Regisztrált tag #1169 Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59 Lakóhely: Eger Üzenetek: 973
Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet? "Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
kifejezetten Gergőnek küldöm, remélem elég elrettentő lesz neki ennyi botorság kívülről szemlélése: - LINK -
ritka kincs egy ilyen videó
[ Módosítva 2015 júl 16 cs, 08:28 ] "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet?
Vagyis megfelelni az elvárásoknak? Ez sztem. pusztán üzleti kérdés. Adok-kapok. Ha belementem egy ilyenbe, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem megéri valamiért. Utána kár rancogni, hogy mekkora egy kva. vagyok, mert az a képmutatás, és az a valódi színdarab, amikor az érdek, amiért csinálom jól el van dugva, és áldozatnak hiszem magam, amiért szerepeket kell játszanom. "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
de hiszen épp azt keres, de nem talál túl sok ismeretet szedett már fel, hol lesz olyan közösség amelyik megérti őt?
egy mester úgy áll hozzá kapásból, hogy mindent felejtsen el, amit eddig megtanult
aztán segít neki kihajigálni
de amíg ragaszkodik ezekhez ... rendszerhez, hitekhez
Bocs, Gergő... ez csak egy vélemény részemről
hát igen, ha nem azonosulsz semmivel akkor értelemszerűen nem marad semmi problémád. Ha kívülre helyezd a megfigyelő pozícióját akkor látni fogod, hogy veled tulajdonképpen semmi nem történik. Mehet a mosoly egész nap
Csak ha ez így is van. Akkor , hogy lehet egy külső megfigyelő "külső" megfigyelő?
nem erről van szó szerintem, hanem a felesleges elméletek gyártásáról, amikkel saját magadat kötözöd meg nem árt az senkinek, ha más nézőpontból is látja, amibe bele van veszve
"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
Regisztrált tag #1169 Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59 Lakóhely: Eger Üzenetek: 973
Teri írta ...
Dyra írta ...
Pontosabban tudsz-e mást csinálni mint felmenni a színpadra és játszani a szerepet?
Vagyis megfelelni az elvárásoknak? Ez sztem. pusztán üzleti kérdés. Adok-kapok. Ha belementem egy ilyenbe, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem megéri valamiért. Utána kár rancogni, hogy mekkora egy kva. vagyok, mert az a képmutatás, és az a valódi színdarab, amikor az érdek, amiért csinálom jól el van dugva, és áldozatnak hiszem magam, amiért szerepeket kell játszanom.
ezek logikus dolgok Teri. Nincs bennük ennyi érzelem. Nézd meg a mestereket. Azt fogod látni, hogy kezdenek valamit az életükkel. Tehát "mozgatják" a megfigyelésük tárgyát. Ugye ők megvilágosodottak és egotlanok. Mégis cselekszenek. Dönthetnének úgy hogy nem. Nem így döntenek. fellépnek a színpadra és meditálnak, vagy tanítanak. A lényeg csinálnak valamit (=eljátsszák az aktuális szerepet már ha ők szétváltak az egotól ahogy azt állítják).
Én tudom a választ, de ezen az oldalon az "istenkáromlással" érne fel így megtartom magamnak. "Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod legfeljebb mellétrafálsz "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
Vagyis megfelelni az elvárásoknak? Ez sztem. pusztán üzleti kérdés. Adok-kapok. Ha belementem egy ilyenbe, akkor eldöntöttem, hogy ez nekem megéri valamiért. Utána kár rancogni, hogy mekkora egy kva. vagyok, mert az a képmutatás, és az a valódi színdarab, amikor az érdek, amiért csinálom jól el van dugva, és áldozatnak hiszem magam, amiért szerepeket kell játszanom.
ezek logikus dolgok Teri. Nincs bennük ennyi érzelem. Nézd meg a mestereket. Azt fogod látni, hogy kezdenek valamit az életükkel. Tehát "mozgatják" a megfigyelésük tárgyát. Ugye ők megvilágosodottak és egotlanok. Mégis cselekszenek. Dönthetnének úgy hogy nem. Nem így döntenek. fellépnek a színpadra és meditálnak, vagy tanítanak. A lényeg csinálnak valamit (=eljátsszák az aktuális szerepet már ha ők szétváltak az egotól ahogy azt állítják).
Én tudom a választ, de ezen az oldalon az "istenkáromlással" érne fel így megtartom magamnak.
én értem milyen szerepjátszásra gondolsz, viszont nem hiszek benne
nem hiszem el, ezt a MESTER dolgot
és még sok mindent nem hiszek, de senkit sem akarok a hitében megsérteni, boldogul mindenki úgy ahogy tud
szívből kívánom, hogy találja meg a maga boldogságát
"Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
Dyra, én úgy fogom fel, hogy Bódhiszatva vagyis: tudja, hogy nem, de mégis megpróbálja, hátha
egyébként , van hogy bejön
(elképesztő, amit írtam, teljes tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot )
[ Módosítva 2015 júl 16 cs, 10:33 ] "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)
Teri írta ...
szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod legfeljebb mellétrafálsz
Szerintem nincs az életen fogás Teri. Ennyi csak. "Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
szerintem legyen annyi vér a pucádban, hogy mondd, ha tényleg tudod legfeljebb mellétrafálsz
Szerintem nincs az életen fogás Teri. Ennyi csak.
Na ezen akkor most azt értek, amit akarok.
Én pedig azt értem alatta, hogy az élet leszarja, hogy mit gondolunk az életről. El lehet felejteni a felesleges agyalást, mert a titok nem fog feltárulni, se kívül keresve, se belül keresve. A baromságokat kívülről nézve, nem belevonódva, megjelenik a nyugalom.
Vagyis: nyugodjál meg, attól megnyugszol
[ Módosítva 2015 júl 17 p, 09:39 ] "Itt az idő, hogy észrevegyem: minden gondolatom egy illúzió! " (Horváth Mónika )Mikor felébredsz megszűnnek a kérdéseid, mert a felébredés az én hiánya és mindig csak az én keres.(Suhajda Zsolt)