Névnapok
Ma 2020. 8. 13, csütörtök, Ipoly napja van.
Holnap Marcell napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Válasz: Teri blogja
Köszi! Ez a srác tényleg "ott" van. :)https://www.
Írta: Roby_T
ápr 15 : 09:14

Válasz: Teri blogja
Milyen félelem van benned ? Talán attól félsz, hog
Írta: Teri
márc 31 : 00:57

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Kötetlen beszélgetések
<< Előző téma | Következő téma >>   

Fájdalomtest és várandósság

Szerző Üzenet
Nati
2010 nov 24 sze, 05:37 Nyomtatási nézet

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hátha valaki tudja a választ.
Amikor egy nő várandós lesz, azt mondják a hormonok játéka miatt érzelmi hullámzáson esetleg mély völgyeken megy keresztül ez idő alatt. Ezek az érzelmek lehetnek hirtelen jövő idegesség, ingerültség, félelem, düh, harag, kétségbeesés és megannyi más érzés....

Habár a köztudatban az él, hogy egy várandós nő röpköd a boldogságtól és fülig ér a szája....ha nem igy érez, akkor valami baj van vele, vagy nem anyának való...

Lehetséges e, hogy ilyenkor felébredhet a kollektiv női fájdalomtest és ez okozza a fenti érzéseket? Esetleg a női lélek valamiféle tisztuláson megy keresztül és az addig elfolytott érzések hullámokban törnek fel hogy végre felszabadulhassanak elzárt börtönükből?
Mert rövid ideig tartanak, jönnek és mennek, gyakran könny kiséri őket.

Ez az állapot felébreszti tán az egót is. Anya leszek!!! Végre tudom ki vagyok...mondja az ego. És mivel a folytonos várakozás állapotába lép az ember, mindig a jövőbe húzzák a gondolatok. Aggodalmak....megmarad? Mi lesz a következő vizsgálatnál? Minden rendben lesz? Mi lesz ha megszületik? Hogy fogom birni, jó anya leszek? Mi lesz ha....mi lesz ha....az ego hangjai.

Hogyan maradjon az ember tudatos ez idő alatt is és hogyan tudjon megmaradni a mostban, megtartani, azt a tudást, hogy semmi nincs, csak a MOST amikor az ego elhiteti, hogy minden fontos az elkövetkezendő 9 hónapban és utána történik majd.....?!....

Nagyon várom a segitségeteket akinek vannak itt gyermekei, tapasztalatai. Ezekről Eckhart sem beszél, a kismama fórumokon meg ugye pont ilyesmiről még véletlenül sem esik szó!

Szép napot!
Nati
Vissza az elejére
Plejádok
2010 nov 24 sze, 09:54

Regisztrált tag #331
Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23
Lakóhely: Bp. környéke
Üzenetek: 49
Szia Nati!
Sajnos a legőszintébb segítőszándékkal sem tudok Neked tanácsot adni. Ugyan van gyerekem, de mikor én átélhettem ezt a gyönyörű időszakot, még a spiritualitás szellője sem érintett meg. Ma már biztosan másként lenne, mert nagyon sok mindenben megváltozott az életszemléletem, gondolkodásom, de, csak elképzelés alapján nem lehet tanácsot adni. Mint minden más egyébbe is, csak akkor tudunk valamit igazán, ha átélhettük. Azt viszont már tudom, hogy a legnagyszerűbb dolog a világon, mikor Téged választ egy lélek arra a feladatra, hogy segíts neki itt, a földi létben elboldogulni.
Gratulálok, mert méltó vagy erre, hisz Téged választott!
Szeretettel: Plejádok
Vissza az elejére
Judit
2010 nov 25 cs, 06:45

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Nati,

először is gratulálok!

Az egyik legszebb mesterség a világon a szülőé.
Való igaz, hogy a női testnek is el kell fogadnia, hogy változáson megy keresztül, és a kis jövevény igényeinek is meg kell felelnie.

Annak idején én ezt a "feladatot" a következőképpen oldottam meg: megvettem az a könyvet, amely heti részletességgel leírta a baba fejlődését, mikor mire (ásványi anyag, vitamin...) van szüksége. Ez azért volt jó, mert akkor azt ettem-ittam, ami mindkettőnknek hasznos volt. (A kilenc hónap alatt végig kiváló vérképpel rendelkeztem.) Sajnos nem tudom a könyv címét, mert odaadtam valakinek, és nem kaptam vissza.

Az érzelmi hullámzás (hagyományos értelemben) nemcsak a terhesség időszakának a természetes velejárója. Nem tisztuláson megy keresztül a női lélek ebben az időszakban, hanem a jövő (félelem, bizonytalanság) és a múlt (tapasztalatai) közt ingázik az elme. A jövővel kapcsolatos félelmeidet kérdések formájában te magad is megfogalmaztad a leveledben. A múlt tapasztalatai (fájdalomteste) több részből tevődik össze. Tartalmazza szüleid rólad, illetve veled kapcsolatos érzelmeit, gondolatait, még a születésed előttieket is. Meg ott vannak a te fájdalomtesteid is, amelyek az előbbiekre adott reakciók (a magzati és a gyermekkoriak). Az egyetemes női fájdalomtestnek jóval kisebb a szerepe, mint ahogyan azt gondolnánk.

Hajni, azt ajánlom neked, engedd meg magadnak a sírást, az érzelmi hullámzást. Amint beleviszed az elfogadást a nem kívánt helyzetbe, abban a pillanatban egy pici tér keletkezik, amely lehetővé teszi, hogy az aggodalmaid, félelmeid csökkenjenek.

Senki sem látta még a tökéletes ember szobrát (legalább is én nem), így nem kell anyaként sem tökéletesnek lenni. Elég, ha úgy állsz a feladatokhoz, hogy "minden helyzetben megtalálom a megfelelő megoldást". Az előbbi kijelentés részint "megengedi" a tévedés lehetőségét és azt, hogy adott helyzetben tudjam korrigálni is a dolgokat, ha arra van szükségem. Vagyis előfordulhat: később, egy nap, egy hét múlva rájövök, van jobb megoldás, mint ahogyan az korábban képzeltem. Konkrét példa. Gyermekkoromban mindig piszkáltak (ötödik gyerek vagyok), ennek hatására eldöntöttem, az én gyerekemet megvédem a princeltetéstől. Igenám, a védelem mellett elkényeztettem. Azután rájöttem, ez sem az igazi. Akkor önvád és lelkiismeret furdalás nélkül kezdtem keresni a megfelelő megoldást.

Napközben "mantrázhatod" a következőt: lelki békét akarok, a lelki békét választom. Vagy vagyok, vagyok, vagyok, legjobb barátom a most.

A jövőtől való (alaptalan) félelmedet pedig az agykontroll gyakorlataival tudod csökkenteni. Egy papírlap bal oldalára írd le az összes aggodalmadat. A jobb oldalra pedig annak az ellentetjét. Majd napi rendszerességgel programozd azt, amit valójában szeretnél. Meglátod, sikerülni fog, mire megszületik a kisbaba, már "gyakorlott" anyuka leszel, aki minden helyzetben megtalálja a megfelelő megoldást. Tolle szavaival élve, tudni fogod, mikor és hogyan cselekedj, vagy épp nem tegyél semmit.

Eredményes gyakorlást kívánok: Judit
Judit
Vissza az elejére
Ági
2010 nov 25 cs, 11:30
Regisztrált tag #101
Regisztrált: 2010 jan 18 h, 10:35
Üzenetek: 30
Szia Nati
Érzelmi hullámzással kapcsolatban lenne pár gondolatom :
Elképzelhető, hogy rosszul reagálunk PL:felmerülnek olyan gondolatok, hogy kövér vagyok, nem adják át a helyet észre sem vesznek, nem szeretnek, mások negatív élményei a szüléssel kapcsolatban amit megosztanak velünk, a tv-ben ahogy kezelik ezt a témát, üvöltve szülés stb.
Ezeket a gondolatokat kellene esetleg fülön csipni ami kiváltja a rosz érzelmeket.
Csöndes érzelem mentes megfigyelöként jelen lenni
Vissza az elejére
Nati
2010 nov 25 cs, 04:21

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Drága Plejádok, Judit, Ági! Nagyon köszönöm hogy válaszoltatok, hogy segitetek, hogy gondoltok rám!
Puszi
Vissza az elejére
hajni19840203
2010 nov 30 k, 12:30

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Szia Nati, szintén hasonlókat éltem át a terhesség alatt, bár én akkoriban még hírből sem hallottam a spiritualitásról. Az érzelmeimet volt a legnehezebb kezelni, hiszen mindenen elsírtam magam többnyire az örömtől. De a negatív érzelmek is szinte a duplájára nőttek -köztük a félelem a sötétségtől, és fogalmam sem volt hogy mit tegyek velük. Azt tudom tanácsolni, hogy figyeld a sok aggodalmas gondolatot ami megszólal a fejedben. Hallgasd meg őket, de csak mint figyelő, és ne adj igazat egyiknek sem, ne tégy rá "Ez Fontos" pecsétet, csak hallgasd meg őket, majd megérzésből cselekedj. A terhesség alatt engem is foglalkoztatott a sok ilyen kérdés hogy "mi lesz ha..."- de azért valahol belül mindig éreztem, hogy bármit is gondolok úgyis minden úgy lesz ahogyan lennie kell : )

Írod "Hogyan maradjon az ember tudatos ez idő alatt is...."
Úgy, hogy figyelsz. Nekem az segít, ha naponta többször figyelmeztetem magam rá "Figyelj!" A kisfiammal is szoktunk ilyet játszani. Belenézek a szemébe, és nagyon lassan felemelem az ujjam, majd szintén lassan azt mondom "figyelj" és akkor néhány pillanatig nagyon figyelünk : ) S amikor látom, hogy éppen kezd elveszni a figyelme, akkor csinálok valami vicceset, vagy megemlítem a sarokban a pókot, esetleg egy kismadarat a fán. Így a következő alkalommal is szívesen fog majd figyelni : ) Így hallgasd, figyeld, érezd ami megjelenik itt és most. Többek között ezt a mondatot is amit ide leírtál, ami előtte megfogalmazódott a fejedben figyeld meg, hallgasd meg.
Amikor ezt olvastam "...hogyan tudjon megmaradni a mostban, megtartani, azt a tudást..." erre egy új kérdés fogalmazódott meg: Kell -e bármilyen tudást megtartani? Nem. Semmit sem kell megtartani. : )

tudod, mint a papagájok azon a szigeten "Figyelem, itt és most"
Vissza az elejére
Nati
2010 dec 02 cs, 12:13

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Kedves Fórumtársaim!
Ez a kis lélek úgy döntött valamiért, hogy nem születik meg. Elment tegnap este. Szomorúságot, önvádat és ürességet hagyva maga után. Elfogadom, mást nem tehetek és reménykedem, visszajön még hozzánk!
Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat.
Sok szeretettel,
Nati
Vissza az elejére
Ági
2010 dec 02 cs, 01:42
Regisztrált tag #101
Regisztrált: 2010 jan 18 h, 10:35
Üzenetek: 30
Drága Nati
Vissza fog jönni hozzád
Nagyon sok sok szeretettel
Ági
Vissza az elejére
lángragyúlt
2010 dec 08 sze, 01:25

Regisztrált tag #403
Regisztrált: 2010 szept 08 sze, 01:30
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 25
Kedves Nati! Kedves Mindenki!

Az én kislányom (18 éves) "először" 1991-ben majdnem megszületett, de a 12. héten történt valami - - - aztán pár hónap múlva úgy döntött, hogy mégegyszer megpróbálja - elindult a Folyamat, és 1992. augusztus 20-án 4050 grammosan Megszületett a tapasztalások világába.
Mi anyák - és a majdnem anyák is - átéljük a tapasztalások világának viszonylagos - bizonytalan érzését. Nem mindig kellemes ez személyiségünknek.
A fiam 1988-ban született - ha úgy vesszük Ő már indigó gyermek - valóban csodálatos lélek! A fogantatása is 1 év házasság után tudatosan megtervezett volt, de valóban tudatos életem már a lányommal való terehességnél bontakozott ki - olvastam a Naw-Age-s könyveket, már a terhesség alatt gyakoroltam a test-kontrollt, stb. Szóval elmondhatom, hogy az az áldott állapot, amikor az anya tudatosan vállalja a terhességet és a Mindenben Létező ajánlásai szerint él!"Ne csak szavakban mutass barátságot, hanem ízzék szíved szerető kedvességgel mindenki iránt, akivel utadon találkozol." - Bahá'u'lláh
Vissza az elejére

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.

Teri
máj 14 : 13:27
Ibolyka, már senki sincs itt, FB-ra (meg nemtudomhova) átmentek, ott van Tolle oldal, ott kérdethetsz, innen viszont letölthetsz ezt azt

Teri
máj 14 : 13:23

Ibolyka
máj 12 : 14:18
Sziasztok! Csodás délutánt mindenkinek!
Én most ismerkedem.Ti itt aktív életet éltek?


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu