Névnapok
Ma 2021. 10. 25, hétfő, Bianka napja van.
Holnap Dömötör napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Tapasztalásaink.
<< Előző téma | Következő téma >>   

Belső utazás és egyéb tapasztalatok

Oldal:   <<        >>  
Szerző Üzenet
Zsu
2010 júl 18 v, 06:34
Regisztrált tag #315
Regisztrált: 2010 jún 17 cs, 07:40
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 22
Szia Nati!


Én olvastam és próbáltam is a belső utazást, írtam erről a tapasztalások fórumban is. Egyedül is és voltam terapeutánál i, jövő héten pedig megyek egy másik terapeutához. Elég borsos az ára, de úgy érzem szükséges. Akinél először voltam őt nem ajánlom, priviben megírhatom ki ő és hogy miért, persze ez is hasonló, mint bármilyen terapeuta, aki valakinek jó egy másik embernek nem biztos hogy bejön.
Nem mindig sikerül szerintem az utazás, nagyban függ az állapotodtól, mennyire vagy éppen elengedő, nyitott, türelmes. Ha a könyv megfogott akkor érdemes kipróbálni az fontos szerintem előtte, hogy legyél nagyon nyitott, nem tudhatod mi jön fel.
Írok egy példát saját utazásomból. Kétségbeesés érzésével kezdtem ami átment kilátástalanság, fájdalom és így tovább, rázott a zokogás, de mikor egy érzést igazán hagyok lenni hogy jöjjön hamar elmúlik. Aztán elkezdett szúrni a mellkasom, úgy éreztem nehezen kapok levegőt, először azt hittem rossz a levegő a szobában, de bíztam hogy ez is része és hagytam hogy fájjon, akkor előjött egy emlék, amit el is felejtettem, sosem foglalkoztam vele, mivel emlékszem rá. Oviban egyszer lenyeltem a gyűrűmet, de előtte fulladoztam mert félrement, és nagyon megijedtem, amikor előjött az emlék sírtam a felismeréstől, hogy mennyire féltem akkor valójában, amit elnyomok. Nem sokkal ezután elkezdtem örömet érezni, a rossz érzések eltűntek, és akkor belementem, kacagtam hangosan és egyre jobb lett, fekete volt minden és béke uralkodott a szobán. Jobban is belemehettem volna szerintem, de elég volt, elfáradtam és felkeltem. Az emléket nem dolgoztam fel, mert egyedül szerintem lehetetlen, de legalább egy hétig éreztem a forrás hatását, nyugodt és boldog voltam egész nap, nem voltak problémák.

Jövő héten be tudok számolni mi volt a terapeutával. Tanfolyamon gondolkoztam régen, de végül nem mentem el, de állítólag jó, van hogy egymás karjában zokognak a boldogságtól stb.

üdv: Zsu
Vissza az elejére
Zsu
2010 júl 18 v, 06:41
Regisztrált tag #315
Regisztrált: 2010 jún 17 cs, 07:40
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 22
András,

Biztos le tudsz menni olyan mélyre amennyiben kész vagy rá, hogy feldolgozd a problémát. De nem biztos hogy az lesz amire számítasz, sőt, inkább ne számíts semmire, lehet hogy egész más emlék jön fel, úgy menj oda, hogy nem tudsz semmit. Tudni az egód akarja mi lesz, a teljes nyitottság a titka.
Én is azért megyek hogy eldobjam amiért egy nagy merő gátlás az életem, de lehet hogy nem vagyok kész rá, majd kiderül. De már annyira ki akar jönni, olyan érzést érdemes választani kiinduló problémának, ami már nagyon nyom és "eleged van" belőle.
Vissza az elejére
Nati
2010 júl 18 v, 07:40

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
András,

hogy képzelsz el egy citromot? Képzeld el, hogy kiveszed a hütőből, veszel egy kést, kettévágod, megszagolod...fogadok elindult a nyálelválasztásod csak a képzeletére is.
Ugyanigy lásd magad kisfiúként a lelki szemeid előtt....biztos van fényképed abból az időből, ha vizuális vagy ez is segithet. A lelked fog adni rólad egy képet ha kéred, ebben biztos vagyok!
Vissza az elejére
Judit
2010 júl 18 v, 08:08

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
András,

ha van olyan fényképed, amely 8 éves korod környékén készült, mondhatod annak, vagy csak ülj le, és gondold azt, hogy ott ül veled szemben a gyermekkori éned.

A gyakorlattal kapcsolatosan pedig azt tanácsolom, amit akkor szoktam mondani, amikor bizonytalan önmagában az, akivel dolgozom: minden úgy történi, ahogyan az a számodra a legjobb. Vagyis mondogasd magadban az előbbi mondatot (persze egyes szám első személyben) amikor csak elbizonytalanodsz. Meglátod, olyan és annyi trauma fog oldódni a gyakorlat folyamán, amennyit a tudatod (egód) el tud viselni.

Remélem beszámolsz majd az eredményről:

Judit

Judit
Vissza az elejére
Plejádok
2010 júl 18 v, 09:03

Regisztrált tag #331
Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23
Lakóhely: Bp. környéke
Üzenetek: 49
Sziasztok!
Sajnos nekem is vannak megoldásra váró problémáim, de ami a legsürgősebb lenne, az egy pánikbetegség, a lépcsőktől. Iszonyatosan szenvedek ettől a nyavalyától már évek óta. Egyedüli megoldásként a kerülését választottam. Van-e valakinek ilyen ismerőse, vagy tud-e megoldást erre, az orvostudományon kívül? Minden tanácsot nagyon szívesen elfogadnék.
Vissza az elejére
Judit
2010 júl 18 v, 09:19

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Plejádok,

mivel Pest környékén élsz, ajánlom Gedeon Ellent (agykontrollos, tel.: 1/466-0353.), aki szép eredményeket ért már el fóbiák megszüntetésében.

Judit

Judit
Vissza az elejére
Plejádok
2010 júl 18 v, 09:29

Regisztrált tag #331
Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23
Lakóhely: Bp. környéke
Üzenetek: 49
Köszönöm szépen Judit!
Vissza az elejére
Nati
2010 júl 18 v, 10:12

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Kedves Plejádok!

Nem lehet, hogy volt olyan pánikrohamod már az elején, ami egy lépcsőházban, vagy lépcsőn kap el? mert az agyad emlékszik minden körülményre, ami a roham közben volt és a rossz kondicionálás miatt minden szorongást fog kiváltani, ami ott és akkor körülvett. Hallottam olyanról, akinek kék szobában volt rohama és azóta fóbiája van a kék szobáktól.
Nekem nyaraláskor jött az első és azóta rettegtem a nyaralástól sőt a nyártól is...hahahaha...nyárfóbia...!
Na de most szembenéztem vele, ugyanis most jöttünk meg a nyaralásból és minden rendben volt!!!
Hidd el, ezek a fóbiák lekűzdhetőek, de kell jó szakember plusz van egy könyv, PÁNIK a cime, nagyon sok jó technika van benne.

Vissza tudsz emlékezni hogy vajon miért alakult ez ki benned?
Nagyon szivesen segitenék Neked ebben, ha tudok, mert pár fóbián túlvagyok, legszivesebben fognám a kezed és addig állnánk a lépécső előtt, mig erőt nem tudnál meriteni.....felmennénk egyszer, kétszer, biztatnálak és elmúlna......ezt hivják ingerelárasztásos technikának.
Vissza az elejére
Nati
2010 júl 18 v, 10:17

Regisztrált tag #290
Regisztrált: 2010 máj 26 sze, 06:43
Üzenetek: 115
Köszönöm a hozzászólásokat az utazás témában!
Zsu, András nagyon jó lenne, ha megosztanátok velünk a tapasztalataitokat az utazásról, már ha nem tartjátok túl indiszkrétnek. Várom
Vissza az elejére
Plejádok
2010 júl 20 k, 08:10

Regisztrált tag #331
Regisztrált: 2010 júl 02 p, 09:23
Lakóhely: Bp. környéke
Üzenetek: 49
Sziasztok!

Nati!
Nagyon kedves vagy, köszönöm az együtt érző segítőkész szándékod.
A helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, talán túl rövidre fogtam a problémám ecsetelését.
Voltaképpen a mélység tapasztalása, (látványa, érzékelése) az, ami elsősorban előhozta a lépcsővel szembeni fóbiám. Volt egy nagyon enyhe tériszonyom, de tudtam közlekedni, felüljárón, lépcsőkön felmenni, felmászni ide-oda, de nem rajongtam érte.

Sokszor álmodtam (álmodom) ezzel kapcsolatos történetekről, pl., megyek valahol magasban (és itt nincs tériszony) egyszer csak vége az útnak, - amit nem látok előre – egy-két lépés és lezuhanok, ilyenkor csak a mélységet látom, nincs fájdalom, nincs semmilyen más érzés, csak a zuhanás az iszonyatos mélységbe, és tudom, hogy meg fogok halni.
A kezdet talán ez.

Volt egyszer egy kolléganőm, aki szintén tériszonyos volt, és azt hiszem ő sulykolta belém még jobban, azzal, hogy szörnyülködött azon, hogy én hogy tudok átmenni a vasúti felüljárón. (ez a munkah. megközelítéséhez szükséges egyik rövidebb útvonal)
Nos, ezt napi szinten elmondta, egyszer csak én is azon kaptam magam, - és az álmaimat is beleszőttem -, hogy rettegés fogott el mikor már a felüljárón voltam. Ilyenkor mindenféle önszuggesztióval próbáltam túl lenni a helyzeten, hiszen azt tudtam, hogy nem tudok leesni.
Nos innentől egyre jobban belemásztam a nyavalyámba.

Természetesen próbálkoztam már az említett módszereddel is, de ez nem vezetett eredményre.
Vannak napok, mikor jobban viselem, pld fél emeletre fel tudok menni (zárt lépcsőn),
innen gondolom, hogy elsősorban nem a lépcső a meghatározó, mert zárt, vagy tágas laposabb lépcsőkön elboldogulok egy emeletnyit. Sajnos arra még nem sikerült rájönnöm, hogy mi az a tényező, ami ezt meghatározza.
Leginkább ott érzem a hátrányát, hogy olyan helyekre nem tudok elmenni, ahol más lehetőség nincs, csak a lépcső. Mindig érdeklődöm előre a körülményekről, szerencsére egyre több helyen megoldott a mozgáskorlátozottak közlekedése.
A bevásárlóközpontok már nem léteznek számomra, mozgólépcső, üveglift, függőfolyosók, stb.
De, hogy nevessetek is egy kicsit:
Barátnőmmel elmentünk Müller P. előadására, tudván, hogy van a Műv. Házban mozgáskorlátozottak liftje. A helyszínen keresgéltük, ide-oda járkálva a tűsarkú cipőmben, a recepciós elé tipegtem, hogy mondja már meg, hol is találjuk. Ahogy az végigmért, senkinek nem kívánom!
Szerencsére a barátnőm előbb kapcsolt és ő szólalt meg, hogy pánikbeteg vagyok.

Nos időnként humoros, többnyire pedig kellemetlen helyzeteket teremt.
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu