Születésünkkor minden adottságunk megvan a repüléshez, de arra vagyunk kényszerítve, hogy zárt körben keringjünk saját énünk körül.
A kötél, amivel kipányváztak bennünket az önfontosság.
Amíg úgy érezzük, hogy mindennek mi vagyunk a középpontja, és mindig mienk kell, hogy legyen az utolsó szó, ebben a körben ragadunk.
Az összes ajándék közül, amit kaptunk, az önfontosság érzete a legvégzetesebb, mivel egy mágikus, élettel teli teremtményt arrogáns, nyomorult, báj nélküli szörnyeteggé változtat
C. Castaneda
"Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
"Fedezd fel, mi az, amire minden más rávetül, és akkor a tiszta JELENLÉT-ként fogsz megmaradni"
Mindig egyre kitágultabb, mélyebb, transzcendentálisabb élményeket keresni a valódi realitástól való szökés egyik módja, amely a saját idomított elménk terméke.
Egy éber, intelligens, szabad tudatnak miért kellene bármilyen "élmény" is?
A fény az fény, nem kér még több fényt "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
"Fedezd fel, mi az, amire minden más rávetül, és akkor a tiszta JELENLÉT-ként fogsz megmaradni"
Ha nem értitek meg, hogy az élet célja a szabadság, akkor nem tesztek egyebet, mint hogy elméletek, hitelvek, bölcseletek és vallások feltalálásával kalitkátok rácsait aranyozzátok
J. krishnamurti "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
A HALLGATÁS önmagában teljes folyamat; s éppen e folyamatból bomlik ki saját szabadsága.
De vajon az ember az odahallgatással törődik-e valójában, vagy inkább a belső zűrzavar hangjaira figyel? Ha úgy hallgatnál, hogy közben tudatában lennél konfliktusaidnak és ellentmondásaidnak anélkül, hogy bepréselnéd azokat egy megszokott gondolati formába - talán e zűrzavar is, úgy ahogy van, eltűnne.
J. Krishnamurti
Amikor belépsz a mostba, kilépsz elméd tartalmából. A gondolatok szüntelen áramlása lelassul.
A gondolatok már nem kötik le teljes figyelmedet, nem szívnak be teljesen.
Rések jelennek meg a gondolatok között: tágasság és belső csend. Kezded megérteni, mennyivel hatalmasabb és mélyebb vagy, mint a gondoIataid.
E. Tolle
[ Módosítva 2011 ápr 20 sze, 07:25 ] "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
"Hogyan lehet a tudatalattit egy csapásra megtisztítani a múlttól?
A lélekbúvárok szerint a tudatalatti részben vagy teljesen megtisztítható az analízis során vizsgálattokkal, feltárásokkal, bizalmas beszélgetésekkel vagy álomfejtéssel.
Így legalább "normális" emberi lényekké válunk, akik képesek alkalmazkodni aktuális környezetükhöz.
Az analízis folyamatában azonban mindig jelen van az elemző az alany, egy megfigyelő, aki értelmezi megfigyeléseit és ez már önmagában is kettősséget okoz, vagyis konfliktusok forrása lehet.
Azt tapasztaltam, hogy pusztán a tudatalatti elemzése nem vezet sehová.
Ezért teljes egészében elutasítom az analízist.
Abban a pillanatban, amikor tudatosul bennem az a tény, hogy az analízis semmilyen körülmények között sem szabadíthatja meg terhétől a tudatalattit, máris kivontam magam az elemzésből, nem foglalkozom vele.
Mi jöhet helyette?
Nincs többé elkülönült elemző, aki különbözik attól, amit vizsgál, hanem mindenki maga lesz saját elemzésének tárgya.
Megszűnik az elkülönülés.
Akkor pedig rádöbbenünk, hogy a tudatalattinak mennyire nincs jelentősége. "
Regisztrált tag #290 Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43 Üzenetek: 115
Kedves Stefi!
Vannak olyan pszichológusok -amilyen az enyém is-, akik teljes Jelenléttel tudnak ott lenni veled. Csak figyelnek, hallgatnak, mást nem is tesznek. Ez pont elég ahhoz, hogy aki készen áll, annál elindul az átalakulás az ő energiáinak, jelenlétének segitségével. Tudom, hogy magam gyógyultam meg a pánikbetegségből, de azt is tudom, hogy Enikő adta az "olajat" a gyógyulás tüzéhez.
Eckhrt is emliti, hogy azok a terapeuták a legsikeresebbek, akik már elhagytak mindenféle mószert, belefáradtak a különböző terápiák alkalmazásába, csak ülnek és figyelnek. Igy a gyógyulás ebben a térben magától megtörténik. Átéltem, tudom milyen ez!
Most kezdem a pszichológiát ősszel és remélem olyanná leszek mint Enikő, aki rengeteg ember életébe hoz megkönnyebbülést és gyógyulást!
Tudom, hogy nagy szükség van a jó pszichológusokra. Hangsúlyozom a jókra. Ki mit ért ez alatt az más. De én a tudatos, jelenlétet árasztó emberekre gondolok.
Azért is indítottam ezt a témát, mert úgy gondoltam, hogy az Élet egységére nagyon sok szép útjelzőtábla mutat.
Ezekből szeretnék minél többet itt látni, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ha sok útjelzőtábla mutat ugyanoda, akkor csak elindulunk végre és megtapasztaljuk, hogy mi az az Egység!
Üdv: Shaw
"Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"
Tudom, hogy nagy szükség van a jó pszichológusokra. Hangsúlyozom a jókra. Ki mit ért ez alatt az más. De én a tudatos, jelenlétet árasztó emberekre gondolok.
Szép napot! Nati
Kedves Nati!
A jó pszichológus egyik jellemzője, hogy mindig ott kezdi, ahol a másik éppen tart. A jelenlétével csak olyan esetben tud gyógyítani (mint a tied), amikor a másik személyben is ébredezőben van a Tudat.
Sok esetben azonban nem ez a helyzet, sok embernek arra van szüksége, hogy megtapasztalja a formák múlandóságát. Jobb formák teremtésére teszi őket képessé, csak azért, hogy azokban is csalódjon és a szenvedés és a tapasztalat ereje felébressze őt végre.
Üdv: Shaw
[ Módosítva 2011 ápr 21 cs, 03:11 ] "Megtartani a jelen pillanatot a maga teljességében, anélkül hogy bármi többet várnék el tőle"