Névnapok
Ma 2022. 1. 18, kedd, Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Egyéb spiritualitással kapcsolatos témák.
<< Előző téma | Következő téma >>   

"Sat-Chit-Ananda"

Oldal:   <<      
Szerző Üzenet
sry
2016 júl 23 szo, 09:44
Regisztrált tag #1210
Regisztrált: 2012 jún 17 v, 07:14
Üzenetek: 195

* * *


"Olyanok vagyunk, mint a hullámok, amik keresik az óceánt. És amikor a hullám hall valami olyat, hogy: "Menjünk el arra az összejövetelre, ahol az a bölcs ember elmondja, hogy hol van az óceán."
A hullámok csak az óceán hullámzása.
Nincs olyan, hogy megvilágosodott személy, aki "tud" az óceánról. Amikor abbahagyod az óceán keresését, akkor látható az óceán. Addig amíg van egy kereső, aki kutat az óceán után, addig a kereső és az óceán látszólagosan külön marad. Amikor a kereső eltűnik, akkor egyszerűen óceán van."- - -


Kérdező: Te teremted a valóságodat a gondolataiddal?

Tony Parsons: Sok ostobaságot tanítanak.

Kérdező: Akkor tíz év ostobaság!

Tony: Nem. Több ezer év ostobaság. A "Titok", és ezek a fajta dolgok, azt mondják neked, hogy szabad akaratod van, és választásod, és meg tudod változtatni a hitrendszereidet. Ez egy nagyon felszínes megközelítés.

Kérdező: Szóval semmit sem tudok teremteni?

Tony: Nos, nem arról van szó, hogy semmit sem tudsz teremteni. Az van, hogy 'te' nem vagy, nincs 'te'. Ha azt mondom neked, hogy te nem tudsz teremteni semmit, akkor valójában azt mondanám neked, hogy te egy személy vagy, és itt vagy, de teljesen tehetetlen vagy. De én valami sokkal rosszabbat mondok, mint ez - Én azt mondom, hogy nincs ott senki. Nincs senki ott. Az elképzelés, hogy van ott valaki, egy illúzió. Ez egy álom. Nincs senki ott.- - -


Kérdező: Ez az egész egy illúzió. Egy álom.

Tony Parsons: Én nem használnám ezt a kifejezést, hogy illúzió, mert egy kicsit összezavaró lehet. Ez ugyanúgy valós, mint valótlan. Az álom (ha akarod hívd illúziónak), az elkülönülés álma.
Ha azt mondom, hogy a fal illúzió, lehet, hogy nekimész, beütöd a fejed és a fal még falként tűnik fel, szóval a fejfájás is fejfájásként tűnik fel. Alapvetően mindkettő a semmi megjelenése ekként.

Kérdező: Csak azért, mert azt feltételezem, hogy tudom, hogy az egy fal, amitől meg tud sérülni a fejem.

Tony: Egyáltalán nem. Nincs olyan, hogy te. Nincs feltételezés. Nincs fal. De a megjelenésben, van egy te aki be tudja ütni a fejét a falba és fájhat. A semmi megjelenik, mint a tested és mint a fal.

Kérdező: De a valóságban nincs test.

Tony: A test megjelenik. Ez csak az ami éppen történik. Azt mondom, amikor a felébredés látszólag megtörténik, az egyik utolsó dolog ami eltűnik az a hely érzékelése, mert erősen belénk ivódott, hogy ez az én testem és mozgok a térben. Amikor kisétálok ebből a teremből, ez az ami látszódik. Bizonyos nézőpontból ez az utolsó dolog ami eltűnik. A felismerése annak, hogy ez a test, csak test. Senkinek sem a teste. Nem tulajdon.
A felszabadulásban, az egység felismerésében, még mindig van egyediség. A különbség az, hogy nincs senki akivel ez történik. Ez csak látszólagosan történik. A semmi jelenik meg egyediként, testként..Ez teljesen megérthetetlen. Ezt sosem lehet megérteni, hogy a szabadságban, amikor nincs senki, amikor az egész elkülönülés eltűnt, akkor még mindig ott van az egyedi kettősség ami látszólagosan megjelenik. De ez teljesen látódik, hogy a létezés játéka.- - - - - - - - - - - - - - -(A fordító írta)
"Tony azt mondja, hogy teljesen mindegy, hogy hallott e erről a témáról valaki, vagy intellektuálisan megértette e és régóta tanulmányozza ezt. Inkább egyfajta rezgésbeli összehangolódásról van szó, ennek az üzenetnek a hallgatásakor (akár olvasásakor). Ha valaki engedi, hogy meghallja tényleg ezt az üzenetet, akkor akár egy pillanat alatt is megtörténhet ez (ami ugye valójában nem történik). Azt mondja, hogy vannak kevesen olyan emberek is, akiknél ki sem alakult az elkülönültség érzése."- - - - - - - - - - - - - - -


Kérdező: Rakjuk félre az elmét.

Tony Parsons: Ki az aki félre rakja az elmét? Az álmodó nem tudja félretenni az elmét, mert az álmodó maga az álom. Az elme egy történet alkotó.." Én az álmodó az egységet keresem". Nem létezik olyan dolog, hogy elme.
Mindez csak gondolkodás. Azt gondolod, itt van egy gondolat, aztán mégegy, és mégegy. De az egyik gondolat az, hogy"Én egy elkülönült személy vagyok". És egy másik gondolat, "El tudok jutni egy ennél jobb mostba". Ez az ahogy a történetkészítés történik.

Kérdező: De az érzékelés, hogy nem tudom elérni semmilyen fajta tapasztalati kísérlettel amiről beszélsz. Csak egyszerűen felmerül.

Tony: Abszolút. Vagy meghallódik, vagy nem.

Kérdező: Semmit sem tud tenni az egyén?

Tony: Ez az eszme magába foglalja azt, hogy van egy személy aki semmit sem tud tenni. De én arra utalok, hogy itt nincs személy vagy bármilyen fajta akarat- kivéve az álomban.- - -


"Nincs itt senki, aki tapasztalna bármit is, csak az van ami történik. Mivel ez nem történik senki számára, nincs senki aki feladhatna bármit. Még történik a gondolkodás a felszabadulás után, de nincs senki aki hallja.
Minden a semmiből bukkan fel és a semmibe hullik vissza, mert nincs senki aki ragaszkodna bármihez is.
Az úgynevezett felszabadulás valójában nem létezik, ez csak egy szó amit használunk egy olyan valaminek a végére ami nem is létezett. Ez a vége a káprázatnak, hogy létezik valami elkülönülve a teljességtől."- - -


"... az isteni kifejeződés pontosan olyan ahogyan vagyok most, itt. Te vagy az isten kifejeződése pontosan ami vagy itt és most. Ez az isteni kifejeződés pontosan ahogy van itt és most. Semmit, abszolút semmit sem szükséges hozzáadni vagy elvenni tőle. Semmi sem igazabb vagy szentebb bármi másnál. Semmilyen feltételt nem kell teljesíteni. A végtelen nem valahol máshol van, ránk várva, hogy méltóak legyünk rá.
Nekem nincs tapasztalatom a 'lélek sötét éjszakájáról', vagy megadásról, megtisztulásról vagy bármilyen változás vagy fejlődés átmeneteléről. Hogyan tudna egy látszólagosan különálló én gyakorolni valamit, hogy felfedje a látszatot?
Nincs szükségem komolynak lenni, tisztességesnek, tisztességtelennek erkölcsösnek vagy erkölcstelennek, ízlésesnek vagy közönségesnek lenni. Nincsenek viszonyítási pontok. Az élettörténet ami látszólagosan történt, egyedien és pontosan helyénvaló minden felébredéshez. Minden pontosan úgy van ahogy kell lennie éppen most. Nem azért, mert valami jobb lehet, hanem azért, mert minden ami van isteni kifejeződés.
A meghívás a felfedezésre, hogy nincs senki akinek szabadnak kellene lenni állandó. Nem kell várni az átalakulás pillanataira, keresni a nem-cselekvőt, az állandó boldogságot, az egó nélküli állapotot vagy a csendes elmét.
Még arra sem kell várnom, hogy a kegyelembe hulljak.
Mert én, te már eleve maga az állandó kegyelem."- - -


Kérdező: Van élet a halál után?

Tony Parsons: Nincs halál. Senki sem született, senki sem él és senki sem hal meg. A látszólagos halál az "én" álmának működésének a vége. Ez megtörténhet az élő testben vagy a fizikai halálban. Nem tudom elmondani neked, hogy ez milyen, senki sem tudja. Ez nem tudható. Az 'én' vége nem tudható, szóval senki sem tudja neked elmondani. De az elme mindig elutasítja ezt. És a világban sok tanítás mondja neked, hogy hogyan bánj az 'én' börtönével. Ez az 'én' káprázatának a hiedelme miatt van. Bármilyen személyes tanítás a kettősséget táplálja, azzal, hogy elhiszi, hogy talál egy választ. Nincs válasz, mert nincs kérdés.- - -


"Mindaz amit mondani tudok a semmiről, az az, hogy szörnyen sok van belőle."- - -


"Nincs olyan, hogy megvilágosodott személy. Ez egy teljes félreértés. De a nehézség az a kereső számára, hogy egy energia löki, ama vonzó elképzelés felé, hogy valaki más talált valamit, amit én is meg tudok találni. Mert abban a hitben nőttünk fel, hogy az erőfeszítés eredményt hoz. Szóval, ha az erőfeszítés eredményt hoz, és hallottunk valami úgynevezett megvilágosodásról, vagy felszabadulásról, és, hogy tudunk ezért erőfeszítést tenni, hogy megvilágosodjunk, vagy felszabaduljunk, mint az a fickó, akiről hallottunk, vagy az a nő, aki a szatszangokat tartja. Nekik van valami, amit én is akarok. Ha odamegyek, megtanulhatom, hogy hogyan kaphatom meg.
Az álomban még mindig ott van a megvilágosodás, vagy a felszabadulás eszméje, mint valami elérhető dolog. És vannak tanítások, amik megerősítik azt az elképzelést, hogy te egy egyén vagy, választási lehetőséggel. Szóval, most te, mint egyén tudsz választani, hogy önvizsgálatot tarts, meditálj, vagy valami mást tehetsz, és végül megvilágosodhatsz.
Körbeutazha tod a világot, és találhatsz tanításokat, amik felajánlanak valamit, amit megkaphatsz. Akárhogyan is, ritkán lehet találni egy olyan kompromisszummentes kommunikációt, ami semmit sem ajánl fel a keresőnek.
Ez az elevenség, a semmi megnyilvánulása mindenként. Csupán élet történik. Nem valakivel történik. Egy egész eszköztár van itt a tapasztalások történésére, és ezek a semmiben történnek...szabadesésben történnek. Ezek csupán azok, amik történnek. Minden ami van, az az élet. Minden ami van, az a létezés. Nincs senki, akinek volt élete, és valaki, akinek nem. Ez csak az élet létezése életként.
Ez az üzenet, annyira egyszerű, hogy összezavarja az elmét. Ez az üzenet túl egyszerű. Az elméd már mondja is, "Igen, de most komolyan, mi van a megvilágosodás szintjeivel, és az érzelmi blokkjaimmal, és mi van a csakráimmal, még nem teljesen nyíltak ki. Mi van a nyugalmammal - nem vagyok elég nyugodt még. És mi van az egómmal? Valaki azt mondta nekem, hogy "még mindig van egóm... egy kicsit kisebb már, de még mindig itt van".
De mind ez az egész elképzelés, kölcsönvett tanítás arról, hogy hogyan kellene létezni. Az ego, az ami történik. Az ego csak van, mint ego. A gondolkodás csak létezik, mint gondolkodás. Ez csupán a létezés. Csak a létezés van. Itt nincs semmi más. Senki sem irányítja ezt. Nincs végzet, nincs Isten, nincs terv, nincs előírás, nincs hova menni, mert csak időtlen létezés van. A létezés teljesen egész, ahogy van. És ez élettel teli, eleven, és isteni, és pompás, és ez azonnali. Ez nem egy fogalom arról, hogy 'itt nincs senki'. Ez nem valamilyen fogalom arról, hogy 'nincs hova menni'. Ez az elevenség, ami a testben van pont most. Tiszta létezőség van, tiszta elevenség. Ez az. A történet vége."- - -


"Amikor az 'én' összeomlik, amikor az összehúzódott energiája az 'énnek' visszaolvad a határtalanságba, ami látszólag történik, azt nem lehet leírni, mert ez nem tudható. Nem marad semmi, ami tudna a tudatosságról. Nem marad semmi, ami tudna az igaz természetéről. Nem marad semmi, ami él az abszolút szeretetben. Nem maradt semmi, ami le tudná írni valaki által.
A felszabadulás után, semmi sem marad, ami tudna bármit is. Minden ami marad, az ami van, ahogy van, és nem."- - -


Kérdező: Isten bábjai vagyunk?

Tony Parsons: A test-elme egyszerűen egy tárgy. Nincs ott senki. Csak egy mechanizmus működése. Egy szervezet, ami növekszik, és működik, kondicionált, vannak érzései, gondolatai, preferenciái, szokásai, és így tovább. És nincs ott senki, aki ezt teszi. Ez egyszerűen az egység megjelenése, test-elme teremtményként, ami bizonyos nézőpontból isteni bábu, ami válaszol, vagy reagál, arra ami történik, mindenféle önakarat nélkül. Akárhogyan is, nincsen bábjátékos. Nincs előírás, nincs terv, nincs sors, sem végzet...ez az időtlen létezés megjelenése, valamiként, ami látszólag történik.- - -


Akkor érted meg, amikor MEGÉRTED, hogy nincs mit megérteni.

Érted?


- - -


"A tudatosság a cinkosa a szeparációnak. A tudatosság egy működés, aminek szüksége van valamire, amire tudatos lehet. Amikor tudatosság ébred, ott egy alany tudatos egy tárgyra. Ez a tudatosság. Ez egy megtévesztés, amire éberebbnek kellene lenni. Az egész felépítése az önkutatásnak, megerősíti a szeparációt. Ez általában elismert, hogy megpróbálni maradni a fókuszált tudatosságban, vagy tudomásban lehetetlen, ez azért van, mert ezek formai állapotok, amik a természetüknél fogva átmenetiek. Sikertelenül maradni a fókuszált tudatosságban megerősíti a méltatlanság érzését."- - -


"Az elme szeret túlbonyolítani, szóval létrehozza a vallást. A vallás, az egyén útja a túléléshez. Minden vallás, ami a halál utáni életről beszél, a folytatás abszolút kétségbeeséséből születik. Az egyén mindentől jobban sóvárog a saját hiányára, és mindentől jobban fél a saját hiányától. Szóval létrehoz mindenféle kifogást, hogy ne haljon meg, ne engedje el önmagát. Így tehát létrehozza a vallást.
A keresés a leghatékonyabb módja, hogy elkerüljük a felszabadulást. Mert ez fenntartja a kereső érzését.
Én egy egyén vagyok, én keresek, ezután oda kell érnem, és meg kell találnom valamit. Ami félreértés ezzel kapcsolatban az, hogy nincs egyén aki odamenjen, hogy megtaláljon valamit, és nincs semmit megtalálni."- - -


"Az elmének vannak elképzelései, hogy milyen megvilágosodottnak lenni. Tudod a szeretettel teli, gyönyörű, lassan mozgó, lassan beszélő, bölcs ember, aki nagyon egyszerű, és vegetáriánus zenét hallgat. Ez egy szép történet, de értelmetlen. Ez egy marhaság."- - -


"Semmi sem elkülönült a határtalan mindenségtől, és mégis mivel teljesen szabad, megjelenhet elkülönülve önmagától...megjelenhet az én történetével. Nincs semmi jó vagy rossz a megjelenéssel, ami a teljesség látszólagos történése."- - -


"Mivel nincs tapasztalás, nincs senki, aki megtapasztalná a nem megtalálását a valóságnak. Nincs senki, aki hinne ama elképzelésben, hogy van más lehetőség.
Nincs választás, csak ez - ami történik."- - -


"Nincs történet. A történet, hogy mi gondolunk a saját történetünkre, az egyszerűen látszat, mert itt mindig csak ez van. A történet amit hallgatsz az életedről nem megy sehova. Minden, ami történik egyszerűen egy meghívás annak a látására, hogy minden ami van, az ez. Az élet mindig azt mondja neked, 'Nézd - egyszerűen élet van. Nincs történet - egyszerűen élet van."- - -


"Azt hisszük, hogy az én vagyok. És azt hisszük, hogy tökéletes énné kell válnunk. Ez az őrültség az összes vallásnál, és tanításnál. A valamivé válás tanítása, a bebörtönzés tanítása. Az egyén, aki abban a kettős elképzelésben él, hogy van itt valami jobb, aztán van itt egy másik dolog, ami rosszabb. Ez az őrültség. Ez a fogság."- - -


"Nyugtalan elmével, hatalmas egóval, óriási elkülönülés ébred, senki számára."- - -


Kérdező: Közel áll az igazsághoz az a kijelentés miszerint: Isten Önmagát keresi?

Tony Parsons: Igen, de úgy gondolom, hogy ez nagyon összezavaró, mert természetesen nincs Isten.- - -


Kérdező: Szóval, mit tegyünk a fájdalommal?

Tony Parsons: Csak látni, hogy fájdalom ébred. De nem valaki számára. A felébredés az eldobása annak a valakinek, aki birtokol bármit is. Ez egyszerűen a látása az élet történésének - beleértve a fájdalmat, örömöt...bármit. Ami vagyok átöleli ezt, anélkül az érzés nélkül, hogy szükséges lenne megváltoztatni.- - -


Kérdező: Elfáradtam, hogy egész életemben jó emberré próbáltam válni...

Tony Parsons: Szörnyű! Ez annyira unalmas. A gyötrődés és a küzdelem, amin végig megyünk, hogy valami mássá váljunk! Ez teljesen értelmetlen."- - -


"Álomban lenni, és ébren lenni, ugyanaz a dolog."


- - -[A fordítás Adam Tarpai munkája]


[ Módosítva 2017 jún 26 h, 01:38 ]
Vissza az elejére
sry
2016 dec 31 szo, 11:06
Regisztrált tag #1210
Regisztrált: 2012 jún 17 v, 07:14
Üzenetek: 195

. . . .


Vissza az elejére
Oldal:   <<      

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu