Komolyan kíváncsi lennék arra, hogy az agykontrollosok milyen elméleti hátteret találnak Tolle tanításaiban? "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
"Fedezd fel, mi az, amire minden más rávetül, és akkor a tiszta JELENLÉT-ként fogsz megmaradni"
Regisztrált tag #29 Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24 Lakóhely: Jelenlét Üzenetek: 251
én végeztem agykontrollt. jó dolog. aki ismeri Tollet az sokkal hatékonyabban tud teremteni.
Eckhart Tolle arra a kérdésre, hogy ismeri-e a Silva-féle agykontrollt, így felelt:
- Ismerem és kitűnőnek tartom, feltéve, hogy az alap megvan, ami a jelen pillanathoz való viszonyod. Ha az általad teremtendő dologra nem úgy tekintesz, mint eszközre, amivel megszökhetsz a jelenlegi, nem kielégítő életedből - akkor ez a fajta hozzáállás természetesen akadályozná a manifesztáló képességedet is. Ez a negativitás ugyanis nehezebbé teszi a dolgot. Bizonyos mértékig ugyan akkor is tudsz manifesztálni, ám a negativitás - anélkül, hogy tudnál róla - része lesz a teremtésednek. Ha azonban az alapot rendbe teszed, csodálatos dolog utána teremteni! Élvezed a teremtés örömét. Gyönyörű dolog! De nem az "akarom", a "szükségem van rá" pozíciójából! "Ne meditálj, legyél! Ne gondold, hogy vagy, legyél! Ne gondolkozz a létről, vagy!"
"Ismerem és kitűnőnek tartom, feltéve, hogy az alap megvan, ami a jelen pillanathoz való viszonyod"
Úgy gondolom, hogy az agykontroll számtalan művelőjénél ez az alap hiányzik.
Ha a jelen pillanatban való tudatosság hiányzik, akkor viszont az egyik legveszélyesebb módszer lehet, mível az Egot mérhetetlen módon megerősítve köti a jövőhöz.
Ekkor nemhogy a cél felé vezető eszköz lenne, hanem a legnagyobb akadályokat építi fel a kereső előtt. Főleg, ha az Ego spirituális álarcának a részévé teszik ezt a módszert.
[ Módosítva 2011 ápr 16 szo, 07:41 ] "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
"Fedezd fel, mi az, amire minden más rávetül, és akkor a tiszta JELENLÉT-ként fogsz megmaradni"
Ha az alapok rendben vannak, azaz kialakult és megerősödött a Jelenlét a mostban, akkor a tudat önmagára ébredt.
Ennek a tudatnak legjellemzőbb tulajdonsága a kreatívitás és így szerintem már nincs szüksége arra, hogy bármilyen módszert is alkalmazzon. "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
Regisztrált tag #29 Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24 Lakóhely: Jelenlét Üzenetek: 251
"Ha a jelen pillanatban való tudatosság hiányzik, akkor viszont az egyik legveszélyesebb módszer lehet, mível az Egot mérhetetlen módon megerősítve köti a jövőhöz."
Azért annyira csak nem. Megnézni a ValóVilág4-et az RTL-en az igazán veszélyes.
[ Módosítva 2011 ápr 16 szo, 02:04 ] "Ne meditálj, legyél! Ne gondold, hogy vagy, legyél! Ne gondolkozz a létről, vagy!"
"Ha a jelen pillanatban való tudatosság hiányzik, akkor viszont az egyik legveszélyesebb módszer lehet, mível az Egot mérhetetlen módon megerősítve köti a jövőhöz."
Azért annyira csak nem. Megnézni a ValóVilág4-et az RTL-en az igazán veszélyes.
Igazad van, a hétköznapi ember számára nem, mert csak tapasztalatokhoz juttatja és mélyebben megélheti, hogy a formák világában minden tűnékeny.
Én a keresőkre gondoltam!
"Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
"Teremtő képzelet vagy öncélú mágia? A hozzáállásod mindent elárul! Az alkímia szerint a rend törvényébe, a világ nagy szövetébe minden egyes ember kitéphetetlenül bele van szőve - mondja Dúl Antal. Azt nevezzük önzőnek és öncélúnak, aki kiemeli magát ebből, és a kis én fals szabadságtudatában él. Amikor ebben az elszakadtságban akar stabilitást, erőt és hatalmat szerezni, voltaképpen a lét egységének leszakadt állapotát erősíti. Lényegében ki lehet jelenteni, hogy a különlétet erősítő mindenféle mágikus befolyás a fekete mágia tárgykörébe tartozik."
A www.thesecret.hu oldalon többször olvasom, hogy a vágyott dolog ellenkezője valósul meg. Vadim Zeland szerint van erre energetikai magyarázat. Úgy tudom az agykontroll tanfolyamokon erről nem esik szó. Az emberiség egységéről még véletlenül sem beszélnek.
Regisztrált tag #36 Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13 Üzenetek: 195
Nem tanultam agykontrollt, és fogalmam nincs róla hogyan működhet ez a teremtés dolog Azt hallottam, hogy hinni kell benne és tenni is kell azért hogy megvalósuljon az amit szeretnénk. Nem tudom vajon így van-e, de ha igen akkor remélem ennek feltétele az, hogy "szívből jöjjön" amit szeretnénk és nem csak egy elmében fogant vágyból.
Ha minden vágyunkat valóra tudjuk váltani bármilyen teremtő technikával az valóban hasznos, vagy inkább csak egy játék?
Van, amikor "szívből jön" a megérzés az iránt hogy ennek kell történnie, és érzed hogy úgy lesz még akkor is, ha reálisan gondolkozva teljesen lehetetlennek is tűnik a megvalósulása.
S van amikor már úgy tűnik nem is te teremtesz, csupán az történik aminek "történnie kell", és az pont az amit szeretnél