Névnapok
Ma 2022. 1. 18, kedd, Piroska napja van.
Holnap Sára napja lesz.
Mai gyakorlat

Az alábbi jelenlét gyakorlat segítségedre lehet abban, hogy egyre tudatosabbá válj.:


Bár a testtel való azonosulás az ego egyik legalapvetőbb formája, a jó hír, hogy ...

Folytatás
Utolsó fórum hozzászólások
Válasz: Teri blogja
FLOW SUMMIT 5 napos ingyenes kurzus november 13-
Írta: Teri
okt 30 : 10:17

Válasz: Egy kis művészet...
Barátom a közel múltban gondolt egyet és itt hagyt
Írta: Berill
szept 06 : 10:20

Válasz: Teri blogja
mi van a tudatra ébredés után? https://www.youtube
Írta: Teri
jún 12 : 20:48

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=iTWie6-5_ps
Írta: Teri
jún 12 : 20:21

Válasz: Teri blogja
köszönöm... még, még, még!!!!!!!
Írta: Teri
febr 21 : 12:08

Válasz: Egy kis művészet...
Második verzió: „A minden ágán táncol szívem”
Írta: Berill
jan 22 : 21:33

Válasz: Egy kis művészet...
Jó ez a csend! Ha nem lenne zaj, akkor fel sem tűn
Írta: Berill
jan 10 : 14:17

Válasz: Teri blogja
https://www.youtube.com/watch? v=k3pnJA2jyr4
Írta: Roby_T
jan 07 : 12:09

Válasz: Egy kis művészet...
Lélek-JELen-Léthttps://drive.google.com/open?id=1r
Írta: Berill
máj 13 : 08:39

Válasz: Teri blogja
ha lenne, remélem felrakod ide :)
Írta: Teri
ápr 16 : 00:35

Tolle Audio Player:


 
Nap vicce
A nap vicce
A geped adatai
IP
Fórumok
ÚJ FÖLD - Eckhart Tolle Tanításai :: Fórumok :: Egyéb spiritualitással kapcsolatos témák.
<< Előző téma | Következő téma >>   

"Az vagy amit eszel"

Oldal:       >>  
Szerző Üzenet
hajni19840203
2009 dec 01 k, 06:02 Nyomtatási nézet

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195


"Az vagy amit eszel" -spirituális körökben gyakran olvasható ez a kijelentés. Egyes körökben azt mondják, hogy a hús negatív energiát tartalmaz, és bűn annak fogyasztása.
Tudja valaki, hogy Eckhart Tolle hogyan vélekedik erről?
Bár elolvastam/megnéztem/ meghallgattam már jó pár könyvét/előadását, de eddig még egyszer sem hallottam tőle erre utaló tanítást. A Bhagavad Gita-ból szokott idézni, abban viszont találtam erre utalást.
"Mindenki teste gabonaféléken él, melyeket az eső termel." "A bhakták megszabadulnak mindenféle bűntől, mert csak olyan ételt fogyasztanak, amit először felajánlottak áldozat gyanánt. Mások, akik személyes érzéki élvezetükre készítenek ételt, bizony csak bűnt esznek."

Ha valaki tehát hallott/olvasott már ezzel a témával kapcsolatosan Tolle tanítást, annak megköszönném ha idézne belőle, de persze a ti saját véleményetekre is kíváncsi lennék
Vissza az elejére
hajni19840203
2009 dec 01 k, 06:30

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Én szoktam enni és főzni is húsféléket, és nem szoktam felajánlani azt áldozat gyanánt. Ezek szerint én is bűnös életet élek és szennyezem a testemet negatív energiákkal.
A nyár folyamán próbaként pár hétig kihagytam az étrendemből a húst, és ha olykor mégis megkívántam azt, csak figyeltem ezt a vágyat, és az el is múlt. Nem is ezzel a résszel van problémám, hanem azzal, hogy a férjem kimondottan húsevő típus, (húst eszik hússal) és kétféle ebédet főzni túl körülményes. Amikor felajánlottam neki megkóstolásra az általam növesztett energiától duzzadó gyönyörű búzacsírámat azt válaszolta, hogy inkább sodorjam neki cigibe és elszívja
A másik az, hogy úgy vettem észre a vegetáriánus életvitel sokkal drágább mint a normál. ... A felajánlással kapcsolatban pedig fogalmam sincs, hogy azt hogyan kell valaki tudja?
Vissza az elejére
timeless
2009 dec 01 k, 09:35


Regisztrált: 2009 szept 03 cs, 07:11
Üzenetek: 72
Eddig még én sem találkoztam Eckhart olyan kijelentésével, utalásával ami a húsra vonatkozott volna, hogy 'jó' vagy 'rossz' dolog annak fogyasztása.
De a tanítása értelmében egyértelműen kiderül, hogy a megvilágosodás eléréséhez nem sok 'beleszólása' van az étel milyenségének.

Az tény, hogy spirituális körökben inkább a vegetáriánus életmód az elfogadottabb.

Eszemben jutott Choa Kok Sui mester egyik könyvéből egy érdekes dolog, ezt most idézem:
"A testi tisztításnál fontosabb a lelki, belső tisztítás. Hogyan tisztítsd meg a lelked? Vigyázz arra, amit gondolsz, érzel vagy mondasz. Ez a lényeg. Fontosabb az, ami kijön a szájon, mint az, ami bemegy. Ha valami piszkosat eszel, a test beszennyeződik. De emlékezz, hogy te nem a test vagy. Ha az, ami elhagyja az elméd vagy szádat, piszkos, akkor általa a megtestesült lélek is beszennyeződik. Nincs értelme tiszta ételt enni, ha ami elhagyja a szádat, piszkos."

Ez szerintem elég sokatmondó.
Amúgy ő nem ajánlja a disznóhús, angolna és harcsa hús fogyasztását ikerszív, lélek és főleg arhatikus jogát gyakorlók körében.
A felesége elmondása szerint a mester nem volt vegetáriánus, viszont a húsételek 'megáldotta' fogyasztás előtt, így tisztította meg az éterikus szennyeződésektől. Az áldáshoz egy magasabb szintű arhatikus jóga gyakorlatot alkalmazott.
Ennek kapcsán én is kipróbáltam a tisztítást. Igaz nem az arhatikust jóga technikát, hanem csak a 'sima mezei prána' tisztítást. Több étel esetében is sikeres volt a tisztítás. Az egyik legérdekesebb egy alma tisztítása volt.
Biztos tudjátok ahhoz, hogy szép friss látszatot keltsen a 'nagyáruházi' alma ezért azt egy bizonyos összetételű gázzal teli kamrában kezelik. Mondanom sem kell ez a gáz nem porcukorból van, ezért rendesen beszennyezi az almát. A tisztítás előtt és után is megpásztáztam az almát ill. még plusz ingával is meglett vizsgálva. Az eredmény egyértelmű volt, jelentős mértékű tisztulás következett be.
A prána tisztítást Choa Kok Sui mester könyvében bárki megtalálja.

Tehát sajnos hiába a vegetáriánus étrend ha az is szennyezett kemikáliákkal. Marad a biozöldség, ehhez viszont nem hátrány a vastag buksza.

Egy másik spirituális tanító is eszbe jutott most, Imre Vajon, ő sem vegetáriánus és 'elég' jó szinten áll.

Hús vagy zöldség? Ez mindenki maga döntse el, hiszen szuvenír joga!Ha a fenti írásom felébresztette a fájdalomtested, akkor itt a nagyszerű alkalom, hogy megfigyelhesd azt működés közben!
"A tudatosság, amely én vagyok, önmaga tudatára ébred. Íme a dualitás vége."
Vissza az elejére
hajni19840203
2009 dec 01 k, 10:26

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Köszönöm a válaszodat, a tisztítást pedig ki fogom próbálni. S ha már az élelmiszereknél vagyunk -találtam egy hírt, amitől kissé leesett az állam. Egy rövid idézet: "Nemcsak gombákat és élősködőket, hanem a Magyarországon betiltott DDT-t és rákkeltő vegyszereket is tartalmazhat a Magyarországra importált citrusfélék héja, ezért az Egészségtudományi Főiskola tanszékvezető tanára még a színes héj alatti fehér részt sem ajánlja fogyasztásra" (bővebben itt: - LINK -)
Vissza az elejére
Judit
2009 dec 01 k, 10:52

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Hajni,

a húsevéssel kapcsolatosan nekem két ember a mérvadó.

1. Jézus azt mondta: Nem az teszi tisztátalanná az embert, ami bemegy a száján,. hanem ami kijön a szájából. Vagyis, ha időnként eszel húst, mert úgy érzed szükséges, nem befolyásolja a felébredésedet.

2. A dalai láma önéletírásában olvastam, hogy amikor teljesen el akarta hagyni a húsevést (már pedig a buddhisták vegák, neki pedig a tisztségénél fogva példát kell mutatnia.) megbetegedet, majdnem meghalt. Az orvosai azt tanácsolták neki, mindenképp vegyen magához rendszeresen húst. Ő bizonyos időközönként eszik valamennyi halhúst.

Tehát, ha jól esik a fehérhúsok közül válassz, és mértékkel egyél.

Judit

Judit
Vissza az elejére
hajni19840203
2009 dec 02 sze, 12:34

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Köszönöm neked is a választ, ez a Jézus idézet nagyon szép, még nem hallottam
Nem tudom mennyire ismeritek Ching Hai legfelsőbb mester tanítását, tőle is olvastam egy könyvet, "Az azonnali megvilágosodás kulcsa" címűt. Ő például folyamatosan hangoztatja azt, hogy ne együnk húst, sőt még tojást sem, mert az vonzza a negatív energiákat. Nagyon sok helyen láttam már a neten különféle videókban. Az egyikben azt mondja, hogy be kellene tiltani a húsevést minden országban, és ezzel megfékezhetnénk a globális felmelegedést. ...háát nem tudom.
Szóval igaz, hogy nem két ember a mérvadó, már én is sok véleményt hallottam. Mégis közelebb áll hozzám az iménti Jézus idézeted, mint a Ching Hai féle "háború" a húsevés ellen.

Mindenkinek további szép és vidám napokat kívánok
Vissza az elejére
Judit
2009 dec 02 sze, 07:27

Regisztrált tag #6
Regisztrált: 2009 okt 18 v, 06:57
Lakóhely: Szeged
Üzenetek: 68
Hajni,

az eszkimók eszik a legtöbb húst, hisz alig terem meg (ha egyáltalán megterem) valamilyen növény a környezetükben. Mégsem ők a legfőbb szennyezők.

Minden belülről fakad.

Egy ősi kínai mondás nagyon jól modellezi, mi az ember teendője.

A lélek sugárzása széppé varázsolja az embert. Az ember szépsége összhangot teremt a házban. Az otthon összhangja rendet teremt a hazában. S ha az országban rend honol, béke köszönt a világra.

Judit
Vissza az elejére
Zsu
2010 jún 17 cs, 08:26
Regisztrált tag #315
Regisztrált: 2010 jún 17 cs, 07:40
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 22
Hajni,
találtam nemrég egy videót youtube-on amiben az evésről kérdezik Tollét, sajnos nem mentettem el és nem találom most :S
A lényege, hogy a belső testtel kapcsolatban legyél és kérdezd meg mire van szükséged, milyen ételre. Azt is mondta, az jó dolog, ha valaki vegetáriánus, de ez belülről fakadjon és ne egy újabb indentitás legyen az életében amibe kapaszkodhat, hogy ő milyen jót tesz, a húsevők meg micsoda bűnt követnek el (ismerek ilyen vegákat)
Én nem eszem húst sem tojást meg tejet , nagyrészt nyers növényeket, de ez megint valahogy belülről jött, az igazi Énem vezetett ide, de nem hiszem én sem hogy az a lényeg mit eszel, hanem hogy hogyan eszel.
Ha tudatosan és azért eszel, hogy a testedet tápláld szerintem az már egy jó út. Ha azért hogy egy kis örömhöz juss vagy unatkozol akkor az egót táplálod vele.

Zsu

Vissza az elejére
Zsu
2010 jún 17 cs, 09:10
Regisztrált tag #315
Regisztrált: 2010 jún 17 cs, 07:40
Lakóhely: Budapest
Üzenetek: 22
Megtaláltam a videót:

- LINK -
Vissza az elejére
hajni19840203
2010 jún 17 cs, 10:01

Regisztrált tag #36
Regisztrált: 2009 nov 25 sze, 10:13
Üzenetek: 195
Köszi, aki tud angolul annak biztosan hasznos, sajnos az én angoltudásom az alap szint alatt van
Biztosan sokkal egészségesebb a nyers növények fogyasztása, de én egyszerűen el sem tudnám képzelni az életemet tejtermékek és tojás nélkül. Talán a hússal nem lennének gondok de a tojással és a tejtermékekkel biztosan! Nagyon szeretek sütni, és a frissen sült fahéjas almás lepény illata szerintem a világon a legfinomabb illat
Vissza az elejére
Oldal:       >>  

Moderátorok: timeless, xxx

Ugrás:     Vissza az elejére

Powered by e107 Forum System
[Welcome]

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!


Közösségi Megosztás
Idézetek Tolle-tól

-oOo-
Minden bőség alapja: méltányolni az életedben már meglévő jót.
-oOo-

Még több idézet


Szavazás

Milyen gyakran alkalmazod Tolle jelenlét gyakorlatait?

Nem szoktam gyakorolni

Minden nap rendszeresen

Egy-két naponta

Egyszer-kétszer hetente

Havonta eszembe szokott jutni párszor

Néha egy-két hónap is eltellik nélküle

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 114
Korábbi szavazások
Chatbox
Teri
márc 10 : 00:51
Tolle videó fordítás különös, ámde hatásos módja
- LINK -

Teri
nov 10 : 12:55
FLOW Summit november 13-án kezdődik. Már 50000-en csatlakoztak. Gyere Te is

Teri
okt 30 : 10:16
FLOW Summit 5 napos ingyenes kurzus
- LINK -

Teri
jún 12 : 20:29

Teri
máj 16 : 23:16

Teri
ápr 04 : 20:07

NN
jan 07 : 12:46

NN
aug 17 : 13:39
Ez tényleg jó volt, köszi!
- LINK -

Teri
aug 15 : 16:17

Teri
aug 13 : 18:18
Seth megszólal (hangoskönyv, ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:41
Ramana Maharshi film, magyar felirattal (ÚJ) - LINK -

Teri
aug 13 : 17:27

Teri
jan 24 : 11:53

Teri
jan 24 : 11:48

Teri
jan 24 : 11:47

Zsolesz
dec 23 : 04:15
Egy kihalt fórum is lehetőség, hogy a spirituális egó újabb siker-művét reklámozhassa.
A spiri bölcselkedés is jobban megy, ha közben dől a lóvé!

Shaw
dec 21 : 10:51
Tíz tipp, hogy hogyan segíthetjük elő azt, hogy gyermekeink egyénisége spirituálisan kivirágozzon
- LINK -

Shaw
nov 23 : 16:47
Az ölelés, mint spirituális kapu

- LINK -

Roby_T
nov 22 : 11:24
Az óceán látható,
a felhő látható.
A kettő közötti átmenet átalakítóereje vagyok én.
...csak néha megpihenek változó óceánként, felhőként.

Shaw
nov 20 : 17:14
A szellemi születés elmarad?
- LINK -

Teri
okt 02 : 22:56
(magyar felirat alul beállítható )
az "én" illúziója
- LINK -

Bigcsok
szept 20 : 17:31
?

Teri
júl 25 : 23:31
Gergőnek:
- LINK -

Teri
júl 23 : 14:48

Ibolyka
máj 15 : 09:40
Kedves Teri!

Köszönöm. Beszélgetni szeretnék néha, de akkor ezt nem is teszem. Köszönöm. Csodás
utat.


Olvasmányok
Mi a spirituális föleszmélés?
- LINK -

Az ego
- LINK -

A belső test
- LINK -

A boldogság titka
- LINK -

A halhatatlanság kétségbevonhatatlan bizonyítéka
- LINK -

Megvilágosodás? Mi az?
- LINK -

A Csend
- LINK -

Fölébredés
- LINK -

A Tudat
- LINK -

Frekvenciatartók
- LINK -

Nem kulcsfontosságú a gondolkodás
- LINK -

A csend és a belső csend
- LINK -

A fájdalomtest föloldása
- LINK -

Vess véget az idő káprázatának
- LINK -

Mit tegyünk a fájdalomtesttel?
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Elfogadás
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Élvezet
- LINK -

A fölébredt cselekvés három módja - Lelkesedés
- LINK -

Mi a különbség közted és a spirituális mester között?
- LINK -

Egy-két lényeges dolog Eckharttól.
- LINK -

Ő használ téged! Ez a betegség!
- LINK -

Amíg az elmével azonosulsz addig a fájadalom elkerülhetetlen.
- LINK -

A múlt fájdalma: a fájdalomtest föloldása.
- LINK -

Hozzáférni a Most erejéhez.
- LINK -
Holdtlte
CURRENT MOON
Jósgömb

Kérlek írd meg a kérdésed amire választ szeretnél kapni!TolleTube Kicsiben
Copyright © 2009-2014 - Minden jog fenntartva uj-fold.hu