Névnapok
Ma 2021. 10. 20, szerda, Vendel napja van.
Holnap Orsolya napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Blogok
<< Előző téma | Következő téma >>   

Judit blogja

Oldal:       >>  
Szerző Üzenet
Judit
2010 jan 20 sze, 07:30 Nyomtatási nézet

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Első találkozások

Nem, nem véletlenül írtam többes számba a találkozást, kettőről írok most fordított időrendben.

Ennek a honlapnak a létrehozójával, Lalival pár évvel ezelőtt Szegeden, az Agykontroll-klubban találkoztam. Ott kezdtem el vetíteni Tolle dvd-it, amelyek Az örökké való megérintése összefoglaló címet viselik.

Nagyon-nagyon örülök, hogy Lajos megteremtette ezt a weblapot.


2000-ben Michael Carayon (francia természetgyógyász, pszi-sebész) képzésén vettem részt. A korábbi, természetgyógyászattal kapcsolatos tanulmányaim a fizikai világhoz kapcsolódtak. Annak ellenére írom ezt, hogy az auraérzékeléstől kezdve a különböző földsugárzások mérését is akkor tanultam meg.

Azzal a céllal jelentkeztem Michael tanfolyamára, hogy a lehető legegyszerűbb (eszköz nélküli) energetikai gyógyítómódszert sajátítsam el.
Döbbenetes volt számomra, hogy se aura... se hatodik érzék... se semmi hasonló dologról nem volt szó, mint általában az energetikával kapcsolatos képzéseken.

Annál többet foglalkoztunk a Tudatmező tágításával, energiáink és tudatos fogékonyságunk fejlesztésével. A koncentrációnk javításával és irányításával. A gondolat és a Tudat megkülönböztetésével. (Nem véletlenül írom nagy betűvel a Tudatmező és a Tudat szavakat. Valóban nagy a különbség a hagyományos értelemben és Michael által alkalmazott tartalom között.)

Michellel havonta egy nap találkoztunk egy éven át. Mindannyian, akik nála tanultunk, hatalmas változáson mentünk keresztül.

Egyetlen dolog hiányzott csak, nem volt jegyzetünk. Ő minden fontos dolgot elmondott szóban. Csak hát az elme... tudod... mindig akar valamilyen fogódzót, kapaszkodót...

Kérj és megadatik. 2001-ben megjelent Eckhard Tolle: A most hatalma című könyve.

Így teljesüljön minden kívánságom. Bár 2001 nyarán véget ért a tanfolyam, Tolle könyvei tovább segítenek az utamon.

Visszatérve a közelmúlthoz: tavaly, 2008-ban olyan klubot hoztam létre Szegeden, ahol nem a dvd-ket vetítem, hanem gyakoroljuk a jelenben, a mostban élést.

Terapeutaként már régen így dolgozom,
hagyom, hogy az energia úgy áramoljon a hozzám fordulóhoz, ahogyan az számára szükséges.

Célom: jelenlétemmel a környezetemben lévőket arra késztessem, hogy ők is felébredjenek és saját életüket éljék.


[ Módosítva 2010 jan 24 v, 07:48 ]

Judit
Vissza az elejére
Judit
2010 jan 22 p, 10:28

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
A programozás segít vagy gátol?

Általában úgy kezdődnek a klubfoglalkozások, hogy megbeszéljük, kinek milyen tapasztalatai voltak, esetleg támadt-e valamilyen nehézség a jelenléttel kapcsolatosan az eltelt két hét alatt. Tegnap elmaradt, ugyanis négy új látogatót köszönthettünk sorainkban.

Ami viszont soha nem marad el, és természetesen most sem: a programozás. A foglalkozás elején a bemutatkozással együtt mindenki kérheti, hogy a nap végén egy-két fontos céljának adjunk mi is energiát. Miközben lejegyeztem a vágyakat, két fontos tisztáznivaló merült fel.
[b]
1. Van amikor nem pozitív kívánság megerősítését kéri az ember, hanem egy nehéz élethelyzet megoldásához kíván segítséget kapni. A kérés végén rendszerint elhangzik: az történjék, ami számomra a legjobb. (Sokszor a félelem miatt - hátrányt fogok szenvedni - akarja kibiztosítani az ember magát!)

Pár hónappal ez előtt hasonló kérés hangzott el. Nem tudtuk pontosan, milyen témában várja társunk a pozitív végkifejletet. Annyit mondott: évek óta megoldatlan peres ügy végére kellene pontot tennie a bíróságnak. Azért programozzunk, hogy ő nyerjen. Segítsünk azért is, mert neki nem telik ügyvédre, így önmagát fogja képviselni. Ahogy közeledett a tárgyalás napja, a találkozókon egyre feszültebbé vált Zoli.

Végül csak megkértem, mondja el bővebben, részletezze már jobban az affért. Talán más megoldás is lehetséges, mint a per. Ha az embernek csak egy módszer körül forog a gondolata évek óta, akkor nem vesz észre más lehetőségeket.

Két család él egy helyrajzi számú telken. Zoliék szerették volna bevezettetni a vizet a lakásba. A szomszéd azonban évek óta megakadályozta, mondván az ő kertjét ne túrják fel a csövek lefektetésével. Emiatt Zoliék arra kényszerültek, hogy kannában hordják be a kinti csapról a mindennapi használathoz szükséges vizet. Mondanom sem kell, évek alatt jó nagy adag negatív érzelem és gondolat gyűlt össze a hátrányt szenvedő család energiamezejében.

A történetet hallva, Zolit arra kértem, küldjön békét napi rendszerességgel a szomszédjának, és modja a "történjék az, ami a számomra a legjobb" helyett, "történjék az, ami minden érintett számára a legjobb". Megfogadta a tanácsot.

Zoli a tárgyalás előtti napon még megpróbálta jobb belátásra bírni a szomszédot. Az gondolta, valami csoda történt. A szomszéd készségesen beleegyezett a vezeték lefektetésébe, amit ő egy köszönömmel elfogadott. A másik felet pedig társunk egyszerű reakciója lepte meg.

Amint Zoli feladta a belső ellenállását (ami persze nem megy könnyen), megérkezett a legmegfelelőbb megoldás. Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor úgy tűnik, hogy veszteséget szenvedett az ember, azonban saját tapasztalatom alapján állíthatom, hosszú távon nagyobb nyereséget hozhat a pillanatnyi hátrány.


2. Az egyik agykontrollt gyakorló fölvetette: a jelenben élés, vagyis a múlt és a jövő kiiktatása hogyan egyeztethető össze a programozással?

A programozás és a jelenben levés nem zárja ki egymást. Egy paradoxonról van szó amikor az idő kiiktatásáról, a Mostba belépésről beszél Tolle. Ugyanis idő kell ahhoz, hogy megszüntesse az ember az ego uralmát cselekedetei és érzelmei felett. Erre Tolle azt a kifejezést használja, hogy visszacsúszik az ember a tudattalanságba.

Kvantumugrás nak nevezik azt, ami Eckhart Tolléval történt.
Egy példa talán segít jobban megérteni. Képzeld el, hogy az általános iskola első osztályába jár egy gyerek. A tanár bármilyent technikát is alkalmaz, a nebuló az év vége felé alig tud számolni, írni és olvasni. Egy szép májusi reggel azonban arra ébred, hogy tisztában van a relativitás elmélettel, nemcsak magyarul, hanem angol nyelven is kiválóan ír és olvas.

Jó lenne így ébredni?

Van egy rossz hírem, nekünk, többieknek - fájdalomtest nagyságától függően - hosszabb időre van szükségünk ahhoz, hogy ezt az állapotot elérjük. Azért van egy jó hírem is, a megfelelő programozás segíthet a lerövidítésben. Érdemes reggelente rendszeresen meditálni, elképzelni: otthon, a munkahelyen, az utcán jelen vagy az éppen gyakorlott rutintevékenységben.

Írtam egy meditációt - Bőség címet adtam neki - a belső bőség felébresztése céljából, hisz belső világunk teremti meg külső világunkat. Ha bennem ínség van, a környezetem is azt tükrözi vissza. Tapasztalataim alapján megérte elkészítenem.
Az egyik barátnőmben ennek a meditációnak a hatására fogalmazódott meg: azért sikertelen a vállalkozása, azért nincs pénze, mert úgy érzi (persze tudattalanul), hogy nem "illik jobb anyagi helyzetben lenni" a közvetlen környezetében élőknél!

Mit mondjak, ezt az önkorlátozó hiedelmet sem lehet az egyik pillanatról a másikra elhagyni. Bár lehetne! A mentális szemétnek, nem kívánt negatív érzelmeknek és gondolatoknak hagyományos értelemben rengeteg megsemmisítőt kellene létesíteni. A legprofibb, ami már létezik: MOST.

[ Módosítva 2010 jan 23 szo, 07:02 ]

Judit
Vissza az elejére
Judit
2010 jan 22 p, 10:31

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Reaktivitás vagy szabadság

A legutóbbi klubfoglalkozáson gyakoroltuk a tudatos járást, a szemlélődést, a tudatos légzést, valamint megszélgettünk a fájdalomtest különböző tulajdonságairól: a formájáról, a színéről, és persze hatásmechanizmusáról is.

A fájdalomtestek működését sikerült egy nagyon szemléletes példával elmagyarázni.

Az egyik barátom mesélte, hogy a munkahelyén két nagyon nehéz természetű emberrel kell egy projektben együttműködnie. Részint félt a kihívástól, részint meg örült, mert így élesben gyakorolhatta a jelenlét, a mostban levés áldásos hatását.

Az egyik kollégája, Laci általában rossz kedvűen, morogva érkezik, ha véletlenül nem ez történik, fél órán belül sikerül dulifulivá válni. Semmi sem jó neki, mindenkit és mindent kritizál. Úgy tűnik, mintha szivességet tenne másoknak amikor a saját munkáját végzik.

Az év vége közeledtével mindenkinek ki kell vennie a szabadságát, így hát a barátom is bejelentette, jövő héten szabadságra megy. Ez az információ bekapcsolta Laci fájdalomtestét: mindent neki kell megcsinálni, bezzeg ő nem tud pihenni...

Barátom, aki régebben (tudattalanul az áldozat szerepét játszotta) ilyen helyzetekben ideges lett, nem szólt vissza, csak lelkiismeret furdalása lett. Vagy visszakozott és ugrott a szabadsága, vagy nem dolgozott, de pihenni sem tudott rendesen, mert mardosta az önvád.

Most pedig lelkendezve mesélte: hagyta, hogy akadálytalanul keresztüláramoljon rajta a másik mondandója, és nyugodtan tölti el az elkövetkező hetet. Mást is megtapasztalt: a Laci is hamarabb abbahagyta a morgolódást, mint régen. Azzal, hogy a barátom nem lépett reakcióba, így nem tudott a másik fájdalomteste sem táplálkozni, úgy is mondhatnánk, sikerült kiéheztetni azt.

Régebben szabadidejének egy részét mozizással töltötte. Különböző megoldásokat kreált utólag egy-egy történethez. Természetesen hiába, mert utólag már nem tudja meg nem történté tenni az adott eseményt. Most már tudatosan megengedi, hogy adott esetben megkevesbedjen az egója.

Boldog, mert a jelenlét hatalmas szabadágot hozott az életébe.


Judit
Vissza az elejére
Judit
2010 jan 30 szo, 09:51

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Érdemes gyakorolni!

Gyermekkorban fel sem merül bennünk, hogy abbahagyjuk az erőfeszítést, vagy is addig-addig ismétlünk egy-egy tevékenységet (például a járás gyakorlása – hol neki iramodunk, hol elbotlunk, azonban mindig felállunk és újra próbálkozunk), amíg el nem érjük célunkat. Mindeközben figyelmen kívül hagyjuk az időráfordítást. Persze az utóbbit könnyedén tesszük, mert még nem alakult ki bennünk a teljesítménykényszer.

Sok felnőtt kudarcként éli meg, ha valami nem sikerül azonnal, vagy kevés gyakorlás után türelmét veszti. Viszonylagos a „kevés gyakorlás”, talán helyesebb a nem elég. Kifejtem bővebben, miért a nem elég gyakorlás a helyesebb!

Két hónapja felhívott telefonon az egyik ismerősöm, Kati. Örömmel újságolta, megismerkedett egy fiúval, aki felkeltette az érdeklődését, és úgy tűnik számára, kölcsönös a szimpátia. Két héttel később csörög a telefonom, a vonal mások végéről Kati kétségbe esett hangját hallottam, teljesen kiborult. Hiába találkozgattak a fiúval, még sem sikerült szorosabbra fűzni a kapcsolatukat. A lány szavaiból azt a következtetést vontam le, hol magában keresi a hibát, hol pedig mérhetetlen csalódottság, frusztráltság keríti hatalmába. Nagyon dühös volt, mert 5-6 éven keresztül dolgozott azon, hogy megszüntesse a másik nemmel kapcsolatos előítéletességét. Úgy gondolta, most itt az ideje, hogy az erőfeszítéseiért viszonzásképp megkapja ezt a férfit. Velem szembeni neheztelést is éreztem a hangjában, amikor arról beszélt, hiába mondogatta az általam tanácsolt mondatot: „Történjék az, ami a legjobb!”. Nem azt történt!

Gyanítom, Kati esete nem egyedi!

Az ember társas lény, szeret tartozni „valakihez”, keresi a párját. A vágy erőssége az életkortól, habitustól függően változik. A vágyakozással szemben ott van a másik nagy erő, a belső ellenállás, valamint az önkorlátozó hiedelmek nagyon széles a palettája: kezdve a fogantatás minőségétől, figyelembe véve az anya viszonyát a magzathoz (például várta-e a babát?), majd a megszületés utáni élet érzelmi színvonalát (hogyan bánnak vele: szeretik-e vagy elutasítják?).

Kati példájánál maradva, éreztem, nem a jelenlegi kudarc borította ki ennyire, hanem azoknak a csalódásoknak az ereje tört felszínre, amelyek az élete folyamán érték, és ugyanazon a frekvencián rezegnek, mint a mostani. Vagyis többek közt a gyermekkorában megélt elutasítottság érzése aktivizálódott benne. Ilyenkor mondják nekem a barátaim: könnyű neked, hisz a munkádhoz kapcsolódik az ilyen típusú blokkok oldása! Mit csináljuk mi, akik nem tudnak maguktól ilyen mélyre „visszamenni”? Ekkor szoktam tanácsolni: gyakorold a jelenlétet. Bármelyik technikát alkalmazza az ember napi rendszerességgel, az által oldódnak, csökkennek az évtizedek alatt az energiarendszerben (aurában) és a fizikai testben lerakódott negatív gondolatok és érzelmek összessége. (Meditáció során néha látom, ahogyan egy-egy gondolatminta elhagyja az aurámat.)

A technikák közül kettő a kedvencem. Az egyik a belső test tudatosítása. Többek közt azért, mert ezt bárhol, bármikor gyakorolhatom. Például a munkahelyen a számítógépasztal mellett ülve azonnal kiegyenesítem a hátizmaimat, amit figyelek a belső testemre. A derékfájás egy része azért jön létre, mert a stressz hatására bekeményednek az izmok, a gerincoszlop nem tud könnyedén mozogni, minek következtében kialakulhat a porckorongsérv. A belső test tudatosításával azonnal oldom a napi stressz egy részét.

A másik kedvencen az OM kántálása. Az utóbbi meditációt fél-egy órán keresztül egyedül gyakorlom úgy, hogy félhangosan vagy magamban mondom az OM mantrát, és tudatosítom a két OM közötti szünetet, a csöndet. Ilyenkor látom, ahogy negatív gondolatentitások hagyják el az energiamezőmet (az aurámat). Érdemes tudni: a rendszeres gyakorlásnak van mellékhatása is. Vagyis nemcsak a pozitív tulajdonságok megerősödnek meg, hanem a negatívok is. Amikor a szántóföldet megtrágyázzák, akkor sem csak a kultúrnövényeket éri az áldásos táp, hanem a gazt is, és az is növekedésnek indul. Vagyis figyelni kell a gyomlálásra. Az egyik legjobb módszer a jelenlét. Az is előfordul, hogy külső segítségre van szüksége az egyénnek, mert elakadt, nem tud továbblépni.

Vannak olyan negatív gondolatentitások, amelyektől rövid idő alatt meg lehet szabadulni, és vannak olyanok is, amelyek képletesen szólva olyanok, mint az ezerkarú polip: bár a felszínen elkülönült a negatív érzelmeknek, gondolatoknak azonos az eredője. Idő, kitartás, türelem és belső fegyelem szükségeltetik a polip semlegesítéséhez.


Judit
Vissza az elejére
Judit
2010 febr 12 p, 12:10

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Olykor a kevesebb több

Mostanában többször találkozom olyan emberekkel, akik sokat tesznek a közvetlen és a tágabb környezetükért. Örömmel adnak másoknak figyelmet, időt, energiát, ha kell, pénzt is. Bármilyen formában nyilvánul meg a segítségnyújtásuk, sosem várnak ellentételezést.

Az egyik azért nem, mert emlékszik arra, milyen nehéz volt annak idején, amikor neki egyedül kellett bizonyos helyzetekben helytállnia, pedig örömmel fogadta volna egy bölcs, tapasztalt ember tanácsát.
A másik úgy érzi, ő boldog, ha adhat. Nem, vagy csak nehezen fogad el segítséget, ajándékot, legyen az bármilyen csekély. Észre sem veszi, hogy ezzel a viselkedéssel megbántja az adományozót! Az utóbbi úgy gondolja, az általa örömmel adott tárgy nem nyerte el a másik tetszését!

Mindkét adakozó temperamentumos, gyors, mozgékony, lendületes, a család motorja. Igen ám, csakhogy minden motor elfárad, elhasználódik egyszer.

Furcsa látni a velem szemben ülő embert, aki segítségért fordul hozzám, mert nem érti, miért betegszik meg. Nyugtalanítja, hogy a testében különböző helyeken bukkan fel megmagyarázhatatlan elváltozás, amely hol érzetként, hol pedig kedvezőtlen laboreredmény formájában realizálódik. Beszélgetés közben észrevétlenül siklik át mások bajának taglalására, egy órán belül legalább ötször kalandozik el jövetele céljától. Természetesen mesél önmagáról is, azonban a másokon való segítést szinte mindig fontosabbnak tartja, mint a saját egészségét, kényelmét, nyugalmát.

Az ilyen típusú emberrel nagyon nehéz megértetni, sokszor a kevesebb több. Vagyis nem kell mindig adni, adni, adni… Érdemes a magunk és a másik ember érdemében is megtanulni az adás-kapás egészséges arányát.

A kisgyerek akkor tanulja meg az adás örömét, ha például az anya, vagy az apa elfogadja a feléje nyújtott falat csokit. Olvastam valahol, hogy egy általános iskola rendezvényén az alsós diákok fogadták a kapuban a szülőket, minden felnőttnek adtak egy csekély ajándékot. Valójában védett környezetben gyakorolták a kommunikációt a nebulók. Egy 8 éves kislánynak azonban hosszú időre elvette a kedvét a kezdeményezéstől az az apa, aki a feléje nyújtott ajándékozó kezet az „Engem ne akarjon senki megvesztegetni!” felkiáltással lökte félre.

A legtöbb szülő szívesen megóvná a gyermekét a különböző fájdalmas tapasztalásoktól. Attól jól lakott már valaki, hogy a barátja elmesélte neki, milyen finomat ebédelt előző nap? Ugye, nem! Természetesen kell segíteni, azonban tudni kell mérlegelni, tudni kell különbséget tenni: mikor valódi a segítségnyújtás, és mikor teher a segítő, vagy a segítséget kapó számára. Gyerekek esetében három lehetőséget érdemes megkülönböztetni. Vannak olyan helyzetek, amelyek megtapasztalása nélkül nem tud fejlődni. Például a közösségben alkalmazkodnia kell a többiekhez. Bizonyos helyzetekben fájdalmas tapasztalásokat szerezhet, amelyek a növekedését szolgálják. Például az anya látja, és mondja is, hogy karmolás és sírás lehet a vége a macskafarok húzogatásának. A saját fájdalmas tapasztalás maradandó tanulság. Természetesen vannak olyan szituációk, ahol még véletlenül sem engedhető meg a próbálkozás. Hisz a gyerekek sokszor nem tudják felmérni, mekkora veszélybe sodorhatják magukat.

Visszatérve az ismerősömre, bizony döbbenetes volt számomra, mennyire összezavarodott, amikor tapintatosan próbáltam megértetni vele, bármennyire is jó szándék vezeti, a másik embert megfosztja az önálló döntés lehetőségétől és attól, hogy vállalja a felelősséget tetteiért, valójában az életéért.


Judit
Vissza az elejére
Judit
2010 febr 18 cs, 12:55

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
A tudatosság gyógyító hatalma

Magának a címnek is története van! Tavaly nyáron a szegedi Harmónia klub vezetője megkért, tartsak előadást az embert körül vevő és a testen belüli energiamezőről. Más alkalommal is beszéltem már az auráról és a meridián rendszerről, azonban mindig gondot okozott a címadás. Hisz szólok az ősi tanokat, azonban én egyik módszert sem követem. Amit pedig energetikai kezelésnek nevezek, azt nagyon egyszerűen tudom elmagyarázni! A test fölé teszem a kezem, a szememet csukva tartom, s hagyom, hogy az energia akadálytalanul áradjon a másikhoz úgy, ahogyan az neki szükséges.

Nem mondanék igazat, ha azt állítanám: amikor elsajátítottam ezt a módszert, feltétel nélküli hittel bíztam az eredményességében. Szerencsére az egyik barátom nagyon jól látja az energiaáramlás, így hát segítségemre sietett. Ő közvetített: mit érez, mit lát, amikor a kezem a teste fölött mozog és hagyom, hogy a gyógyító tudatos energia rajtam keresztül ellenállás nélkül áramoljon hozzá.

Elmém (az egó) újabb ismeretre vágyott. Pontosabban a vágy és a félelem között ingázott. Akartam, hogy nagyobb rálátásom legyen a valóságra, miközben nyugtalanság kerített a hatalmába: honnan tudhatom, hogy nem valamilyen elme szülte képzelgésről van szó. A meditációs gyakorlatok meghozták az eredményt: egyre inkább tudom uralni gondolataimat, csökken a belső zaj, minek hatására bátrabban bízhatom magam megérzéseimre.

Nemcsak Tolle által ajánlott gyakorlatokat használok, hanem az ikerszív-meditációt és lélekmeditációt is. Mindkét ősi technikát Choa Kok Sui mester tette közkinccsét. Tőle olvastam a lélek megtestesülésének folyamatáról, a három ezüst fonálról, a három állandó magról, és ezek funkciójáról.

Az ember energetikai anatómiája igen érdekes. A három mag közül a tudat magjának segítségével terjeszti ki magát a felsőbb lélek a mentális világba, és így létrehozza az alsó mentális testet. A tudat magja (a mentális állandó mag) a legfontosabb a három mag közül. A fizikai testben a szív és a tobozmirigy a lakhelye, az összes korábbi élet lenyomata megtalálható benne. Fő területe funkcionálisan az információ vétele, átadása, feldolgozása. Ebben az esetben magasabb szintű kommunikációról van szó, vagyis nem az analitikus, elme által létrehozott tényekről, hanem a magasabb szintű kreativitásról (bármely magasabb rendű segítőről – angyal, felsőbb lélek… stb.). A mentális állandó mag világos indigókék színű, olyan mint egy nagyon apró gabonaszem. Aki rendszeresen használja a lélekmeditációt, már megtapasztalhatta a kék gyöngy (az indiai jógik nevezik így a tudat magját), vagy a kék ember jelenlétét, amely arra utal, hogy a felsőbb lélek fel akarja venni a kapcsolatot a megtestesült lélekkel.

Az érzelmi állandó mag a solar plexus csakra és a máj területén található. Színe rózsaszín vöröses és mély vörösig többféle színű lehet. Az érzelmi test működését segíti, asztráltestnek is nevezik, mert fényből áll. Amikor az ember alszik, a megtestesült lélek egy része elhagyja a fizikai testet és az asztráltestbe áramlik. Amikor a fizikai test meghal a megtestesült lélek átszáll az asztráltestbe, amelyet szanszkritül Kamakoshának neveznek, Kama jelentése: érzelmek, vágy, míg a kosha a testre utal. Kamakosha – az érzelmek teste.

A fizikai állandó mag a szívcsakrában és fizikai testben foglal helyet. Ragyogó és erős vörös színű. A fizikai és az energiatest tervét, mintáját tartalmazza. Az élet magja, a fizikai állandó mag ad életet a fizikai testnek. Egy magas szinten álló tisztánlátó csupán a fizikai állandó magból ki tudja olvasni az ember sorsát. Háromdimenziós képek formájában látja az élettörténetet, amely eltérhet a tervtől, hisz mindenki szabadon dönthet, követi-e sorsát vagy nem.

A három állandó mag közül az utóbbi, a fizikai a fogantatás pillanatában ereszkedik le az élet ezüstfonalán a testbe, ezt követi 3-4 hét eltéréssel az érzelmi állandó mag, az érzelem ezüst fonalának segítségével, amely rózsaszínes vöröses ezüst színű, majd 2 hét eltéréssel jelenik meg a mentális állandó mag a tudat ezüst fonalán (energiafonál) keresztül. Ennek színe szürkés indigókék. Maga a megtestesült lélek általában a magzati kor 7. hónapjában foglalja el a helyét, lép be az emberi testbe. A megtestesült lélek a 12. csakrában (egy lábbal a fej fölött található) helyezkedik el, olyan mint egy arany csillag, néha lélekcsillagnak is nevezik. Amikor valaki szellemileg érettebbé válik, az arany csillag, gyönggyé, bömbbé, bimbóvá vagy arany lánggá változik. A keresztény hitvilágban ezt nevezik pünkösdi lángnak.

Az ember fizikai testtel rendelkező lélek. Hisz a lélek nemcsak belép a testbe, hanem körül is veszi azt. Olyan, mint amikor a szivacsot vízbe teszik, a víz kívül-belül átjárja az anyagot. Ezt mondják azt, hogy az ember fizikai és más finom testekkel rendelkező lélek.

Az alsóbb tisztánlátás szemszögéből nézve a lélek folyékony természetű szellemi energia. A magasabb szellemi tisztánlátás nézőpontjából viszont a lélek sugárzó, és a „tér” bizonyos sugarán belül mindenhol jelen van.
Judit
Vissza az elejére
hajni19840203
2010 febr 18 cs, 09:48

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk! Egy kérdésem lenne, amikor ezt írtad "mindenki szabadon dönthet, követi-e sorsát vagy nem" ez esetben ki az aki dönt? Az elme, vagy a lélek?
Vissza az elejére
Judit
2010 febr 20 szo, 09:25

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Hajni

Nem tudok egyértelmű választ adni a kérdésedre.

A belső erő hiánya miatt az érzelmek irányította elme nagy mértékben képes megváltoztatni az élettervet. Azért hangsúlyozom az érzelmeket, mert többször találkoztam már olyan esettel, amikor az előző életbeli események segítségével igyekszik elkerülni a lélek azokat a dolgokat, amelyekkel meg kell birkóznia itt és most.

Ha az aura rétegeinek szerkezeti hibái előző életekből adódnak, akkor a jelenlegi életben az elme „csak” végrehajtóként működik.

Ahogy emberként, úgy lélekként sem vagyunk egyformák. A fizikai világban egyik lélek nagyobb tapasztalattal rendelkezik, a másik kevesebbel. Más megtervezni valamit, és megint más azt végrehajtani. Vagyis előfordulhat, hogy menetközben módosítani kell az elképzelésen. Mivel a fizikai világ is hatással bír az élettervre, bekövetkezhet a módosulás. Például kiderülhet a testet öltött lélek számára, hogy az előzetes elképzelés túlságosan feszített tempót diktált.

Számos esetben megtörtént már, hogy a lélek vonakodva fogadta el az élettervét, mert tudta, mennyi fájdalommal fog járni a következő megtestesülése. Ha nagyon erősen működik a meg nem nyilválulatlanból hozott ellenállás, megváltozhat az életterv.


Judit
Vissza az elejére
Judit
2010 febr 26 p, 01:06

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Fellazul a fájdalomtest

Nagyon szeretem a meditációs technikákat, két nagy kedvencem van: az ikerszív meditáció és a lélekmeditáció. Gyakorlásukkor csend, nyugalom és megfelelő időmennyiség szükségeltetik, az utóbbiból legalább napi egy óra. Régebben nehéz volt összeegyeztetni a feladataimat és a gyakorlást, ugyanis hol az egyik, hol a másik került háttérbe.

Furcsa, hogy csak mostanában jutott eszembe, hogy tíz évvel ezelőtt már gyakoroltam a belső test tudatosítást. Még nem jelent meg magyarul Tolle első könyve, amikor Michael Carayon által megtapasztaltam ezt, a meg nem nyilvánulatlanba vezető kaput. Akkor az elmém, az egóm így reagált. Ó hát ez olyan, mint az agykontroll alapgyakorlata! Nem kell ez nekem, hisz napi rendszerességgel relaxálok. A napi programozás megmaradt, a fél órás ellazulás azonban idő hiányában megszűnt.

A klubot vezetve, napi rendszerességgel egyre többet foglalkozom Tolle tanításaival, és újra fölfedeztem magamnak a belső test tudatosítási gyakorlatot. Valójában azért szeretem, mert minden helyzetben használni tudom. Akkor is, ha a villamoson utazom, ha beszélgetek valakivel, ha csak várakozom – különböző szolgáltatók vagy pénztárnál sorban állva kifejezetten hasznos gyakorlat. Többször megtapasztaltam már, hogy az ügyfélszolgálati pult másik oldalán lévő ügyintéző tájékoztatásával ellentétben, nem kell egy vagy másfél órát várnom, hogy sorba kerüljek, elég 20 perc, ügyintézéssel együtt maximum 30.

Nem tudom kézzel foghatóan bizonyítani az összefüggést a jelenlét és a gyors, eredményes ügyintézés között, csak közvetett formában. Például amikor a lakást vásároltam, hitelt kellett fölvennem. Ügyvédre volt szükségem több alkalommal is. A jogban és a banki hitelek ügyintézésben járatos szakember hihetetlennek tartotta, hogy nekem minden elsőre, gördülékenyen rendeződött.

A klubba járók közül kevesen használják belsőtest-tudatosítást. A találkozókon többször ismételtük a tudatos járást, a légzést, azonban a belső testtel nemigen foglalkoztunk. Tegnap tíz percnyit gyakoroltuk. Ma reggel találkoztam az egyik ismerősömmel a klubból. Energetikai kezelést adtam neki. Jól ismerem az illetőt, és épp ezért nagyon elcsodálkoztam, amikor az aurájában az édesapjával kapcsolatos negatív érzelmek sűrű halmazát fedeztem fel. A szülei már meghaltak, ő úgy érezi, a papája közel állt hozzá. Tudatos szinten inkább édesanyjával voltak összeütközései, súrlódásai. Ennek ellenére a kezem masszív, szürkés sötétkék energiaáramlást érzékelt, amely a papája emlékéhez kapcsolódott. Tisztáztuk, hogy ismerősömnek a napokban nem volt különösebb konfliktusa senkivel, tehát semmilyen esemény, gondolat, személy nem aktiválhatta be a szülőjéhez kapcsolódó fájdalomtestét.

Vajon mi történt?

A belső test tudatosítása nem aktiválta, hanem fellazította a fájdalomtestet, azt az energiahalmot, amelyről az ismerősöm nem is tudott. Neki a reggeli ébredéskor „csak” az jutott az eszébe: az előző esti gyakorlat hatására a bélrendszerében beindultak a gyógyulás folyamatai. Vagyis a nagyon mélyre temetett negatív gondolatok és érzelmek halmaza nem okozott kellemetlen érzést a testben, annyira nem, hogy tudatában sem volt a papájához kötődő negatív érzelmeknek.

Én úgy fogalmaztam meg ezt a történést, fellazult egy fájdalomtest. Azért nem aktivációról beszélek ebben az esetben, mert a testtudatosítás hatására megtalált fájdalomtest semmilyen formában sem okozott szenvedést. Ráadásul könnyen lehetett semlegesíteni.

A következő találkozón beszámolok erről a tapasztalásról és tudom, minden alkalommal használjuk ezt a gyakorlatot, hisz másoknak tud segíteni. Nyilván adott esetben nem helyettesíti a külső segítséget, azonban sokkal több traumától tud megszabadulni általa az ember, mint amennyinek a tudatában van.


Judit
Vissza az elejére
Berill
2010 febr 26 p, 12:57

Regisztrált tag #137
Regisztrált: 2010 febr 07 v, 01:34
Üzenetek: 299
Kedves Judit!
Köszönöm , hogy a hasznos tapasztalataidat megosztod egy szélesebb körrel. Számomra azért is tanulságosak ilyen és hasonló élmények átolvasása, mert lehetőséget ad arra, hogy egyes E. Tolle olvasok miként alkalmazzák és értelmezik Tolle egyes tanításait, sőt hogyan fejlesztik tovább azokat …. Pl. Te a fájdalomtest fellazulásáról beszélsz – ami teljesen megállja a helyét –, én ugyan erről csak annyit jegyeznék meg, hogy a belsőtest tudatosításával az illető tudatosabb lett.
Vissza az elejére
Oldal:       >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu