A vitatott Osho
Berill, 2010 jún 23 sze, 11:32

Sziasztok!

Már többször felmerült Osho neve beszélgetésünk során. Elhatároztam, hogy egy kis időt rászánok, és utána nézek a fickónak. Meglepetésemre többek között ezt is találtam:

- LINK -

Ki volt ő valójában? Majdnem költőien.....


Re: A vitatott Osho
Nati, 2010 jún 23 sze, 11:53

Hello Berill!

Az elmúlt időben én is nézegettem tőle videókat, de hamar abbamaradt, mivel közel nem hatott rám úgy, mint a Tolle videók. Végig az motoszkált a fejemben, hogy miért affektál? Olyan erőltetett lassúsággal, nyugalommal és a szavak végét 'elsziszegve' beszél. Nekem olyan mesterkéltnek tűnt.
A könyveit olvasva viszont sokszor éreztem az "igazságát" a dolgoknak, viszont a nem egyetértés is felerősödött bizonyos gondolatai iránt. Ki tudja? Talán azok a gondolatok hatottak rám, amelyeket ő is "összeollózott" a korábbi spirituális tudásból....?
Nem tudom, viszont félretettem az ő munkássáágát, mert lélekben Tolle ezerszer közelebb áll hozzám és jobban megértem. Viszont biztos vannak olyanok, akik az ő szavai által lettek, lesznek tudatosabbak. Ha ez igy van, akkor mindegy ki is volt ő....vagy ki nem!:)

Re: A vitatott Osho
timeless, 2010 jún 23 sze, 09:48

Berill írta ...

Meglepetésemre többek között ezt is találtam:

- LINK -
Hmmm. Szinte mondhatnám, hogy egyáltalán nem lepett meg amit olvastam a fenti linken. Egy két rövid előadását láttam csak, de amit igen furcsának találtam az a nagy aranyórája, a hipnotikus előadásmódja és a vulgáris, trágár szavak használata miközben ül a "trónján" és a lábainál lenn a földön "hevernek" a hívői.

Amikor ilyeneket mondott: " Jézus tele van haraggal és dühvel " " Jézus sétálgatott a követőivel, azzal a néhány ügyefogyottal akit apostolnak szoktak hívni " " szerencsétlen marhák, barmok ", na akkor azt mondtam oké itt fejezzük be. Egy tiszta tanító így soha nem nyilvánul meg!
Elismerem nagyon érdekes dolgokat mond és nagy tudású előadó, az egom csak úgy csüngött a szavain ahelyett hogy elcsöndesedett volna...

Valakinek bejön, míg másnak nem, nincs ezzel semmi probléma. Én személy szerint nem érzékeltem általa azt a csendet, letisztultságot, nyugalmat mint Tolle-nál, Papaji-nál vagy Ramana-nál.

Re: A vitatott Osho
András, 2010 jún 24 cs, 12:04

- LINK -

Re: A vitatott Osho
András, 2010 jún 24 cs, 12:06

András írta ...

Nem kell minden butaságot elhinni, amit az emberek írnak.

"Ki volt ő valójában?"
Nem volt, hanem van mindig, amikor jelen vagy.
Osho a világ egyik legnagyobb tanítója.

"Osho egy megvilágosodott mester, aki minden lehetőséget megragadva azon dolgozik, hogy az emberiséget átsegítse a tudat fejlődésének ezen a nehéz szakaszán."
(Dalai Láma Oshoról)

"Olyan erőltetett lassúsággal, nyugalommal és a szavak végét 'elsziszegve' beszél."

"..miért affektál?"
Nem affektál. :)
Kicsit úgy érzem, hogy Osho a fájdalomtesteteket felébresztette. Semmi baj.

Tolle a most hatalmában írja, hogy a gondolatok között egy rés keletkezik.

"mert lélekben Tolle ezerszer közelebb áll hozzám"

Osho,Ramana,Papaji és Tolle tanításai ugyanaz csak más szavakkal.

de én írtam chatboxba is hogy Tollet a legkönnyebb megérteni.

"András
jún 02 : 23:00
sztem a legkönnyebb megérteni:
Tolle -> Osho -> Niszargadata -> Jézus..stb."

általában azzal szokták támadni, hogy gyémántból van az órája nem aranyból. de ebben a videóban is(http://duckload.com/divx/ 3C3A3CE88A18B797.html) is épp megemlíti, hogy sokan azt hiszik, hogy gyémántból van pedig hamisítvány. engem az se érdekel, ha 1000 milliárdja van. a "tanítása" érdekel. az pedig csúcs.
mindezek ellenére én is Tollet ajánlom mindenkinek, mert egyszerűbb "megérteni".
nem kell foglalkozni Ramanával,Oshoval..senkivel Tolle bőven elég.
Re: A vitatott Osho
Berill, 2010 jún 24 cs, 10:38

12 éven felülieknek „gyermek” felügyelete mellett ajánlom a következőket.

Osho egy-két rövidebb írását elolvastam tegnap óta, és be kell vallanom, hogy Tolléhoz képest, az eddig olvasottak alapján, nem találtam benne újat. Viszont a más szóhasználattal és a lényeg eltérő hangsúlyozásával valami újat adott, vagy inkább egy érzésemet, sejtésemet tette tudatossá.

Idézem:
„Atishától származik „Az elme edzésének hét pontja”, melyek ujjak - hét Holdra mutató ujj. Ne hagyd, hogy az ujjak fogva tartsanak, ne válj túlságosan megszállottá.
Használd az ujjakat és felejts el őket, nézz arra, amerre az ujjak mutatnak. Ha látod a Holdat, ki törődik az ujjakkal? Ki emlékszik rájuk? Automatikusan lényegtelenné válnak, eltűnnek.
Ezért, azok számára, akik megtapasztalták a vallást, valamennyi „szent irat” véglegesen haszontalanná válik, minden módszer lényegtelen lesz. A célba érve az oda vezető út, feledésbe merül.”

Vagyis azt az érzésemet, hogy a Tolle gondolatai egy idő után elvesztik a rám gyakorolt hatásukat, sőt akadályokká váltak. Nem a hétköznapokra értem, mert a tudatlanságomban hatalmas kincs meglátásai, hanem a lét-közeli állapotban. Miért? Osho válasza erre:

„Míg ide elértél, akkora élményben volt részed, olyan mélyen megtapasztaltad a valóságot, hogy természetes módon ragaszkodni szeretnél hozzá. De ha függő maradsz, újra visszatértél ugyanarra az öreg útra: az elme visszatért a színleléshez. Ragaszkodj bármihez, és az elme visszatér, mert az elme: függőnek lenni. Tarts meg bármit, függj bármitől, és az elme visszatér, mert az elme függőség, rabszolgaság. Tulajdonolj bármit – akár egy spirituális módszert, egy meditációs módszert – tulajdonossá válva te is tulajdonított leszel általa. Nem számít, hogy az pénz, vagy rendkívüli jelentőségű meditációs módszer. Bármit tulajdonolsz, te is tulajdonított leszel általa, és félni fogsz, hogy elveszíted.”

Tehát mit javasol Osho:

“Egy módszer eldobásánál, nagyon ébernek kell lenni. Ha egyszer elértél valamit, azonnal dobd el a módszert, máskülönben az elméd azonnal belekapaszkodik a módszerbe. Így szól majd hozzád nagyon logikusan: "A módszer az, ami fontos".
Buddha szokása volt, hogy újra meg újra elmondta a következő történetet: Öt idióta halad el egy falu mellett. Az emberek meglátván őket nagyon elcsodálkoztak, mert egy csónakot cipeltek a fejükön. A csónak igazán nagy volt, majdnem agyonnyomta a szerencsétleneket, szinte haldokoltak a súlya alatt. Az emberek megkérdezték őket: Hát ti meg mit csináltok?
Erre a bolondok azt válaszolták: "Nem hagyhatjuk el ezt a csónakot. Ez az a csónak, amely a segítségünkre volt átkelni a túlpartról erre a partra. Hogyan is hagyhatnánk el? Ezért, és csakis ezért lehetünk most itt. E nélkül már régen meghaltunk volna még ott, a másik parton. Amikor az éjszaka közeledett, a túlsó partot ellepték a vadállatok. Teljesen bizonyos volt, hogy reggelre mind halottak leszünk. Soha nem hagyhatjuk el többé, örökre lekötelezettjei vagyunk. Ezentúl is tiszta hálával hordjuk ezt a csónakot a fejünkön.”

Szerintem Tolle meglátásaira is vonatkozik ez: tudatosság, most, figyelő tudatosság, jelenlét, belső energiamező stb.. Miért? Mert a megcímkézéssel és definiálással, bármi legyen az, elkezdődött annak a valaminek a birtoklása, amelybe viszont az ego már könnyedén kapaszkodhat. Persze mind ez az elme szempontjából igaz. Tudjuk, hogy a tudatosság, a most, jelenlét stb. a megnyilvánulatlan tökéletlen leiratai. Osho a megnyilvánulatlanról:

„Ezért nem beszélt a Buddha sohasem Istenről. Azt mondta: „Mi értelme Istenről beszélni azoknak az embereknek, akik alszanak? Alvás közben fognak hallgatni. Álmodni fognak mindarról, amit mondtak nekik, és megteremtik a saját isteneiket – ami teljesen hamis lesz, teljesen tehetetlen, teljesen értelmetlen. Jobb, ha nincsenek ilyen isteneink.”
Ezért nem érdekli a Buddhát, hogy istenekről beszéljen. Egyedül az érdekli, hogy felébresszen téged.
Azt mesélik, hogy egy megvilágosodott buddhista mester üldögélt egy este a folyóparton, élvezte a víz morajlását, a fák között elsuhanó szél hangját… Jött egy férfi, és azt kérdezte tőle:
– Meg tudnád határozni nekem egyetlen szóval a vallásod lényegét?
A mester csendben maradt, teljes csendben, mintha nem hallotta volna a kérdést. A férfi megkérdezte:
– Talán süket vagy?
A mester azt felelte:
– Hallottam a kérdésedet, és meg is válaszoltam! A csend a válasz. Csendben maradtam – ez a szünet, ez az időköz volt a válaszom.
A férfi nem volt elégedett:
– Nem tudok értelmezni egy ilyen rejtélyes választ. Nem fogalmaznál egy kicsit érthetőbben?
Így hát a mester beleírta a homokba az ujjával, apró betűkkel, hogy „meditáció”. A férfi azt mondta:
– Most már el tudom olvasni. Ez egy kicsit jobb, mint az előbb. Legalább van egy szó, amin elmélkedhetek. De nem tudnád még egy kicsit érthetőbbé tenni?
A mester megint leírta, hogy „meditáció”. Természetesen ezúttal nagyobb betűkkel. A férfi kissé zavarba jött, sértettség, düh támadt benne. Megkérdezte:
– Megint azt írtad, hogy meditáció? Nem tudnád egy kicsit érthetőbbé tenni számomra?
Mire a mester leírta csupa nagybetűvel: „MEDITÁCIÓ”.
A férfi annyit mondott: – Úgy látszik, őrült vagy!
A mester így felelt:
– Már így is nagyon sokat engedtem. Az első válasz volt a helyes válasz, a második már nem volt igazán helyes, a harmadik még rosszabb volt, a negyedik pedig teljesen rossz, mert amikor nagybetűvel írod a meditációt, istent csinálsz belőle.
Ezért írják az Isten szót nagy I-vel. Mindannyiszor, ha mindennél fontosabbá, egyedülállóan fontossá akarsz tenni valamit, nagybetűvel írod. A mester azt mondta:
– Már így is bűnt követtem el.
Eltörölte az összes szót, amit írt, és hozzátette: – Kérlek, az első válaszomra hallgass, csak akkor voltam igaz.”

Ha nem is a saját szavaimmal, de végre valahogy leírtam a bennem motoszkáló érzést. Ha esetleg valaki megértette az előbbi gondolatsort, akkor igyekszem még egyszer leírni…….magam sem értem, mert abszurd paradox, csak érzem.

Még egy dolog van Tolle, vagy akár Osho életében - ezt nem bírálgatásnak szánom-, amely gondolatra inspirál. Miért nem ismerem(jük) Tolle életét mélyebben? Az eddigi életét, hétköznapjait, tetteit stb.. Hiszen mindennapjaival tudna igazán hatni az emberekre. Ahogy a szülő viselkedése hat leginkább a gyermekére, és nem a sok beszéde. A beszéd elszáll, messziről jött bármit mondhat stb..
Tolle ellenpárjának érzem pl. Teréz Anyát, aki nem beszélt sokat, hanem tett. Az egész élete cselekvésből állt, és saját életével és hétköznapjaival mutatta meg a megnyilvánulatlant. Az egyik a szavak, a másik pedig a tettek embere? A lényeg, hogy mind a ketten ugyan oda jutottak el. Néhány gondolat Teréz Anyától:
A LEGSZEBB A VILÁGON
A legszebb nap?
A ma.
A legnagyobb akadály?
A félelem.
A legkönnyebb?
Tévedni.
Minden rossz gyökere?
Az egoizmus, az önzés.
A legszebb szórakozás?
A munka.
A legveszedelmesebb vereség?
A bátorság hiánya.
A legjobb tanítók?
A gyermekek.
A legszükségesebb szükségszerűség?
Önmagamat ajándékozni.
Mi boldogít a legteljesebben?
A másik embernek hasznára lenni.
A legveszedelmesebb hiba?
A rossz kedélyállapot.
A legközönségesebb érzés?
A bosszú és a gyülölet.
A legszebb ajándék?
A megértés, az együttérzés.
A nélkülözhetetlen?
Az otthon, a valahová tartozás.
A jóleső érzés?
A belső béke.
A legjobb megoldás?
Az optimizmus.
A legnagyobb megelégedettség?
Az elvégzett kötelesség.
A legnagyobb erő a világban?
A hit.
A legfontosabb emberek?
A szülők.
A legszebb a világon?
A SZERETET.Re: A vitatott Osho
András, 2010 jún 25 p, 12:05

Berill nagyon szépen tud fogalmazni az egód. Nagyon szép hozzászólásokat tud írni, és ezt nem gúnyból mondom.
Próbálj meg egy kicsit jelen lenni. Lazítani.
Ma nekem is nagyon jó napom van.
Megláttam, hogy az útszéli virágok milyen békések.
Nagyon jelen voltam és ilyenkor az emberek is sokkal nyugodtabbak,kedvesebbek velem. Persze azért, mert a világ csak belülről változhat meg. Ha békés vagyok, akkor békét tapasztalok. De ez a nyugodtság és kiegyensúlyozottság. Mindig elkap a nevetés, mert olyan mintha a mennyországba járnék. Szeretem az Életet. Olyan nyugi van. Minden olyan békés. Az Élet alapjáraton
békés és boldogító.

Re: A vitatott Osho
szinkronsuli, 2010 jún 30 sze, 10:04

Osho-t el lehet felejteni, főleg hogy van Tolle. Mindenki mutathat jó irányba itt-ott, néha, de talán az egészet kellene nézni.

Amit Osho Jézusról ír, azt is mutatja, nem látta ő át az egészet. (Félresiklott és egyéb formai dolgokkal kezdett foglalkozni, mint a weblap is mutatja)

Megjegyzem az Új Földben Tollénak 35 konkrét hivatkozása van Jézus mondásira, gondolataira és 18 Bibliai idézet. A lényeg, Jézus gyönyörű és egyenrangú "útjelző", teljes összhangban Tolle tanításaival, akit gyakran és szeretettel idéz.

Talán nem érdemes túl sokat olvasni, főleg másoktól, össze-vissza. Ez a széleskörű "érdeklődés" az egó munkája lehet, hogy elterelje a figyelmet a LÉNYEG-ről és önmagát erősítse. Ezt magamnak is mondom, hiszen minden bennünk van, sőt mi vagyunk.

A felébredés közelségét és/vagy magasabb fokát az egyre kevesebb olvasási igény is jelzi. Egyre kevesebb az "útjelző-igény".
Ferenc

Re: A vitatott Osho
Berill, 2010 jún 30 sze, 02:25

Köszönöm a dicséretet az egom nevében is! Bár egy kicsit reménykedtem, hogy némelyik gondolatom, ha nem is mindegyik, kicsit mélyebbről érkezik. Ha valami tényleg nem tetszik, írjátok meg! Csak ebből tanulhatok(unk)!
Ezek ellenére, még mindig kitartók Osho előbbiekben idézett néhány gondolata és a saját sejtésem mellett. Egy kicsit szemléletesebben még egyszer leírom ezt az érzésemet.
Tolle útjelző táblákról és kapukról ír. Vagyis a létbe vezető „módszerekről”. Ezek teljesség igénye nélkül: tudatosság, figyelő tudatosság, csend, belsőtest energiamező, elfogadás, most, itt, tértudatosság. Ezek a megnyilvánulatlan tökéletlen leiratai, a gondolat mögötti igazi lét bizonyos aspektusai. Végeredményben a lét megélésének szavakkal megcímkézhető tapasztalatai. A hétköznapi életben ezek külön-külön értelmezhetőek, sőt kivitelezhető útmutatást, irányt is adnak, de csak ennyit. Pl. Budapestre igyekszem és az útelágazásokban elhelyezett táblákról leolvasom a helyes irányt, akkor nem fogom a táblát kiásni és magammal cipelni. Mert ha így tennék, akkor Bp-re érve és ott bárhol felállítva teljesen értelmét vesztené. Megkockáztatom, hogy még akadállyá is válhat. Hangsúlyozom, hogy ez a megnyilvánulatlan megvalósítására vonatkozik. Ha a szenvedés világát nézzük, ahol az ego újból és újból reinkarnálódik ugyanabban a fájdalomtestben és gondolatban, akkor igenis nagy segítségünkre szolgálnak ezek az útjelző táblák, és kapuk.
Az egonak ez a birtoklási „ösztöne”. Annyira elkezdünk ragaszkodni a bevált útjelző táblákhoz, hogy amikor természetes úton bekövetkezne a megnyilvánulatlan megnyilvánulása bennünk, amikor létünk „önfenntartóvá”, ego nélkülivé válna, amikor magunk mögött hagyjuk a módszereket, akkor ez a birtoklási vágy nem engedi megvalósulni ezeket. Ehhez hasonló, hogy az ego képes a megnyilvánulatlanra, szenvedés-szenvedély mentességre, nirvánára beállított célkeresztünket átállítani és új célként a módszereket, a táblákat, sőt a megtapasztalt élményeket feltüntetni. Magamon is sokszor észreveszem, hogy a meditációim során már alig várom az addig felhalmozott élményeim újbóli átélését. Ez helytelen és a csak az egot engedtem vissza a kerti kiskapun.


Re: A vitatott Osho
Berill, 2010 júl 01 cs, 10:11

Osho a kreativitásról:

" Mindannyiszor, amikor teremtesz, érezni fogod az élet ízét - ez az intenzitásodtól, a totalitásodtól függ majd. Az élet nem egy filozófiai probléma, hanem egy vallásos misztérium. Akkor bármi ajtóvá válhat - még a padló takarítása is. Ha képes vagy kreatívan, szeretettel, totálisan csinálni, akkor érezni fogod az élet ízét."

Re: A vitatott Osho
szinkronsuli, 2010 júl 05 h, 09:57

Osho és Tolle ürügyén még mindig:
Az élet nagy misztérium, gondolattal fel nem fogható, de teremteni vagyunk itt valóban,
úgy tűnik nekem is. Egyek vagyunk Istenben, Tudatban, de hogy valamit megteremtsünk,
valakinek az ellenkezőjét is meg kell teremtenie.

Akik a "rablógyilkost" teremtik számtalan árnyalatban, kell nekik a tudattalanság, mint a
falat kenyér, nem? Másképp hogy lennének hitelesek? Nagy áldozata, vagy csak szép
feladata ez ama "teremtő-társainknak", akik erre hivatottak. Ha megteremtik, akkor
viszont már a "becsületes ember" egói is számtalan árnyalatban "tündökölhetnek". Persze
mindenki felébred előbb-utóbb, de addig is sok, szép, alaki, gondolati, erkölcsi formát
és ellentét-lehetőséget teremtenek ezek a "rablógyilkos-teremtő" fiúk-lányok itt a jó kis
káprázat-tér-időnkben. (Megveregethetjük spirituális vállaikat.)

Akkor hát az aranyórás, nőcsábász tanító (Osho) mellé is kell egy -az átlag ember számára
ügyefogyottnak tűnő- másik tanító is (Tolle)? Csak időben eldobjuk őket, nehogy
beleragadjunk valamelyikbe. (Ahogy Ti is írtátok.)

Csak nehéz (volt) megértenem, hogyan létezik, hogy Osho, a "nagy tanító" erre vetemedett:
" Jézus tele van haraggal és dühvel " " Jézus sétálgatott a követőivel, azzal a néhány
ügyefogyottal akit apostolnak szoktak hívni " " szerencsétlen marhák, barmok ".

Be volt lőve, vagy egyszerűen csak ez VAN? Minden létezik és vele az ellenkezője?

Egy biztos, Osho-t sokan tisztelik, sokat tanulhatunk tőle, (az aranyóráit és a csajokat
irigyeljük is, ez poén akar lenni!), de aki ítélkezik, nekem ugyan ne legyen tanítóm.
(Szólal meg az egóm, máris ítélkezve. De ez nekem mégis olyan, mint virágon a tintapötty.
Persze, miért ne? Ám legyen, máris megadom magam.)

De Jézust csak helyre szeretném tenni. Szóval, Jézus tanításai ma is tündökölnek, bár
kevesen értik. És ezek az "ügyefogyott apostolok" világmozgalmat hoztak létre (nem
aranyórákat gyűjtöttek, hanem ember-lelkeket), sok embert indítva el a spirituális úton.
Igaz, utódaik teljesen elferdítették Jézus tanításait, de ez más kérdés. Azért ez az
"elferdült kereszténység" ma is millióknak jelent lelki pótszert, egyeseket további útra
indít, és ez se semmi. (Már csak azért sem, mert VAN.)

De hát EZ VAN, minden szent, mi teremtünk mindent és az ellenkezőjét, mert hát csak
együtt létezhetnek. És nincs "rossz" meg "jó", stb, csak "szent teremtmény" és vele az
ellentéte, mint másik "szent teremtmény".

Ha itt-ott tévedek, semmi baj, akkor olyan tévedéseket teremtettem, hogy valaki
(k)"tündökölhet(nek)" az ellentéteivel. Én meg tanulok belőle.
Ferenc


Re: A vitatott Osho
Berill, 2010 júl 28 sze, 10:18

Az ego kíváncsiságának kielégítésére:

- LINK -
Re: A vitatott Osho
lángragyúlt, 2010 szept 08 sze, 02:33

Igen, Berill tájékozott és szépeket ír:-)
És Tolle és Osho és Richard Bach és Stuart Wilde és Luise L. Hay és Elizabeth Haits és sokan mások magasabb és különböző jelzőkkel illethető megvilágításból írnak - mert különböző ízlésű, hajlamú embereket hivatottak megszólítani. Amit mi tehetünk / minden szellemi beállítottságú tehet/ hogy próbálja a hasonlóságokat megkeresni. Persze - én is ki voltam akadva 2002-3 tájékán, amikor az ezo-hullám egoista gurukat dobott elém és úgy bemartak, hogy ihaj - de aztán jöttek az évek, a tapasztalatok, a csendbenlét, ima, meditáció, áhitat... és az elfogadás, élvezet, lelkesedés legyőzte a tények analizálását. Manapság már csak kicsit csodálkozok - és megyek tovább... új nap, új remények, feladatok...

Re: A vitatott Osho
xaby1, 2010 dec 29 sze, 04:31

Kell az Oshó, akinek a Tolle tana Tél (hideg), annak Oshó hótaposó:)
Tavasszal meg Qka (Az elme majd a következö télre próbál gondolni, be ne dölj!)

Re: A vitatott Osho
András, 2011 jan 04 k, 11:47Re: A vitatott Osho
hajni19840203, 2012 márc 01 cs, 11:18

"A mennyországot nem elérni kell, hanem megteremteni.
És ez tőlünk függ.
Ez a krízis lehetőséget teremt a bátraknak arra, hogy elszakadjanak a múlttól, és új módon kezdjenek el élni – nem kicsit másként, nem a múlt folytatásaként, nem jobban, mint azelőtt, hanem teljesen másho­gyan. Ami volt, annak teljesen meg kell halnia ahhoz, hogy valami új jöhessen a világra.

És ezt most kell megtenni – mert az idő nagyon kevés."
-Osho-


Miért mondja, hogy az idő nagyon kevés?

Re: A vitatott Osho
wlaci, 2012 márc 06 k, 05:37

Sziasztok!

Ha jól emlékszem 97db Rolls Royce autója is volt neki.

Lehet, hogy megbántva, megsértve érzed magad Osho által de ez pont az amit akar.
Ha az egód erős akkor rögtön reagál rá és ekkor te magad leplezheted le a saját egódat.

Érdemes elolvasni az önéletrajzi könyvét is.
Sok mindenre fény derül vele kapcsolatban.Re: A vitatott Osho
András, 2012 márc 09 p, 03:09

"-reggel 6 -kor kelek ,-iszom egy csésze teát -,másfél órán át --"

mekkora csésze az?