Regisztrált tag #1169 Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59 Lakóhely: Eger Üzenetek: 973
noli írta ...
"Ne feledjétek, ha nem magad éred el a bölcsességet, akkor az meddő okoskodás! (Buddha)" ???????? Akkor mi van a "tanítással"????????
Ez is "csak" egy vélemény egy fickótól akit Buddhának hívtak. Aztán vagy úgy van vagy nem. Döntsd el te!:D "Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
Regisztrált tag #2047 Regisztrált: 2016 máj 28 szo, 07:35 Üzenetek: 40
Dyra írta ...
noli írta ...
"Ne feledjétek, ha nem magad éred el a bölcsességet, akkor az meddő okoskodás! (Buddha)" ???????? Akkor mi van a "tanítással"????????
Ez is "csak" egy vélemény egy fickótól akit Buddhának hívtak. Aztán vagy úgy van vagy nem. Döntsd el te!:D
Jahhh... Én szeretek "tanulni". Részletesebben: több véleményt meghallgatni --, és a hozzám legközelebb állón kezdeni gondolkodni... Az Univerzum bölcsessége csak-csak átszüremlik rajtam is...:o)
Az egy Legfelső Dolog (para vastu), a Veda-rishik formáját magára véve, az emberek akkori fejlettségének, és megértési képességének megfelelően adta a világnak a sastrákat. Később, ugyanez a Legfelső Dolog a Jnana-Guruk formájában jelenik meg, és teszi világossá – megannyi új módszeren keresztül, az embereknek az adott korra jellemző intellektuális fejlettségének megfelelően – az ő legfelsőbb igazságát, amelyet a sastrák révén már felfedett, de amit élettelené csavart és torzított azoknak az embereknek a kicsavart intellektusa, akik azt nem helyesen értették! (Ezzel kapcsolatban gondoljon az olvasó a Bhagavad Gita negyedik fejezet 1-3. versére.)
(Forrás: Sri Sadhu Om: Sri Ramana Maharshi útja) "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
- LINK - "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)