. A kísérletet meg kellett szakítani, mert a barlangban vízbetörés történt.
Az elérhető egyetlen mentőcsapat véleménye szerint a mentés rendkívül nehéz lesz, és a rendelkezésre álló felszereléssel óránként csak egy embert tudnak kemenekíteni.
A barlangban lévő önkéntesek tisztában voltak helyzetük súlyosságával. A rádión keresztül közölték, hogy ők nem kívánják eldönteni, milyen sorrendben legyenek kimentve. A kutatási szervezet szabálya szerint ilyenkor a Bizottságnak – amelynek Ön is tagja –, kell meghozni a döntéseket.
A mentők 50 percen belül megérkeznek a helyszínre, ezalatt meg kell hozni a döntést az emberek kimentésének sorrendjéről.
A döntéshez segítségül mindössze az önkéntesek legfontosabb személyi adatai állnak rendelkezésre. Ön – tetszése szerint – bármilyen szempontot figyelembe vehet döntése meghozatalánál!

ÉVA:
34 éves háziasszony, négy gyermek édesanyja. A gyermekek életkora 7 hónapostól a 8 évesig terjed. Magyarországon született, és egy szép házban lakik Egerben. Szeret korcsolyázni és főzni. Azt mondják róla, hogy titkos viszonya van egy másik önkéntessel (Jánossal).
YOKO:
19 éves, szociológiát tanul a Bécsi Egyetemen. Egy gazdag, Tokióban élő család leánygyermeke. Édesapja gyáros, aki eközben meghatározó személyiség a japán művészetek támogatásában is. Yoko rendkívül csinos és vonzó, sok, jó házból való udvarlója van. Nemrégiben szerepelt egy televíziós műsorban, amely a japán nőkről szól.
LABO:
41 éves, Afrikában született. Szociális miniszter az országában, aki egész életét az afrikaiak politikai és szociális fejlődésének szentelte. Tagja a kommunista pártnak és sokszor járt az egykori Szovjetunióban. Nős, 11 gyermeke van, 6 évestől 19 évesig. Hobbija a jazz zene, és ha teheti, játszik is egy zenekarban.
JÁNOS:
27 éves. Nőtlen. Katonai szolgálata során, mint titkos ügynök leleplezett egy ellenséges csoportot, amiért különleges elismerést kapott. A civil életbe visszatérve nem tudott megállapodni és az ivás állandó problémája lett. Jelenleg egy ifjúsági sportközpontban vezető munkatárs, aki energiái nagy részét az ifjúságnak szenteli, gyakran vezetve barlangász túrákat is. Kikapcsolódásként öreg autókat szeret szerelni és vezetni. Vidéken él.
ISTVÁN:
42 éves, 6 évvel ezelőtt vált el. A volt felesége újra boldog házasságban él. István a Dunántúlon született, de most Szegeden él. Kutató orvosként dolgozik, világhírű szaktekintélye a veszettség gyógyításának. Nemrégiben talált fel egy olyan eljárást, amivel ki-ki saját maga is elvégezheti a kezelést és ráadásul kis költséggel. A kutatás adatainak legnagyobb része még az ő munkafüzetében található. Sajnálatos módon az elmúlt időben mentális problémái voltak és kétszer ítélték el „mutogatásért”. Az utolsó alkalom 11 hónappal ezelőtt volt. Hobbija a klasszikus zene, opera és a vitorlázás.
PÉTER:
59 éves és élete legnagyobb részét Győrben töltötte. Jelenleg egy gépgyár igazgatója. A gyárban 71 ember dolgozik. Elismert személyisége a helyi közösségnek, számos társadalmi tisztséget tölt be. Két felnőtt gyermeke van, akik már önálló családdal rendelkeznek és elköltöztek Győrből. Péter nemrég tért vissza Lengyelországból, ahol öt évre szóló megrendelésekről tárgyalt és ért el biztató eredményeket. Ha a szerződést sikerül megkötni, akkor még 25 embernek tud munkát adni, legalább öt évre. Péter szeret régi fegyvereket gyűjteni, és tervei között szerepel, hogy nyugdíjas korában könyvet ír a múlt a század fegyvereiről. Lelkes vízilabda szurkoló.
_

A feladat (teljes egészében) nem általam, hanem pszichológus által összeállított szöveg. Rossz válasz/sorrend nincsen, mindenkinek szíve joga a saját összeállítása. Semmi agyturkászás, semmilyen megoldókulcsa vagy elemzése nincsen. Az emberek és a személyiségek kitalációk, bármilyen hasonlóság élő személyjel szemben csupán a véletlen műve.
A cél meglátni hányféleképp gondolkodunk és a saját gondolatmenetünket összevetni máséval.
Teljesítéshez:
– Felrakni a polcra (NE karcban, mert az sok lenne) a saját sorrended – - LINK -
– Néhány mondattal leírni, miért döntöttél emellett a sorrend mellett;
– Ha kíváncsi vagy az én sorrendemre, csak írd a tiéd végére és „vitatkozhatunk”

Jó elmélkedést hozzá!"


Én már az elején eldöntöttem, hogy hogy életkor alapján állítom össze a mentési sorrendet tehát előbb a fiatalabbak aztán az idősebbek.

Pár hét telt csak el ha most kérdeznék akkor előbb a nők és gyerekek aztán a férfiak testi erő alapján, úgy, hogy a legerősebb legkésőbb.

Érdekes volt látni, hogy egy egy helyzetre mennyi megoldás születik. Ahány ember annyi rangsor volt.

Re: Dyra jegyzetei
jarasiteri, 2013 febr 03 v, 06:42

Az élet mindenki számára egyformán értékes,
és nem tudhatod kinek mit hoz a jövő.
Szerintem akkor igazságos, ha sorsot húznak.

Teri

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 febr 03 v, 07:13

jarasiteri írta ...

Az élet mindenki számára egyformán értékes,
és nem tudhatod kinek mit hoz a jövő.
Szerintem akkor igazságos, ha sorsot húznak.

Teri


Teljesen igazad van. De a sors húzás sem igazságos (szerintem). Ez is amolyan akárhogyan is döntesz nem lesz jó döntés.

Az emlékezetes chilei bányászok esete és sorrendje.

"Először a legtalpraesettebbeket, majd a betegeket, a legvégén pedig a fizikailag és lelkileg legerősebbeket fogják felszínre hozni a beomlott chilei bányából"

Ha érdekel itt olvasd el miért. Ha lehet ilyet mondani Logikus.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 febr 03 v, 08:37

Hú de jó kis videó (van hozzá magyar felírat is)Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 aug 26 h, 06:51

RáhangolódásRe: Dyra jegyzetei
András, 2013 aug 26 h, 11:24

nem kényelmetlen így keresztbe tett lábbal ülni azon a ferde kődarabon?
bár ez is lehet egy spirituális gyakorlat. régen a zenmesterek is
szándékosan kényelmetlen helyzeteket teremettek a "tanítványoknak". pl. nem adtak ágyat a és a földön kellett aludniuk,kevés ennivalót kaptak..stb. csak azért csinálták velük, hogy fogadják el a jelen pillanatot. mert amikor minden szép és jó, akkor könnyű elfogadni.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 aug 27 k, 06:25

András írta ...

nem kényelmetlen így keresztbe tett lábbal ülni azon a ferde kődarabon?
bár ez is lehet egy spirituális gyakorlat. régen a zenmesterek is
szándékosan kényelmetlen helyzeteket teremettek a "tanítványoknak". pl. nem adtak ágyat a és a földön kellett aludniuk,kevés ennivalót kaptak..stb. csak azért csinálták velük, hogy fogadják el a jelen pillanatot. mert amikor minden szép és jó, akkor könnyű elfogadni.köztünk legyen szólva nagyon de mivel a barátaim ismernek és tudják, hogy "nagy" buddha vagyok kitalálták, hogy csinálnak egy ilyen képet

Meg kell mondjam életemben nem ment olyan jól a bringázás mint aznap. :D persze lehet, hogy a kis 5 perces "meditációnak" ehhez semmi köze. Mindenesetre mókás volt

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 02 sze, 10:21

“Nem könnyű dolog a sok [filozófiai, vallási] rendszerből kiválasztani a helyeset; az egyik ezt választja, a másik azt, a bölcs – egyiket sem.” (Buddha)

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 03 cs, 01:27

Dyra írta ...

“Nem könnyű dolog a sok [filozófiai, vallási] rendszerből kiválasztani a helyeset; az egyik ezt választja, a másik azt, a bölcs – egyiket sem.” (Buddha)


A bölcs egyiket sem. Vagyis a bölcs egyiket sem.
De a nembölcs is választhat úgy, hogy egyiket sem. És akkor nembölcs marad.
Amúgy bölcs sosem mondja magáról, hogy bölcs, mert tudja, hogy minden viszonylagos. És egyedül csak a BÖLCS képes rá, hogy megmondja, hogy a legbölcsebb a nemválasztás. Mindezt Teri nem mondhatja. De Buddha sem mondhatja. Mert nincs bizonyosság. És ha nincs bizonyosság, akkor bármi bizonyos lehet, ami bizonytalan, tehát elvileg bármilyen rendszer helyes lehet, ennél fogva bármelyik rendszert választod, az legalább olyan jó, mintha semmit sem választasz. És legalább annyira nincs jelentősége, mivel az egó választ, és az egó bölcselkedik arról, hogy mi a bölcs dolog.

Ezért aztán én Teriegó pl. azt mondom hagyom, hogy válasszanak, csak ne tépjék szét egymást egy "eszme" nevében. Mert nem bölcsek ők, és én sem vagyok az.
Keresem a hasonlóságokat a rendszerek között, mert ezek csak megfogalmazásukban különböznek, de mind ugyanoda mutatnak. Céljuk hogy béke legyen kívül-belül, még akkor is ha bugyuta módszerekkel óhajtják ezt a célt elérni.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 03 cs, 02:54

Lehet, hogy úgy van de nincs mindig úgy

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 04 p, 10:09

Dyra írta ...

Lehet, hogy úgy van de nincs mindig úgy


Dyra ez a mondatod lehet, hogy úgy van de nincs mindig úgy ám.


A nincs mindig úgy azt takarja: többnyire úgy van,
és még hozzá teszi: lehet.
Vagyis: elképzelhető, hogy többnyire úgy van
Vagyis: kétségekkel telve, bizonytalanul, de igazat ad
A mondat végső jelentése: ez igaz

a végső jelentés kibővítése: végül is igaz, de azért akadékoskodnék, ha lehet

amúgy: Te vagy Buddha
és ilyet csak az mondhat. aki tudja ezt

mert messze még a valódi tudás: a nemtudás

de csak az látja messzinek aki nem lát

ha mája fátyla eloszlik, nincs ott semmi
(még egy árva tanítás se)

de az a semmi a minden

ez borzasztó !!!!!!!!!!
ez borzasztó ?

ne a felületén nézd a mezőt, hanem mélységében

semminek sem kell eltűnnie

miért haladunk folyton az egyszerű felé?

miért egy pont felé haladunk, ahelyett, hogy beülnénk a mátrix egy pontjába?

(nem a filmre gondolok, hanem csak úgy magára a létezésre)


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 06 v, 01:50

Teri írta ...

Dyra írta ...

Lehet, hogy úgy van de nincs mindig úgy


Dyra ez a mondatod lehet, hogy úgy van de nincs mindig úgy ám.


A nincs mindig úgy azt takarja: többnyire úgy van,
és még hozzá teszi: lehet.
Vagyis: elképzelhető, hogy többnyire úgy van
Vagyis: kétségekkel telve, bizonytalanul, de igazat ad
A mondat végső jelentése: ez igaz

a végső jelentés kibővítése: végül is igaz, de azért akadékoskodnék, ha lehet

amúgy: Te vagy Buddha
és ilyet csak az mondhat. aki tudja ezt

mert messze még a valódi tudás: a nemtudás

de csak az látja messzinek aki nem lát

ha mája fátyla eloszlik, nincs ott semmi
(még egy árva tanítás se)

de az a semmi a minden

ez borzasztó !!!!!!!!!!
ez borzasztó ?

ne a felületén nézd a mezőt, hanem mélységében

semminek sem kell eltűnnie

miért haladunk folyton az egyszerű felé?

miért egy pont felé haladunk, ahelyett, hogy beülnénk a mátrix egy pontjába?

(nem a filmre gondolok, hanem csak úgy magára a létezésre)Nem tudlak követni. Van ami van "oszt" jólvan. Ha úgy van akkor úgy van ha nincs úgy akkor nincs. Jól érzem magam nem kell több.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 09 sze, 08:22

„Az emberi mindig elesik és mindig fölkel. De keljen föl, nem maradjon fekve. Na most én azt gondolom, hogy van a mi nevelésünk, ideálképzésünknek egy hiányossága, hogy nem tanítjuk meg az embereket, hogy kell fölkelni. Hogyan kell fölkelni a földről, amikor kiütötték az ember. Mert van valami az emberben, ami ezt megakadályozza. Ezt számomra az imént már említett Mérei Ferenc világította meg, amikor volt egy nyilvános interjúja a Kossuth rádióban Szilágyi Jánossal, aki azt kérdezte tőle, hogy mondja tanár úr, mi a hiteles élet lényege? Mitől lesz egy élet hiteles? Mérei pedig azt mondta, hogy fiam, ez egy nagyon egyszerű kérdés. Az életben nem kell mindig jól járni. Aki föladja azt a belső kényszerét, hogy munkájában, az üzletében, a hivatásában, a szerelmi kapcsolataiban, a barátságaiban, a különböző élethelyzeteiben neki jól kell járni, neki mindig győztesen és nyertesen kell kikerülni, annak nagyon hiteles lehet az élete Már csak azért, mert vannak az életnek olyan aspektusai, amiket csak földön fekve lát az ember Ha kiütötték. Akkor veszi észre. És ebből érték lesz az életében.
(Popper Péter)"Még egyszer harcba szállok
Megvívom az utolsó nagy csatát
Ma élek és meghalok
Ma élek és meghalok"

Ki is a farkas?


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 09 sze, 08:52

A farkas alapvetően gyáva, nem támad meg nála erősebbet, csak falkában. Úgyhogy a farkas a farkas, aki védi az odút, és mellékesen éhes,

és az ember az ember - nemhogy engedelmes préda lenne, feleslegesen sebesíti meg a támadóját,
hiszen a csata eleve el van vesztve.

Amúgy van értékes, meg kevésbé értékes élet, ha minden illúzió? Értékesebb a harcos annál, mint aki feladja a harcot?

Fontos, hogy hősként tekinthess magadra legalább az utolsó pillanatban,
hogy ne add olcsón magad,
és hogy egy nagy fekete farkassal harcolj
hogy megérezd a vére szagát?
Nem ez a gondolkodás szüli az erőszakot is?

Ha valaki elfogadja a halált,
az nem odanyújtja a nyakát: nesze harapd át? ,- hanem harcol még, hogy 20 másodperccel tovább élhessen?
Méltósággal meghalni harc az életért, vagy belenyugvás a halálba?

Ha lefekszik a hóra, becsukja a szemét, és szabaddá teszi a nyakát ugyanennyire beleborzongtam volna az utolsó percekbe. Szenzációs volt átérezni,


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 09 sze, 09:37

Jómagam szimbólumként tekintek a farkasokra és a vadászra is.

A farkasok az élet megpróbáltatásait szimbolizálják még a vadász minket embereket. Vannak jó pillanataink és rosszak, van mikor elesünk és van mikor "vérben" fürdünk. A lényeg akkor sem maradunk fekve mikor úgymond már mindennek vége. Felállsz, leporolod magad, alkalmazkodsz, előretörsz, továbblépsz, felülkerekedsz. Ilyen a természete az életnek Még a legvégén is. A farkasnak mint ahogy az életnek nincsenek morális aggályai. Én nem adnám "olcsón" a bőrömet.

"De hát nem mi döntjük el, hogy mikor éljünk. Mi csak abban dönthetünk, mi a teendő, ha már itt vagyunk."
Gandalf


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 09 sze, 09:44

Dyra írta ...

Jómagam szimbólumként tekintek a farkasokra és a vadászra is.

A farkasok az élet megpróbáltatásait szimbolizálják még a vadász minket embereket. Vannak jó pillanataink és rosszak, van mikor elesünk és van mikor "vérben" fürdünk. A lényeg akkor sem maradunk fekve mikor úgymond már mindennek vége. Felállsz, leporolod magad, alkalmazkodsz, előretörsz, továbblépsz, felülkerekedsz. Ilyen a természete az életnek Még a legvégén is. A farkasnak mint ahogy az életnek nincsenek morális aggályai. Én nem adnám "olcsón" a bőrömet.

"De hát nem mi döntjük el, hogy mikor éljünk. Mi csak abban dönthetünk, mi a teendő, ha már itt vagyunk."
GandalfEldöntheted mi a teendő.
De a teendő sok esetben nem (mindenáron) az életben maradás.

(Nem tudom számodra mi a film vége. Szerintem az, hogy nem állt fel, és nem porolta le magát. )

Túlmutatva ezen a filmen:
Az egyik legjobb barátom már nagyon öreg volt (és ezt fontosnak tartom megjegyezni), amikor rákot diagnosztizáltak nála. Kemóval még pár hónappal, de lehet hogy akár egy évvel is meghosszabbíthatták volna az életét. Ő nem kérte a kemoterápiát, és néhány hónap múlva meghalt.
Megkímélte magát attól, hogy élete utolsó évét fájdalmas kezelésekre járva kórházban szenvedje végig. Azt mondta: ő már eleget élt, jó élete volt, köszöni szépen, és most pedig azt választja, hogy meghal. Nem kapaszkodott az életbe, elfogadta azt, ami van: a betegséget és a halált. Nem harcolt a farkassal. Nem muszáj harcolni. Van amikor nem érdemes.

A rákos kutyámat 1 évig életben tartottam műtétekkel, gyógyszerekkel. Sokat szenvedett az én "harcom" miatt.
Akkor szerettem volna igazán, ha hagyom elmenni, amikor eljött az ideje. Ezt most már tudom.


(Mellesleg, ha volna késem én is legalább egyet beledöfnék a farkasba mielőtt kinyír engem. - És talán még szerencsém is lehet.
A remény hal meg utoljára.

Asszem az, ami felment minden erőszakoskodó, más életébe beleszóló jóakarót, hogy bármit csinál, abban a hitben-reményben teszi, hogy jót tesz vele. És ez most nekem egy hatalmas ugrás a megbocsátás témakörben, amin egószinten agyalok. )


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 10 cs, 05:23

Teri írta ...

Dyra írta ...

Jómagam szimbólumként tekintek a farkasokra és a vadászra is.

A farkasok az élet megpróbáltatásait szimbolizálják még a vadász minket embereket. Vannak jó pillanataink és rosszak, van mikor elesünk és van mikor "vérben" fürdünk. A lényeg akkor sem maradunk fekve mikor úgymond már mindennek vége. Felállsz, leporolod magad, alkalmazkodsz, előretörsz, továbblépsz, felülkerekedsz. Ilyen a természete az életnek Még a legvégén is. A farkasnak mint ahogy az életnek nincsenek morális aggályai. Én nem adnám "olcsón" a bőrömet.

"De hát nem mi döntjük el, hogy mikor éljünk. Mi csak abban dönthetünk, mi a teendő, ha már itt vagyunk."
GandalfEldöntheted mi a teendő.
De a teendő sok esetben nem (mindenáron) az életben maradás.

(Nem tudom számodra mi a film vége. Szerintem az, hogy nem állt fel, és nem porolta le magát. )

Túlmutatva ezen a filmen:
Az egyik legjobb barátom már nagyon öreg volt (és ezt fontosnak tartom megjegyezni), amikor rákot diagnosztizáltak nála. Kemóval még pár hónappal, de lehet hogy akár egy évvel is meghosszabbíthatták volna az életét. Ő nem kérte a kemoterápiát, és néhány hónap múlva meghalt.
Megkímélte magát attól, hogy élete utolsó évét fájdalmas kezelésekre járva kórházban szenvedje végig. Azt mondta: ő már eleget élt, jó élete volt, köszöni szépen, és most pedig azt választja, hogy meghal. Nem kapaszkodott az életbe, elfogadta azt, ami van: a betegséget és a halált. Nem harcolt a farkassal. Nem muszáj harcolni. Van amikor nem érdemes.

A rákos kutyámat 1 évig életben tartottam műtétekkel, gyógyszerekkel. Sokat szenvedett az én "harcom" miatt.
Akkor szerettem volna igazán, ha hagyom elmenni, amikor eljött az ideje. Ezt most már tudom.


(Mellesleg, ha volna késem én is legalább egyet beledöfnék a farkasba mielőtt kinyír engem. - És talán még szerencsém is lehet.
A remény hal meg utoljára.

Asszem az, ami felment minden erőszakoskodó, más életébe beleszóló jóakarót, hogy bármit csinál, abban a hitben-reményben teszi, hogy jót tesz vele. És ez most nekem egy hatalmas ugrás a megbocsátás témakörben, amin egószinten agyalok. )Nekem is volt ismerősöm aki miután megtudta, hogy gyógyíthatatlan beteg fogta a puskát és szétlőtte a fejét. Megmondta, hogy őt nem fogják a szerettei ágyban párnák közt vergődni látni, és volt olyan is aki az utolsó utáni pillanatban is remélt és élni akart még úgy is, hogy fel sem tudott kelni az ágyból.

Jómagam nem a klasszikus "harcként" fogom fel az utolsó jelentett. Nem arról van szó, hogy akkor is küzdök amikor már mind1 mert ez nekem vagy az egómnak fontos lenne. Egyszerűen csak utat engedek a belső természetemnek. Nem mérlegelek, hogy mi lesz vagy, hogy mi volt. Akkor és ott megteszem amit kell. Nem az életbe kapaszkodás ez. A Vadásznak is tökmind1 volt már. A stáblista végén van egy kép, hogy a farkas fekszik és elég furán lélegzik a vadász pedig rajta fekszik.. Ez is egy szimbólum.

Vagy így vagy úgy de szembe nézel a farkassal., Még akkor is ha megadod magad neki. Szerintem ahhoz is nagy "bátorság" kell. Az élettel eltelve bizonyosan könnyebb lehet meghozni egy ilyen döntést


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 10 cs, 10:54

Aha, én egy picit fenntartással vagyok ezzel: utat engedek belső természetemnek.
Ha nem mérlegelek, honnan tudom, hogy nem-é egy ösztönvezérelte, vagy egóvezérelte butaságot fogok elkövetni, amivel ártok magamnak v. másnak? Aztán jöhet a lelkifurdalás?Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 10 cs, 05:16

Teri írta ...

Aha, én egy picit fenntartással vagyok ezzel: utat engedek belső természetemnek.
Ha nem mérlegelek, honnan tudom, hogy nem-é egy ösztönvezérelte, vagy egóvezérelte butaságot fogok elkövetni, amivel ártok magamnak v. másnak? Aztán jöhet a lelkifurdalás?
jaj én most nem tanácsokat osztogatok neked magamról beszélek. Ha nem akarsz nem engedsz utad a belső természetednek Lehet, hogy én sem fogok De mikor értekeztem jónak tűnt, most is, aztán majd lehet nem fog.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 10 cs, 07:19

Aha, ma két csajnak jónak tűnt, hogy egy vezető nélküli autót megtoljanak lejtőn lefelé. Most kifizethetik a széttört buszmegálló bódét, és még jó, hogy nem sérült meg senki.
Mostanában furcsa, szokatlan munkáim vannak, amikor belekezdek, még nem tudom, hogy fogom megcsinálni. Bármily hihetetlen: nem agyalok, nem csinálok tervet, nem ötölök rajta, csak egyszerűen megcsinálom, és jó a végeredmény. Szóval én ezt nevezném belső természetnek. Ami tényleg mélyebbről jön. Én sem mérlegelek, és vigyázok arra is, hogy egy pillanatig se gondoljak arra, hogy nem tudom megcsinálni.

Aha, asszem mégis ugyanarról beszélünk. Előzőleg értettelek félre, és ítélkeztem is: azt gondoltam hebehurgya vagy.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 11 p, 05:31

Teri írta ...

Aha, ma két csajnak jónak tűnt, hogy egy vezető nélküli autót megtoljanak lejtőn lefelé. Most kifizethetik a széttört buszmegálló bódét, és még jó, hogy nem sérült meg senki.
Mostanában furcsa, szokatlan munkáim vannak, amikor belekezdek, még nem tudom, hogy fogom megcsinálni. Bármily hihetetlen: nem agyalok, nem csinálok tervet, nem ötölök rajta, csak egyszerűen megcsinálom, és jó a végeredmény. Szóval én ezt nevezném belső természetnek. Ami tényleg mélyebbről jön. Én sem mérlegelek, és vigyázok arra is, hogy egy pillanatig se gondoljak arra, hogy nem tudom megcsinálni.

Aha, asszem mégis ugyanarról beszélünk. Előzőleg értettelek félre, és ítélkeztem is: azt gondoltam hebehurgya vagy.


Nem kell ugyanazt az ösvényt követni. Van mikor utat engedünk neki van mikor nem. Ahogy kedvünk tartja Jók vagyunk Teri


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 11 p, 10:19

elég jók
Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 okt 15 k, 09:28

erről jut eszembe

"Rossz vagyok, de ez jó. Sosem leszek jó, és ez nem rossz. Soha nem lennék más, mint aki vagyok." Rontó Ralph (aranyos mese)Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 okt 15 k, 10:41aha, értem
- LINK -

- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 nov 03 v, 06:52

Egy kis MTB életérzésRe: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 nov 03 v, 01:31

további életérzések:
- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 nov 03 v, 03:47

Teri írta ...

további életérzések:
- LINK -


Ki miben valósítja meg "magát" és/vagy az álmait. Kit mi tesz boldoggá és/vagy elégedetté. Én most itt tartok

Re: Dyra jegyzetei
Oyho, 2013 nov 08 p, 03:43

Melyik jelen pillanat, ami regen elmult mar? folytonossagban letezünk, vagy nem?

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 nov 08 p, 06:40

Oyho írta ...

Melyik jelen pillanat, ami regen elmult mar? folytonossagban letezünk, vagy nem?Jónak mondod. Én 100% úgy látom ahogy Einstein
"Az idő korántsem olyan, amilyennek látszik. Nemcsak egy irányban halad, hanem egyszerre létezik benne a jövő a múlttal."Re: Dyra jegyzetei
Roby_T, 2013 nov 09 szo, 08:12

Szeretettel Neked!
...mert Te, szavaid ihlették.
Köszönöm, mert jó volt kiírni magamból azt, amit élhetek.
Szép napot, jó bringázást!
: )
- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 dec 03 k, 10:41

Húúú de jó kép. Nem is tudom kommentálniRe: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 dec 03 k, 10:42

Vajon ki ölel kit?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 dec 04 sze, 11:58

ennyi rtg.sugárzás nem káros?

nem akarlak elkeseríteni, de sztem. mindketten csak a levegőt ölelik, és utána van összetolva a két röntgenkép

a felvételek stabil oldalfekvésben készültek külön-különRe: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 dec 04 sze, 07:48

Teri írta ...

ennyi rtg.sugárzás nem káros?

nem akarlak elkeseríteni, de sztem. mindketten csak a levegőt ölelik, és utána van összetolva a két röntgenkép

a felvételek stabil oldalfekvésben készültek külön-külön
Gondolom az ölelés ellensúlyozza

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 dec 07 szo, 12:18

AmazingRe: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 dec 08 v, 05:49

NézőpontokRe: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 dec 08 v, 09:22

ha minden egy akkor nincs "több" nézőpont

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2013 dec 09 h, 07:20

Teri írta ...


ez mind illúzió, de hálisten csak abszolút nézőpontból

és ez is:
- LINK -
Ha minden illúzió akkor semmi sem az

Háát inkább a szép dolgokat linkelem, csúnyát látni eleget, elég csak egy híradót bekapcsolni és Isten hozott a való világban.


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 dec 09 h, 09:16

Engedd el! (MOOJI)
- LINK -


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2013 dec 10 k, 11:22


itt ez a "nemmeditáció" örvény címmel:
- LINK -Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 febr 01 szo, 03:39Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 márc 11 k, 09:28Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 ápr 07 h, 10:48

Végig csináltam egy kutyakemény Karate Maratont. Egyetlen dolgot vittem magammal egy kis ZEN-t

"Ha azt gondolod, hogy valami nehéz, akkor az nehéz. Ha azt gondolod, hogy valami könnyű, akkor az könnyű. Ha azt gondolod, hogy valami nem könnyű, de nem is nehéz, akkor az nem könnyű és nem is nehéz. De akkor milyen valójában? Menj, igyál egy kis vizet, és azután rögtön rájössz, hogy a víz milyen, forró vagy hideg. Ne hozz létre nehezet vagy könnyűt! Ne hozz létre semmit! Amikor csinálsz valamit, csak csináld!"

Csak így súlytalanul voltam képes végig csinálni )

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 ápr 13 v, 01:47

"Amikor kislány voltam, valóban komolyan azt hittem, hogy a fák meg a virágok ugyanolyan lények, mint a madarak, vagy az emberek. Hogy gondolkozni tudnak, és beszélgetni is szoktak egymással. És hallanánk is, hogy mit beszélnek, ha igazán megpróbálnánk. Csak el kéne távolítani a fejünkből minden egyéb hangot, egészen csöndben kéne maradni, és nagyon erősen figyelni. Néha még most is azt hiszem. Csak soha nem tudunk elég csöndben lenni..."

Truman Capote

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2014 ápr 13 v, 05:03

Èn règóta gyakorlom a csöndet. Kènyszermentessèget. Lelki bèkèt viszont nem nyújt ahhoz nem tudom merre tovább... az elme csöndje ès a szív bèkèje nekem 2 külön fogalom. Most úgy èrzem kapcsolat függő (fèrj-felesèg) utóbbi. Vèlemèny?

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 ápr 13 v, 06:07

gergovagygeo írta ...

Èn règóta gyakorlom a csöndet. Kènyszermentessèget. Lelki bèkèt viszont nem nyújt ahhoz nem tudom merre tovább... az elme csöndje ès a szív bèkèje nekem 2 külön fogalom. Most úgy èrzem kapcsolat függő (fèrj-felesèg) utóbbi. Vèlemèny?


Üríteni kell. Ki kell menni a WC-re és üríteni kell.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 ápr 13 v, 08:52

ezt érdemes megnézni, és mindent, amit az oldalon találsz, az tuti
- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 ápr 19 szo, 01:15

Belénk nevelték, hogy ha idősebb vagy akkor neked már nem illik ezt meg azt meg amazt csinálni. Meg nem is bírod. Ki kell hajítani ezen gondolatokat. Nincs olyan, hogy életkor. Annó néhány barom kitalálta, hogy számoljuk, de csak azért, hogy kifogást találjanak, hogy nekik miért nem sikerül. És, hogy te miért ne kezd el.Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 ápr 22 k, 10:29

Dyra! Igazad lesz.
De még nem vagyok a végén!
Ettől padlót fogtam:
- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 jún 11 sze, 08:57

Minden virág tökéletes.Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 jún 11 sze, 10:42

Dyra írta ...

Minden virág tökéletes.
Bumm egy Anthony de Mello bomba:

– Mikor nyerem el a megvilágosodott állapotot?
– Amikor majd látsz – mondta a Mester.
– Mit kell látnom?
– Fákat, virágokat, a holdat és a csillagokat.
– Dehát ezeket mindennap látom.
– Nem. Amiket látsz, azok papír fák, papír virágok, papír holdak és papír csillagok. Mert nem a valóságban élsz, hanem a szavaidban és a gondolataidban.
Ráadásul még kedvesen ezt is hozzátette:
– Sajnos, papír életet élsz, és a halálod is csak papír halál lesz.


Szia Dyra!!!!!

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 jún 12 cs, 06:13

Szia Teri!

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 jún 27 p, 09:39Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 júl 05 szo, 08:22

akarat + jelenlét = győzelem

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 júl 11 p, 07:38

Napokban megnéztem egy Japán SCFI-t. Van benne egy nagy adag ZEN. Mélyen elgondolkodtató a film. Nézzétek meg! Érdemes!Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 júl 16 sze, 04:35

Dyra írta ...

Napokban megnéztem egy Japán SCFI-t. Van benne egy nagy adag ZEN. Mélyen elgondolkodtató a film. Nézzétek meg! Érdemes!

Megtaláltam 3 perces változatban is, az már az első és második rész egyben?

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 júl 18 p, 09:38

Nem néztem milyen hosszú de másfél óra körül van. A 3 perces változatból nem fogod megérteni a karakterek viselkedését, illetve, azt ,hogy a karakterek miért teszik azt amit tesznek. Persze sok embernek nem fog tetszeni, sok embernek nem fog mondani semmit sem, lévén mások vagyunk. De szerintem spirituálisan is ajánlható remek film.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 szept 26 p, 07:39

Nem számít, milyen messze megyünk,
nem találunk semmit.
Minden ugyanolyan marad.
Mégis, a férfi tovább kutat...
és senki sem tudja, miért teszi.


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 szept 30 k, 11:47

bármilyen messze és bármilyen közel, ugyanaz

mert amikor már az látszik, hogy ugyanaz - megszűnik a távolság fogalma - tér és idő, csak koncepciók - t, é, r , i,d, ő k,o,n, c, e,p,c,i,ó,

ami marad az elme számára: a hülyén nézés ,
ami felváltja a hülye gondolkodást


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 szept 30 k, 11:52

ez a legjobb könyv a témában eddig szerintem
- LINK -Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 okt 08 sze, 10:34

Teri írta ...

bármilyen messze és bármilyen közel, ugyanaz

mert amikor már az látszik, hogy ugyanaz - megszűnik a távolság fogalma - tér és idő, csak koncepciók - t, é, r , i,d, ő k,o,n, c, e,p,c,i,ó,

ami marad az elme számára: a hülyén nézés ,
ami felváltja a hülye gondolkodástnagyon makacs koncepció!


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 okt 11 szo, 12:35

Te mondod ezt, aki megtapasztalta az ürességet?
Ha üres vagy, nem vagy. Van ott tér meg idő? Nincs ott, aki a teret és az időt teremti.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 okt 11 szo, 05:11

Teri írta ...

Te mondod ezt, aki megtapasztalta az ürességet?
Ha üres vagy, nem vagy. Van ott tér meg idő? Nincs ott, aki a teret és az időt teremti.Ez amolyan provokatív kérdés? Én nem tudod neked megfogalmazni mi az az üresség. Annak "tartalmára" nekem nincsenek "szavaim". Ritka dolog ha meg tudod tapasztalni megbecsülendő.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2014 okt 11 szo, 11:57

Távol álljon tőlem, hogy provokáljalak, mégis mit akarnék elérni vele?

ezt már láttad? - LINK -


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 okt 12 v, 07:02

,,-Tudod mire jöttem rá?
-Nem!
-Te még kölyök vagy. Fogalmad sincs arról miket hordassz össze. Sohasem hagytad el Bostont!?
-Nem.
-Ha a művészetről kérdeznélek szakkönyvek tucatjaiból tudnál idézni. Michelangelo... Sokat tudsz róla.. Sorolnád a műveit, politikai terveit, viszonyát a pápával, a szexuális beállítottságát... Mindent! De azt nem tudod milyen érzés a sictusi kápolnában állni, sohasem néztél fel még arra a csodálatos boltozatra. Sose láttad!
Ha a nőkről kérdezlek máris sorolod a kedvenc típusaidat. Biztosan dugtál is néhányszor... De azt nem tudod milyen érzés igazán boldogan felébredni egy nő mellett. Nehéz eset vagy.
Ha a háborúról kérdezlek talán shakespeare-t idéznéd nekem: ,, Még egyszer a résre újra barátaim. De sohasem harcoltál. Nem halt meg a korodban a legjobb barátod, aki hiába könyörgött neked, nem tudtál rajta segíteni.
Ha a szerelemről kérdezlek... Talán egy szonettel válaszolsz. De nem néztél még nőre mikor gyenge voltál... Olyanra, aki egy pillantásával meggyógyít, mintha Isten direkt hozzád küldött volna egy angyalt, hogy kimentsen téged a pokolból. Nem tudod milyen, ha te vagy az Ő angyala. Nem tudod milyen örökké szeretni valakit, történjen bármi! Például: rákos lesz, és te 2 hónapig a kezét fogva ülve alszol a beteg ágya mellett, mert az orvosok is látják a szemeden, hogy nem szívesen mennél látogatási időben. És elveszíteni valakit... Ezt csak akkor érzed ha valakit önmagadnál is jobban szeretsz, csak te még sohasem mertél ennyire szeretni. Rád nézek... Nem egy okos, magabiztos férfit látok, csak egy nagyképű önző ijedt kölyköt.
Talán senki sem ért téged igazán... Te, viszont kimered jelenteni, hogy jól ismersz engem egyetlen festményem alapján! Árva gyerek vagy, igaz??? Hát azt hiszed én tudom milyen nehéz lehetett az életed? Hogy ki vagy? Hogy hogyan érzel? Csak azért mert olvastam a Twist Oliver-t. Megmagyarázna az téged???
Én magam leszarom az ilyesmit, és tudod miért??? Mert olvasmány élmények alapján nem lehet megismerni senkit. Kezdj el beszélni magadról, arról hogy ki vagy. Engem azzal foghatsz meg! Abban benne vagyok, csakhogy te ezt nem akarod, Nagyfiú! Félsz attól miket mondanál ki!
Most te lépsz Főnök!"Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 nov 15 szo, 08:01

http://youtu.be/FtNiyPtYzLA?t=32m1s

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2014 dec 29 h, 06:44

Minden idők egyik legnagyobb megoldatlan tudományos és filozófiai titka.

link

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jan 17 szo, 06:14Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jan 21 sze, 08:06Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 febr 09 h, 06:26

Mennyi lehetséges válasz van? Már ha feltétlen egyet akarsz találni

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 febr 18 sze, 10:26

Lehet-e jónak lenni egy rossz világban,
sétálni télen kigombolt kabátban,
szalonnát szúrni fagyos ágra,
nem vadászni nyúlra fácánra,
koldus kezébe kenyeret nyomni,
csábítók között hűnek maradni,
házad kapuját kitárni,
hadd jöjjön hozzád akárki,
kisgyerek könnyét letörölni,
senkivel soha nem pörölni,
dermedt verébért hajolni porka hóba,
más baját sosem hozni szóba,
békét, nyugalmat, szépséget akarni,
adni, adni, mindig csak adni,
tökéletesre lelni egy madár dalában…
Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 febr 18 sze, 12:33

Dyra! Én is félig meddig vega vagyok... megkérdezhetem milyen megfontolásból tetted ezt a változást az életedben?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 febr 18 sze, 12:36

Én anno a Krisna-tudat gyakorlása miatt fogtam bele a vegetáriánus étrendbe. Ma annyi maradt belőle hogy alig eszem húst. Ami miatt tartanám az az hogy azért félek a visszahatásoktól ami egy állat megöléséért ér engem, ezért sűrű elnézéseket szoktam kérni ha oda jutok (sajnos általában lustaságból) hogy húst egyek. Csak könnyebbeket eszem disznót, marhát, borjút nem. Erre az egyre figyelek csak. Általában csirkét halat eszem meg. Itt kb. ki is lőve a lista. S azt is alig-alig.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 febr 18 sze, 01:36

Több dolog van

Az első amikor belenézel egy állat szemébe. Én nem ennivalót látok, hanem egy "lelket". Húsevőként nőttem fel, és mindig mikor vegetáriánusokkal találkoztam lelkesen magyaráztam neki, hogy a fehérje meg az ember ragadozó stb.. Szóval bizonygattam magamnak. De az az igazság, hogy végső soron magad elől nem tudsz elbújni. Amikor körülbelül 4 évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni fogalmazzunk így a spirituális dolgokkal, egyszerre megértettem bevillanásszerűen, hogy nem ehetem meg ezeket a lelkeket, nem vehetem el a testüket. Így lettem vegetáriánus majd nem sokra rá vegan. A méz kivételével nem veszek magamhoz állati eredetű ételt.

A második az ipari állattartás gonoszságai. A youtube tele van olyan dokumentumfilmekkel amik ezeket a dolgokat fedik fel. Borzalmas. Olyan állatok testét megenni akik ilyen kínhalált haltak, nem hiszem, hogy egészséges. Hitem szerint a húsban ottmarad a "szenvedés" amit az állat életében megélt.

A harmadik, hogy az ipari állattartás elképesztően sok vizet és takarmányt használ fel ráadásnak következményként a C02 kibocsájtás 50% felel. Ha a termőföldek nem takarmányt állítanának elő az állatoknak hanem buzát az embereknek talán nem is kellene annyi termőföld, hogy mindenki jó lakjon.

Szokták nekem mondani, hogy a növényeket nem sajnálom végső soron ők is "lelkecskék". Erre igazából nem tudok mit mondani mert ez igaz. Létezésem nyomot hagy a világban. Ha nem eszel húst ez a "nyom" barátságosabb és kisebb lesz

Figyelni kell pár dologra mert az ember kitudja mióta eszeget húst. B12 vitamin és VAS. A kalcium is érdekes lehet erre szerencsére ott a Tofu, az előbbi kettőre sok zöldség és mák. Ezen kívül dió félék. A fehérjék is fontosak, sok hüvelyes borsó, bab, tofu, vagy pl kesudio.

Sajnos ezen kívül is kell még figyelni az ízületekre olyan gyógynövényeket keresek amiknek nagy a glükozamin tartalmuk. Erre igazából akkor lehet szükség ha sokat sportolsz. Én az átlaghoz képest sokat sportolok.

Nagyon jó érzés így élni. Csak ajánlani tudom. Ez a része rendben van az életemnek. A lelki részeken kell javítani

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 febr 23 h, 06:40

1 nap

Újra kezdtem. Egy olyan terhelt ember mint én nem tud boldog lenni ha mindig az okokat keresi. A múltkori egokitőrésem megmutatta nekem, hogy mennyire bele tudom magam élni abba ami van illetve amit gondolok, hogy van. Nehéz hátra lépni nem is mindig sikerül, de igaz lehet, hogy a gondolatok mögött ott van amit érzek a "jelenlét". Csak jól eltakartam magamnak. Most itt tartok, próbálok meditálni, kikapcsolni, és csak szemlélődni, többnyire nem sikerül elvisz egy gondolat, hogy aztán mindig visszatérjek a jelenbe. Kis lépésekkel. Kis lépésekkel.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 febr 23 h, 11:17Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 febr 25 sze, 10:01

2 nap

Az ember egy kis megfigyelő, olyan mint egy csillagászati laboratórium. Egész életünkben teleszkópokat gyártunk, de mindig van velük valami kis prücök. Vagy nem elég éles a kép vagy nem jó bizonyos objektumok megfigyelésére vagy csak egyszerűen nem azt mutatja amit látni szeretnénk. Aztán van mikor azt gondolod eleget láttál már nem kell több teleszkóp. Sőt több kutató társad is lehet ezt mondja, egy ideig talán el is hiszed hiszen a keresés meglehetősen fárasztó. De aztán rádöbbensz, hogy voltaképpen te ezt szereted csinálni. Fejleszted az eszközeidet fejleszted a látásmódodat és közben észrevétlenül te magad is megfigyelővé válasz. Több leszel mint az aki egy teleszkópot használ a megfigyelésre.

Ez most csak úgy kiíródott magamból, nem szeretem ezeket mert visszaolvasva okoskodásnak tűnik. Mintha nem is én írtam volna. Egyik pillanatban ez vagyok a másikban meg már tagadom, hogy valaha az voltam. Mindenesetre jobbnak éreztem leírni.

Namaste

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 febr 28 szo, 12:34

3 nap

Olyan az én tudat mint a tengeren hánykolódó vitorlásnak a kapitánya. Megnézi hol tart a bárka és aszerint irányítja mit gondol, hogy a legénysége merre szeretne menni. Sztenderdeknek felel meg. Maga is mindig egy sztenderd.

Vajon a megvilágosodottak egy sztenderd-nek felelnek meg méghozzá a megvilágosodottak sztenderdének vagy az ő "tudatállapotuk" ezen túl van.

Igazából nem keresem rá a választ, elég, hogy jobban értem az én-tudat lényegét. Sokkal jobban érzem magam. Szabadabb vagyok.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 03 k, 06:28

Úgy döntöttem megvilágosodtam és befejezem a spirituális útkeresést. Életem elkövetkező napjait pedig mind úgy próbálom élni (többé - kevésbé) mintha az utolsó lenne. Nem pazarlok többi időt a témakörre, majd talán nyugdíjas éveimben feltéve ha megélem visszatérek rá. Kicsit túlrugóztam így is. Annyi könyvet olvastam a témáról, hogy már mind erősen untat ráadásnak ami nem tudományos munka az egymás ismételgetése nulla új információ tartalommal, esetleg olyan hajmeresztő megfogalmazásokkal, hogy aki írta se érti. Hát ennyi Jó volt Léptem.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 07:31

Dyra. Megértem... én is így vagyok... egy jó ideje már csak ritkán olvasok könyvet s lekaptam a fórumozásról is.. néha felnézek. Hasonló a gondom nekem is nincs már elég új dolog ami villanyozna. Meg talán nem is ez az utam hogy tanuljak... ugyanis nem vonzz, oké ad célt, kitartást, ami fontos... de nincs olyan berendezkedése a társadalomnak hogy úgy éljem ahogy ajánlják az írások. Szerzetesnek meg nem megyek mert nem vagyok annyira lemondott. Voltam már szerzetes... de semmi maradandót nem éreztem ami mind máig töltene... nekem valami átütő tapasztalat kellene amiből örökké táplálkozom. Vagy módszer arra hogy ehhez csatlakozzak.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 07:33

De ha csak Istenre gondolok idegesít, s kétségbeejt, s lebunkózom hogy annyi ideje próbálok közelebb kerülni hozzá, s ő alig alig s nincs hangja ami hozzám szól... stb. kínos. S csalódott vagyok.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 07:35

Én már tettem felé 200 lépést ő egyet sem... sokat forogtam Isten miatt... végül csak a hála maradt. S élem tovább az életem... nem kínzom magam többet... talán ez a Buddha féle mérgezett nyíl? Mert eléggé megviselt akkor.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 04 sze, 10:43

Dyra írta ...

Úgy döntöttem megvilágosodtam és befejezem a spirituális útkeresést. Életem elkövetkező napjait pedig mind úgy próbálom élni (többé - kevésbé) mintha az utolsó lenne. Nem pazarlok többi időt a témakörre, majd talán nyugdíjas éveimben feltéve ha megélem visszatérek rá. Kicsit túlrugóztam így is. Annyi könyvet olvastam a témáról, hogy már mind erősen untat ráadásnak ami nem tudományos munka az egymás ismételgetése nulla új információ tartalommal, esetleg olyan hajmeresztő megfogalmazásokkal, hogy aki írta se érti. Hát ennyi Jó volt Léptem.


nem adhatod fel, amíg egyetlen kérdésed is maradt, és minden kérdésedre választ nem kaptál
utána feladhatod

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 04 sze, 10:49

mégis ki válaszoljon arra, amit kérdezel?
a könyvek?
a mesterek?
miért mások válaszoljanak?

kreálod a problémát a kérdéseiddel, és mások oldják meg helyetted?
Te kérdezel
miért kérdezel ?
miért kérdezel?
mi az oka annak, hogy "elmeháborodott" vagy?

(költői kérdések - magamhoz is )

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 12:52

ezek jó kérdések Teri.. még ha nem is nekem szántad. hitem szerint a lélekben alapból ott a mindentudás... akkor mi a fenének gyártunk annyi felesleges kört a körül hogy milyen kérdések gyötörnek minket, s miért keressük a válaszokat akár (Dyra esetében) a tudományon keresztül akár a vallásokon keresztül. Persze ez a lélek számomra egy elérhetetlen dolog. Lehet nem élek úgy ahogy javallott s nem meditálok eleget ehhez. De biztos vagyok benne hogy semmit nem ér a nyammogás a világi dolgok felett akár kérdés akár egyébről van szó. Gyermeki aggyal találgathatunk csak. Azt olvastam Sri Chimnoytól hogy amit a szívedben őrzöl a tied... amit a fölött ott lesz a kétség ,s a hozzáfűznivaló, nem teljes.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 12:55

1-2 dolgot tudunk csak biztosan megállapítani... de mi van ha az egész világ illúzió, s a valóság odaát van? meddig hiszünk? kezeknek, lábaknak, szagoknak, stb. amikor mindenben ott az érzékcsalódás lehetősége?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 12:57

akkor mit lehet mondani a filozófiáról? azt mondják a hitetlenek nem boldogok sem ebben sem a következő életükben... de honnan tudom hogy van hitem vagy nincs hitem? kételkedek vagy sem? nem ez a dolga az agynak? honnan bízik meg az ember egy könyvben? s mit ér vele, ha nem ad boldogságot, csak válaszokat?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 12:57

akkor meg nem tök mindegy mit írnak?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 01:03

semmi újat.. nekem a végső valóságot inkább tapasztalnom kellene mint olvasnom róla... a bhaktizmust (Isten odaadó szolgálatát) részben feladtam... én nagyon szerettem volna hogy mennjenek a dolgok. de nem megy egyrészt a szoros póráz, másrészt nem is engednek be oda ahova jártam. aztán a buddhizmus fele fordultam szélesíteni a látókörömet. csak tanultam... hálásnak kéne lennem? inkább iszom egy sört eszek egy kicsit elintézem a napi dolgaimat, s hálás vagyok... de nem a tudásért... mert az olyasmi ami a nehéz része a dolgoknak s nem a könnyebbik fele... szomorú tény engem vadul érintett hogy van Isten s nem szívvel lélekkel... lehet időben arrébb kellett volna tolni ezt az olvasgatós részemet. amikor a belátásom nem könyveken alapul hanem a világon.. s nem sietek úgy előre hogy végül a világot magammögé töröm a szűkös versekkel melyek csak Istenről szólnak s nagyobbat látni a világ szelettjeiből...

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 01:08

néha úgy érzem gyermeki énem annyival meg is van a kérdéseivel hogy süt a nap este hold van van min meditálni és csókolom... lehet tök egyszerű gondolkodásom lenne ha nem rontom el azzal hogy falom a könyveket.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 márc 04 sze, 01:13

Dyra: lehet egy külön emberi típus aki szereti kutatni az igazságot s ettől boldog.. én nem tartozom ebbe a körbe. máshonnan kell nekem merítenem. úgyhogy megértelek teljes mértékben.. én sem olvasok. ritkán csak.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 04 sze, 03:08

gergovagygeo írta ...

1-2 dolgot tudunk csak biztosan megállapítani... de mi van ha az egész világ illúzió, s a valóság odaát van? meddig hiszünk? kezeknek, lábaknak, szagoknak, stb. amikor mindenben ott az érzékcsalódás lehetősége?a valóság ideát van
( de ezt most csak írtam, még nem tudom biztosan )


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 05 cs, 09:20

gergovagygeo írta ...

akkor meg nem tök mindegy mit írnak?


de, tök mindegy
végül úgyis kiderül, hogy magadra vagy utalva
Te döntesz, hogy hiszel el bárkinek, beleértve azt is, hogy az önhazugságaidat elhiszed-e magadnak

ez van... én sem vagyok különb, hazudok, mint a vízfolyás

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 05 cs, 05:32

gergovagygeo a léptem-et úgy értettem, hogy a témától. Eleget foglalkoztam vele. Nekem nincsenek kérdéseim se. Mit kérdezhetnék? Mindenre vagy tudom a választ vagy tudom, hogy nem tudnak rá válaszolni és egy csomónál meg tudom, hogy a válasz elfogadásához erősen hinnem kellene. Szóval nincs kérdés. És a válasz sem fontos. És ahogy írod is képtelenség ebben a civilizációban az ajánlások szerint élni, de én még azt is hozzáteszem képtelenség boldogan élni. Mindenfelé, nyomor, szenvedés, árulás, megcsalás, szegénység, egymásnak keresztbe tevés, betegségek és hasonlók. Magamra erőltethetek valamiféle belűről megváltoztatom a világot fasszságot aztán felmész a facebookdora és látod, hogy egy 3 éves gyereknek a szülei kétségbeesetten gyűjtenek gyerekük gyógykezelésére, majd jön néhány idióta és karmáról beszél, meg ,hogy mindennek megvan az oka annak is, hogy az a kicsi manó beteg. Ezeket én nem fogadom el, mi több indulatot vált ki belőlem. Csak úgy lehetek boldog ha belűről tojom le a környezetemet és csak magammal foglalkozom. Micsoda élet lenne. Ez az egész egy megélhetési szakma, szinte havonta kijön egy önjelőlt tanitó mesternek a szokásos könyve a szokásos nem az egod vagy dumáddal, meg, hogy te már egy vagy azzal meg mindigis egy voltál és ezt érzed stb... Nem kurvára nem érzem. Pedig ha valaki hát én kirpóbáltam egy csomó dolgot, meditáció, vega étren, egézséges élet, tartózkodás megosztó beszédektól, törekvés a helyes beszédre, negatív és pozitív gondolatok megfigyelése stb... Egy bajom van. Nem hiszek. És ez az egész hókusz - pókusz csak akkor működik ha hiszel. Innen lehet tudni, hogy kamu az egész. Milyen valami az ami csak akkor van ha hiszel benne? Ne egy döntésen múljon már az univerzum meg a te sorsod. Szóval érted. Az ember maradjon a tudománynál. Az legalább próbálkozik mindent alátámasztani és megérteni.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 05 cs, 05:44

két dolog van, amit igaznak gondolok. Mindenkis csöndben van és senki nem szól semmit. Amit mond úgyis hazugság. Mondja azt akárki és akármit. Abban a pillanatban , hogy megszólal hazudik. Ez szerintem igaz.

A másik hogy van olyan lelki állapotod mikor békén hagynak a gondolataid. Olyankor lenni kurvajó és én ezeket a pillanatokat hajszolom. A sport ebben segít, a bambulás is ilyen, és van mikor meditálés közben is összejön. Ekkor van nyugi, és itélkezés nélküli létezés. Ez is igaz szerintem.

A legtöbb dolog elmék kényszeredett magyarázata, hogy jobban értsék a világot. De abban a pillanatban, hogy megszólaltak szerintem vesztettek. Mert nem tudnak igazat szólni.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 05 cs, 06:56

"Csak úgy lehetek boldog ha belűről tojom le a környezetemet és csak magammal foglalkozom." (by Dyra, mert nem ezt mondja Tolle)

"...képtelenség ebben a civilizációban az ajánlások szerint élni, de én még azt is hozzáteszem képtelenség boldogan élni " (by Dyra)

"ez az egész hókusz - pókusz csak akkor működik ha hiszel" (by Dyra)

stb.


mik ezek, ha nem hitek?

én nem hiszem el ezeket

sokkal könnyebb másnak nem hinni, mint önmagunknak nem hinni

Te mondtad: minden kiejtett szó hazugság

hát ebben a hsz.-ban elég sok szó van, hitek, félreértelmezések, más dolgába avatkozás, odamondás, vádaskodás

mindent kipróbáltál ... és jutottál valamire? vagy visszajutottál oda, ahonnan elindultál?
akkor?
mi a tanulság?

hogy nem hiszel, az nem igaz
mert hiszel

az egész hókusz-pókusz akkor fog működni, ha az elméd tartalmát kidobod a jó büdös francba

senki nem fogja helyetted megtenni

és miután is nem tudod kidobni, egyet tehetsz: megfigyeled

hátrébb lépsz és figyelsz

évekig
és nem hiszel el semmit, ami az elmédben megjelenik

nem teszel hozzá semmit ahhoz, ami van, mert amikor hozzá akarsz rakni valami igazságérzetből fakadó okosságot (saját hitedet) már eltoltad azt ami van

azért van a világ így eltolva, mert mindenki a saját agyalágyult gondolatai szerint igyekszik azt berendezni

az eredmény: az a zűrzavar, ami most van

az eredmény: ártatlan áldozatok

Tolle tul.képp azt mondja: mindenki tegyen rendet a saját portáján


Időnként nálam is elpattan a rugó, mert nem könnyű ez, nem könnyű magamba nézni, egyszerűbb megmondani másoknak, hogy mit csinálnak nagyon rosszul

de a világ csak belülről változhat meg

***
– Nem ér! – rikoltozott Bruckner Szigfrid. – Akkor én meg azt mondom, hogy:
Prampapam, prampapam,
prampa-prampa- prampapam


– Nono – mondta Mikkamakka –, csak azért kiabálsz, mert nem tudod, mit jelent Dömdödöm verse.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 06 p, 06:13

Teri írta ...

"Csak úgy lehetek boldog ha belűről tojom le a környezetemet és csak magammal foglalkozom." (by Dyra, mert nem ezt mondja Tolle)

"...képtelenség ebben a civilizációban az ajánlások szerint élni, de én még azt is hozzáteszem képtelenség boldogan élni " (by Dyra)

"ez az egész hókusz - pókusz csak akkor működik ha hiszel" (by Dyra)

stb.


mik ezek, ha nem hitek?

én nem hiszem el ezeket

sokkal könnyebb másnak nem hinni, mint önmagunknak nem hinni

Te mondtad: minden kiejtett szó hazugság

hát ebben a hsz.-ban elég sok szó van, hitek, félreértelmezések, más dolgába avatkozás, odamondás, vádaskodás

mindent kipróbáltál ... és jutottál valamire? vagy visszajutottál oda, ahonnan elindultál?
akkor?
mi a tanulság?

hogy nem hiszel, az nem igaz
mert hiszel

az egész hókusz-pókusz akkor fog működni, ha az elméd tartalmát kidobod a jó büdös francba

senki nem fogja helyetted megtenni

és miután is nem tudod kidobni, egyet tehetsz: megfigyeled

hátrébb lépsz és figyelsz

évekig
és nem hiszel el semmit, ami az elmédben megjelenik

nem teszel hozzá semmit ahhoz, ami van, mert amikor hozzá akarsz rakni valami igazságérzetből fakadó okosságot (saját hitedet) már eltoltad azt ami van

azért van a világ így eltolva, mert mindenki a saját agyalágyult gondolatai szerint igyekszik azt berendezni

az eredmény: az a zűrzavar, ami most van

az eredmény: ártatlan áldozatok

Tolle tul.képp azt mondja: mindenki tegyen rendet a saját portáján


Időnként nálam is elpattan a rugó, mert nem könnyű ez, nem könnyű magamba nézni, egyszerűbb megmondani másoknak, hogy mit csinálnak nagyon rosszul

de a világ csak belülről változhat meg

***
– Nem ér! – rikoltozott Bruckner Szigfrid. – Akkor én meg azt mondom, hogy:
Prampapam, prampapam,
prampa-prampa- prampapam


– Nono – mondta Mikkamakka –, csak azért kiabálsz, mert nem tudod, mit jelent Dömdödöm verse.Teri te elhiszed, hogy ez a sok hittérítő mókus képes eldobni az elméjét akár egy percre is? Beszélnek mert van szájuk abból meg jön a baromság ész nélkül. Ha nyitva van a szemed már csak az egy sor agyi tevékenységet indít. Mindent amit látsz és hallasz amit érzékelsz az elmédnek köszönheted. Az az ami folyamatosan dolgozik még tudat alatt is. A legnagyobb kamu és illúzió annak az állapota, hogy te nem gondolsz semmire és nem dolgozik az elméd. Mit gondolsz ki figyeli meg a gondolataidat? Igen ki fogod találni!Az elméd. Akit ott a háttérben érzel az az elméd. Honnan tudom? Onnan, hogy ha eszméleted veszted hirtelen nem lesz senki aki megfigyelje az érzelmeidet hátra dőlve. De ez van alvásnál is. Hol vagy akkor?

Ezek a nagy hatású spirituális tanítók erősen kontrolláltak és nagyon fegyelmezettek. Tipikus elme munka. De te csak hígyj. Ha attól neked könnyebb.


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 06 p, 08:35

igen, jogos a 2 pont
minden gondolat, nemcsak az, amit szavakkal gondolunk

de mégis van különbség nyugodt elme meg pörgő elme között

van különsbség zaklatottság meg nyugalom között

van különbség higgadt gondolkodás, meg kényszeres gondolkodás között

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 06 p, 08:41

biztos voltál már úgy is, hogy hirtelen ráeszméltél, hogy mit csinálsz éppen
pl. amikor a kezedet ütésre emeled, és mégsem ütsz oda

nevezheted elmének is, ami megállít olyankor

felébredett állapotban ez az elme van jelen

ez egy álló, nyugalomban lévő, csendes elme

(advaitában ezt hívják tiszta tudatnak)

ennél jobban nem tudom elmondani


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 06 p, 08:57

ezzel gyakorlatozom elég régóta, próbálok ebben lenni egész nap

ott toltam el az elején, hogy erőszakkal próbáltam lenni benne

lehet, hogy kell hozzá erőszak az elején, nem tudom

szavakkal megfogalmazott gondolat nincs jelen

de tudok ebben az állapotban számolni, dolgozni - de ezek a számolós, dolgozós gondolatok nem olyan gondolatok

úgy mondanám: felesleges gondolatok hiánya


lehet, hogy ez nem "AZ" - de nekem tökéletesen megfelel, nem akarok ennél többet

amúgy, alvás közben is lehet ébernek lenni
tudom hogy alszom, mert úgy veszem a levegőt ahogy felébredve nem szoktam, sőt még horkolok is , de ez nem szokott sokáig tartani, utána felébredek hamar - inkább csak közvetlenül felébredés előtt van - de ez csak érdekesség, és csak azért mondom, hogy tudd, hogy lehetséges ilyen is , és szerintem nem is ritka
Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 06 p, 09:01

de ez egy állapot, és nem ad választ a kérdéseidre

viszont ebben az állapotban nem szenvedek, nem gondolkodom azon, hogy minek ezt, de már megint, miért, stb. egózás ilyenkor nincs

***
még ennyit szűrtem le:

gondolkodj nyugodtan, senki sem tiltja le a gondolkodást

csak ne gondold véresen komolyan amit kigondolsz (azonosulás), és akkor nem törnek ki háborúk a véleménykülönbségek miatt

ha nem kötöd gúzsba magad a gondolataiddal (azonosulás), akkor szabad maradsz

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 06 p, 09:04

Teri írta ...

biztos voltál már úgy is, hogy hirtelen ráeszméltél, hogy mit csinálsz éppen
pl. amikor a kezedet ütésre emeled, és mégsem ütsz oda

nevezheted elmének is, ami megállít olyankor

felébredett állapotban ez az elme van jelen

ez egy álló, nyugalomban lévő, csendes elme

(advaitában ezt hívják tiszta tudatnak)

ennél jobban nem tudom elmondaniigen ebben igazad van, volt ilyenem. De ez már egy viselkedésminta szerintem amit megint csak az elméd választ egy adott helyzetben. És erre azért vagy képes mert korábban megtanultad.

Nézd meg azokat az állatokat amik nem rendelkeznek éntudattal (szinte mind néhányat nem számolva elefánt, delfin, cimpázz stb..). Viselkedésük sémákat követ és programozott, nem nagyon csinálnak váratlan dolgokat. Ezzel szembe azok az állatok akik rendelkeznek én vagy öntudattal képesek helyzetekre érzelemmel reagálni pl az elefántok elsiratják hallottjaikat. Onnantól kezdve, hogy rendelkeznek ezzel a képességgel képesek lesznek mélyebb érzelmekre, valójában erősebb empatikus képességekkel rendelkeznek mint az én és öntudattal nem rendelkező állatok. Nem véletlen. Hogy van "egod" lehetővé válik, hogy a történeteid egyes szám első személyben történjenek veled. Ha nem lenne ez nyilvánvalóan nem történne meg, és akkor ugyan ki világosodna meg? A megvilágosodott állapot fenntartásához is emlékezned kell arra ki vagy rendelkezned kell az elmédnek memóriával. Különben egyszerűen elfelejtenéd hogy te amúgy megvagy világosodva.

Nem mondom, hogy ezek haszontalanok, de szerintem megvan a helyük inkább viselkedés minták az életre, hogy miként lehetsz boldogabb és békésebb, feltéve ha képes vagy ezekben hinni. Én nem vagyok.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 márc 06 p, 10:19

más példát is hozhattam volna, ami nem viselkedésminta,
de nem azon volt a hangsúly
Tolle mókásabban le tudja írni, milyen az, amikor hirtelen kijössz az elmédből, és a jelen pillanatba kerülsz

ha nem misztifikálod ezeket a dolgokat, akkor nem kell úgy érezned, hogy ezek olyan dolgok, amikben hinni kell

agyonmagyarázottság, és túlbonyolítottság + misztifikálás, + különlegességre vágyás jellemzi ezeket a dolgokat,
lehet, hogy már rég ezt éled (élnéd), és a sok hülye(ség) tart még mindig keresésben

Suzuki könyve is elég lett volna egymagában (azt Te is olvastad)

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 08 v, 08:59

Visszavonok mindent az utolsó szóig. Egy fékezhetetlen elme képzelgései a világról. Nem ér az egész 1 forintot sem.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 22 v, 03:10

Egy igazán nagyszerű film.Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 márc 28 szo, 07:13

Picasso azt mondta: „Nem azt festem, amit látok, hanem amit gondolok.” És azt is mondta, hogy „Négy évembe telt, mire úgy tudtam festeni, mint Raffaello. De egy egész élet kevés arra, hogy úgy tudjak festeni, mint egy gyerek.”Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 ápr 03 p, 07:44

"Az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan."

Hamvas Béla

Felírtam!

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 máj 31 v, 07:11

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 02 k, 09:27Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 04 cs, 06:54

Mit gondoljunk a szegénységről?

- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 08:48

Dyra! Az egységélményt facebookos lányoktól értettem meg... a lényege pasi szemmel hogy logikátlan... egylényegűséget feltételez ami tegyük fel igaz... a képlet kedvéért.. azaz van benned meg bennem is valami vagy valaki aki egyforma.. nevezzük léleknek. Ettől függetlenül az a te saját egyéni élményed az egység... mikor éreznéd? Kollektivitás... hiányzik igaz? De amikor egységélményről beszélünk... nem szelektálsz... mert logikátlan s túl mutat elméden értelmeden. Azaz ahhoz hogy te egységben legyél... valójában egy kisugárzás s egyáltalán nem szükséges kívül tükröződnie a dolognak. Szóval az összetartozás is egy egységélménybeli dolog csak... ha magadban megvan ezt sugárzod ki s az jobb mint elmével értelemmel ezen küszködni.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 08:53

Az Istenszeretet is logikátlanul köt... mert lélektől lélekig jár... értelemmel tudására kapcsolódhadsz.. elmével megint mást.. az önkontrollotokat tanulmányozhatjátok... de ha valójában töltődni szeretnél? S ha valódi tudásodra tartasz igényt ami lelki táplálék is egyben? S ha valódi görcsmentes önkontrollra szeretnél szert tenni hol oltalmaznád magad? Elmében vagy lélekben?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 08:56

Másik... érzületek... na az kedélyállapot függő.. de a te lelked... van egy alaprugója amire felgyullad.. hogy mit szeret hallani pl. mint zene. Nekem személy szerint kevésre vibrál a lelkem... szeretném hogy Isten megértsen zenén keresztül. Ha ez jön át.. személyes a mondanivaló.. s meg kell érteni.. akkor a zene él számomra.. ha nincs benne mondanivaló akkor nem.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 09:32

szóval van egy logikátlan világ az Istenszeretet és az egység világa... mert mindkettő alaptalan... mert önmaga, s mérhetetlen az alapja.. maya-mérhető... azzal amit mondtam tükröztem hogy létezik logikátlan része is a tudásnak...

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 09:49

azt kifejezni hogy Isten nem ért velem kapcsolatban valamit... s így is érzem.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 09:53

Ilyen hangulataim szoktak lenni... eső mossa.. könny mossa... nem jó hangulat. Már nem kell... még meg se volt... de ha rá gondolok... érzéketlen velem szemben... mert nem viszonyul sehogy ennyi idő után.. ha ennyire kegyes akkor köszönöm szépen... nem... időben sehol sem. Nekem ne várjon semmit hogy csiszolódjak ha most nem vagyok elég később se legyek talán.. persze vannak még vágyaim... de azt Istenem nem érti... ezt fejezem ki nap mint nap... s amikor a végére érek akkor rákérdezek csak magamat öltem igaz? s egy fény gyúl a szívemben.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 09:56

ha tudnám pontosabban mi a természetem Istennel kapcsolatba.. rossz az önismeretem... rajongok hülyeségekkel... elfojtva.. ennyit tudok magamról meg a lelkemről. mit jelent? hát... Isten s az én szememmel is egy elfogulatlanságot s egy bátorítatlan szeretetet felé. de vágyom valami speciálisra valami mélyebbre mint a rajongás.. valami stabilabbra mintha a szeretetem víz bázisú lenne minimum... hogy érezzem ez az én különleges szeretetem.. nem szeretem a forrót.. nem szeretem ha úgy viszonyulnak hozzám ahogy én nem szeretem... fonállal kössenek össze Istennel ne tölcsérrel.. mert nem állok készen.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 04 cs, 01:17

Dyra írta ...

Mit gondoljunk a szegénységről?

- LINK -Dyra, értem mi jár a fejedben. De sztem, ha folyton elmész ebbe az irányba, akkor nem szabadulsz meg sosem. A régi lemezeket rakod fel,és tovább szenvedsz, ahelyett, hogy a szenvedést enyhítenéd. Az elmebeli rágódás nem fogja megoldani azokat a problémákat, amiket önmagadon kívül látsz. Először Te szabadulj, és szabadként (Bodhiszatvaként) jobban fogod látni, hol-hogyan segíthetsz, és (korlátaid hiányában) meg is teszed. Bocs, hogy beleszóltam bármibe.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 04 cs, 05:01

Teri írta ...

Dyra írta ...

Mit gondoljunk a szegénységről?

- LINK -Dyra, értem mi jár a fejedben. De sztem, ha folyton elmész ebbe az irányba, akkor nem szabadulsz meg sosem. A régi lemezeket rakod fel,és tovább szenvedsz, ahelyett, hogy a szenvedést enyhítenéd. Az elmebeli rágódás nem fogja megoldani azokat a problémákat, amiket önmagadon kívül látsz. Először Te szabadulj, és szabadként (Bodhiszatvaként) jobban fogod látni, hol-hogyan segíthetsz, és (korlátaid hiányában) meg is teszed. Bocs, hogy beleszóltam bármibe.Az vajon korrekt volna ha én ettől meg akarnék szabadulni?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 04 cs, 06:45

Dyra a változás legjobb s legnemesebb s egyedüli ahimsa módja a szeretet.. ha nem ezzel operálsz akkor biztos hogy valami szív alatti dolog császkál benned... s elkülönültség is lesz meg félelem, vagy düh. Amire ezt jelzi a szervezet azt szeresdd meg... abban csorbát nem kaphatsz mert inkább mint megoldás jelentkezik.. nem vagyok gyakorlott de azt tudom hogy apámmal igen kemény konfliktusom volt őrületemben régebben... ma már tudom szeretni. S ez egy pont egy történet végén.. a tudat hogy már egyszer szeretted megvéd a félelemtől s talán téged a dühtől. Gondolj a logikátlanságra is amit mondtam.. Isten ezt képviseli.. ő a kifogyhatatlan kútja a szeretetnek... igen nehéz ráhangolódni, könnyebb ha ügye az ember megtalálja az emberi mivoltban az idézőjeles Istenképét amit szabadon szerethet de ez Istenben is tökéletesen jelen van.. én nem vagyok profi befelé figyelésben de mi emberek Istenpótlékokat keresünk... embertársainkban, s amikor csalódunk valami tökéletes Istenit várunk ami dühít hogy nem teljes a másikban.. de akkor rossz emberhez fordultál ugyanis mindannyian szenvedünk nem?

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 04 cs, 06:54

gergovagygeo írta ...

Dyra a változás legjobb s legnemesebb s egyedüli ahimsa módja a szeretet.. ha nem ezzel operálsz akkor biztos hogy valami szív alatti dolog császkál benned... s elkülönültség is lesz meg félelem, vagy düh. Amire ezt jelzi a szervezet azt szeresdd meg... abban csorbát nem kaphatsz mert inkább mint megoldás jelentkezik.. nem vagyok gyakorlott de azt tudom hogy apámmal igen kemény konfliktusom volt őrületemben régebben... ma már tudom szeretni. S ez egy pont egy történet végén.. a tudat hogy már egyszer szeretted megvéd a félelemtől s talán téged a dühtől. Gondolj a logikátlanságra is amit mondtam.. Isten ezt képviseli.. ő a kifogyhatatlan kútja a szeretetnek... igen nehéz ráhangolódni, könnyebb ha ügye az ember megtalálja az emberi mivoltban az idézőjeles Istenképét amit szabadon szerethet de ez Istenben is tökéletesen jelen van.. én nem vagyok profi befelé figyelésben de mi emberek Istenpótlékokat keresünk... embertársainkban, s amikor csalódunk valami tökéletes Istenit várunk ami dühít hogy nem teljes a másikban.. de akkor rossz emberhez fordultál ugyanis mindannyian szenvedünk nem?


Igazad van, csak nehéz szeretni.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 05 p, 06:32

Olyan keserű volt az utolsó hozzászólásom Inkább ez legyen azRe: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 07 v, 05:33

Két videó ami bizonyítja, hogy a dolgok eredendően jók

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 09 k, 02:15

aranyos kis videók,
viszont a világ akkor is csak belülről változhat meg

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 09 k, 05:05

Teri írta ...

aranyos kis videók,
viszont a világ akkor is csak belülről változhat meg


lehet, hogy úgy van de...

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 09 k, 11:51

pedig akkor vagy korrekt


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 15 h, 06:10

Jól követhető előadás a "tudat"-rólRe: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 16 k, 08:34

szép új világ (lehetne)
- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 17 sze, 03:50

ideális munkaadó megtalálása

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 17 sze, 08:25

visszafele gondolkodás?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 17 sze, 08:25

jobb legyen hogy megváltozzak vagy megváltozzak hogy jobb legyen?

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 17 sze, 08:27

Teri téged szép jó dolgok vonzanak.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 18 cs, 03:08

nem akarom le "csak"ozni de le fogom. Ezt a nőcit sokat hallgattam, viselkedésmintákat tár eléd, azt mondja a meglévőt cseréld le erre. Én azt gondolom magukkal ezekkel a mintákkal van a baj nézőponttól függetlenül. Ezek mennek végbe újra és újra tudat alatt és tudatosan is. Felébredés. Sokat használtuk itt-e fogalmat. Elképzelésem szerint az valami olyasmi mikor viselkedésminták, kondíciók, előítéletek és ítélkezés nélkül szemléled a világot (nem sok ilyen ember lehet és még annál is kevesebb). De ezt a nöcit nem vagy képes ezek nélkül meghallgatni, befogadni meg nincs is nagyon mit, mert az ő mondanivalója más mégis szükségszerűen ugyanaz, tényleg csak másnak hangzik. A felébredés után úgy kell befogadni, hogy tulajdonképpen az nem mozdít ki a kondicionálatlan állapotodból, és nem is fog tudni mert az ő mondani valója nem azon a szellemi síkon van, amikor az ő mondanivalóját emészted éppen zárva a kapu. Persze lehet, hogy onnan jön a szikra ami felébreszt, az út más a cél valószínűleg nem.

"Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha azt várod egy bikától, hogy ne támadjon meg, mert vegetáriánus vagy."Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 12:47

Azt gondolom, hogy minél több ilyen Esther típus létezik, annál jobb lesz a világ. Szerintem ő is magán kezdte. És ha Őt veszem alapul, éppenhogy nem vár el semmit, se "a világtól", se a bikától. Egyszerűen csak jól csinál valamit.


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 12:54

zavaró, negatív gondolkodásminták kikapcsolása:
...ez lényegtelen, nem tulajdonítok neki jelentőséget...
...ó, erre most nem kell gondolnom, nem foglalkozom most vele, majd később gondolok rá, de nem most...
**************
1. amikor gondolsz egy gondolatra, az adott gondolat rezegni kezd
2. ha tovább összpontosítasz rá, még erősebben fog vibrálni
3. egy idő után nemhogy aktívvá, hanem uralkodóvá válik
4. az uralkodó gondolatra tovább összpontosítva, az hiedelemmé fejlődik
5. ettől kezdve gyakran eszedbe jut, könnyen gondolsz rá
6. rezgésbeli szokásmintává válik
Könnyebb leállítani magát a gondolkodási folyamatot, mint egy régóta begyakorolt gondolatot más rezgésszintre vinni.

forrás: Esther, - LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 01:26

gergovagygeo írta ...

Teri téged szép jó dolgok vonzanak.ezt nézd végig Gergő úgy, hogy nagy képernyőre nyitod
(a rezgéseinkben már most benne van ...egy olyan jövő, amire vágyunk)
tudod elképzelhetetlennek tartom, hogy a Forrás(om)ban bármiféle diszharmónia legyen

- LINK -


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 02:08

gergovagygeo írta ...

visszafele gondolkodás?


nem! épp hogy nem gondolkodás

a gondolkodó "én" hiánya

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 19 p, 08:54

Teri írta ...

Azt gondolom, hogy minél több ilyen Esther típus létezik, annál jobb lesz a világ. Szerintem ő is magán kezdte. És ha Őt veszem alapul, éppenhogy nem vár el semmit, se "a világtól", se a bikától. Egyszerűen csak jól csinál valamit.Apróságokban van a rejtély, a világ nem lesz jobb mert az olyan amilyen. Csak akkor lesz jobb ha te egy nem elfogadásból indulsz ki. Ha jobbnak akarod látni a világot jobbnak fogod, de attól az nem változott meg és ez a megállapítás is csak a szubjektumodban nyer értelmet. Van és ennyi. A többit ki teszi hozzá?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 01:20

Dyra írta ...

Teri írta ...

Azt gondolom, hogy minél több ilyen Esther típus létezik, annál jobb lesz a világ. Szerintem ő is magán kezdte. És ha Őt veszem alapul, éppenhogy nem vár el semmit, se "a világtól", se a bikától. Egyszerűen csak jól csinál valamit.Apróságokban van a rejtély, a világ nem lesz jobb mert az olyan amilyen. Csak akkor lesz jobb ha te egy nem elfogadásból indulsz ki. Ha jobbnak akarod látni a világot jobbnak fogod, de attól az nem változott meg és ez a megállapítás is csak a szubjektumodban nyer értelmet. Van és ennyi. A többit ki teszi hozzá?na látod! tudod Te ezeket
erről van szó
akkor meg minek járatod velem folyton a bolondját?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 01:27

A világ még csak nem is olyan, amilyen.
Van és ennyi.
De még ez is sok.
Mert még mindig ott van aki azt mondja, hogy "van és ennyi."Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 01:30

"van", "vagyok", "én", "világ"

még mindig hiedelem


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 19 p, 02:41

Teri írta ...

"van", "vagyok", "én", "világ"

még mindig hiedelemnem teljesen, mert ezek léteznek, pontosan ugyanúgy ahogy a semmi vagy a tudatosság. Azon a tudati szinten ahol én vagyok ezek kézzel fogható dolgok (nagy többségében). A hiedelem miben különbözik a nem hiedelemtől? És ki tesz köztük különbséget? Véleményem szerint. Mindkettő megfigyelhető ugyanazon tudati szintről a különbség az illúzió.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 19 p, 06:15

Teri! Ebben a világban ha új keletkezik pusztul is a maradék. Rezgésben is így van... az alja nép felháborodik ha recitálsz meditálsz prédikálsz stb. mert megtagadja a lelki ösvények valamennyi fokát... akkor hogy mondhatom hogy ennek mindenki részese lesz?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 09:19

gergovagygeo írta ...

Teri! Ebben a világban ha új keletkezik pusztul is a maradék. Rezgésben is így van... az alja nép felháborodik ha recitálsz meditálsz prédikálsz stb. mert megtagadja a lelki ösvények valamennyi fokát... akkor hogy mondhatom hogy ennek mindenki részese lesz?


hát... ha muszáj végletekben gondolkodni, akkor igen

de mi van akkor, ha az új magával sodorja és felemeli a maradékot?

nézd meg azokat a csillogó szemeket, akik hallgatják Esthert

az ember hajlik a jóra (szeretetre), csak meg kell érinteni valahogyRe: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 09:30

Dyra írta ...

Teri írta ...

"van", "vagyok", "én", "világ"

még mindig hiedelemnem teljesen, mert ezek léteznek, pontosan ugyanúgy ahogy a semmi vagy a tudatosság. Azon a tudati szinten ahol én vagyok ezek kézzel fogható dolgok (nagy többségében). A hiedelem miben különbözik a nem hiedelemtől? És ki tesz köztük különbséget? Véleményem szerint. Mindkettő megfigyelhető ugyanazon tudati szintről a különbség az illúzió.


tudtam, hogy ez lesz a következő, amibe belekötsz
de ha beszélgetünk, sosincs vége a fogalmaknak
a hiedelem semmiben sem különbözik a nemhiedelemtől

de túl kell lépni a különbözik és a nemkülönbözik csapdáján is
sőt túl kell lépni a túlkellépni és a nemkelltúllépni csapdáján is

de tudod-e úgy használni a fogalmakat, hogy közben tisztában vagy vele, hogy nem jelentenek semmit ?

még mielőtt belekötnél: a jelent valamit és a nemjelentsemmit is csak az elmében van


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 19 p, 09:33

Papaji azt mondja, csak egy pillanattöredékre engedd el az elmét, az már elég, hogy meglásd, ki vagy

Majdcsak megadatik az a pillanattöredék...

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 20 szo, 07:41

Teri írta ...

Dyra írta ...

Teri írta ...

"van", "vagyok", "én", "világ"

még mindig hiedelemnem teljesen, mert ezek léteznek, pontosan ugyanúgy ahogy a semmi vagy a tudatosság. Azon a tudati szinten ahol én vagyok ezek kézzel fogható dolgok (nagy többségében). A hiedelem miben különbözik a nem hiedelemtől? És ki tesz köztük különbséget? Véleményem szerint. Mindkettő megfigyelhető ugyanazon tudati szintről a különbség az illúzió.


tudtam, hogy ez lesz a következő, amibe belekötsz
de ha beszélgetünk, sosincs vége a fogalmaknak
a hiedelem semmiben sem különbözik a nemhiedelemtől

de túl kell lépni a különbözik és a nemkülönbözik csapdáján is
sőt túl kell lépni a túlkellépni és a nemkelltúllépni csapdáján is

de tudod-e úgy használni a fogalmakat, hogy közben tisztában vagy vele, hogy nem jelentenek semmit ?

még mielőtt belekötnél: a jelent valamit és a nemjelentsemmit is csak az elmében vansajnos, ez egy erős egos tulajdonságom, állandóan "önigazolok". Sokszor azon az áron is, hogy feladom egy korábbi álláspontom. Ettől eltekintve tényleg, úgy gondolom, hogy a dolgok között nincs különbség.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 20 szo, 12:02

ez a videó mindig tartogat valami újat

- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 20 szo, 03:50

Dyra, Teri! Az elme egy olyan készülék ami passzív illetve aktív állapotban üzemeltethető, egyfajta adó vevő a finomabb, szellemi rezgésekre... elme az elmével... passzív állapotban ez kikapcsol s magasabb szinteken érzékelsz. A hiedelem helyes verziója a valóság... a nem hiedelem nem tagadja a valóságot... van ebből ahogy Dyra mondja több szintű, mint ahogy mást tapasztal egy természetbulvár s mást egy matematikus... nehéz a közös megegyezés de saját asztaluknál mindkettőnek igaza van. Egy spiritiszta lehet abszolválná a kettő tapasztalatát de az fájdalmas az egzisztenciának hogy egy szélsőséges közösségen belül harmónia legyen, Buddha azt tanácsolta erre az esetre hasonló gondolkodásúak a hasonló gondolkodásúakkal kapcsolatoskodjanak... én nem árulom a perspektívámat semmiért.. meg Teri sem meg Dyra sem... talán ezért tudunk normálisan beszélgetni mert részben komolytalan. A tan a lecke ingyenes... azaz mindenki számára nyitott könyv Buddha vagy éppen Krisna üzenete.... fenn van a neten mindkettő. Dyra.. te bölcsebb lettél... neked már van helyzeted úgy érzem a témában.. ne add fel könnyen az állításaid... Teri.. te egy elfogadó ember vagy nyitott a pozitív változásban, de legyél résen, mert a világ egy becsapós hely... reklám néven futó tudat szinteket mutatnak be youtubeon... ki ő neked? Gondolod képzeletben elmész nyaralni béke szigetre az hasonló élmény lesz mint ha valóságban volna rá kereted? Nem. Nem leszel tőle elégedett. Szerinted mire csillog a szemük? El vannak kápráztatva... a jó miatt... itt tart a világ... gondolj bele... régen attól csillogott a szemünk ha jól jóllaktunk... ma már beszélni kell róla hogy van egy hely ahol ingyen lakmározhatsz s arra fogsz jóllakni? Hát nem.. vagy de? Kali-yuga van... nem kell csodálkozni hogy az ígéretek mik... Teri... neked mondom lehet fájni fog de a belépő nem anyagban mérhető... inkább kapcsolatban. - LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 21 v, 12:59

Akármiben hiszel, önbeteljesítő jóslattá válhat. Sokan abban hisznek, hogy közel a Föld végórája, de egyre többen hisznek (és tesznek érte). hogy még nem késő, még megmenthető. A rezgésszint emelés mi mást jelentene, mint az "istenivé" válást? Ahhoz hogy elinduljon valami, először beszélni kell róla. Ahhoz hogy megvalósuljon, először hinni kell benne, hogy lehetséges. ... Ha nem is gyorsan, de kis lépésekkel. És kell aki lelkesítsen... lustaság ellen, kishitűség ellen. Viszont teljesen mindegy. Akkor meg miért ne az legyen, ami örömmel tölt el?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 21 v, 01:05

Vajon érint-e bármilyen szinten, hogy becsapnak, ha a "Szív"-edre hallgatsz? Kózéppontodból szemlélve a Káli Yuga annyira sem érint meg, mint amikor egy fűszál meghajlik.

- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 21 v, 09:26

ezt ma reggel dobta a net
teljesen megérthető belőle az örvény tök egyszerű lényege
Dobó Kata (Varga Krisztina? ) előadásában:
- LINK -

Gergő, 45:20-nál lapozz bele (szerintem igaza van)

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 21 v, 01:35

Hát ami engem megnyugtatna ha nem egyedül vallanám Istent ebben a családban s nem lenne falra hányt borsó ha Krisnáról beszélek bárkinek. Ezt a vágyamat nem egy flow fogja véghezvinni hogy benne vagyok ennek az áramában hanem hosszú sziszifuszi munka lenne túl sok őrülettel. Mert jelenleg elképzelni se tudom... akkor egy fokkal jobban érezném magam... hogy ez-e szívem vágya? Én részre hajló is vagyok egyben... nem mindenki érdemli meg.. Úgyhogy nincs flow bizonytalanság van.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 jún 21 v, 01:37

S hadakozási vágy meg költözési... természetesen a költözés lesz az igazi mert félre kell állnom az ahimsa értelmében s nem szabad ártanom neki, apámnak, s nekik többieknek... de új közegben se érezném jól magam.. maximum ha beépülnék közösségileg a Krisnások közé s rendszeresen beszélgetnék velük.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 21 v, 01:55

gergovagygeo írta ...

Dyra, Teri! Az elme egy olyan készülék ami passzív illetve aktív állapotban üzemeltethető, egyfajta adó vevő a finomabb, szellemi rezgésekre... elme az elmével... passzív állapotban ez kikapcsol s magasabb szinteken érzékelsz. A hiedelem helyes verziója a valóság... a nem hiedelem nem tagadja a valóságot... van ebből ahogy Dyra mondja több szintű, mint ahogy mást tapasztal egy természetbulvár s mást egy matematikus... nehéz a közös megegyezés de saját asztaluknál mindkettőnek igaza van. Egy spiritiszta lehet abszolválná a kettő tapasztalatát de az fájdalmas az egzisztenciának hogy egy szélsőséges közösségen belül harmónia legyen, Buddha azt tanácsolta erre az esetre hasonló gondolkodásúak a hasonló gondolkodásúakkal kapcsolatoskodjanak... én nem árulom a perspektívámat semmiért.. meg Teri sem meg Dyra sem... talán ezért tudunk normálisan beszélgetni mert részben komolytalan. A tan a lecke ingyenes... azaz mindenki számára nyitott könyv Buddha vagy éppen Krisna üzenete.... fenn van a neten mindkettő. Dyra.. te bölcsebb lettél... neked már van helyzeted úgy érzem a témában.. ne add fel könnyen az állításaid... Teri.. te egy elfogadó ember vagy nyitott a pozitív változásban, de legyél résen, mert a világ egy becsapós hely... reklám néven futó tudat szinteket mutatnak be youtubeon... ki ő neked? Gondolod képzeletben elmész nyaralni béke szigetre az hasonló élmény lesz mint ha valóságban volna rá kereted? Nem. Nem leszel tőle elégedett. Szerinted mire csillog a szemük? El vannak kápráztatva... a jó miatt... itt tart a világ... gondolj bele... régen attól csillogott a szemünk ha jól jóllaktunk... ma már beszélni kell róla hogy van egy hely ahol ingyen lakmározhatsz s arra fogsz jóllakni? Hát nem.. vagy de? Kali-yuga van... nem kell csodálkozni hogy az ígéretek mik... Teri... neked mondom lehet fájni fog de a belépő nem anyagban mérhető... inkább kapcsolatban. - LINK -találtam egy videót, ami erre válasz
- LINK -


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 21 v, 02:03

még ez nagyon jó !!!!!!!
- LINK -

én inkább hagyom, hogy elvigyen
mit veszthetek?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 jún 22 h, 11:01

gergovagygeo írta ...

S hadakozási vágy meg költözési... természetesen a költözés lesz az igazi mert félre kell állnom az ahimsa értelmében s nem szabad ártanom neki, apámnak, s nekik többieknek... de új közegben se érezném jól magam.. maximum ha beépülnék közösségileg a Krisnások közé s rendszeresen beszélgetnék velük.


Minden bajom volt a mindennapjaimmal. A mesterem azt mondta: előbb fogadjam el azt ami van, és ha ez megvan, utána tisztán fogom tudni, kell-e változtatás és milyen. A helyzetet, amibe "csöppentem", én teremtettem, előbb értsem meg, mit kell belőle tanulnom, mielőtt kimenekülök belőle. ... Valami ilyesmit hámoztam ki. Úgyhogy még mindig a feladatomat oldom meg: fogadjam el azt , ami van. Minden nap újabb perspektívában látom ugyanazt, és egyáltalán nem egyértelmű, hogy a végén változtatni fogok bármin, és nem hálakönnyekkel fogok sírni azért ami van.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 jún 23 k, 06:41

Érdekes gondolatok, logikusan levezetve vajon efelé tartunk?Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 11 szo, 10:38

kicsit mélyebben tárgyalják "Mi a csudát tudunk a világról" az "első" rész - LINK -

itt pedig a "nyúl ürege"


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 13 h, 05:14

kevesebb mint 21 óra Hajrá New Horizons!Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 02:56

Kedves Teri! Van egy Bhagavad-gíta sloka aminek a lényegi mondanivalója hogy van egy közvetlen Istenfelé forduló szolgai magatartás amibe bármilyen szintről becsatlakozhatsz, s ezen kívül van egy fokozatos, ebbe az irányba mozduló kutatás... a fokozatos valahogy úgy néz ki a hindu Szentírás szerint, hogy kezdetben az ember tudást művel, utána a meditáció felé fordul, utána áldozati tetteket szül egy nagyobb jó, például Isten felé... mindegyiknek megvan a gyümölcse a csúcs az a karma-yogaként van megjelölve a fokozatosban.. ugyanis ennek hatására az ember elméjét béke árasztja el. Sorrendileg először tudnod kell hogy ki vagy mi vagy stb. hogy legyen erőd továbblépni a meditációhoz ahol ezt elég szépen meg is tapasztalod, utána, meg nekikezdesz mozgékony életedhez ahol már nincs érzékkielégítés hanem áldozati tetteket szülsz.. a karma-yoga az már majdnem bhakti-yoga, talán az a különbség hogy a bhakti-ban nem lemondás-áldozat elv van hanem odaadás... de a karma-yoga efelé nyúlik ki az Isten iránti odaadásban... szóval valahogy így néz ki a létra, a karma-yogát szépen elvágta azzal a társadalmunk hogy tulajdonképpen baromi nehéz megoldani a mindennapi apró cseprő gondjainkkal hogy bármi jót is áldozzunk akár Istennek, vagy hitünk szerint valami közhasznú célra. Én személy szerint megakadtam a meditációnál, de talán további instrukciókat fogok kapni vagy bhakti, vagy karma yoga ügyben... még van egy most nem említett módszer is ami a misztikusok létrája, ők az asztanga jógában szeretnék elérni a tökéletességet. Rájuk egy picit más vonatkozik, de ők is egyfajta áldozatot végeznek azáltal hogy az életlevegőjüket szabályozzák, s azt ajánlják fel Isten számára s így frissülnek meg... tovább élhetnek, lehet lesz misztikus képességük.. az ő céljuk a felsőlélekkel, Szentlélekkel felvenni a kapcsolatot. Mondhatni ennek az astanga-yogának az is egyben a célja hogy áthidalja azt a nehézséget az ember számára hogy rögzítetten üljön sokáig... tulajdonképpen ha meditálsz automatikusan jógázol is mert nem bírja ki a tested munka, ebben az esetben astanga-yoga nélkül... a kettő szépen összekapcsolódik, s egy picit mindegyik folyamat erősíti a másikat. Sríla Prabhupáda azt szerette volna ha az emberek közvetlenül megtapasztalná a Krisna-tudatot, s ne kelljen fokozatosan lépkednie ezen a létrán... sokak számára ez nehézkes, mert nem bírnak erre a tudatra átkapcsolni s benne maradni... valahol megtörik az egó, megőrülnek stb. nem mindenkinek megy, nekem se.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 02:58

Kedves Dyra! Az ember hogyan élje meg azt, hogy... áldozati tettekkel békét teremtsen magában, maga körül. Tegyük fel úgy hogy alig van pénzügyi kerete... s tulajdona sincs sok csak egy kis szobája. Örül ha eszik, örül ha nem szidják. Pszichésen nem bírom a munkahelyet egyre több tünet jön elő betegségben ha bemegyek egy munkahelyre... hevesen ver a szívem zajos az agyam nem bírom.. nos lehet nem mindegyik munkahelynél van ez így, s még teszek lépéseket, de bezáródom lassan saját világomba.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 03:01

Mindegy... én valahol el vagyok szállva a gépezetből.. fogalmam sincs mi a Jóistent akarnak már tőlem.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 03:05

Szerzetes szívesen lennék... nem érdekel amúgy se a pénz, tulajdon, jobban szeretem a formás életet, jobban szeretem ha nem hallom az üres fecsegéseket, jobban szeretem az egyszerűséget, rengeteg előnye van.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 03:06

De már inkább elhippiskedtem magam azzal hogy a tisztaságra nem ügyelek... a szó olyan jelentésében hogy tojok minden szabályra, s például cigarettázom, kávézom, eszek csirkehúst, ilyenek.. s nekem nagyon hirtelen jönne s fogcsikargatós lenne felvenni bármilyen szigorú fogadalmat.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 15 sze, 03:47

gergovagygeo írta ...

Kedves Teri! Van egy Bhagavad-gíta sloka aminek a lényegi mondanivalója hogy van egy közvetlen Istenfelé forduló szolgai magatartás amibe bármilyen szintről becsatlakozhatsz, s ezen kívül van egy fokozatos, ebbe az irányba mozduló kutatás... a fokozatos valahogy úgy néz ki a hindu Szentírás szerint, hogy kezdetben az ember tudást művel, utána a meditáció felé fordul, utána áldozati tetteket szül egy nagyobb jó, például Isten felé... mindegyiknek megvan a gyümölcse a csúcs az a karma-yogaként van megjelölve a fokozatosban.. ugyanis ennek hatására az ember elméjét béke árasztja el. Sorrendileg először tudnod kell hogy ki vagy mi vagy stb. hogy legyen erőd továbblépni a meditációhoz ahol ezt elég szépen meg is tapasztalod, utána, meg nekikezdesz mozgékony életedhez ahol már nincs érzékkielégítés hanem áldozati tetteket szülsz.. a karma-yoga az már majdnem bhakti-yoga, talán az a különbség hogy a bhakti-ban nem lemondás-áldozat elv van hanem odaadás... de a karma-yoga efelé nyúlik ki az Isten iránti odaadásban... szóval valahogy így néz ki a létra, a karma-yogát szépen elvágta azzal a társadalmunk hogy tulajdonképpen baromi nehéz megoldani a mindennapi apró cseprő gondjainkkal hogy bármi jót is áldozzunk akár Istennek, vagy hitünk szerint valami közhasznú célra. Én személy szerint megakadtam a meditációnál, de talán további instrukciókat fogok kapni vagy bhakti, vagy karma yoga ügyben... még van egy most nem említett módszer is ami a misztikusok létrája, ők az asztanga jógában szeretnék elérni a tökéletességet. Rájuk egy picit más vonatkozik, de ők is egyfajta áldozatot végeznek azáltal hogy az életlevegőjüket szabályozzák, s azt ajánlják fel Isten számára s így frissülnek meg... tovább élhetnek, lehet lesz misztikus képességük.. az ő céljuk a felsőlélekkel, Szentlélekkel felvenni a kapcsolatot. Mondhatni ennek az astanga-yogának az is egyben a célja hogy áthidalja azt a nehézséget az ember számára hogy rögzítetten üljön sokáig... tulajdonképpen ha meditálsz automatikusan jógázol is mert nem bírja ki a tested munka, ebben az esetben astanga-yoga nélkül... a kettő szépen összekapcsolódik, s egy picit mindegyik folyamat erősíti a másikat. Sríla Prabhupáda azt szerette volna ha az emberek közvetlenül megtapasztalná a Krisna-tudatot, s ne kelljen fokozatosan lépkednie ezen a létrán... sokak számára ez nehézkes, mert nem bírnak erre a tudatra átkapcsolni s benne maradni... valahol megtörik az egó, megőrülnek stb. nem mindenkinek megy, nekem se.


ahogy olvaslak, már nem tudlak követni ...

ez az elmetartalom (hiedelem-gombolyag) ez a Te málhád, hogy mikor rakod le, az csak Tőled függ


Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:27

lehet bonyolultan fejezem ki magam, a legegyszerűbb az ne tanuljj, meditálj.. egy picit bonyolultabban a tanulás végül meditációban tetőzik ki... lehet (én hiszem) van végső valóság de annak tudása nem mentesít se a meditációtól se az áldozatkész tettektől, se az odaadó szellem kiművelésétől. azaz a tudás a kezdet kezdete.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:29

ízt meríteni valódi tudásból baromi nehézkes... de a meditáció más szinteken rakja helyre amit nem tudsz s amit tudsz.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:31

általában az ember önmagán dolgozik meditáció alatt.. de ehhez hozzátartozik mindaz amit olvastál.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:33

ahhoz hogy a dolgok helyükre kerüljenek más szinten kell megérteni mint a hétköznapi tudat... a hétköznapi tudattal hétköznapi dolgokon tudsz művelődni de a mélyebb hittel kapcsolatos dolgok mind a magasabb szellemi síkon oldódnak fel vagy meg kinek hogy szimpatikus.. azaz a hiedelem leépítésed is meditációban fog megvalósulni s nem elmesíkon... ugyanazon a szinten egy ugyanolyan szintű megoldás nem hoz békét.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:36

igazából meditáció alatt fogalmam sincs mi történik velem.. lehet épp a hiedelmeim épülnek le lehet épp magamba ültetem a Védákat, egyet tudok kikapcsol s dolgozok magamon... magasabb szinteken. Elmém már elégedett s remélem még találok lépcsőket befelé ahol már megtalálom a 0-mat ahonnan kibökkenteni nem lehet engem. S felismerem hogy nem az elmém vagyok annak nagyon szorítok, mert az még igazából nem jött össze ugyanis azt sem agyilag kell megérteni.. hanem magasabb szinten.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:38

meditáció alatt olyan vagyok kb. mint egy virág amit a szél lenget.. nem valami nagyratörő de legalább elégedett állapot

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 15 sze, 05:39

önmagában elégedett állapot... ami nem támaszkodik semmi külső ingerre hogy telemerje a kancsóját... mélyebb bepillantást még nem nyertem önmagamba, de biztos eljutok majd oda is. jó nem reklám mert tudtommal te is meditálsz... ha van kerted nagyon ajánlom hogy rakjad ki magad inkább a természetbe mert százszor jobb.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 15 sze, 06:32

gergovagygeo írta ...

önmagában elégedett állapot... ami nem támaszkodik semmi külső ingerre hogy telemerje a kancsóját... mélyebb bepillantást még nem nyertem önmagamba, de biztos eljutok majd oda is. jó nem reklám mert tudtommal te is meditálsz... ha van kerted nagyon ajánlom hogy rakjad ki magad inkább a természetbe mert százszor jobb.Ramana Maharshinak van egy jó mondata:

" Nem kell új állapotra vágyni. A jelenlegi gondolatoktól szabadulj meg. Ez minden. "

ez a videó most arat a face-n
bármit is akarsz, azért akarod, mert azt hiszed attól leszel boldog:
- LINK -

az egyetlen dolog amit irányíthatsz:
- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 16 cs, 08:16

Gergő vannak emberek akiknek szüksége van / lehet mesterre. Olyanra akik segítenek neki eligazodni. Keress egy közösséget ahol a kérdéseidre válaszolni tudnak. Keress egy tanítót aki segít eligazodni a tanok közt. Ezt javaslom neked

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 09:50

de hiszen épp azt keres, de nem talál
túl sok ismeretet szedett már fel, hol lesz olyan közösség amelyik megérti őt?

egy mester úgy áll hozzá kapásból, hogy mindent felejtsen el, amit eddig megtanult

aztán segít neki kihajigálni

de amíg ragaszkodik ezekhez ... rendszerhez, hitekhez

Bocs, Gergő... ez csak egy vélemény részemről

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 16 cs, 01:06

Nem, rendben van.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 16 cs, 01:51

Nem, rendben van.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 16 cs, 02:07

Terinek magyarázat a hitrendszerhez... azaz... vannak különböző tudatszintek a dzogcsen 7ről tud. Ezek egyike az alvás.. ehhez a tudatszinthez kapcsolódik az álom, amiről tudni kell egy mélyebb tapasztalat (vigyázat kétpólusú van magasabb is) mint az általános ébrenléti tapasztalat... s amikor az ember napközben elhesegeti az álmait tulajdonképpen bemutat egy csúnyát a mélyebbnek s amit ott tapasztal azt felülírja azzal az érzéssel hogy csak álmodtam, s nem valós... de az éberség, az pont abból áll, hogy mint egy álomképet szintén elheseget, azaz a normál tudatállapot sem valós. Mert az ember hozzászokik hogy ebben igazodik ki, itt találja meg a kapcsolatot a külvilággal, látja az ok-okozatot, a magasabb tudatszintekhez képest a mostaniak részvalóságok mert bár tapasztalod, de felülemelkedsz rajta, lévén a valósághoz hozzátartozik mindaz amit másik skálán is látsz egy éberebb tudatállapotból, ami túl van a duális világfelfogáson.. azzal hogy elhesegeted a hitrendszereket felkészülsz arra, hogy megtapasztalj egy magasabb dimenziót azáltal hogy belecsöppensz egy ismeretlen világba, egy ismeretlen személyiségbe. Eddig sohasem értettem ezt a hitrendszeres dolgot a dzogcsen szemén keresztül végül is így látom. Ti is kezdjetek bele... igen érdekes s új dolgokat garantálom fogsz olvasni!!! Dyra, neked is ajánlom.. nem fogod megunni garantálom kicsit bonyolult, de ez a könyv magával ragadó azzal hogy olyan dolgokat mutat be amiről az átlag embernek halvány lila dunsztja sincs... meg tudod mi a valódi éberség, Teri te összekapcsolhatsz sok tanulmányt hogy melyik mire készít fel, ilyenek. Összképhez garantáltan jót tesz mindenkihez, mindenki láthatja milyen szinteken dolgozik napközben alváskor mélyalváskor s kutathat a magasabb dimenziók után. Én az elején tartok de tök kíváncsi vagyok mik vannak benne. - LINK -

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 16 cs, 03:09

dzogcsen: Dyrának és Terinek! 'A terápia, és az önfejlesztés szintjén ennek a szövésnek – az újra átélésre törekvésnek, a tágas tartalmasságnak, az integrációnak, és értelmezésnek – szükséges volta hosszútávú feladatsor az emberéletben. Teoretikusan, dogmatikusan, és filozófikusan találnunk kell valamely rendet és értelmet az életünkben. A homályos és sorsfordító mozdulásoktól, a motyogó átkozódáson keresztül a magasröptû megismeréselméletekig, vallási dogmatikákig, és rendszerépítô filozófiákig mindez a horizontális összefüggésteremtô szövôaktivitás a duális tudatszintre tartozik, a maga kölcsönösen egymástól függô önfelfogásával, világképével, szubjektív és objektív mezejével együtt.'

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 16 cs, 03:58

.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 05:18

Gergő, pill. immunis vagyok elméd bőséges tartalmára, éppen a magamét próbálom egy tágas kukába üríteni, és alágyújtani, hogy égjen, mint a zsír.


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 05:22

úgy tudom az dzogcsen vége ugyanez

de addig még van pár kör


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 16 cs, 08:06

Teri írta ...

de hiszen épp azt keres, de nem talál
túl sok ismeretet szedett már fel, hol lesz olyan közösség amelyik megérti őt?

egy mester úgy áll hozzá kapásból, hogy mindent felejtsen el, amit eddig megtanult

aztán segít neki kihajigálni

de amíg ragaszkodik ezekhez ... rendszerhez, hitekhez

Bocs, Gergő... ez csak egy vélemény részemről


hát igen, ha nem azonosulsz semmivel akkor értelemszerűen nem marad semmi problémád. Ha kívülre helyezd a megfigyelő pozícióját akkor látni fogod, hogy veled tulajdonképpen semmi nem történik. Mehet a mosoly egész nap

Csak ha ez így is van. Akkor , hogy lehet egy külső megfigyelő "külső" megfigyelő?

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 16 cs, 08:11

Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 08:24

kifejezetten Gergőnek küldöm, remélem elég elrettentő lesz neki ennyi botorság kívülről szemlélése:
- LINK -

ritka kincs egy ilyen videó


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 08:36

Dyra írta ...

Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet?


Vagyis megfelelni az elvárásoknak?
Ez sztem. pusztán üzleti kérdés. Adok-kapok.
Ha belementem egy ilyenbe, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem megéri valamiért. Utána kár rancogni, hogy mekkora egy kva. vagyok, mert az a képmutatás, és az a valódi színdarab, amikor az érdek, amiért csinálom jól el van dugva, és áldozatnak hiszem magam, amiért szerepeket kell játszanom.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 08:47

Dyra írta ...

Teri írta ...

de hiszen épp azt keres, de nem talál
túl sok ismeretet szedett már fel, hol lesz olyan közösség amelyik megérti őt?

egy mester úgy áll hozzá kapásból, hogy mindent felejtsen el, amit eddig megtanult

aztán segít neki kihajigálni

de amíg ragaszkodik ezekhez ... rendszerhez, hitekhez

Bocs, Gergő... ez csak egy vélemény részemről


hát igen, ha nem azonosulsz semmivel akkor értelemszerűen nem marad semmi problémád. Ha kívülre helyezd a megfigyelő pozícióját akkor látni fogod, hogy veled tulajdonképpen semmi nem történik. Mehet a mosoly egész nap

Csak ha ez így is van. Akkor , hogy lehet egy külső megfigyelő "külső" megfigyelő?


nem erről van szó szerintem, hanem a felesleges elméletek gyártásáról, amikkel saját magadat kötözöd meg
nem árt az senkinek, ha más nézőpontból is látja, amibe bele van veszve


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 16 cs, 09:27

Teri írta ...

Dyra írta ...

Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet?


Vagyis megfelelni az elvárásoknak?
Ez sztem. pusztán üzleti kérdés. Adok-kapok.
Ha belementem egy ilyenbe, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem megéri valamiért. Utána kár rancogni, hogy mekkora egy kva. vagyok, mert az a képmutatás, és az a valódi színdarab, amikor az érdek, amiért csinálom jól el van dugva, és áldozatnak hiszem magam, amiért szerepeket kell játszanom.


ezek logikus dolgok Teri. Nincs bennük ennyi érzelem. Nézd meg a mestereket. Azt fogod látni, hogy kezdenek valamit az életükkel. Tehát "mozgatják" a megfigyelésük tárgyát. Ugye ők megvilágosodottak és egotlanok. Mégis cselekszenek. Dönthetnének úgy hogy nem. Nem így döntenek. fellépnek a színpadra és meditálnak, vagy tanítanak. A lényeg csinálnak valamit (=eljátsszák az aktuális szerepet már ha ők szétváltak az egotól ahogy azt állítják).

Én tudom a választ, de ezen az oldalon az "istenkáromlással" érne fel így megtartom magamnak.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 10:07

szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod
legfeljebb mellétrafálsz

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 10:17

Dyra írta ...

Teri írta ...

Dyra írta ...

Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet?


Vagyis megfelelni az elvárásoknak?
Ez sztem. pusztán üzleti kérdés. Adok-kapok.
Ha belementem egy ilyenbe, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem megéri valamiért. Utána kár rancogni, hogy mekkora egy kva. vagyok, mert az a képmutatás, és az a valódi színdarab, amikor az érdek, amiért csinálom jól el van dugva, és áldozatnak hiszem magam, amiért szerepeket kell játszanom.


ezek logikus dolgok Teri. Nincs bennük ennyi érzelem. Nézd meg a mestereket. Azt fogod látni, hogy kezdenek valamit az életükkel. Tehát "mozgatják" a megfigyelésük tárgyát. Ugye ők megvilágosodottak és egotlanok. Mégis cselekszenek. Dönthetnének úgy hogy nem. Nem így döntenek. fellépnek a színpadra és meditálnak, vagy tanítanak. A lényeg csinálnak valamit (=eljátsszák az aktuális szerepet már ha ők szétváltak az egotól ahogy azt állítják).

Én tudom a választ, de ezen az oldalon az "istenkáromlással" érne fel így megtartom magamnak.én értem milyen szerepjátszásra gondolsz, viszont nem hiszek benne

nem hiszem el, ezt a MESTER dolgot

és még sok mindent nem hiszek, de senkit sem akarok a hitében megsérteni, boldogul mindenki úgy ahogy tud

szívből kívánom, hogy találja meg a maga boldogságát
Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 16 cs, 10:29

Dyra, én úgy fogom fel, hogy Bódhiszatva
vagyis: tudja, hogy nem, de mégis megpróbálja, hátha

egyébként , van hogy bejön

(elképesztő, amit írtam, teljes tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot )


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 17 p, 07:33

Teri írta ...

szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod
legfeljebb mellétrafálsz


Szerintem nincs az életen fogás Teri. Ennyi csak.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 17 p, 09:20

Dyra írta ...

Teri írta ...

szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod
legfeljebb mellétrafálsz


Szerintem nincs az életen fogás Teri. Ennyi csak.


Na ezen akkor most azt értek, amit akarok.

Én pedig azt értem alatta, hogy az élet leszarja, hogy mit gondolunk az életről. El lehet felejteni a felesleges agyalást, mert a titok nem fog feltárulni, se kívül keresve, se belül keresve. A baromságokat kívülről nézve, nem belevonódva, megjelenik a nyugalom.

Vagyis: nyugodjál meg, attól megnyugszol

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 17 p, 12:49

Teri egy darabig hallgattam... meg lesz mindkét tábor ne aggódj... de azért a meditáció eléggé ahimsza ahhoz hogy megmaradjon meditációnak. Szóval én haladok tovább, mások meg meglesznek az anno rosszul kreált dolgaik helyrehozásával. Ennyi... ami egyébként szintén fontos, csak nem nekem, hanem azoknak akik nehezen viselik a jólét megszűnését s lehet még álmukban is panaszkodnak hogy de ez a lámpa már elavult s az izzó sem energiatakarékos... aztán felkelnek a drága szobájukban s hűhh ez rossz álom volt... komoly? Mert nálam ez orvosi eset... egyébként a matéra vonzalma alakítja ki, ez a materialisták rákfenéje.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 17 p, 02:07

Teri írta ...

Dyra írta ...

Teri írta ...

szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod
legfeljebb mellétrafálsz


Szerintem nincs az életen fogás Teri. Ennyi csak.


Na ezen akkor most azt értek, amit akarok.

Én pedig azt értem alatta, hogy az élet leszarja, hogy mit gondolunk az életről. El lehet felejteni a felesleges agyalást, mert a titok nem fog feltárulni, se kívül keresve, se belül keresve. A baromságokat kívülről nézve, nem belevonódva, megjelenik a nyugalom.

Vagyis: nyugodjál meg, attól megnyugszolpontosan azt értesz rajta amit akarsz. Ezzel nagyon jól kifejezted az egész lényegét. Tollek, Buddhák, vallások, filozófiai okfejtések jönnek - mennek. Az élet meg marad.

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 17 p, 05:34

amen, húzzuk le magunkat a WC-n
mi legyen a Dyraizmussal?


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 17 p, 07:10

Teri írta ...

amen, húzzuk le magunkat a WC-n
mi legyen a Dyraizmussal?Vajon kik rugóznak ezeken a kérdéseken? Az biztos, hogy nem a tudatosság

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 17 p, 07:21Ha jól meggondolom, tulajdonképpen megszabadultunk.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 17 p, 08:40

Teri írta ...Ha jól meggondolom, tulajdonképpen megszabadultunk.Szokták mondani, hogy "szabadulj meg a béklyóidtól és felszabadulsz" illetve engedd el a kötelékeidet. A szabadulás iránti vágy vajon ide sorolható?

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 17 p, 08:42

Témán kívül:

- LINK -

Hospice dalszöveg / Moravetz Levente

Váratlan zökkenő éppen egy gondolat közepén,
nem érzi, nem látja, nem hallja senki, csak te meg én.
Szemedben rémem a rém, rám számol tízet a tény,
Jöjj velem utolsó sétán a méltóság mezején…

Megállt a csontgolyó életünk szerencse kerekén,
igaz még pörög, de látjuk a számon, hogy az enyém,
lassulva perdül elém, hidegen tekint felém,
ne hagyj el utolsó sétán a méltóság mezején…

Segíts, hogy még egyszer alhassak hegycsúcsok tetején,
Segíts, hogy ne dőljek romokba mindjárt az elején.
Segíts, hogy higyjen az én, segíts, hogy lássam a fényt,
Segíts az utolsó sétán a méltóság mezején….

Eljöttem, elmegyek, egyszerű egyveleg, ne remélj,
Kaptalak társamul, s társadul kaptál, hogy velem élj.
Gyémántod karcol belém, s benned is örök az én,
Ne hagyj el utolsó sétán a méltóság mezején

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 17 p, 08:43

Dyra írta ...

Teri írta ...Ha jól meggondolom, tulajdonképpen megszabadultunk.Szokták mondani, hogy "szabadulj meg a béklyóidtól és felszabadulsz" illetve engedd el a kötelékeidet. A szabadulás iránti vágy vajon ide sorolható?


szerintem igen
mert az alapja az a hit, hogy nem vagy szabad

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 júl 18 szo, 09:49

"Én katonai sikereimnek legnagyobb részét chemiai tanulmányaimnak, a búvárkodás révén szerzett értelmi fegyelmezettségemnek köszönöm… Chemiai tanulmányaim közben tanultam meg azt, hogy puszta okoskodásaiban, sőt megfigyeléseiben is mily sokféleképpen csalódhatik az ember a valóság felől: de egyúttal azt is megtanultam, miféle módon lehet csalódásait sikeresen ellenőrizni, így a valóság felismeréséhez biztosan eljutni."


Görgei Artúr


Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2015 júl 18 szo, 01:09

béke poraira

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 19 v, 11:53

Teri én a felszabadulást úgy képzelem el hogy az ember addig csiszolgatja magát szívben elmében míg egy felsőbb erő azt nem mondja most már élhetsz az én világomba, hiszen ott nem ártasz se nekem se társaimnak... ez logikus is ha van felsőbb lakhely a lélek számára oda csak azok kapnak meghívót akik harmóniában vannak, ugyanis... te se szívesen fogadsz erőszakos vendéget aki még csak el sem ismeri hogy itt te laksz s mondjuk kitúrna megerőszakolna vagy bántana... ilyenekkel miért foglalkozna egy felsőbb hatalom? Nyilván nem rád gondoltam, de ha van Isten az lehet azért rakott minket erre a helyre hogy megtanuljuk a játékszabályokat az ottani világban... erre mutat rá az égi összhang is amiről Bakos Attila ejtett pár szót miszerint aki nem szegi meg a szabályokat azok lesznek intelligensek, ugyanis pont az intellektus él vissza csapja be látszólag Istent, (no de mivel őt nem lehet) de így inkább saját magát. Látszólag csak formalitások ezek a szabályok gyakorlatilag Isten láthatatlan logikájába rúgsz bele (az égi összhangba) egy jó nagyot s a következmény az lesz hogy valami benned romlik el.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 19 v, 11:55

Ezért érdemes picit elmélyedni az asztro bizgentyűkben... az ég intellektusa... egy univerzális szemlélésből... egy vallásosból pedig Isten intellektusának tükröződése.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 19 v, 11:58

Valahol önmagadról is szó van mert az ég-éter benned is megvan... csak kicsiben.. teret nyerni-veszteni ezek létező kifejezések a hétköznapiakban... de valójában hogyan is működnek ezek? Én lepasszolom a nálam bölcsebbeknek a kérdést azzal a lábjegyzettel hogy akkor működhet az ember igazán jól ha nem tagadod meg a csillagkitöltő űrt, intellektust, égi játékszabályok színterét, mert benned is van éter s pont ott romlasz el ahol hibát okozol. Mert reflektálsz önmagadra mit csináltál s akad a reflektálás azon a szinten ahol elrontottad... ha helyrehoztad utána egy valódibb önmagadba nézhetsz bele amivel akivel szívesebben vagy együtt.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 19 v, 12:04

Az óceán ismeri a játékszabályokat visszarendeződik, de valaki más mint csepp nem ismeri s esetleg hőbörög, tajtékzik.

Re: Dyra jegyzetei
gergovagygeo, 2015 júl 19 v, 12:05

Egyébként elmondom ez itt nem jellemző ránk... valamilyen formában mindenki teszi a dolgát... ezzel már sokmindent jóváírtunk önmagunk vagy Isten számára.

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2015 aug 07 p, 10:16Ááá ez annyira szép, hogy meg kellett osztanom

Re: Dyra jegyzetei
Teri, 2016 febr 16 k, 11:58

- LINK -

Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2016 febr 25 cs, 06:08

Nagyon jó kis írás az Origón.

- LINK -

ez a mondat ütős.

Az emberi agy tragikus vonása, hogy az értelem szabadsága helyett önigazoló prekoncepciók uralma alatt áll.


Re: Dyra jegyzetei
Dyra, 2016 máj 15 v, 08:34

https://goo.gl/photos/oSfut6p9v3a3Uq2B8