sajnos az ár húzós lehet, az alap útiköltséget valószínű nem lehet nagyon lefaragni, de a szállás és ellátás ügyében rengeteget lehet megtakarítani csoportos összefogással;
angol ügyben, hát elég tisztán és viszonylag egyszerű szavakkal beszél, egy középfokú szinten már kb. 98-99%-t meg lehet érteni.
... az élő mester jelenlétének kisugárzása pedig ... hát az könyvből nem jön át ... és ellentétben a megszámlálhatatlan mennyiségű ma élő spirituális tanítóval szemben ő azt mondja és sugározza amit megél (nem az egyik alvó tanítja a másikat a felébredésről esete).
Regisztrált tag #29 Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24 Lakóhely: Jelenlét Üzenetek: 251
semmi újat nem fog mondani, amit valamelyik könyvébe ne írt volna le. de nem is az a fontos, hogy mit mond. a szavak közti csendre kell figyelni. áradni fog belőle a jelenlét. ezért érdemes elmenni. hogy mit mond, az nem fontos. "Ne meditálj, legyél! Ne gondold, hogy vagy, legyél! Ne gondolkozz a létről, vagy!"
Regisztrált tag #29 Regisztrált: 2009 nov 19 cs, 09:24 Lakóhely: Jelenlét Üzenetek: 251
$723.15 - $1206.45 1000 dollár az kb. 200.000 ft. összeségében 400.000-500.000 ft-ból kijössz. ha van fél millió ft od van, akkor eltudsz menni. - LINK -
[ Módosítva 2012 okt 27 szo, 11:03 ] "Ne meditálj, legyél! Ne gondold, hogy vagy, legyél! Ne gondolkozz a létről, vagy!"
Alex, tudom, h Tolle hitelessége fontos, azonban nem feltétlenül kell "világgá" menni ahhoz, h elvonulj a "világtól". Dobogókőn van a jezsuiták által létrehozott lelkigyakorlatos ház (www.manreza.hu), oda bárki elmehet, az ateistákat is szívesen fogadják. A honlapon többféle lehetőség közül választhat az érdeklődő.
Regisztrált tag #1053 Regisztrált: 2012 febr 15 sze, 03:10 Lakóhely: Budapest Üzenetek: 107
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!:)
András, sajnos annyi pénzem sincs, hogy átmenjek a túloldalra. De azért nem vagyok boldogtalan, mert már túl tettem magam ezen az anyagi világon:) A másik meg az, hogy mivel angolul sem tudok, nem sokat érne az egész.:(
Judit szerinted én ateista vagyok?:) Ha az lennék szerintem semmi keresni valóm nem lenne itt!:) De ezt most nem azért írtam, hogy megbántsalak!:)
Üdv: Alex
[ Módosítva 2012 nov 08 cs, 02:46 ] A lelked nem a tiéd, azt kaptad és visszaadod, hogy újra értelmet nyerjen az egészben, az Úrban.
semmi újat nem fog mondani, amit valamelyik könyvébe ne írt volna le. de nem is az a fontos, hogy mit mond. a szavak közti csendre kell figyelni. áradni fog belőle a jelenlét. ezért érdemes elmenni. hogy mit mond, az nem fontos.
Ha egy ilyen "mester" előtt megnyílunk, megérezhetjük, felismerhetjük, hogy ugyanaz az "erőtér" vagyunk, mint ő. Függetlenül az elménk tartalmától vagy attól hogy mit csinál a test. Fontos a szavaira is figyelni, ha tudjuk, hogy azok csak "útjelzők", hisz a megértés fontos, ami aztán mélyebben, a jelenlétben fog történni, intuitív módon, nem az elme szintjén.
valaki mond valamit valakihez hasonlóan pár gondolatot szerettem volna hozzátenni (nem tartottam akkor fontosnak), de most mégis megosztanám:
Nyilván nem kell odaátra menni, egyetlen fontos dolog, hogy az ember meg tudjon teljesen és feltétel nélkül nyílni a hiteles mester elött. Ö már nyitott lesz csak a tanítványon múlik és akkor a Jelenlét be tud áramolni, Tolle ezt elsö könyvében 2 fahasábhoz hasolította ahol a tanítvány csak parázson míg a mester teljes lángon ég, majd a tanítvány is lángra kap a közelében.
Amit mondani fog az nem lesz újdonság - az újdonság föleg az egongnak szól és természetesen nagyon hasznos de csak kezdetben ... amit viszont mondani fog az nem Tolleból jön mint személyböl (csak az ö személyiségén keresztül nyilvánul meg, biztos már észrevettétek mikor pl jó 10 percet hallgat meditációs vezetés közben) ... szóval nem újdonság lesz amit mond hanem "aktuális" ... vagyis ha ott vagy és Jelen vagy akkor lehetetlen, hogy az a mondanivaló ami átjön ne szóljon hozzád is (személyesen) valamilyen módon.