Melyik könyv sugárzik jobban?
Judit, 2009 nov 27 p, 08:08

Kedves Timeless!

Örülök, hogy megosztottad velünk Tolléval való első találkozásod élményét. Szeretnék reflektálni a "melyik könyve erőteljesebb" összehasonlításra. Tapasztalatom szerint mindenkinek az a könyv ad erőteljes élményt, amelyikkel először találkozik. Hisz a tanítás, amely a meg nem nyilvánultból Eckhart Tollén keresztül áramlik be a fizikai világba, minden műben azonos.

Utólag jöttem rá: Anthony de Mello könyveit azért szeretem, mert azok szintén ezt a minőséget hordozzák.

Az egó rangsorolja az embereket, a könyveket, az eseményeket... Engem például ezért zavart egy ideig a következő mondás: Tolle sokak szerint a ma élő mesterek legnagyobbika. Azután rájöttem, csak az elme rangsorol, és egy másik egónak van baja a rangsorolással. Mint ahogy például a fűzfa sem "tudja", hogy az egyik embernek ő a kedvence, a másiknak pedig a nyírfa. Egyszerűen csak létezik, függetlenül attól, hogy az emberi elme aggat-e rá valamilyen cimkét, vagy nem. Azóta, amióta erre ráébredtem, nem zavar, elfogadom, ha valaki rangsorol, hisz az egy szubjektiv nézőpont.

Judit

Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
timeless, 2009 dec 03 cs, 09:39

Szia Judit!

Írtad:
"Azóta, amióta erre ráébredtem, nem zavar, elfogadom, ha valaki rangsorol, hisz az egy szubjektiv nézőpont."

Igen ezt én is így élem meg és ez az elfogadás nyugalommal tölt el.

A könyvekkel kapcsolatban számomra mindegyik ugyan azt az üzenet hordozza mégis kicsit más megtapasztalást nyújtottak.
A megszólal a Csend nagyon mély hatást tett rám. A rövid, tömör felépítése kivételesen hozzájárult a Belső Csend megtapasztalásához.


Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
hajni19840203, 2010 jan 11 h, 10:24

Szia Judit, írtad, hogy "ha a magyar nyelven felíratozott dvd-ket nézed, vagy a könyveket, a cikkeket olvasod, ugyanazt a minőséget tapasztalod meg, mintha néznéd a Tolle tv-t." Igazad van, és ehhez már nincs is mit hozzátenni

Az egyik videón (már nem emlékszem melyiken) valami olyasmit mond, hogy az átlényegülés kb. két év alatt történik meg. Nektek erről mi a tapasztalatotok?

Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
Judit, 2010 jan 13 sze, 12:12

Hajni,

szerintem legtöbbünk szeretne Tolléval találkozni, hisz a személyes kontaktus az emberi kapcsolatokban fontosak.

Sajnos én sem tudok angolul, azonban gyanítom, bizonyos értelemben semmiről sem maradunk le azért, mert nem egyelőre nem elérhető számunkra a Tolle-tv. A netes tévé, könyvek, a dvd-k, az előadások mind-mind ugyanarról szólnak: a tudatosságról. Egy-egy alkalommal mire helyeződik a hangsúly? Az a közönség összetételétől függ.

Többször megtapasztaltam már: más oldalról közelítjük meg a tudatosság, a jelenben élés témakörét, mint ahelyen előre elterveztem.

Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
hajni19840203, 2010 jan 13 sze, 09:32

Én is nagyon szeretnék találkozni vele, bár már álmomban egyszer "eljött" és tanított Én az ágyon feküdtem, ő pedig egy széken ült a fejem felett. Arra már nem emlékszem hogy mit mondott, de arra igen, hogy nagyon fura érzés volt az egész testemben.

Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
noli, 2016 júl 06 sze, 04:18

Sziasztok!
Én mostanában találkoztam először Tolle munkásságával --, nem is foglalkoztam eddig ezotériával --, de ő rögtön "megragadott"! Én sem tudok jól angolul, mégis a magyar feliratokhoz szeretem hallani a hangját is, annyira sajátságosan szerény és egyszerű!
Azt szeretném elérni, hogy írott munkái olvasása közben is "halljam a hangját".:tango18:

Nóli

Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
noli, 2016 júl 06 sze, 04:24

tango18-ból nem lett EMÓCSKA?!?

Re: Melyik könyv sugárzik jobban?
noli, 2016 júl 24 v, 09:22

Most már én is elolvastam az első 3 könyvét. Rangsorolni nem tudnék, csak olvasási sorrendet javasolni: pont fordítva, mint ahogy írta azokat. De ez lehet, hogy mindenkinél más...