Névnapok
Ma 2021. 11. 27, szombat, Virgil napja van.
Holnap Stefánia napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Tapasztalásaink.
<< Előző téma | Következő téma >>   

Figyelés a gyakorlatban

Oldal:       >>  
Szerző Üzenet
hajni19840203
2011 jan 31 h, 12:46 Nyomtatási nézet

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Eltűnődtem vajon segítene-e az, ha beszélnénk arról, hogy ki hogyan éli meg az adott helyzeteket? Például a gondolatok, érzelmek figyelését egy helyzetben. Szerintetek segítene? Beszélnétek róla?

...
Vajon mi történik akkor, amikor épp azon kapod magad, hogy felemelkedett a hangod és felébredt benned a düh. Egy pillanatra feleszmélsz, s látod egy helyzetben vagy amikor "tenni kellene valamit" "mondani kellene valamit" az elmédben már ott van a következő mondat ami dühösen távozni akar, s egy másik ami igazolja annak igazságát "...ezt kell tenni, mert..." S előtted áll az akire dühöd irányul, mögötted néhányan akik reakciót várnak tőled, neked pedig a pillanat töredéke alatt kell "eldöntened" sodródsz-e tovább vagy ... mi történik? Mit érzel? Mire figyelsz? Figyelsz?

Vissza az elejére
hajni19840203
2011 jan 31 h, 01:53

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Egy pillanat felnagyítva:
...magával sodor akkora erővel mint egy forgószél, és csak akkor eszmélek miután már felkapott és visz magával. Ilyenkor úgy tűnik a szavak maguktól jönnek, és a dolgok történnek de nem én cselekszem őket. A testem mozog a hangszálaim megrezegnek, s én látom ami történik de még erőm nincs a történést irányítani. Vagy talán mégis? Ez az a pillanat töredék, amikor dönthetek de miről? Már felébredtem, már látom mi történik, de mit is tegyek most? Az elmém üvöltené a következő mondatot, a testemben érzem a dühöt ami felkapott. Figyelem őket. Megjelennek a mögöttes gondolatok, amik fénysebességgel futnak át az agyamon. Hallom őket. A feszültség ott van a levegőben, szinte hallom a mellettem álló gondolatait "csinálj mostmár vele valamit mert..." A testem épp a következő lépést kezdi el megtenni, de már látom ... ... mit is tegyek most?
Itt ebben a pillanattöredékben felvillan ez a kérdés, és a lehetséges válaszok is. Mit várnak el tőlem, mit kellene tennem, mit akarok tenni, mi történik ha hagyom történni az eseményeket...

Ilyenkor szokott néha az történni, hogy a dolog megtörténik, az elme győz. De mégsem teljesen, mert jelen voltam annyira, hogy láttam mi történik.
Nehéz ilyenkor mindenre figyelni. Néha nincs annyi jelenlét amennyi kellene ahhoz, hogy átvegyem az irányítást. Persze amikor van elég jelenlét, akkor meglátom a forgószelet mielőtt még felkapna, és figyelem. De nehéz, amikor épp az esemény közepén ébredek rá arra ami történik.

huh, ezt szavakba önteni sem volt túl könnyű
ti hogy vagytok mindezzel?
Vissza az elejére
Nati
2011 jan 31 h, 05:30

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Szia Hajni! Mindenki!

Nagyon jó, hogy feldobtad ezt a témát, mert ezen én is sokat tűnődöm. Épp most vagyok túl egy fájdalomtest epizódon, ami vagy 3 napig tartott és biztosan a menstruációt megelőző feszült állapot is hozzásegitett a kimondottan erős fájdalom felébredéséhez. Bennem fokozatosan, óráról órára alakult ki, és mindvégig tudtam, hogy ébred. Ennek ellenére még ha az azonosulás nem is volt teljes, nem tudtam belőle kijönni. Annyira követelte a reakciókat és a konfliktust, hogy teljesen elsodort. De érdekes módon néha az érzésem muszály kiadnom magamból a haragot a keserűséget és a megbántottságot, különben felrobbanok, vagy gyomorgörcsöt kapok. Én is elgondolkodom abban a pillanatban, amikor érzékelem a fájdalomtest tombolását, elmém száguldását és a saját "vérszomjamat", hogy állj!......szállj ki!.....de mégsem tudom mit kéne tennem és nem tudom megállitani. Csak elfojtani tudnám és nagy önuralommal talán kivonulni a helységből és elhallgatni. De ez károsabb lenne, mint kiengedni a gőzt, mert az önbecsapás lenne.

Szerintem az is nagy eredmény hogy nem veszem magam annyira komolyan, mert valahogy végig tudom, hogy ez a fájdalomtestem és el fog múlni órákon, vagy pár napon belül.

Szerintem rengeteg tudatosság kell ahhoz, hogy még idejében el tudjuk kapni. A legnehezebb a kellős közepén kiszállni, hisz hatalmas az elme sodrása. De igy fejlődünk és még Eckhart is mondja, hogy a legtöbb embernek ezért meg kell dolgozni.

Hát ennyi.
N.
Vissza az elejére
András
2011 jan 31 h, 11:48

Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24
Lakóhely: Jelenlét
Üzenetek: 251
Nati nem probléma. A lényeg, hogy a szituáció után felismerted, hogy a fájdalomtested aktiválódott.
Minél több jelent viszel életedbe, annál hamarabb észreveszed, amikor a fájdalomtested aktiválódik.
Sajnos gyakorlás nélkül nem megy.

"Ne meditálj, legyél!
Ne gondold, hogy vagy, legyél!
Ne gondolkozz a létről, vagy!"
Vissza az elejére
neo
2011 febr 01 k, 01:46

Regisztrált tag #34
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 05:21
Üzenetek: 3
Sziasztok.
A gyakorlatban kell egy viszonyítási pont, ami nem más mint a jelen-lét és ez nem más mint a csönd. Minden ebből a csendből bukkan fel, majd merül el benne. Itt a figyelem a legnagyobb kincs, amire van is egy idézet: " figyelek és emlékszem hogy figyelek". Tehát a dolgok történnek, jönnek és mennek csak úgy maguktól. Belőlünk merül fel, majd bennünk csitul el, ebben vagyunk egyek. A figyelmet magát nem lehet megmagyarázni. Nincs más dolgunk, mint a figyelmünkre figyelni, a többi úgy is jön és megy
Vissza az elejére
András
2011 febr 01 k, 11:03

Regisztrált tag #29
Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24
Lakóhely: Jelenlét
Üzenetek: 251
ezt kell elolvasni: - LINK -

"Ne meditálj, legyél!
Ne gondold, hogy vagy, legyél!
Ne gondolkozz a létről, vagy!"
Vissza az elejére
mikevi
2011 febr 02 sze, 11:13
Regisztrált tag #576
Regisztrált: 2011 febr 01 k, 03:30
Üzenetek: 3
Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült regisztrálni, le is írtam a legutóbbi harcomat a tomboló fájdalomtesttel, a végén meg rossz gombot nyomtam... így elszállt.
A lényeg: Hajni és Nati, olyan találóan leírtátok a folyamatot, úgy tombol mint egy vihar, egy félmondattól felébred és átveszi fölöttem a hatalmat. Először csak egy rossz érzés, aztán elkezdenek jönni a sötét gondolatok a múltról, jövőről és tíz perc múlva már teljesen elural és nem tudom leállítani, egy-egy pilanatra sikerül megfigyelni, hogy mi történik bennem, illetve, "mit művelek", de megy tovább, bugyognak fel az újabb gondolatok és már semmi közük a pillanatnyi helyzethez, viszlát józan ész. De legalább már látom mi történik és nem hiszem el az egészet, tudom, hogy lecseng, megpróbálom a környezetem tudtára adni, hogy mi az ami fáj, de közben tudom, hogy nem ők okozták ezt az egészet.
Hát nagyon izgalmas és nagyon nehéz. Remélem idővel tényleg megtörténik a csoda és elveszíti az erejét.
Engem az érdekelne nagyon, hogy történt-e valakinek változás az életében, azáltal, hogy elfogadta ami VAN, elengedte az ellenállását?
Sikerült-e például a fájdalmat úgy megélni, megtapasztalni, hogy az nem szenvedés? Érzi-e valaki, hogy ő nem a teste, nem az érzelmei, hanem a tudat?
Vissza az elejére
neo
2011 febr 02 sze, 05:00

Regisztrált tag #34
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 05:21
Üzenetek: 3
Mire van szükségünk ahhoz, hogy a figyelmünket gyakoroljuk?: önfegyelem, önmérséklet, önvizsgálat stb. A cél szembenézni önmagunkal, ahhoz, hogy a sablon reakciókat tudatosítsuk. A gyakorláshoz pl. megszabhatunk bizonyos napszakokat, amikor nem vagyunk olyan tevékenyek és ezt fokozatosan kiterjeszthetjük az egész napunkra is. Elfogadni azt ami van azt jelenti, hogy szembenézni azzal ami van és ha szükséges cselekedni, vagy csak hagyni hogy tova tűnjön. Mindig olyan és annyi feladat hárul ránk, amivel épp szembe tudunk nézni. Bíznunk kell önmagunkban és az életben ami lényegében ugyanaz.
Íme egy tapasztalatom:
...egy buszmegállóban álltam éppen, amikor a jelenlétemre figyeltem, és ha azon kaptam magam, hogy elkalandozok, mindig azt mondtam magamnak, hogy "itt vagyok". Körülöttem gyerekek játszadoztak, amikor az egyik felkiáltott, hogy "itt vagyok, ragyogok". Villámcsapásként ért a dolog, aminek nagyon örültem. Nem fűztem hozzá semmit, csak a boldogság öntött el...
Élményekben gazdag gyakorlást Mindenkinek!

neo
Vissza az elejére
Nati
2011 febr 02 sze, 07:48

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Szia Kedves Mikevi!

Nagy szeretettel üdvözöllek közöttünk!
Nálam akkor kezdődött minden, amikor elfogadtam a számomra elfogadhatatlant. Ekkor történt meg a kegyelem. Pedig előtte olvastam ugyan Eckhartot de olyan erős volt az egóm, hogy félredobtam a könyvet, sőt el is felejtettem amit benne olvastam, mondván: igy lehetetlen élni, ez Buddháknak való!
Amikor tehát ösztönösen elfogadtam amit hónapokig nem tudtam, akkor az ellenállás és a fájdalom, a félelem eltűnt és ekkor biztonságot, védettséget és szeretetet éreztem. Ott kezdődött minden ami azóta is tart.

Önmagamat még mindig a formámmal azonositom és nem a tudattal. Legalábbis nagyrészben. Viszont megnőtt bennem az érzékenység a természetre, állatokra, embertársaim problémáira és érzek magamban valami nagyon tisztát és ártatlant és értékeset. Talán ez vagyok én? Nem tudom. Egyre inkább tudom figyelni önmagamat teljesen pártatlanul, itélkezés nélkül. De még mindig rengetegszer vagyok a jövőben és múltban és veszem semmibe a MOST-ot. Sokszor rámtör a türelmetlenség, hogy még mindig nem vagyok ott....mikor fogom már felismerni önmagamat és megvilágosodni...ilyenkor elégedetlen leszek és frusztrált. Aztán rájövök, ez az egóm csak! Semmi gond, ott vagyok ahol lennem kell.

Itt tartok én röviden. És ti?
Ölelés,
N.
Vissza az elejére
hajni19840203
2011 febr 02 sze, 11:58

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Köszönet mindenkinek aki leírta, leírja tapasztalatait!

Kedves Mikevi, kérdezted, hogy sikerült-e fájdalmat úgy megélni hogy az nem szenvedés?. Nem emlékszem vajon meséltem-e már itt (most nem keresgélek) de ebbe a témába tartozik úgyhogy leírom. Gyerekkorom óta rettegtem a sötétben, és csak lámpafénynél tudtam aludni. Már ismertem Tolle tanítását és gyakoroltam az érzelmek figyelését amikor egyik este megint rám tört a félelem. Egyedül voltam, de szólt a tv, égett a lámpa, minden villanyt felkapcsoltam, és mégis akkora félelem lett úrrá rajtam, amilyet eddig még nem éreztem csak teljes sötétségben. Nem is tudom leírni milyen szörnyű volt. Tudtam, hogy szembe kell néznem vele, mert ez így nem mehet tovább, hát elkezdtem figyelni. Nem tudom honnan lett annyi erőm hogy ezt megtegyem, de figyelni kezdtem az érzést. Az első másodpercek gyötrelmesek voltak, aztán valami kezdett megváltozni. Érzékeltem a félelmet, és elfogadtam, nem ellenkeztem csak figyeltem. Bár az érzés ereje nem csökkent, mégis valahogy "más lett azt érezni" Lassan nem szenvedőként, hanem figyelőként kezdtem érezni magam. A félelem továbbra is ott volt, de lassan kezdtem biztonságban érezni magam tőle. Éreztem hogy nem tud bennem kárt tenni. Ekkor a félelem alábbhagyott, viszont néhány pillanat múlva újra feltámadt olyan erővel, mint a tűz mikor benzint öntenek rá. Ha nem tudnám el sem hinném, hogy ezt "kibírtam". Csak figyeltem, és végül lassan elmúlt hátrahagyva a békét. Sokáig ültem ott csendben békésen, és egészen elalvásig figyeltem hátha újra feltámad, de nem tette. Néhány napig én voltam a legboldogabb, teljes sötétségben aludtam. Aztán kezdtem felfigyelni arra, hogy az elmém mondogatja esténként: "Biztonságosabb ha a tévét időzítőre állítom. Nem azért mert félek hanem..." áhhhhá, szóval megint itt van! Lekapcsoltam a tévét, korom sötét lett, és jött is! Sokkal kisebb volt az ereje és kevesebb ideig is tartott, de sikerült újra legyőzni. Nem hiszem, hogy minden félelmem elszállt, biztosan maradt még valamennyi, de ha jelentkezik már rögtön észre veszem és figyelem.
A hirtelen támadt dühöt viszont sokkal nehezebben tudom észrevenni. Olyan gyorsan és hirtelen jön és ...tudom gyakorlás
"Érzi-e valaki, hogy ő nem a teste, nem az érzelmei, hanem a tudat?" hát ez jó kis kérdés Mint egy lámpa ami néha csak pislákol, néha teljesen kialszik, néha erőre kap és szépen világít, aztán megint csak pislákol végül megint kialszik. Amikor szépen világít, akkor érzem hogy Vagyok, csend van béke és szeretet, mosoly az arcomon És van amikor arra eszmélek, hogy már megint eltelt fél nap azzal, hogy az elmémbe zárva gondolkoztam mindenféle hülyeségen. ...
...hát ez van mostanában
Vissza az elejére
Oldal:       >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu