Névnapok
Ma 2021. 10. 25, hétfő, Bianka napja van.
Holnap Dömötör napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Blogok
<< Előző téma | Következő téma >>   

Dyra jegyzetei :)

Oldal:       >>  
Szerző Üzenet
Dyra
2013 febr 02 szo, 10:00 Nyomtatási nézet

Regisztrált tag #1169
Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59
Lakóhely: Eger
Üzenetek: 973
"Nagy pironkodva előállt Dömdödöm, akiről mindenki tudja, hogy csak annyit tud mondani, dömdödöm.
Így szavalt:
Dömdödöm, dömdödöm,
dömdö-dömdö-dömdödöm
– Nem ér! – rikoltozott Bruckner Szigfrid. – Akkor én meg azt mondom, hogy:
Prampapam, prampapam,
prampa-prampa-prampapam
– Nono – mondta Mikkamakka –, csak azért kiabálsz, mert nem tudod, mit jelent Dömdödöm verse.
– Miért, mit jelent?
– Azt, hogy mindannyiunkat nagyon szeret.
– Engem is? – kérdezte gyanakodva Bruckner Szigfrid.
– Persze, téged név szerint is megemlített – mondta Mikkamakka.
– Éljen Dömdödöm – kiáltott Bruckner Szigfrid –, adjuk neki az első díjat!
– Adjuk! – kiabálták a többiek.
Mikkamakka és Maminti egy babérkoszorút helyezett Dömdödöm fejére."


Dömdödöm!

"Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
Vissza az elejére
sry
2013 febr 03 v, 12:00
Regisztrált tag #1210
Regisztrált: 2012 jún 17 v, 07:14
Üzenetek: 195

Dömdödöm!

[ Módosítva 2013 febr 03 v, 12:03 ]
Vissza az elejére
jarasiteri
2013 febr 03 v, 12:08
Regisztrált tag #521
Regisztrált: 2010 dec 07 k, 10:28
Üzenetek: 531
Találd ki ki van a képen, és mi van a fején?


- LINK -
Vissza az elejére
Dyra
2013 febr 03 v, 07:16

Regisztrált tag #1169
Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59
Lakóhely: Eger
Üzenetek: 973
jarasiteri írta ...

Találd ki ki van a képen, és mi van a fején?


- LINK -


GMAIL?"Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
Vissza az elejére
jarasiteri
2013 febr 03 v, 01:13
Regisztrált tag #521
Regisztrált: 2010 dec 07 k, 10:28
Üzenetek: 531
Ezek szerint nem működik a link.
Szóval kép azt illusztrálja hogy:
Kaptál egy babérkoszorút.
Mert szerintem nem csak Dömdödöm-nek jár a babérkoszorú,
hanem mindenkinek, aki képes kimondani: DÖMDÖDÖM

Vissza az elejére
jarasiteri
2013 febr 03 v, 01:33
Regisztrált tag #521
Regisztrált: 2010 dec 07 k, 10:28
Üzenetek: 531
Egyszer volt, hol nem volt, nem is olyan rég, volt egyszer egy férfi, aki három nővel randevúzott párhuzamosan. Egy ideig élvezte a helyzetet, aztán eljött a nap, amikor úgy érezte, illő lenne választani közülük. De hát hogyan? Törte a fejét egy darabig, aztán úgy döntött, próba elé állítja őket. Mindegyiknek ad egymillió forintot, és megnézi, melyikük mit csinál a pénzzel.
Az első nő magára költötte a pénzt. Divatos frizurát csináltatott, drága sminkeket rakatott fel, menő szépségszalonokba ment, csodálatos ruhákat és cipőket vett. Azt mondta, mindez azért, mert szereti a férfit, és szeretne még vonzóbb lenni számára. A férfi el volt bűvölve.
A második nő a pénzt a férfire költötte. Megcélozta a boltokat, és ajándékokat vett a férfinek: márkás öltönyöket és hozzá való cipőket, kütyüket a számítógéphez, egy hatalmas lcd-tévét, melyeken jól lehet meccset nézni, és pluszban néhány üveg drága whiskyt. Amikor mindezt átadta a férfinek, hozzátette, hogy mindezt azért vásárolta, mert nagyon szereti. A férfi el volt bűvölve.
A harmadik nő a jövőt tartotta fontosnak. Az egymillió forintot befektette a tőzsdén, és próbálkozását siker koronázta, mivel rövid időn belül a pénz a sokszorosát fialta. Ebből egymillió forintot visszaadott a férfinak, a maradékot egy közös számlára tette, mondván, jól jön ez még később a közös életükben. Amikor beszámolt a fejleményekről a férfinak, hozzátette, hogy mindezt azért tette, mert nagyon szereti. A férfi – mondani is felesleges - el volt bűvölve.
Alaposan fel volt hát adva a lecke a férfinak, aki törte is sokáig a fejét, hogy akkor hogy legyen, mint legyen. Meghányta vetette magában, hogy melyik nő mit kezdett a pénzzel, majd feleségül vette azt, akinek a legnagyobb melle volt.

A tanulságot ki-ki vonja le magának!
Teri

Vissza az elejére
Dyra
2013 febr 03 v, 02:45

Regisztrált tag #1169
Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59
Lakóhely: Eger
Üzenetek: 973
Jó kis mese De miért nem vette el mind a hármat?

Volt nálunk egy nagyon érdekes előadássorozat. Az emberi viselkedésről, a testbeszédről, arról miként viszonyulunk helyzetekhez illetve másokhoz. Ott kaptuk ezt a feladatot.

"Ön tagja egy olyan bizottságnak, amely az emberi viselkedésre irányuló kutatások támogatásával foglalkozik. Váratlanul sürgős ülésre hívják, mert az egyik kísérletnél súlyos problémák merültek fel.
Az ország egyik elhagyott részén hat önként vállalkozó, egy nemzetközi projekt résztvevőiként négy napra leszállt egy barlangrendszerbe. Egyetlen összeköttetésük a világgal a rádiókapcsolat volt. A kísérletet meg kellett szakítani, mert a barlangban vízbetörés történt.
Az elérhető egyetlen mentőcsapat véleménye szerint a mentés rendkívül nehéz lesz, és a rendelkezésre álló felszereléssel óránként csak egy embert tudnak kemenekíteni.
A barlangban lévő önkéntesek tisztában voltak helyzetük súlyosságával. A rádión keresztül közölték, hogy ők nem kívánják eldönteni, milyen sorrendben legyenek kimentve. A kutatási szervezet szabálya szerint ilyenkor a Bizottságnak – amelynek Ön is tagja –, kell meghozni a döntéseket.
A mentők 50 percen belül megérkeznek a helyszínre, ezalatt meg kell hozni a döntést az emberek kimentésének sorrendjéről.
A döntéshez segítségül mindössze az önkéntesek legfontosabb személyi adatai állnak rendelkezésre. Ön – tetszése szerint – bármilyen szempontot figyelembe vehet döntése meghozatalánál!

ÉVA:
34 éves háziasszony, négy gyermek édesanyja. A gyermekek életkora 7 hónapostól a 8 évesig terjed. Magyarországon született, és egy szép házban lakik Egerben. Szeret korcsolyázni és főzni. Azt mondják róla, hogy titkos viszonya van egy másik önkéntessel (Jánossal).
YOKO:
19 éves, szociológiát tanul a Bécsi Egyetemen. Egy gazdag, Tokióban élő család leánygyermeke. Édesapja gyáros, aki eközben meghatározó személyiség a japán művészetek támogatásában is. Yoko rendkívül csinos és vonzó, sok, jó házból való udvarlója van. Nemrégiben szerepelt egy televíziós műsorban, amely a japán nőkről szól.
LABO:
41 éves, Afrikában született. Szociális miniszter az országában, aki egész életét az afrikaiak politikai és szociális fejlődésének szentelte. Tagja a kommunista pártnak és sokszor járt az egykori Szovjetunióban. Nős, 11 gyermeke van, 6 évestől 19 évesig. Hobbija a jazz zene, és ha teheti, játszik is egy zenekarban.
JÁNOS:
27 éves. Nőtlen. Katonai szolgálata során, mint titkos ügynök leleplezett egy ellenséges csoportot, amiért különleges elismerést kapott. A civil életbe visszatérve nem tudott megállapodni és az ivás állandó problémája lett. Jelenleg egy ifjúsági sportközpontban vezető munkatárs, aki energiái nagy részét az ifjúságnak szenteli, gyakran vezetve barlangász túrákat is. Kikapcsolódásként öreg autókat szeret szerelni és vezetni. Vidéken él.
ISTVÁN:
42 éves, 6 évvel ezelőtt vált el. A volt felesége újra boldog házasságban él. István a Dunántúlon született, de most Szegeden él. Kutató orvosként dolgozik, világhírű szaktekintélye a veszettség gyógyításának. Nemrégiben talált fel egy olyan eljárást, amivel ki-ki saját maga is elvégezheti a kezelést és ráadásul kis költséggel. A kutatás adatainak legnagyobb része még az ő munkafüzetében található. Sajnálatos módon az elmúlt időben mentális problémái voltak és kétszer ítélték el „mutogatásért”. Az utolsó alkalom 11 hónappal ezelőtt volt. Hobbija a klasszikus zene, opera és a vitorlázás.
PÉTER:
59 éves és élete legnagyobb részét Győrben töltötte. Jelenleg egy gépgyár igazgatója. A gyárban 71 ember dolgozik. Elismert személyisége a helyi közösségnek, számos társadalmi tisztséget tölt be. Két felnőtt gyermeke van, akik már önálló családdal rendelkeznek és elköltöztek Győrből. Péter nemrég tért vissza Lengyelországból, ahol öt évre szóló megrendelésekről tárgyalt és ért el biztató eredményeket. Ha a szerződést sikerül megkötni, akkor még 25 embernek tud munkát adni, legalább öt évre. Péter szeret régi fegyvereket gyűjteni, és tervei között szerepel, hogy nyugdíjas korában könyvet ír a múlt a század fegyvereiről. Lelkes vízilabda szurkoló.
_

A feladat (teljes egészében) nem általam, hanem pszichológus által összeállított szöveg. Rossz válasz/sorrend nincsen, mindenkinek szíve joga a saját összeállítása. Semmi agyturkászás, semmilyen megoldókulcsa vagy elemzése nincsen. Az emberek és a személyiségek kitalációk, bármilyen hasonlóság élő személyjel szemben csupán a véletlen műve.
A cél meglátni hányféleképp gondolkodunk és a saját gondolatmenetünket összevetni máséval.
Teljesítéshez:
– Felrakni a polcra (NE karcban, mert az sok lenne) a saját sorrended – - LINK -
– Néhány mondattal leírni, miért döntöttél emellett a sorrend mellett;
– Ha kíváncsi vagy az én sorrendemre, csak írd a tiéd végére és „vitatkozhatunk”

Jó elmélkedést hozzá!"


Én már az elején eldöntöttem, hogy hogy életkor alapján állítom össze a mentési sorrendet tehát előbb a fiatalabbak aztán az idősebbek.

Pár hét telt csak el ha most kérdeznék akkor előbb a nők és gyerekek aztán a férfiak testi erő alapján, úgy, hogy a legerősebb legkésőbb.

Érdekes volt látni, hogy egy egy helyzetre mennyi megoldás születik. Ahány ember annyi rangsor volt.

"Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
Vissza az elejére
jarasiteri
2013 febr 03 v, 06:42
Regisztrált tag #521
Regisztrált: 2010 dec 07 k, 10:28
Üzenetek: 531
Az élet mindenki számára egyformán értékes,
és nem tudhatod kinek mit hoz a jövő.
Szerintem akkor igazságos, ha sorsot húznak.

Teri
Vissza az elejére
Dyra
2013 febr 03 v, 07:13

Regisztrált tag #1169
Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59
Lakóhely: Eger
Üzenetek: 973
jarasiteri írta ...

Az élet mindenki számára egyformán értékes,
és nem tudhatod kinek mit hoz a jövő.
Szerintem akkor igazságos, ha sorsot húznak.

Teri


Teljesen igazad van. De a sors húzás sem igazságos (szerintem). Ez is amolyan akárhogyan is döntesz nem lesz jó döntés.

Az emlékezetes chilei bányászok esete és sorrendje.

"Először a legtalpraesettebbeket, majd a betegeket, a legvégén pedig a fizikailag és lelkileg legerősebbeket fogják felszínre hozni a beomlott chilei bányából"

Ha érdekel itt olvasd el miért. Ha lehet ilyet mondani Logikus.


"Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
Vissza az elejére
Dyra
2013 febr 03 v, 08:37

Regisztrált tag #1169
Regisztrált: 2012 máj 06 v, 07:59
Lakóhely: Eger
Üzenetek: 973
Hú de jó kis videó (van hozzá magyar felírat is)"Egy fa alatt ül a mester és a tanítványa. A mester 17 éves. A tanítványa 70 éves. A mester tanítása abból áll, hogy hallgat. A tanítvány hallgatja a mester hallgatását, és minden kétsége eloszlik."
Vissza az elejére
Oldal:       >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu