Névnapok
Ma 2021. 10. 20, szerda, Vendel napja van.
Holnap Orsolya napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Blogok
<< Előző téma | Következő téma >>   

Teri blogja

Oldal:   <<        >>  
Szerző Üzenet
Teri
2017 márc 21 k, 11:24

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
Érzékszervek nélküli közvetlen érzékelés

A mentális és érzéki tudás – ahogy az jelenleg bennünk meg van szerveződve – e természetéből az következik, hogy a fennálló korlátainkban nincs elkerülhetetlen szükségszerűség. Ezek egy evolúció eredményei, amelyben az elme hozzászoktatta magát, hogy normál eszközeiként függjön bizonyos fiziológiai funkcióktól és azok reakcióitól, amelyekkel kapcsolatba lép az anyagi univerzummal. Következésképpen, bár az a szabály, hogy amikor tudatába akarunk jutni a külső világnak, ezt közvetetten, az érzékszerveken keresztül kell megtennünk, és a dolgok és emberek igazságáról csak annyit tudunk megtapasztalni, amennyit az érzékeink felénk közvetítenek, ez a szabály csak egy domináns szokásnak a rendje. Az elme számára lehetséges – és ez természetes is lenne számára, ha meg lehetne győzni, hogy szabaduljon meg a hozzájárulásától az anyag dominanciájához –, hogy az érzékek tárgyait közvetlenül észlelje az érzékszervek segítsége nélkül. Ez történik a hipnózis és a rokon pszichológiai jelenségek kísérleteiben. Mivel az ébrenléti tudatunkat meghatározza és korlátozza az elme és anyag közti egyensúly – amelyet az élet valósított meg az evolúciója során –, ezért ez a közvetlen észlelés általában lehetetlen normál ébrenléti állapotunkban, és ezért úgy kell előidézni, hogy az ébrenléti elmét az alvás egy állapotába juttatjuk, ami felszabadítja az igazi vagy szubliminális elmét. Az elme ekkor képes az egyetlen és teljesen elegendő érzékként kinyilvánítani az igazi jellegét, és az érzékelés tárgyaira szabadon alkalmazhatja a kevert és függő helyett a tiszta és szuverén működését. A képességnek ez a kiterjesztése valójában nem is lehetetlen az ébrenléti állapotunkban, csak nehezebb – ahogy az ismert mindazok számára, akik képesek voltak elég messze eljutni a lélektani kísérletezés bizonyos ösvényein.
Az érzék-elme szuverén működése felhasználható más érzékelő képességek kifejlesztésére azon a körön kívül, amelyet rendszerint használunk. Például, lehetséges kifejleszteni azt a képességet, hogy pontosan, fizikai eszköz nélkül megbecsüljük egy kezünkben tartott tárgy súlyát. Itt az érintkezés és a nyomás érzékelése csupán kiindulási pontként van használva, ugyanúgy, ahogy az érzék-tapasztalás adatait használja fel a tiszta értelem, de igazából nem a tapintás érzékelése adja meg az elmének a súly mértékét; a helyes értéket a saját független érzékelésén keresztül állapítja meg, és a tapintást csak abból a célból használja fel, hogy kapcsolatba lépjen a tárggyal. És ahogy a tiszta értelem esetében, úgy az érzék-elme esetében is, az érzék-tapasztalás pusztán egy kiindulási pontként használható, amelyből egy olyan tudás felé haladhat tovább az érzék-elme, amelynek semmi dolga az érzékelő-szervekkel, és gyakran cáfolja is a bizonyítékukat. És a képesség kiterjesztése sem korlátozódik csupán a külső megjelenésekre és felszínekre. Lehetséges – ha bármely érzékelő képességgel egyszer már kapcsolatba kerültünk egy külső tárggyal – úgy alkalmazni a Manaszt, hogy tudomást szerezzen a tárgy tartalmáról, például fogadja vagy észlelje mások gondolatait vagy érzéseit, a szavakba foglalásból, a gesztusból, a hatásból vagy az arckifejezésből eredő segítség nélkül, sőt akár ezen részleges és gyakran félrevezető adatoknak ellent is mondva. Végül, a belső érzékek, azaz önmagukban az érzék-képességek felhasználásával – a tisztán mentális vagy szubtilis működésükben, a fizikaitól eltérően, amely csak egy válogatás a teljes és mindenre kiterjedő működésükből a külső élet céljaira – képesek vagyunk a dolgok más érzék-tapasztalásait, megjelenéseit és képzeteit megismerni, mint amelyek az anyagi környezetünk szerveződéséhez tartoznak. A képességnek mindezen kiterjesztéseit – annak ellenére, hogy a fizikai elme tétovázva és hitetlenkedve fogadja őket, mert a mindennapi élet és tapasztalás megszokott rendje számára abnormálisak, nehéz őket működésbe hozni, még nehezebb rendszerezni, hogy szófogadó és szolgálatkész eszközcsoportot lehessen belőlük csinálni – mégis el kell ismerni, mert megváltoztathatatlan eredményei azon kísérleteknek, melyek felszínesen aktív tudatunk működési terének megnövelését célozzák, akár valamifajta velünk született erőfeszítés és nem szándékolt, rendezetlen hatás, akár egy tudományos és jól szabályozott gyakorlat által.
Sri Aurobindo: The Life Divine

- LINK -


"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Teri
2017 ápr 05 sze, 10:45

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
ahogy a legtöbbször próbálják a világot megváltoztatni, nem működik"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Teri
2017 ápr 05 sze, 10:52

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
Dienes István: mit értek abból, amit értek?

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
Teri
2017 ápr 06 cs, 11:47

Regisztrált tag #1555
Regisztrált: 2013 szept 05 cs, 10:26
Lakóhely: Pécs
Üzenetek: 1376
MEGVILÁGOSODÁS - "Trinity" állapot

A megvilágosodást a XXI. században már annyian és annyi szempontból próbálták meghatározni, hogy egy laikus számára, ha több definíciót is elolvas, totális káoszhoz vezethet. Filozófusok, lelkészek, nyelvészek, sportguruk, költők, és még sorolhatnám. Nem beszélve a különböző érdekek előnybehelyezését egyházi, politikai, vagy pusztán az egó szempontjából. Ma már megvilágosodottnak számit az is, akire a sötétben zseblámpával rávilágítanak.

A megvilágosodás egy folyamat, aminek célja elérni a megvilágosodott állapotot. A rádzsa-astana jóga ezt nyolcfokozatos praktikával éri el. A jógázó a rendszeres gyakorlás mellett egyre jobban megismeri önmagát, és az őt körülölelő természetet, amíg eljut oda, ahol már képes megtapasztalni az egységet, vagyis szert tesz az egységlátás képességére. Ettől a ponttól kezdve átrendeződik a világegyetemről alkotott felfogása, megszűnnek a korlátok, és ez által szabad utat nyer a tényleges meditációhoz, aminek segítségével elérheti a megvilágosodást.

Ha a jógázó uralja az egységlátást, számára már nem okoz nehézséget a befelé fordulás, és az elvont, absztrakt világból való tapasztalatok gyűjtése. Felfedezi a megnyilvánult és a megnyilvánulható világok illuzórikus voltát, és mint tényt elfogadja azt. Legnehezebb annak a tudatába kerülnie, hogy nincs szabad akarata, minden előre adott. Ha állandósult nála az egységlátás, akkor ennek a ténynek az elfogadása már nem okoz problémát. Ebben az állapotban az egójához is csak annyira ragaszkodik, amennyire a karmája (programja) megköveteli. Nincs már jelentősége a fontosnak-haszontalannak, jónak - rossznak, sikeres - sikertelennek stb. Elfogadja a dolgokat úgy, ahogy adottak, még ha eleinte csak ideiglenesen. Ha ez az állapot állandósul, eléri a vágytalanságot, és megszabadulhat a karma rabságából. De ez az ideiglenes tisztaság, vagy egyéni érdekektől való mentesség is elég lehet a Trinity állapot eléréséhez, amin keresztül megtörténik a megvilágosodás.

A Trinity,
vagy - "háromszentség állapota " - csakis akkor valósulhat meg, ha a Fiú, azaz a megvilágosulni vágyó egyén már tiszta, hosszabb - rövidebb időre neutrális, azaz nulla értékűvé tud válni, ezáltal kapcsolatba léphet az Atyával, vagyis az Abszolútummal. Ha közvetlen kapcsolatba kerülne az Abszolútummal, mint Fiú megszűnne, és maradna a töretlen, differenciálatlan, homogén valóság. Ezért van szüksége a Szentlélekre, ami a közvetítő kapocs az Atya és Fiú között, más szóval az Abszolútum és a megvilágosulni vágyó között. A Szentlélek az Egység, ami áthat minden megnyilvánultat és meg nem nyilvánultat, ami által létrejöhet a közvetett kapcsolat az Atya és Fiú között. Így van módja a Fiúnak a megvilágosodásra anélkül, hogy örökre megszűnne.Trinity állapot nélkül nincs megvilágosodás, függetlenül attól, hogy a háromszentség melyike hiányzik az egyenletből. Jó lenne, ha az ,, úgynevezett megvilágosodottak" ezt szem előtt tartanák, még mielőtt bármit is írnának, vagy tanítanának a megvilágosodásról ! - lv -

- LINK -

"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)

Vissza az elejére
gergovagygeo
2017 ápr 23 v, 05:46
Regisztrált tag #1443
Regisztrált: 2013 febr 17 v, 01:27
Üzenetek: 905
Terinek a 8 rétű ösvényből (kis kiegészítéssel)

Helyes szándék - elhatározás
Buddha egyszerűen azt mondja, határozzuk el a lemondást (nekkhamma), a jóakaratot (mettá) és az ártó szándék elkerülését. Valójában a helyes szemléletből fakadó elhatározásokat jelenti. Mindenre megalapozottan, átgondoltan határozzuk el magunkat, mindenre megfontolt okunk legyen. Tartsuk távol tudatunktól a meggondolatlan, jelentős ok nélküli tetteket.
Vissza az elejére
gergovagygeo
2017 ápr 23 v, 05:49
Regisztrált tag #1443
Regisztrált: 2013 febr 17 v, 01:27
Üzenetek: 905
elvileg Legfelsőbb igaz megszabadulás-t ad... ez így ált. 1 nap alatt kiderül hogy hiányzik-e
Vissza az elejére
gergovagygeo
2017 ápr 23 v, 05:54
Regisztrált tag #1443
Regisztrált: 2013 febr 17 v, 01:27
Üzenetek: 905
úgy értem... én a helyes szemléletet gyakorlom 1 nap alatt rengeteget fejlődtem.... legszívesebben mindenről lemondanék kb. minden csökken a játék a cigi... s így tovább.... többet alszok... hatalmas átalakító ereje van.. s hogy miért érdemes? nemes egyszerűen kijutottam az agyamból s pillanatok alatt annyit értettem meg, s ue. erő elillan. de az érzése mint a mana.
Vissza az elejére
gergovagygeo
2017 ápr 23 v, 05:55
Regisztrált tag #1443
Regisztrált: 2013 febr 17 v, 01:27
Üzenetek: 905
mivel nem verem ostorral magam s a fokozatosság de biztosan... így... helyes szemlélettel lemondok az önmérgezős dolgaimról idővel.
Vissza az elejére
gergovagygeo
2017 ápr 23 v, 06:09
Regisztrált tag #1443
Regisztrált: 2013 febr 17 v, 01:27
Üzenetek: 905
Teri... te úgy is annyi mindent láttál már... egyik barátomat is megkértem, de szívesen fogadom bárkitől... létezik jelenleg helyes okkultista bemutató hogy tudjam hová tenni?? ez az egy ami nem jön össze hogy mit kezdjek vele pláne ha nem is jó irányultságú a dolog... egyszerűen nincs lapozás folyamatosan ua. szar-.
Vissza az elejére
jelenlet
2017 ápr 24 h, 10:38
Regisztrált tag #2072
Regisztrált: 2016 szept 08 cs, 02:37
Üzenetek: 1
Vannak fura emberek.

Hamis tanítások leleplezése Új Föld Eckhart Tolle címe a videónak. 40 perctől "érdemes nézni". De szerintem el van tévedve ez a nő.
- LINK -
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu